Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم‌پزشکی همدان گفت: با شروع فصل گرما و بازار داغ آبمیوه و بستنی فروشی‌ها نظارت‌های بهداشتی نیز شدت یافته است. ۰۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۰ استانها همدان نظرات

حسینعلی نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در همدان، اظهار داشت: آبمیوه فروشی و بستنی فروشی‌ها نیز مانند سایر اغذیه فروشی‌ها به عنوان اماکن حساس تحت نظارت ویژه گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای استان قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان‌اینکه فواصل میان بازرسی‌ها را کاهش دادیم تا تعداد دفعات بیشتری بتوانیم بر سلامت تهیه و توزیع موادغذایی پرمصرف نظارت کنیم، تصریح کرد: تمامی واحدهای تهیه و توزیع مواد غذایی حداقل ماهی یک مرتبه ببرسی و بازرسی می‌شوند.

رئیس گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم‌پزشکی همدان گفت: در بازرسی‌ها از مواد اولیه محصول نمونه‌برداری می‌شود و با توجه به نوع تخلف و نقص بهداشتی که در هر واحد وجود داشته باشد به آن اخطار داده می‌شود.

از شیر و خامه بستنی فروشی نمونه‌برداری می‌شود

نوروزی تصریح کرد: از شیر و خامه مراکز تولید وعرضه بستنی نمونه‌برداری می‌شود و مورد آنالیز کیفی قرار می‌گیرد. در حالتی که نمونه دریافتی با استانداردها مطابق نباشد، اقدام به معدوم سازی مواد مصرفی آن واحد خواهیم کرد.

وی افزود: در خصوص آبمیوه نیز همین روال طی می‌شود به گونه‌ای که از میوه‌های مورد استفاده و یا آبمیوه آماده شده نمونه‌برداری می‌شود و به آزمایشگاه فرستاد می‌شود.

نواقص بحرانی در اسرع وقت برطرف می‌شود

رئیس گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم‌پزشکی همدان گفت: نواقص بهداشتی به دو نوع بحرانی و غیربحرانی طبقه بندی می‌شود، نواقص بحرانی یعنی در همان لحظه سلامت افراد را تهدید می‌کند اما نواقص بحرانی به مسائلی مانند کاشی کاری‌های نامناسب و فضای ساختمانی آن واحد مربوط می‌شود.

نوروزی ابراز کرد: نواقص بحرانی باید در همان لحظه برطرف شود و در غیر این حالت با پلمب مواجه می‌شوند اما برای نواقص بهداشتی غیربحرانی با توجه به نوع تخلف 15 تا 60 روز فرصت رفع تخلف داده می‌شود.

وی از عقد قرارداد واحدهای تولید و توزیع مواد غذایی با شرکت‌های مشاوره بهداشتی خبر داد و گفت: این واحدها می‌توانند با مشاورین بهداشتی در ارتباط باشند و مورد نظارت و مشاوره بهداشتی آن‌ها قرار بگیرند.

رئیس گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای دانشگاه علوم‌پزشکی افزود: این شرکت‌های مشاوره بهداشتی به عنوان بازوان کمکی ما هستند که به پیشگیری و رفع نواقص بهداشتی صنوف مختلف کمک می‌کنند.

نوروزی گفت: از مردم می‌خواهیم مراکز مشکل دارد و آلوده را به ما اعلام کنند تا نیروهای خود را به آن مکان اعزام کنیم و بر روی آن متمرکز شویم. سامانه رایگان 190 برای طرح شکایات مردمی به شکل شبانه‌روزی فعال است.

وی تصریح کرد: بر اساس ارزیابی که در وزارت بهداشت انجام گرفته، دانشگاه علوم‌پزشکی همدان از نظر رسیدگی به شکایات مردمی که در سامانه 190 ثبت شده است، رتبه نخست را کسب کرده است. در این سامانه به 95 درصد شکایات ثبت شده رسیدگی شده است.

انتهای پیام/م

R41405/P1486/S6,75/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۸۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)

به گزارش همشهری آنلاین، این عوامل شامل شرایطی می‌شوند که در آنها افراد به دنیا می‌آیند، رشد می‌کنند، کار می‌کنند، زندگی می‌کنند، و پیر می‌شوند و نیز مجموعه گسترده‌تر از نیروها و نظام‌ها که شرایط زندگی روزمره را شکل می‌دهند. این نیروها و نظام‌ها شامل سیاست‌ها و نظام‌های اقتصادی، برنامه‌های توسعه، هنجارهای اجتماعی، سیاست‌های اجتماعی و نظام‌های سیاسی می‌شوند.

این عوامل تأثیر مهمی بر نابرابری‌های بهداشتی دارند - یعنی تفاوت‌های ناعادلانه و قابل پرهیز در وضعیت سلامت که در داخل و در میان کشورها دیده می‌شوند. در کشورها همه سطوح درآمد، سلامت و بیماری از یک شیب اجتماعی پیروی می‌کنند: هر چه موقعیت اجتماعی-اقتصادی افراد پایین‌تر باشد، وضعیت سلامت آنها بدتر است.

فهرست زیر نمونه‌هایی از عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت را ارائه می‌کند که می‌توانند بر عدالت سلامت به صورت مثبت یا منفی تأثیر بگذارند:

درآمد و حمایت اجتماعی تحصیلات بیکاری و عدم امنیت شغلی شرایط زندگی کاری ناامنی غذایی مسکن، امکانات اولیه و محیط‌زیست رشد اولیه دوران کودکی شمول اجتماعی و عدم تبعیض تعارض ساختاری دسترسی به خدمات بهداشتی مقرون‌به‌صرفه باکیفیت مناسب.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت یا SDH می‌توانند در تأثیرگذاری بر سلامت حتی مهم‌تر از مراقبت‌های بهداشتی یا انتخاب سبک زندگی در تأثیرگذاری بر سلامت باشند. به عنوان مثال، مطالعات متعدد نشان می‌دهد که SDH مسئول بیش از ۳۰ تا ۵۵ درصد از پیامدهای سلامتی است. علاوه بر این، برآوردها نشان می‌دهد که سهم بخش‌های خارج از سلامت در پیامدهای سلامت جمعیت از سهم بخش سلامت بیشتر است.

پرداختن مناسب به عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت (SDH) برای بهبود سلامت و کاهش نابرابری‌های درازمدت در سلامت، که مستلزم اقدام همه بخش‌ها و جامعه مدنی است، اساسی است.

منبع: وب‌سایت سازمان جهانی بهداشت

کد خبر 849816 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مجله مفاهیم پزشکی پزشکی

دیگر خبرها

  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • از ۷۰ مامای نمونه استان همدان تجلیل شد
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • قصه زندگی با بودنش آغاز می‌شود + فیلم
  • ضرورت سنجش کیفی روند نظارت بازرسان بر بازار
  • لزوم کیفی سازی نظارت بازرسان بر بازار
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • سه پروژه بهداشتی و درمانی در شهرستان چالدران به بهره‌برداری می‌رسد
  • تخلف بهداشتی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی را در قزوین به تعطیلی کشاند
  • سازمان بهداشت جهانی: حمله به رفح ممکن است منجر به حمام خون شود