Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

 شبکه تلویزیونی بین المللی چین در آمریکا درمورد یمن با حضور جرمی تیلور مشاور شورای پناهندگان دولت نروژ، سلمان انصاری رئیس کمیته روابط عربستان و آمریک،سما الحمدانی تحلیلگر اهل یمن وسید حسین موسویان سفیر پیشین ایران در آلمان مناظره‌ای برگزار کرد .

مجری: جنگ دربندرالحدیده وارد مرحله حساسی شده. اهمیت موضوع چیست؟

الحمدانی: 600 هزارنفر در الحدیده زندگی میکنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از انها خواسته شده که آنجا را تخلیه کنند اما امکانات تخلیه را ندارند. بدترین وضعیت انسانی را داریم چون اکثر کمک های انسانی از این بندر میاید. جنگ الحدیده میتواند دوماه طول بکشد تا برنده یا بازنده معلوم شود اما نهایتا مردم بیچاره یمن بازنده هستند. مشکل این است که هیچیک از طرفهای درگیر دنبال راه حل سیاسی نیستند.

مجری: آقای موسویان! چه راه حل سیاسی برای این بحران وجود دارد؟

موسویان: قطعا حل بحران یمن ازمسیر نظامی ممکن نیست وتنها راه حل سیاسی دارد. راه حل سیاسی هم ممکن است اگر طرفهای درگیر جدی باشند. دلیل من هم مذاکرات اخیر چهارکشور اروپایی با ایران است که اروپاییها آن را مثبت ارزیابی کرده و علنا گفته اند که پیشرفت داشته و راه حل سیاسی را هم ممکن می بینند. من معتقدم که ایران جدی و آماده است، اروپا هم حسن نیت دارد اما  ائتلاف نظامی به رهبری عربستان که با حمایت  آمریکا شکل گرفته، علاقه و اراده ای برای راه حل سیاسی ندارند.

مجری: آقای انصاری! شما شنیدید که ایران آماده کمک به راه حل سیاسی است. ایا شما فکر میکنید عربستان آماده است؟

 انصاری: اولا که مسایل خاورمیانه هیچ ربطی به ایران ندارد و ایران بخش از مشکل در خاورمیانه است و نه راه حل مشکلات. لذا ایران نباید در موضوع صلح یمن جایگاهی داشته باشد. ثانیا عربستان قطعنامه 2216 شورای امنیت سازمان ملل را اجراء کرد برای خروج حوثی ها. ائتلاف به رهبری عربستان تا کنون موفق شده 80% خاک یمن را از اشغال حوثی ها آزاد کند. سازمان ملل برای صلح تلاش کرد اما حوثی ها همکاری نکردند.عربستان 16 میلیارد دلار کمک انسانی در سه سال گذشته به یمن کرده است.

مجری: اقای موسویان پاسخ شما به مطالب انصاری چیست؟

موسویان: اولا: مطلبی که آقای سلمان انصاری گفت درواقع موضع سعودیها است که میگویند ایران اساسا نباید درمنطقه باشد تا ما هرما بتوانیم هرکاری دلمان میخواهد درمنطقه انجام دهیم، به یمن حمله نظامی کنیم، به لیبی حمله نظامی کنیم، نخست وزیر قانونی لبنان را به گروگان بگیریم و بتوانیم هردخالتی در سایر کشورها بکنیم و ایران هم نباید ممانعت کند.

ثانیا: امروز 23 میلیون نفر از مردم یمن بشدت نیازمند کمکهای انسانی هستند. براساس گزارش سازمان ملل، بزرگترین فاجعه انسانی دریمن رخ داده است. دلیل آنهم این است که ائتلاف به رهبری عربستان سه سال است که شبانه روز و بدون توقف مردم بیچاره یمن را بمباران کرده و میکند. فقط دریکسال گذشته 30000 غیرنظامی دریمن کشته شده اند.

ثالثا: عفو بین الملل جمعبندی خود را رسما اعلام کرد که ائتلاف نظامی سعودی-اماراتی در سه سال گذشته عمدا مراکز غیر نظامی مثل مدرسه ها، بیمارستانها و تاسیسات جاده ای و حمل ونقلی را بمباران کرده تا بحران ایجاد کند. این گزارش رسمی عفو بین الملل است که ائتلاف نظامی به رهبری عربستان با هدف ایجاد بحران انسانی، عمدا مراکز غیرنظامی دریمن را بمباران کرده ومیکند.

مجری: گزارش سازمان ملل میگوید که بلوکه شدن بندر الحدیده میتواند 10 میلیون نفر را گرفتار قحطی کند. نظر شما چیست؟

تیلور: ما جدا با یک بحران انسانی موجه هستیم. شهروندان گرفتار جنگ هستند و بخاطر محاصره، دسترسی به نیازهای انسانی ندارند. بندر الحدیده شرایط را بدتر خواهد کرد چون محاصره تنگ تر و دسترسی به کمکهای انسانی سخت ترخواهد شد.

مجری: گزارشها معتبر میگوید که اماراتیها زندانیها را شکنجه میکنند اما پنتاگون میگوید شواهدی وجود ندارد.

الحمدانی: نقض حقوق بشر و شکنجه زندانیان توسط نیروهای مورد حمایت اماراتی و سعودی اتفاق افتاده است. بخش عمده یمن از دست حوثی ها آزاد شده منتهی این بدان معنی نیست که بخشهای آزاد شده دروضع خوبی هستند. شکنجه ها در همین مناطق رخ داده است. نکته دوم اینکه مبلغ زیادی پول برای کمک های انسانی روانه یمن شده اما بدست مردم نرسیده و معلوم نیست که کجا رفته. عربستان و امارات سرمایه گذاری سنگینی درراه اندازی جنگ یمن کرده اند و میخواهند بهر قیمتی این جنگ راببرند.  نماینده سازمان ملل باید جنگ درالحدیده را متوقف کند.

مجری:اقای انصاری! نظر شما درمورد شکنجه زندانیان را چطور ارزیابی میکنید؟

انصاری: این گزارشها را شبکه الجزیره منتشر کرده که وابسته به رژیم قطر است و معتبر نیست. امارات کار بزرگی درکمک به آزادی یمن ازدست اشغالگران کرده است. فقط چندروز پیش امارات و عربستان 3/1 میلیارد دلار برای کمکهای انسانی به یمن دادند.

مجری: اقای سفیر! گزارشهایی هم داریم که حوثی ها از بچه ها بعنوان سرباز درجنگ استفاده میکنند. یونیسف گفته که 2100 کودک مورد استفاده قرار گرفته اند. آیا شما چیزی میدانید؟

موسویان: من اطلاع ندارم اما نقض حقوق بشر واستفاده از کودکان درجنگ توسط هریک از طرفین که باشد قاطعانه محکوم است و همه باید برای جلوگیری از هر اقدام ضد حقوق بشری اعم از شکنجه یا بهربرداری از کودکان همکاری کنند. اما اگرادعای اقای سلمان انصاری درست است که 80% یمن از دست حوثی ها آزاد شده ، 16 میلیارد دلار کمک انسانی داده شده و اوضاع انسانی در 80% خاک یمن بهبود یافته، پس چرا سازمان ملل میگوید که شاهد بزرگترین فاجعه انسانی دریمن هستیم، 23 میلیون نفر یعنی 75% مردم یمن به کمک های انسانی نیاز فوری دارند، حدود 10 میلیون نفر در آستانه قحطی و گرسنگی مطلق هستند؟ گزارش های سازمان ملل سند روشنی است که عربستان دروغ میگوید.

مجری: خانم الحمدانی نظر شما چیست؟

الحمدانی: این بحثی که امروز درمورد دیدگاه های عربستان و ایران در این مناظره شاهد هستیم، واقعیت صحنه یمن است که مردم یمن گرفتار آن هستند. جنگ عربستان علیه یمن پای نیروهای خارجی به یمن را بازکرده است و حرف مردم یمن این است که ما کمک انسانی نمیخواهیم ما را رها کنید تا خودمان کشورمان را بسازیم. حوثی ها هم از کودکان درجنگ استفاده کرده اند اما طرف مقابل هم از کودکان درجنگ استفاده کرده و هردو طرف این بازی کثیف را انجام میدهند.

مجری: تیلور! آیا جامعه جهانی واقعا متوجه عمق بحران انسانی دریمن هست؟

تیلور: خیر! ما در شرایط یک فاجعه دردناک انسانی هستیم که توسط بشر آفریده شده و نه بخاطر یک حادثه طبیعی. پیشرفته ترین سلاحهای نظامی علیه فقیرترین مردم بکارگرفته شده است. ما درحال کمک به 8 میلیون یمنی درآستانه قحطی هستیم که حتی دسترسی به آب ندارند و 23 میلیون یمنی دیگرهم واقعا به کمک انسانی دارند. باید جنگ متوقف شده و با راه حل سیاسی به بحران خاتمه داد.

 

مجری: آقای انصاری! چه راه حل سیاسی ازنظر عربستان وجود دارد تاجنگ رامتوقف کند؟

انصاری: ائتلاف برای صلح تلاش کرده اند .نماینده سابق سازمان ملل دربحران یمن تایید کرد که نشست کویت برای صلح، عربستان حمایت کرد اما حوثی ها مانع شدند. لذا باید در جنگ زمینی موفق شویم تا بحران خاتمه یابد.

مجری: اقای سفیر! پاسخ شما چیست؟

موسویان: برای حل بحران یمن سه اقدام لازم است:

اولین و فوری ترین اقدام  این است حملات نظامی ائتلاف عربستان متوقف و به استراتژی جنگ نظامی برای حل بحران یمن خاتمه داد.

 دومین اقدام ضروری و فوری ، ایجاد آتش بس است.

سوم هم همکاری قدرتهای منطقه ای و بین المللی برای یافتن یک راه حل سیاسی برمبنای انتخابات آزاد تحت نظارت سازمان ملل و مشارکت همه گروههای اصلی در اداره کشور. واقعیت این است که سعودیها و اماراتی ها حکومت دست نشانده دریمن و سایر کشورهای منطقه مثل قطر و لبنان میخواهند. این سیاست جواب نمیدهد. ما باید شرایط را یرای انتخابات آزاد دریمن با نظارت سازمان ملل فراهم کنیم تا خود مردم یمن درمورد آینده حکومت و قانون اساسی کشورشان تصمیم بگیرند.

مجری: آمریکا تامین کننده اصلی سلاح برای عربستان و امارات در جنگ یمن است. لذا آمریکا باید بتواند نقش تعیین کننده ای برای حل بحران داشته باشد.

الحمدانی: بله اما متاسفانه آمریکاهیچ کاری نمیکنند. اوباما بندر الحدیده را خط قرمز اعلام کرده بود و لذا ائتلاف سعودی حق حمله نظامی به آن را نداشت. اما آقای ترامپ به ائتلاف عربستان چراغ سبز حمله به بندر الحدیده را داد.اظهاراتی ازکنگره آمریکا درمخالفت با این سیاست شنیده شده و امیدوارم که مانع شوند. برد هریک از دوطرف یک هزینه دارد و آنهم جان مردم یمنی است. بنابراین باید برای راه حل سیاسی تلاش کرد.حتی اگر حوثی ها جنگ را ببازند، بحران حل نمیشود. چون خطر 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۸۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«برمودا» همه رازها را افشا می‌کند حتی راز آقای مجری!

روزهایی که حرف از پناهندگی کامران نجف‌زاده به گوش می‌رسید پای گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای برنامه‌ای تلویزیونی با اجرای او به میان آمد. حالا او در «به وقت پیدا شدن» راز سر به مُهر خود را نیز افشا کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «برمودا» با شعار به وقت پیدا شدن از آخرین روز دی‌ماه سر از شبکه نسیم درآورد. شاید برای کسانی که همواره این نکته را در فضای‌مجازی مطرح می‌کردند «کامران نجف‌زاده» در آمریکا پناهنده شده، حضور او روی آنتن شبکه نسیم با یک برنامه گفت‌وگومحور تعجب‌برانگیز بود.

اما این لازمه «برموداست» که پرده از راز مگوی شخصیت‌ها برمی‌دارد. از خود مجری شروع کرد که دیگر نیاز نبود نجف‌زاده بگوید این همه خبر و جوّسازی رسانه‌ای بود؛ مثلاً من هیچ‌وقت به فکرِ مهاجرت از ایران نبودم چه برسد به پناهندگی!

شاید نکته جالب این برنامه همین صراحت‌ها باشد که میهمانان دیگر پاسخ‌های تکراری ندهند به سؤالاتی که شاید گهگاه در برخی برنامه‌ها شنیده باشیم. اینجا همه از چیزهایی می‌گویند که تاکنون نگفته‌اند. جذابیت برنامه هم در همین‌جاست. شاید به همین دلیل باشد این برنامه رقیب «مهمانی» ایرج طهماسب است.

سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل و آقای قاضی تا هشت‌پا و رویان

شاید می‌توان به این نکته اشاره کرد که تغییر مسیر کامران نجف‌زاده از خبرنگاری به سمت اجرای یک برنامه تاکشو تصمیم درستی بوده است. اگرچه برخی در همان ابتدا می‌گفتند ای‌کاش نجف‌زاده با یک تاکشوی هاردتاک یا به عبارتی یک برنامه گفت‌وگومحور صرفاً سیاسی و اجتماعی با سؤالات چالشی به تلویزیون برمی‌گشت.

مخاطب با شنیدن نامِ «برمودا» و اجرای نجف‌زاده ابتدا تصور می‌کرد، میهمانان با چالش‌هایی که مجری و تیم برنامه ایجاد می کنند، غرق و قربانی می‌شوند، به ویژه در دوره‌ای که در برخی برنامه‌ها، جنجال و مچ گیری بر اصل گفت‌و‌گو ارجحیت دارد.

اما تجربه «برمودا» این نکته را نشان می‌دهد مخاطب امروز به برنامه‌های گفت‌وگومحور سرگرم‌کننده نیاز دارد. یعنی می‌توان برنامه‌ای سیاسی و اجتماعی طراحی کرد و میهمانانی هم داشت اما هم چالش در آن برنامه ایجاد شود و هم فضایِ سرگرم‌کننده‌ای برای مخاطب به ارمغان آورد. با پخش برنامه، مخاطبان دریافتند که میهمانان، فرصت بیان حرف‌ها و نظرات مختلفی دارند و مهم‌تر اینکه تحلیل اشتباه دیگران درباره خود را نیز اصلاح می‌کنند.

چنین اتفاقی در قالب سؤالات مجری و گروه نویسندگان رخ می‌دهد و آن‌ها مسیر مصاحبه را طوری طراحی می‌کنند که بخش زیادی از پرسش‌ها رفتار، گفتار و طرز تفکر میهمان را نشانه می‌رود. با این حساب «برمودا» بیش از آن که در پی چالش باشد، زمینه‌‌ای مناسب را برای «گفت‌و‌گوی با احترام» فراهم می‌کند.

پرسیدن سوالات خنده‌دار یا به اصطلاح فان توسط مجری از میهمانان در زمان انجام مصاحبه و چاپ صفحه اول روزنامه با عکس و تیتر میهمان در پایان برنامه، سبب شده است تا مخاطبان عام شبکه نسیم، تا پایان برمودا را دنبال کنند.

دعوت از چهره‌های مختلف سیاسی، ورزشی، هنری و غیره با هر گرایش و عقیده‌ای، یکی دیگر از امتیازهای برنامه برمودا است؛ برنامه برمودا در زمان‌های مختلف از گرایش‌های مختلف میهمان دعوت می‌کند تا مخاطب تنوع در برنامه‌سازی و محدود نبودن آن را حس کند.

ناگفته نماند پیشینه مطبوعاتی و ژورنالیستی کامران نجف‌زاده نیز به کمک برنامه برمودا آمده و سبب شده است، مخاطب گفت‌وگوهای متفاوتی را ببیند که خبری از سوالات تکراری و کلیشه‌ای نیست.

کامران نجف‌زاده که با گزارش هایی در بخش خبری 20:30 شبکه دوم سیما، نامی برای خود دست و پا کرد و سپس به عنوان خبرنگار صدا و سیما به آمریکا اعزام شد، با همان بیان و ارائه ژورنالیستی و ‌ایهام‌ها و استعاره‌های فراوان، میهمان را پای گفت‌وگو می‌نشاند.

مجموعه این عوامل سبب شده است، تا برنامه برمودا یکی از برنامه های موفق صدا وسیما در این ایام لقب بگیرد.

اگرچه برخی در این میان شاید به انتقاد از این برنامه،  آن را یک برنامه تقلیدی از نوع خارجی و به نوعی مشابه‌سازی فرض کنند اما همین که تولیدکنندگان چنین برنامه‌ای جرأت کرده‌اند که برنامه‌ای با حال و هوای جدید و نه صرفاً چالشی بلکه یک برنامه گفت‌وگومحور صادقانه و بدون پرده را با شخصیت‌ها و میهمانان برنامه تولید کنند خود جای قدردانی دارد.

چرا که یک بدعت و نوآوری در نوع برنامه‌سازی در صداوسیما به شمار می‌رود که در کمتر برنامه تلویزیونی گفت‌و‌گومحور تاکنون شاهد آن بوده‌ایم و درواقع از این منظر قابل تأمل و تفکر است. اگرچه در فواصل برنامه کامران نجف‌زاده به عنوان مجری سعی می کند که با  میهمان برنامه و  با اطلاعاتی که از وی دارد او را غافلگیر کند.

نگاهی به برنامه رمضانی شبکه افق با کارشناس «وقت سحر»

اما صحبت‌های بدون پرده و کم‌حاشیه باعث می‌شود که میهمان برنامه خودرا غریبه حس نکند و به راحتی وارد یک گفت‌وگوی صمیمی شود و حتی در برخی موارد حرف‌های ناگفته‌ای را هم بر زبان می‌آورد که برای مخاطب تازگی دارد. شاید در کنار مجری و ویترین اصلی برنامه، اگر کسی «برمودا» را ببیند و نگاهی به تیتراژ بیندازد، نام‌های آشنایی چون محمدرضا شهیدی‌فر و محسن نجفی‌سولاری به چشم می‌خورد که به نظر می‌رسد قطعاً نقش مهمی داشتند.

لازم است تلویزیون در عصر کنونی به جایِ دعوت از میهمانان تکراری و طراحی پرسش و پاسخ‌های تکراری و کلیشه‌ای، با خلاقیت و نوآوری به فکرِ ساخت برنامه‌هایی برود که سرگرم‌کننده باشند. حتی اگر قرار است گفت‌وگومحور و چالشی باشند. 

در میانِ این همه رئالیتی‌شو که معلوم نیست چرا آن‌قدر زیادهستند، می‌توان برنامه‌های گفت‌وگومحور اندیشه‌ای درست و عمیق مثلِ کار جدید رضا درستکار در شبکه نمایش‌خانگی که ایام ماه رمضان و پس از آن بازدیدکننده‌های بسیاری دارد، طراحی کرد. 

یا «برمودا» کامران نجف‌زاده توانست در این فضا خوب دیده شود. حتی مسابقه‌ها و برنامه‌های دیگری طراحی شوند که همه یک دفعه به شکل مافیا درنیایند و یا پدرخوانده‌هایی که یک به یک با رنگ و لعاب می‌آیند و می‌روند و اتفاقی هم برای آنها نمی‌افتد. 

امروز مخاطب حتماً بیننده برنامه‌هایی می‌شود که خلاقیت و نوآوری را در آنها ببیند نه اینکه شاهد و ناظر برنامه‌هایی باشد که علاوه بر کپی و تقلید پررنگ، همه‌چیز را چند سال قبل در برنامه‌ای دیگر دیده باشد. حتماً «خندوانه» و «دورهمی» و امثالهم بدون استفاده از خلاقیت و نوآوری دیده نمی‌شوند همچنان که مهران مدیری برای بازگشت با یک برنامه سراغِ اتفاقی جدید به نام «اسکار» رفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «برمودا» همه رازها را افشا می‌کند حتی راز آقای مجری!
  • رضا نصری: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو از طرف دادگاه کیفری بین المللی / برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس آغاز شد
  • آغاز ضبط مناظره‌های تلویزیونی در صدا و سیمای مرکز فارس
  • ۱۲۰۰ شعبه اخذ رای در مرحله دوم انتخابات مجلس در مشهد و کلات فعال می‌شوند
  • نمایش ۲ فیلم برای جامعه ورزش پهلوانی از شبکه‌های مختلف تلویزیونی
  • اختلاف علنی رئیس فدراسیون و مجری تلویزیونی؛ دبیر با پیمان یوسفی دست نداد! / فیلم
  • شبکه سه؛ پربازدیدترین شبکه تلویزیون
  • ۶۹/۲ درصد ایرانیان، تلویزیون می‌بینند | شبکه 3، آی فیلم و شبکه یک؛ به ترتیب پربازدیدترین شبکه‌های تلویزیونی
  • «به افق فلسطین» وایرال می‌شود اما نه به هر قیمتی!/ مخاطب افت نکرد