Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مسکو - ايرنا - شبکه تلويزيوني آر ب کا روسيه اعلام کرد که متن کنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر براي تاييد به ولاديمير پوتين رئيس جمهوري اين کشور ارائه شد.

به گزارش روز شنبه ايرنا، اين شبکه تلويزيوني افزود: اين متن در آستانه اجلاس سران پنج کشور ساحلي درياي خزر که مذاکرات درباره آن بيش از 20 سال جريان داشت، منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پيش از اين وزير امور خارجه قزاقستان از برگزاري پنجمين اجلاس سران کشورهاي ساحلي خزر براي تعيين رژيم حقوقي اين دريا در نيمه دوم سال جاري ميلادي(2018) در آستانه خبر داده بود.
به گفته رسانه روسي، ديميتري مدوديف نخست وزيرروسيه هم اين مصوبه پيشنهادي را امضا کرده واين سند درپورتال اخبار حقوقي روسيه منتشر شده است.
در متن مصوبه خاطرنشان شده است که پيش نويس کنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر از سوي وزارت خارجه روسيه ارائه و با سازمان هاي اجرايي فدرال روسيه مورد موافقت قرار گرفته و هماهنگي هاي اوليه در مورد آن با چهار کشور ساحلي خزر شامل ايران، قزاقستان، ترکمنستان و جمهوري آذربايجان صورت گرفته است.
در مصوبه دولت روسيه گفته شده است: پيش نويس کنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر را وزارت خارجه روسيه ارائه کرد و متن آن با سازمان هاي اجرايي فدرال روسيه مورد موافقت قرار گرفته و با چهار کشور ساحلي خزر هماهنگي اوليه در مورد آن صورت گرفته است.
شبکه روسي گفت: کشورهاي ساحلي درياي خزر پس از فروپاشي اتحاد شوروي سابق براي تدوين کنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر تلاش کردند و گروه کاري براي تدوين اين سند در سطح معاونان وزيران خارجه پنج کشور در سال 1996 تشکيل شد.
«از آن زمان بارها مقامهاي پنج کشور ساحلي خزر از تصويب کنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر خبر دادند اما تاييد آن هر بار به تعويق افتاد. وزير خارجه روسيه در ماه دسامبر سال گذشته به پايان کار تدوين اين سند اشاره کرد.»
در متن کنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر که از طرف دولت روسيه تاييد شده است، گفته شده که بستر و کف اين پهنه آبي بر اساس اصل بخش بندي و سطح دريا به محدوده هاي داخلي و سرزميني، محدوده هاي ماهيگيري و پهنه مشترک آبي تقسيم مي شود.
هر يک از پنج کشور اجازه مي يابد محدوده هايي آبي تا پهناي 15 مايل دريايي تعيين کند که با خطوط مرزي مطابق با کنوانسيون مشخص خواهد شد.
هر کشور ساحلي نيز اجازه مي يابد محدوده ماهيگيري به پهناي 10 مايل دريايي تعيين کند.
بر اساس سند منتشر شده، شيوه تعيين خطوط مياني در درياي خزر بين کشورهاي ساحلي خزر بايد با يک موافقت نامه جداگانه مشخص شود.
رسانه روسي گفت: اگر يکي از کشورهاي ساحلي خزر شکلي از ساحل را دارد که در تعيين آبهاي داخلي ،آن را در وضعيت غير رضايتبخش قرار مي دهد اين مساله در تعيين شيوه ترسيم خطوط مياني مورد توجه قرار مي گيرد.
شبکه ار.ب.کا گفت: ايران در چنين شرايطي در درياي خزر قرار گرفته است و تهران پيشنهاد کرده اين پهنه آبي به پنج قسمت مساوي و نه خطوط مياني تقسيم شود.
در پيش نويس کنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر امکان احداث خطوط لوله از بستر اين دريا پيش بيني شده به شرطي که شرايط ساخت آن با اصول زيست محيطي و مهندسي و معيارهاي قراردادهاي بين المللي مطابقت داشته باشد.
در پيش نويس کنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر پيشنهاد شده که عدم حضور نيروهاي مسلح خارجي در اين دريا مورد تاکيد قرار گيرد.
کشورهاي ساحلي خزر موظف شده اند سيستم زيست محيطي درياي خزر و تمام اجزاي آن را محافظت کنند.
در مصوبه دولت روسيه پيشنهاد شده که کنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر بدون محدوديت زماني امضا شود.
شبکه روسي در پايان گفت: اصولي که در کنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر پيشنهاد شده در اجلاس سران پنج کشور ساحلي در آستراخان در سال 2014 مورد موافقت قرار گرفته است.
انتظار مي رود امضاي اين سند در اجلاس سران خزر در بندر آکتائو قزاقستان در ماه اوت آينده صورت گيرد.
اروپام*391 ** 1908
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۵۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، روزنامه وال‌استریت‌ژورنال در گزارشی به نقل از منابع آگاه در نهادهای اطلاعاتی آمریکا نوشت که این سازمان‌ها هیچ مدرکی دال بر مداخله دولت یا ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه در مرگ آلکسی ناوالنی، رهبر اپوزیسیون این کشور یافت نکرده‌اند.

به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، سازمان اطلاعات مرکزی (سی‌آی‌ای)، دفتر مدیریت اطلاعات ملی و همچنین معاونت اطلاعاتی وزارت خارجه آمریکا به این نتیجه رسیده‌اند که پوتین «به احتمال زیاد دستور قتل ناوالنی را صادر نکرده است.»

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: نظر آمریکا دراین‌باره به برخی نهادهای اطلاعاتی اروپایی منتقل شده است.

پوتین اندکی پس از مرگ ناوالنی در زندان گفت که غربی‌ها به او پیشنهاد داده بودند تا چند نفر از زندانیان روس محسوب در زندان‌های غرب را با ناوالنی معاوضه کند. به گفته رییس جمهور روسیه، او بدون شنیدن کامل صحبت‌های طرف مذاکره‌کننده، با این پیشنهاد موافقت و تاکید کرده که تنها شرط این معاوضه این است که ناوالنی هرگز به روسیه برنگردد.

معاونت ندامتگاه ناحیه یامالو-نِنتس زیر نظر سازمان زندان‌های فدرال روسیه ۱۶ فوریه اعلام کرد که ناوالنی در این زندان مرده است. براساس اعلام مقامات، او پس از پیاده‌روی روزانه دچار ضعف شد و غش کرد و به‌رغم تلاش کادر پزشکی و بیش از ۳۰ دقیقه عملیات احیا، چهره مشهور اپوزیسیون روسیه، جان خود را از دست داد.

کد خبر 6089813

دیگر خبرها

  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • سفر فرستاده ویژه پوتین به سودان
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • پوتین: شاخص‌های کلان اقتصادی روسیه بالاتر از پیش‌بینی هاست
  • آمریکا: پوتین دستور مرگ الکسی ناوالنی را صادر نکرده
  • اعتراف آمریکا به دست نداشتن پوتین در مرگ ناوالنی
  • وال استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا پوتین را در مرگ ناوالنی دخیل ندانستند
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • آمریکا هیچ مدرکی دال بر دخالت مسکو در مرگ ناوالنی پیدا نکرد