Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس شبکه دامپزشکی فردوس گفت: با هدف مبارزه و کنترل بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام از آغاز امسال بیش از 17 هزار رأس بره و بزغاله علیه بیماری  تب مالت با استفاده از توان بخش دولتی و خصوصی واکسینه و نشانه گذاری شده اند.

آقای ذوالفقاری افزود: بیماری خطرناک تب مالت که مشترک بین انسان و دام است، می تواند از طریق تماس با دام آلوده و شیر و لبنیات خام آلوده سرایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: با انجام تست بروسلوز بر روی خونهای اخذ شده از دامهای واکسینه ضمن تامین سلامت دامها تضمین کننده سلامت تمامی فراورده های خام دامی خوراکی وغیر خوراکی است که از گاو، گوسفند و بز تهیه می شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: واکسیناسیون واکسیناسیون دام دامپزشکی فردوس دامپزشکی فردوس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۷۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ کشتارگاه دامی نیازی به حدفاصل با یکدیگر ندارند

مجتبی نوروزی رئیس  سازمان دامپزشکی در نشست خبری امروز با اشاره به تسهیل صدور مجوز واحدهای دامداری و مرغداری گفت: طبق مطالعه و استفاده از تجربه پنج کشور مهم و پیشرو در حوزه دام فواصل حرایم بهداشتی جدید تعیین شده است.

به گفته او، با توجه به اخذ نظر انجمن‌ها، وزارتخانه‌های مربوط و نهادهای حاکمیتی جمع بندی شده و به زودی ابلاغ می‌شود.

نوروزی ادامه داد: نگهداری و پرورش هر نوع حیوان اهلی در محدوده روستاها بلامانع بوده و مستلزم اخذ مجوز نیست. البته به این معنی نیست که نظارت بهداشتی بر دام روستایی انجام نمی‌شود بلکه انجام واکسیناسیون، سمپاشی و فعالیت‌های ترویجی انجام می‌شود.

به گفته او، استقرار امکان دامی و صنایع وابسته به دام با سکونتگاه‌ها، پارک‌های ملی، تالاب ها، دریاچه‌ها، اثر طبیعی ملی، پناهگاه‌های حیات وحش، قنوات نیاز به استعلام از سازمان محیط ملی حفاظت محیط زیست است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به حساسیت مراکز نگهداری و پرورش مرغ لاین در امنیت غذایی هیچ گونه تخفیف و تعدیلی در حرایم قبلی قائل نشدیم.

او درباره نزدیکی استقرار واحدهای دامی و صنایع وابسته به جاده و فرودگاه ها افزود: الزام رعایت حریم بین واحدهای دامی با این مرکز از سوی وزارت راه و شهرسازی تعیین می‌شود و از حوزه مسئولیت سازمان نظامپزشکی کشور خارج است.

نوروزی با بیان اینکه این کمیته‌های فنی ۵ عضو دارد، گفت: کمیته‌های فنی استان‌ها می‌توانند با توجه به شرایط با ۵۰ درصد تخفیف درباره الزامات حریم‌ها و فواصل برای واحدهای دامی و صنایع وابسته به آنها را اتخاذ و اجرا کنند.

معاون وزیر جهاد افزود: حرایم و فواصل مرغداری‌ها تغییری نداشته و بر اساس روال گذشته است، همچنین حریم بهداشتی پرورش دام با سایر فعالیت‌ها برمبنای ظرفیت واحد، نحوه بهره برداری در کمیته فنی هر استان تعیین تکلیف می‌شود و این کمیته‌ها اجازه دارند تا ۳۰ درصد تخفیف را اعمال کنند.

نوروزی گفت: فاصله بهداشتی در صنایع وابسته به دام که از یک جنس هستند، صفر می شود و هیچ فاصله‌ ای در نظر گرفته نشده است. به عنوان مثال دو کشتارگاه دامی یا مراکز صنایع فرآوری می‌توانند در کنار هم ایجاد شوند اما در مراکز تولیدی مانند مرغداری‌ ها فاصله باید رعایت شود.

واردات دام از هند و پاکستان در حال انجام است

این مقام مسئول در بخش دیگر اظهارات خود با اشاره به شرایط واردات گوشت قرمز و دام گفت: روسیه، گرجستان، قزاقستان، اروگوئه، استرالیا، نیوزلند، از جمله کشورهایی هستند که واردات دام  و گوشت قرمز از آنها مشکلی ندارد.

به گفته او، اجازه واردات برخی از کشتارگاه‌های هند و پاکستان صادر شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور  ادامه داد: در حال حاضر واردات دام از هند و پاکستان نیز انجام می‌شود اما در استان سیستان و بلوچستان قرنطینه و در همانجا سمپاشی شناسنامه‌دار انجام می‌شود و بعد از آنجا همانجا ذبح یا پرورش داده می‌شوند.

نوروزی افزود: درصورتی که برزیل نیز مستندات لازم را ارائه دهد شرایط واردات دام زنده از این کشور فراهم می شود.

او درباره سرانه محصولات گوشت قرمز در کشور گفت: سال گذشته سرانه مصرف گوشت قرمز به ازای هر نفر ۷ کیلوگرم بود که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ خود کاهش یافته است. هرچند این رقم با مصرف گوشت سفید جبران شده است.

بیماری تب برفکی کنترل شد

رئیس سازمان دامپزشکی کشور درباره آخرین وضعیت بیماری تب برفکی در کشور افزود: این بیماری از سال گذشته افزایش معناداری در کشور نداشته به طوریکه هم اکنون در سیستان و بلوچستان صفر است.

نوروزی گفت: در استان‌های آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی مواردی از این بیماری به دلیل ترانزیت در مرزهای شمال غرب و غرب کشور وجود داشت به همین دلیل ترانزیت دام از کشور ممنوع شد و اکنون با واکسیناسیون صورت گرفته سطح ایمنی مناسبی داریم.

او درباره آخرین وضعیت بیماری تب کریمه کنگو گفت: بنابر آخرین آمار با شروع فصل گرما و فعالیت کنه ها ۳ نفر به تب کریمه کنگو مبتلا شدند که متاسفانه یک نفر جان خود را از دست داده است.

نوروزی ادامه داد: با توجه به شیوع تب کریمه کنگو در فصل گرما توصیه می شود که افراد و دامداران هشدارهای دامپزشکی را جدی بگیرند.

معاون وزیر جهاد گفت: بنابر آمار شیوع بیماری تب کریمه کنگو نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد کاهش یافته که این امر نشان می دهد اقدامات آموزشی دامپزشکی به موقع بوده است. اما بدلیل بارش های اخیر در مناطق جنوبی، امکان تکثیر ویروس بواسطه احتمال افزایش جمعیت کنه ها وجود دارد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • رزمایش واکسیناسیون ۲۵۰ هزار راس دام در استان فارس برگزار شد
  • واکسیناسیون دام‌های هویزه علیه طاعون نشخوارکنندگان کوچک و آبله
  • برپایی رزمایش جهاد دامپزشکی با ۱۲۶ هزار خدمت در آمل
  • هشدار دامپزشکی گناباد در خصوص شیوع بیماری تب مالت
  • برگزاری کلاس آموزشی راههای انتقال و پیشگیری ازبیماری‌های مشترک انسان و دام دردامپزشکی نیشابور
  • واکسیناسیون ۳۰۰ هزار راس دام در استان همدان
  • ۲ کشتارگاه دامی نیازی به حدفاصل با یکدیگر ندارند
  • انجام بیش از ۵ هزار آزمایش تخصصی در آزمایشگاه‌های دامپزشکی شهرستان مشهد
  • واکسیناسیون بیش از دو میلیون طیور بومی در لرستان
  • پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل