Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > محیط زیست جهان - همشهری آنلاین:
گزارشی جدید هشدار می‌دهد سه چهارم از مساحت زمین‌های سیاره به شدت دچار تخریب شده‌اند، و این میزان ممکن است تا اواسط قرن کنونی افزایش پیدا کند.

براساس گزارش اينديپندنت، افزايش جمعيت انسان‌ها در سرتاسر سياره زمين منجر به از بين بردن كيفيت خاك شده‌است زيرا آلودگي، فرسايش خاك و خشكسالي اين مناطق را به نقاطي غيرقابل سكونت تبديل كرده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درصورتي كه اين روند به همين شكل ادامه پيدا كند، ممكن است صدها ميليون نفر به واسطه از بين رفتن چرخه غذايي محلي جا‌به‌جا شده و وادار به مهاجرت خواهند شد.

كشاورزي در كنار رشد شهر‌ها و نابودي جنگل‌ها اصلي‌ترين عواملي هستند كه به نابودي خاك دامن مي‌زنند. اگرچه ارزيابي اين مشكل بسيار دشوار است،‌اما گزارشي جديد كه توسط مركز پژوهشي مشترك اتحاديه اروپا منتشر شده تخمين زده‌است كه هرسال منطقه‌اي به وسعت اتحاديه اروپا دچار فرسايش مي‌شود.

اين گزارش در حمايت از گزارشي ديگر نگاشته شده‌است كه در ماه مارس توسط پلتفورم ميان‌دولتي سياست‌گذاري علمي درباره تنوع گونه‌هاي زيستي و اكوسيستم يا IPBES منتشر شد و اعلام كرد روند تخريب زمين‌ در سرتاسر جهان به نقطه‌اي بحراني رسيده‌است كه مي‌تواند رفاه نيمي از جمعيت جهان را به خطر بياندازد.

صنعت كشاورزي يكي از بزرگترين عوامل مخرب خاك به شمار مي‌رود، درحال حاضر زمين‌هاي كشاورزي و چراگاه‌ها يك سوم خشكي‌هاي سياره را پوشش داده‌اند و انتظار مي‌رود اين صنعت در كنار تغييرات اقليمي و كاهش كيفيت خاك به كاهش يك دهمي جهاني محصولات كشاورزي منجر شود.

اين تاثير بيشتر در هندوستان،‌چين و آفريقا احساس خواهد شد، مكان‌هايي كه تخريب زمين مي‌تواند ميزان محصولات را به نيم برساند. اگرچه اين رويداد در سطح جهاني درحال وقوع است، اما نتايج اين گزارش بر اهميت اقدامات محلي براي مهار كردن تخريب زمين تاكيد دارد. از جمله اقدامات عملي كاهش مصرف گوشت و استفاده از رژيم‌هاي غذايي گياهي است كه مي‌تواند مانع از توسعه زمين‌هاي كشاورزي شود.

گزارش جديد در نسخه جديد اطلس جهاني جنگل‌زدايي منتشر شده‌است. اين اطلس ابزاري است در دستان سياست‌گذاران بين‌المللي تا از آن براي نظارت بر تخريب زمين و يافتن راهكارهايي براي متوقف كردن توسعه بيابان‌ها در سرتاسر سياره و احياي زمين‌هاي آسيب‌ديده استفاده كنند.

در همین زمینه: ۳۰ سال بعد از انفجار؛‌ آثار حادثه هسته‌ای چرنوبیل در شیر گاوهای اوکراین میزان پلاستیک در اقیانوس‌ها تا ۲۰۵۰ از تعداد ماهی‌ها بیشتر می‌شود فرار چند‌باره دیوار بزرگ مرجانی از مرگ طی ۳۰ هزار سال گاردین | سهم انسان، تنها ۰.۰۱ درصد از حیات زمین شهرهای آمریکا سالانه ۳۶ میلیون اصله درخت از دست می‌دهند تصویب جریمه سنگین برای تخریب محیط زیست در مجلس امارات دستمال‌هایی که در انقراض موجودات دریایی موثر هستند کشف بزرگترین منطقه مرده دریایی اجرای بزرگترین آزمایش باروری ابرها در چین امضای پیمان پلاستیک بریتانیا توسط ۴۰ شرکت بزرگ عکس روز: آلاله‌های کارلسباد راه‌هایی ساده برای کمک به زمین کمک مالی بلومبرگ به پیمان اقلیمی پاریس رای دادگاه اتحادیه اروپا علیه لهستان به خاطر نقض قوانین زیست‌ محیطی نقشه گروهی بابون‌ها برای فرار از یک مرکز تحقیقاتی

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۸۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟

مریم فکری: نرخ تورم واقعی کشور چه عددی است؟ بانک مرکزی در تازه‌ترین گزارش بدون ذکر تورم سالانه، آماری از تورم نقطه به نقطه منتشر کرده است که نشان می‌دهد تورم نقطه به نقطه در میانه کانال ۳۰ درصد قرار گرفته است.

براساس گزارش بانک مرکزی، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه در پایان فروردین امسال به کمتر از ۳۵ درصد رسیده است. چندی پیش نیز مرکز آمار از کاهش تورم نقطه‌به‌نقطه به ۳۰.۹ درصد در پایان فروردین ماه خبر داده بود.

بانک مرکزی این آمار را در واکنش به گزارش یک رسانه منتشر کرد که از رکوردشکنی ۸۰ ساله تورم پرده برداشته بود. براساس این گزارش، ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم درست یک سال پیش در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ برای مهار تورم و رشد تولید دستوراتی داد که در ۱۰ بند به دستگاه‌های مختلف کشور تکلیف شد و حالا یک سال از این ۱۰ فرمان گذشته و انتشار لیست تورم توسط بانک مرکزی نشان می‌دهد نه‌تنها در مهار تورم موفقیتی حاصل نشده، بلکه رکورد ۸۰ساله نرخ تورم توسط دولت سیزدهم شکسته شده و به بالای ۵۲ درصد رسیده است.

در این گزارش آمده است؛ آماری که به آن اشاره می‌شود، برگرفته از جدول اعلامی بانک مرکزی است. همان مرجعی که دولت سیزدهم در ابتدای کار برای آن‌که تورم دولت قبل را بالاتر نشان دهد، به آن استناد می‌کرد. بنابراین هرچند براساس نرخ‌های اعلامی مرکز آمار هنوز تا رکوردشکنی چند گام کوچک فاصله است، اما آمار بانک مرکزی این رکوردزنی را به تصویر می‌کشد. البته اعضای محترم دولت با اشاره به اینکه سال پایه درنظرگرفته‌شده در جدول بانک مرکزی ۱۳۹۵ است درحالی‌که سال پایه به ۱۴۰۰ تغییر پیدا کرده، تاکید می‌کنند که نرخ تورم کمتر از ۵۲ درصد است. اما اگر سال پایه را ۱۴۰۰ در نظر بگیریم بنا بر نظر کارشناسان نرخ تورم در محدوده ۵۰ درصد خواهد بود، بنابراین اصل موضوع تغییری نمی‌کند.

تورم فروردین ۱۴۰۲، ۶۳ درصد بوده است؟

در این میان، عبدالناصر همتی، رییس‌کل اسبق بانک مرکزی در یادداشتی در فضای مجازی در واکنش به آمار اعلامی تورم نقطه به نقطه فروردین، نوشت: از اطلاع‌رسانی بانک مرکزی ممنون. البته مناسب بود که تورم سالانه در پایان سال ۱۴۰۲ ‏و فروردین ۱۴۰۳ را هم اعلام می‌کردند. این اعلام، به معنای این است که تورم فروردین ۱۴۰۲، به میزان «۶۳ درصد» بوده است!

وی متذکر شد: این تورم اعلام نشده، نتیجه رکورد رشد ۴۳ درصدی چاپ پول در سال ۱۴۰۱ و دلیل عمده فشار به نرخ ارز در ۱۴۰۲ بود.

نرخ واقعی تورم چه عددی است؟

در همین رابطه وحید شقاقی، اقتصاددان در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که نرخ واقعی تورم چه عددی است؟ گفت: درخصوص تحلیل آمارهای تورم در اقتصاد ایران، دو نهاد بانک مرکزی و مرکز آمار گزارش رسمی منتشر می‌کنند و معمولا بین تورم اعلام شده این دو نهاد طی سال‌های اخیر بین ۲ تا ۱۱ درصد اختلاف وجود داشته است.

وی با ذکر مثالی افزود: در سال ۱۳۹۹ نرخ تورم اعلامی توسط مرکز آمار معادل ۳۶.۴ درصد و بانک مرکزی ۴۷.۱ درصد بوده که اختلاف نزدیک به ۱۱ درصد وجود دارد و برخی سال‌ها هم این اختلاف به کمتر از یک درصد رسیده. به‌عنوان نمونه در سال ۱۴۰۱ نرخ تورم مرکز آمار ۴۵.۸ درصد و بانک مرکزی ۴۶.۵ درصد بوده است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: با گذشت ۴۵ روز از سال جدید، هنوز گزارش تورم بانک مرکزی برای سال ۱۴۰۲ منتشر نشده است، ولی گزارش مرکز آمار به روزتر است و منتشر شده و برای ۱۴۰۲ تورم ۴۰.۷ درصد اعلام شده است.

شقاقی متذکر شد: با تجربه سنوات اخیر به احتمال بالا آمار تورم بانک مرکزی بیشتر از مرکز آمار خواهد بود و باید منتظر ماند و دید رکورد سال ۱۳۷۴ شکسته خواهد شد یا خیر.

وی ادامه داد: در سال ۱۳۷۴ تورم اعلام شده بانک مرکزی معادل ۴۹.۴ درصد بوده که بیشترین رقم طی ۵۰ سال اخیر بوده است.

به این ۶ نکته توجه کنید

وی در ادامه با بیان این‌که فارغ از بحث شکسته شدن یا نشدن رکورد نرخ تورم در سال ۱۴۰۲، چند نکته حائز اهمیت است، گفت: هیچ دوره‌ای در اقتصاد ایران ۷ سال پی در پی تورم بالا (بیش از دو برابر میانگین بلندمدت) وجود نداشته و این پدیده بسیار نگران‌کننده است.

این اقتصاددان افزود: ریشه‌های اصلی تورم در اقتصاد ایران در حال تشدید هستند، بالاخص ناترازی‌های اقتصاد کلان درحال افزایش هستند که خود عامل بالقوه تشدید تورم برای سال‌های بعد هستند.

شقاقی تصریح کرد: چشم‌انداز روشن از کاهش تورم برای سال‌های ۱۴۰۳ و بعد فعلا مشاهده نمی‌شود و تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود.

وی با بیان این‌که سیاست‌های پولی بانک مرکزی در برابر ناترازی‌های اقتصاد کلان پاسخگو نیست، عنوان کرد: همچنان گسست بین بخش پولی از بخش واقعی، برقرار و تشدید شده است.

این اقتصاددان تاکید کرد: بخش واقعی اقتصاد ایران کار نمی‌کند و همین مساله در تشدید گسست بخش پولی و واقعی اثرگذار است.

223225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903040

دیگر خبرها

  • اعلام هشدار نارنجی برای وقوع تندباد و بارندگی در خوزستان
  • هشدار نگران‌کننده یک اقتصاددان نسبت به تشدید تورم/ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • تخریب ۵۳ بنای غیرمجاز در استان قزوین
  • واشنگتن پست: اسرائیل کشاورزی در غزه را نابود کرده است/ سطح ناامنی غذایی در غزه در مرحله بحرانی قرار دارد
  • محوطه جهانی نقش‌رستم به‌دلیل فرونشست تعطیل شد | مدیر پایگاه میراث جهانی تخت‌جمشید: فرونشست نقش رستم بحرانی تر از تخت جمشید است
  • طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • افزایش چشمگیر شمار اخراج های پناهندگان از آلمان
  • هشدار زرد هواشناسی خوزستان درخصوص سامانه بارشی جدید
  • کاهش آفت ملخ در زمین‌های کشاورزی با بارش‌های بهاری
  • تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است