Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس تودي -وزارت بازرگاني چين با انتشار بيانيه اي به آمريکا درباره عواقب سياست هاي تجاري يک جانبه گرايانه کاخ سفيد ضد پکن هشدار داد.
دراين بيانيه با اشاره به توافق اخير پکن و واشنگتن در مورد تعليق تعرفه ها برکالاهاي يکديگر واتخاذ تصميمات مغاير آن تاکيد شده است ، واشنگتن از مذاکره به عنوان چماق استفاده مي کند و پکن در قبال اين سياست سکوت نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت بازرگاني چين تاکيد کرده است ، روش هاي نرم و منعطف اين کشور تاکنون نتوانسته است سياست آمريکا را در مورد افزايش تعرفه بر کالاهاي چين تغيير دهد. لذا پکن ناچار است پاسخي کوبنده تر در نبرد تجاري با آمريکا به اين کشور بدهد.اظهارات مقامات سياسي ، اقتصادي و همچين موضع رسانه هاي چين در قبال اقدامات تعرفه اي امريکا نشان مي دهد که اين کشور به هيچ عنوان قابل اعتماد نيست و دونالد ترامپ رئيس جمهوري امريکا نه تنها به قوانين بين المللي بلکه به تعهدات خود نيز پايبند نيست .اين بدان معنا است که چين براي ادامه همکاري هاي اقتصادي با امريکا با چالش و دشواري جدي روبرو است .زيرا رئيس جمهوري امريکا به صراحت چين را به سرقت مالکيت معنوي و تکنولوژي هاي پيشرفته از امريکا متهم مي کند .برخي از محافل سياسي نيز براين اعتقادند که عصر تازه اي از روابط تجاري امريکا و چين اغاز شده است که مهمترين هدف واشنگتن اعمال فشارهاي بيشتر تجاري و اقتصادي برچين است تا ضمن کند کردن رشد اقتصادي مانع از تبديل آن به قدرت جهاني شود .
هشدار پکن به واشنگتن«جيم بيروم» Jim Byrum کارشناس مسايل اقتصادي درآمريکا
"دونالد ترامپ رئيس جمهوري امريکا با عنوان برقراري توازن در روابط تجاري با چين، تعرفه اي سنگيني بر برخي کالاهاي خاص وارداتي از چين اعمال کرده است که به طور قطع سبب خواهد شد چيني ها در واردات کالا از امريکا به دنبال اقدام تلافي جويانه باشند که شرايط اقتصادي امريکا بخصوص در بخش کشاورزي را بدتر مي کند "
سياست اصولي چين در مواجهه با چالش هايي که امريکا در روابط دو کشور ايجاد مي کند مدارا و تاکيد بر گفتگو وتوافق است که در3 دور گفتگوهاي اخير مقامهاي دو کشور ،چين موفق به مهار سياستهاي تندروانه ترامپ شد اما اعمال تعرفه هاي تجاري بر پنجاه ميليارد دلار از واردات کالا از چين نه تنها اين کشور را شوکه کرد بلکه نشان داد که امريکا ،چين را رقيب اصلي خود براي تحولات آتي جهاني مي داند و به هيچ عنوان قصد ندارد در برابر انچه که سواري چين از امريکا در سالهاي اخير مي داند کوتاه بيايد .
«ديويد ويليامز» David Williams کارشناس مسايل اقتصادي
"ترامپ چين را متهم مي کند که باعث از بين رفتن 60 هزار کارخانه و 6 ميليون شغل در آمريکا شده است.اين در حالي است که هدف رئيس جمهوري آمريکا از اقدامات جديد تجاري، مجازات چين و کاهش قدرت رقابت اين کشور در بازار جهاني است."
درهرحال، چين براين اعتقاد است که از اهرم هاي لازم براي مقابله به مثل با اقدامات تعرفه اي آمريکا ضد کالاهاي وارداتي از چين برخوردار است و مي تواند اقتصاد امريکا را نيز تحت تاثير قرار دهد .موضوعي که کارشناسان اقتصادي در امريکا نيز در مورد پيامدهاي جنگ تجاري ميان دو کشور ابراز نگراني مي کنند و براين اعتقادند اقتصاد امريکا هم دربرابرافزايش تعرفه کالاهاي
صادراتي به چين آسيب پذيراست.112/140
نويسنده:مجيد وقاري

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۸۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام

آفتاب‌‌نیوز :

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آن‌ها صدام بود. آن‌ها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند. 

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم. 

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد. وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند. 

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است. 

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند. 

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم. 

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند. 

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم. 

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند. 

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • گاف‌های بایدن به روایت آمار/ کارکنان کاخ سفید جورکشِ جو!
  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان‌شدن صنعت نفت و گاز بود
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • استدلال‌های مضحک نهادهای اطلاعاتی آمریکا از اوضاع جهان
  • راه درازی تا فعلیت رساندن کامل ظرفیت‌های تجاری ایران و افغانستان داریم
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند