Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیم پژوهشی کسب‌وکار هاروارد، تأثیر اعتمادبه‌نفس بیش‌ازحد مدیران را روی توانایی‌های رهبری و سطح موفقیت آن‌ها، موردبررسی قرار داده است.

به گزارش زومیت، زمانی که استیو جابز با شرکت AT&T وارد مذاکره شد و از آن‌ها خواست در پروژه‌ی جدید یک کامپیوتر لمسی جیبی مشارکت کنند، اپل هنوز تخصصی در بازار موبایل نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بااین‌حال مدیران AT&T سریعاً چشم‌انداز جابز را باور کردند و پروتکل‌های فرایند داخلی معامله را در دستور کار قرار دادند. راندال استفنسون، مدیرعامل شرکت AT&T می‌گوید: «من به کارمندانم گفتم که شما روی دستگاه شرط نبستید، بلکه روی استیو جابز شرط‌بندی کردید.» با این قرارداد عرضه‌کنندگان AT&T صدها میلیون دلار را به ساخت کارخانه‌های تولیدکننده‌ی قطعات آیفون اختصاص دادند.

اغلب ما اعتمادبه‌نفس بیش‌ازحد را یک خصوصیت اخلاقی منفی میدانیم. دنیل کانمن، روانشناس برجسته و برنده‌ی جایزه‌ی نوبل سال ۲۰۰۲ گفته بود که اگر یک عصای جادویی داشته باشد، آن را نابود می‌کند. او دلیل خوبی برای این حرف داشت: تحقیقات نشان می‌دهد اگر سطح اطمینان و بی‌پروایی مدیریت شرکت از حد مشخصی بیشتر باشد، شرکت‌ها در انتخاب بهترین سیاست‌های سرمایه‌گذاری و تعاملات تجاری شکست می‌خورند.

 بااین‌حال تجربه‌هایی مانند داستان استیو جابز، ما را با سؤال بزرگی مواجه می‌کند: آیا ممکن است اعتماد بیش‌ازحد به خویش، یا حتی خودر‌أیی، مزایای پنهانی برای رهبری کسب‌وکار داشته باشد؟ در این راستا کارشناسان طی تحقیقات هشت‌ساله، (در فاصله‌ی سال‌های ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۱) ۱۹۲۱ شرکت آمریکایی را موردبررسی قرار دادند تا پاسخ این سؤال را بیابند: آیا شواهد سیستماتیکی وجود دارد که ثابت کند مدیرعاملانی که بیش‌ازحد به خود مطمئن‌اند، رهبران بهتری هستند؟

تقریباً همه‌ی مدیران اجرایی از اعتمادبه‌نفس خوبی برخوردارند. رسیدن به بالاترین جایگاه یک سازمان، نه‌تنها مستلزم استعداد و دانش عالی است، بلکه فردی می‌تواند این مسیر را طی کند که عمیقاً خودش را باور داشته باشد. اولین چالش محققان با یک سؤال شروع شد: چگونه می‌توانیم مدیرانی را که صرفاً اعتمادبه‌نفس خوبی دارند، از مدیران خودرأی تشخیص دهیم؟

آن‌ها تصمیم گرفتند سطح اعتمادبه‌نفس مدیران را با میزان پولی که در بازار سهام سرمایه‌گذاری می‌کردند بسنجند. درواقع این روش تحقیقی، یک رویکرد رایج آکادمیک است. در تئوری، یک مدیرعامل باید سرمایه را روی گزینه‌های متنوع پخش کند. مدیرانی که بیش‌ازحد نسبت به آینده‌ی شرکت خوش‌بین نیستند، می‌دانند که اگر سرمایه را روی گزینه‌های سهام مختلفی سرمایه‌گذاری کنند، ریسک ضرر کمتری خواهند داشت و اگر ارزش یکی از گزینه‌ها سقوط کند، زیان مالی شدیدی متحمل نمی‌شوند. اما مدیرعاملانی که بیش‌ازحد به خود مطمئن هستند، توانایی‌های خود را بسیار بالا می‌بینند و ترجیح می‌دهند روی ثروت شخصی خود بیش‌ازحد ریسک کنند.

از طرف دیگر محققان باید کیفیت رهبری را نیز ارزیابی می‌کردند. رهبری ابعاد مختلفی دارد و ازآنجاکه کارشناسان مذکور، اقتصاددانان مالی بودند تصمیم گرفتند کیفیت رهبری را بر مبنای توانایی مدیر در انگیزه بخشی به ذینفعان کلیدی بسنجند. در دنیای مدرن شرکت‌های بزرگ، رهبری دیگر نیروی قدرتمندی نیست که وظایف زیردستان را به آن‌ها حکم می‌کند. در عوض رهبران بزرگ، افرادی هستند که می‌توانند به اعضای تیم خود انگیزه بدهند تا حداکثر پتانسیل خود را به کار بگیرند و بیشتر پیش بروند. چنین مدیرانی ممکن است فراتر از مرزهای شرکت قدم بردارند و حمایت عرضه‌کنندگان خارجی را به دیدگاه خود جلب کنند. به‌عنوان‌مثال آیفون بدون حمایت تأمین‌کنندگان کلیدی و در شرکتی که خودش هیچ ظرفیت تولیدی نداشت، هرگز ساخته نمی‌شد.

به پیش‌بینی محققان، اعتمادبه‌نفس بیش‌ازحد مدیریتی می‌توانست به رهبران کمک کند تلاش بیشتر ذینفعانی نظیر کارمندان و تأمین‌کنندگان را با خود همراه کنند. مدیری که عمیقاً به دانش و افکار خود ایمان دارد، احتمالاً حاضر است حتی روی ثروت شخصی خود ریسک کند تا اعتقادش را به چشم‌انداز آتی شرکت نشان دهد (طرح پاداش‌ده‌ی همه‌یاهیچ ایلان ماسک را به یاد بیاورید). از طرف دیگر ممکن است او خود را به «سخت کار کردن» متعهد بداند، همان‌طور که استیو جابز به خاطر توجه وسواس‌­گونه‌ی خود به جزئیات مشهور بود. یا ممکن است متمایل باشد با نمایش دستاوردهای خود، قدرت رهبری‌شان را به رخ بکشانند. این نوع رفتارها به‌نوعی الهام‌بخش تلاش بیشتر کارمندان می‌شود. محققان در این تست سعی کردند نگاه دقیق‌تری به رفتار کارمندان و سرمایه‌گذاران شرکت‌هایی داشته باشند که توسط مدیرعاملان با اعتمادبه‌نفس بسیار بالا اداره می‌شد.

تعهد کارمندان بر اساس دو فاکتور سنجیده شد: فاکتور اول مبتنی بر این نظریه بود که کارمندانی که به شرکت خود متعهد هستند، به مدت طولانی‌تری شرکت را همراهی می‌کنند. دوم اینکه هر کارمند، چه میزان از سهام شرکت را برای برنامه‌ی بازنشستگی خود نگه می‌دارد، چراکه اگر آن‌ها واقعاً به چشم‌انداز شرکت و رهبر خود اعتقاد داشتند، احتمالاً سهام بیشتری را برای آینده نگه می‌داشتند.

نتایج تحقیقات، این فرضیات را تائید می‌کرد. کارمندانی که با مدیرعاملان بیش‌ازحد مطمئن کار می‌کردند، نرخ استعفای کمتری داشتند و به مدت بیشتری در شرکت باقی می‌ماندند. به‌علاوه آن‌ها بخش بیشتری از دارایی‌های برنامه‌ی بازنشستگی خود را از طریق سهام شرکت تأمین می‌کردند. درواقع این یافته‌ها حاکی از آن بود که کارمندان فوق، نه‌تنها سرمایه‌ی انسانی خود را بیشتر به کارشان اختصاص می‌دادند، بلکه ثروت و پس‌اندازشان را هم در پیروی از رهبر، در معرض ریسک می‌گذاشتند.

آنالیزها نشان می‌داد رهبرانی که از اعتمادبه‌نفس بسیار بالایی برخوردار بودند، در برقراری ارتباط با سرمایه‌گذاران و تأمین‌کنندگان نیز موفق‌تر بودند و روابط خود را به مدت طولانی‌تری حفظ می‌کردند. آن‌ها با کسب تعهد تأمین‌کنندگان، اطمینان پیدا می‌کردند که شرکت منابع ارزشمند لازم را در اختیار خواهد داشت. به‌علاوه  آن‌ها ورودی‌های R&D موردنیاز شرکت را بهتر توسعه می‌دهند. آخرین نتیجه‌ی جالب تحقیقات این بود که مدیران با اعتمادبه‌نفس بسیار بالا، نوآوران بهتری هستند.

کاریزما و تأثیرگذاری استیو جابز «حوزه تحریف حقیقت» خوانده می‌شد. او به ایده‌ها و زمان‌بندی‌های غیرواقع‌بینانه‌ی خود ایمان داشت و می‌توانست کارمندان و سرمایه‌گذاران را متقاعد کند نظرات او را بپذیرند. حالا تحقیقات آکادمیک نشان می‌دهد که حوزه‌ی تحریف حقیقت، واقعیت دارد. حداقل در دنیای شرکت‌ها، اعتمادبه‌نفس بیش‌ازحد، سمت روشنی نیز دارد: این ویژگی می‌تواند تعهد دیگران را به کسب‌وکار شما افزایش دهد.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اعتماد به نفس رهبر بهتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۸۶۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی گفت: در ۲.۵ سال خدمتگزاری دولت سیزدهم، ۹۷۹ میلیارد تومان پروژه در صنعت برق این استان سرمایه‌گذاری شده است. - اخبار استانها -

مهدی دادگر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بیرجند با تشریح اقدامات ماندگار توسعه‌ای در صنعت برق استان اظهار داشت: در 2.5 سال اخیر به منظور تأمین و پایدارسازی شبکه برق استان، مجموعاً 671 کیلومتر شبکه فشار متوسط و ضعیف و 405 دستگاه پست توزیع، احداث و اصلاح شده است که براین اساس به طور میانگین روزانه 2 کیلومتر شبکه، توسعه و بهینه‌سازی شده است.

وی به اقدامات صورت گرفته در حوزه تأمین برق متقاضیان اشاره کرد و گفت: در طول این مدت، برای 29 هزار مشترک جدید شهری و روستایی تأمین برق انجام شده است، همچنین عملیات انجام شده در این حوزه، شامل احداث 115 کیلومتر شبکه فشار متوسط، 243 کیلومتر شبکه فشار ضعیف و نصب 275 دستگاه ترانس با اعتبار 357 میلیارد تومان بوده است.

اجرای طرح بهارستان در538 روستا

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان اینکه بهینه‌سازی و اصلاح شبکه‌های برق روستایی کشور در قالب طرح بهارستان به صورت روستامحور در دولت سیزدهم در حال اجراست، تصریح کرد: در 2.5 سال خدمت دولت، در قالب این طرح و طرح بهسازی روشنایی معابر، در 538 روستا با اعتباری بالغ بر 135 میلیارد تومان، عملیات ترمیم و اصلاح شبکه شامل تعویض پایه‌های فرسوده، رفع حریم و جابه‌جایی شبکه‌های واقع در معابر، رفع افت ولتاژ و اصلاح روشنایی معابر انجام شده است.

وی ادامه داد: همچنین در این دوره به 18 روستای بدون برق با اعتبار 10 میلیارد تومان برق‌رسانی شد، به علاوه پروژه شاخص برق‌رسانی به روستای نایبند طبس به طول 81 کیلومتر با اعتباری بالغ بر 61 میلیارد تومان با پشیرفت 74 درصد در حال اجراست که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال جاری به اتمام برسد.

دادگر با قدردانی از تلاش‌های ارزشمند همکاران در صنعت برق استان اظهار داشت: در حال حاضر 99.9 درصد از جمعیت روستایی استان برخوردار از برق هستند که این شاخص از وضعیت کشوری بالاتر است.

رتبه نخست در سطح کشور

وی از کسب رتبه نخست این شرکت در بین 39 شرکت توزیع نیروی برق کشور در ارزیابی اخیر معاونت هماهنگی توزیع شرکت توانیر در جمیع شاخص‌های مورد ارزیابی خبرداد و گفت: این موفقیت شایسته که با تلاش و همت همه همکاران در صنعت برق استان محقق شده، دستاوردی ماندگار در کارنامه افتخارات به ثبت رسید.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی مدت زمان خاموشی هر مشترک، تعداد خاموشی به ازاری هرفیدر، بهبود ولتاژ، اصلاح ضریب توان شبکه، نرخ صرفه جویی خرید از بازار برق، وصول مطالبات، سرانه مصرف خانگی، رویت‌پذیری شبکه،کنترل‌پذیری مشترکین را از جمله معیارهای نتایج مقایسه‌ای صورت گرفته در ارزیابی شرکت توانیر اعلام کرد.

گذر از دوره اوج بار با کمترین اعمال خاموشی

دادگر به دستاوردهای برجسته در صنعت برق استان اشاره کرد و افزود: در پی خاموشی‌های گسترده ناشی از ناترازی تولید ومصرف برق در سال‌های 1399 و 1400 (قبل از دولت سیزدهم) با تعریف 100 اقدام برای سال‌های 1401 و 140 اقدام برای 1402 در حوزه تولید، انتقال و مصرف و جلب مشارکت مردمی، گذر از دوره اوج بار در تابستان 1401 و 1402 با کمترین اعمال خاموشی و کمترین نارضایتی برای مشترکین انجام شد، در کنار اجرای پروژه‌های توسعه‌ای، مدیریت موفق شرکت برق، وزارت نیرو و توانیر در دولت سیزدهم دستاوردهای ارزشمندی حاصل شد وامید است با اجرای 180 برنامه تعریف شده برای سال جاری و با همکاری مشترکین برق استان و کشور، گذر موفق از دوره اوج بار 1403 محقق شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی اظهار داشت: در 2.5 سال اخیر، کاهش خاموشی‌ها به رغم افزایش انرژی تولیدی تحویلی به مشترکین بوده است به طوری که در تمام صنایع، انرژی مصرفی افزایش یافته است و در این دوره رکوردهای جهانی در تولید محصولاتی نظیر فولاد به دست آمده است که این نتیجه بیانگر تلاش دولت خدمتگزار است.

   کاهش خاموشی مشترکین به 80 دقیقه در سال

دادگر با ارائه شاخص‌های مقایسه‌ای یادآور شد میزان متوسط خاموشی مشترکین در استان خراسان جنوبی به 80 دقیقه در سال کاهش یافت در این روند استان خراسان جنوبی در مقایسه با میانگین کشوری در رتبه سوم قرار دارد.

وی بیان کرد: با اجرای پروژه‌ها در طول 2.5 سال اخیر، در حوزه کاهش تلفات، میزان تلفات انرژی در شبکه‌های برق استان به 7 درصد کاهش یافت که علیرغم پراکندگی بسیار بالای شبکه و مشترکین در استان، رتبه مناسبی در کشور را داریم.

رتبه برتر در تولید برق پاک

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان جنوبی با بیان اینکه کل ظرفیت نیروگاه های خورشیدی نصب شده در استان نسبت به پیک بار سال جاری 10.6 درصد است، اظهار کرد: در مقایسه با شاخص کشوری استان خراسان جنوبی حائز رتبه برتر در تولید برق پاک به نسبت میزان مصرف استان است.

وی در پایان به ظرفیت‌سازی‌های مناسب انجام شده در حوزه انتقال و فوق توزیع نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به پیگیری‌های انجام شده و حمایت‌های شرکت برق منطقه‌ای خراسان، اقدامات زیرساختی متنوعی در حوزه شبکه‌های انتقال و فوق توزیع در دست انجام است که با بهره‌برداری از پروژه‌های این بخش، شاهد تحول عظیمی در زمینه اقتصادی در تمام ابعاد، به ویژه بخش صنعت و معدن استان خواهیم بود.

دادگر تصریح کرد: با توجه به این‌که گزارش این اقدامات در حوزه مسئولیت شرکت برق منطقه ای خراسان است، در این مباحث فوق به جزئیات عملکرد بخش فوق توزیع اشاره نشده است.

انتهای پیام/250

دیگر خبرها

  • بارسلونا فقط به یک بازیکن در خط حمله‌ خود اعتماد دارد
  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی
  • استاندارد کیفی و سرعت سوددهی برای سرمایه‌گذاران بخش خصوصی + اینفوگرافیک
  • خبر مهم برای یارانه بگیران | چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • نخستین بار در صنایع پتروشیمی کشور صورت گرفت؛ تبدیل وضعیت کلیه نیروهای پیمانکار به قرارداد مستقیم با پتروشیمی امیرکبیر
  • توصیه به یارانه‌بگیران؛ چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • همسایگی و قرابت فرهنگی عامل تقویت ارتباطات تجاری کیش و ترکیه
  • چه کنیم تا یارانه مان قطع نشود؟
  • تسویه ۱۹۰ میلیارد تومان از بدهی‌های آب و فاضلاب بوشهر