Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-26@22:46:40 GMT

شاعرانی که نویسنده شدند +عکس

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۲۰۰۶۷

شاعرانی که نویسنده شدند +عکس

رکنا: هرچند در تاریخ ادبیات کمتر نویسنده‌ای مجموعه شعر چاپ کرده است ولی تعداد زیادی از شاعران داستانهایی نوشتند که موفقیت زیادی را به همراه داشته است.

یکی از مسائلی که بین خود نویسنده‌ها و شاعران وجود دارد که هیچ کدام از این دو قشر نمی‌تواند کار یکدیگر را درست انجام دهد. البته روند معمول دنیای نویسندگی همینطور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاعران ترجیح می‌دهند شعر بگویند و نویسندگان رمان بنویسند ولی در اینجا رمان‌هایی معرفی شده است که این مسئله را نقض می‌کند. این رمان‌ها توسط شاعرانی نوشته شده‌اند که تا قبل از آن همه نوشته‌های آنها شعر بوده است.این شاعران با این رمان‌ها ثابت کردند که نوشتن شعر و نثر را خوب بلدند:

 

«فروخته شده» نوشته پاول بیتی 

 

این رمان در سال 2016 توسط پاول بیتی شاعر آمریکایی نوشته شد که توانست جایزه من بوکر را در همین سال کسب کند. بیتی اولین نویسنده آمریکایی شد که توانست این جایزه معتبر ادبی را کسب کند. بیتی کار ادبی خود را در دهه ۱۹۹۰ و  با سرودن شعر آغاز کرد و در سال ۱۹۹۱ توانست اولین مجموعه اشعار خویش را به چاپ برساند.

«جغدها گریه می‌کنند» نوشته جنت فریم

 

نن جنت پترسن کلوثا که بیشتر با تخلص ادبی‌اش جنت فریم  شناخته می‌شود و همه جا از او به عنوان شاعر نیوزیلندی یاد می‌شود ولی از او ۱۳ رمان، ۴ مجموعه داستان، یک مجموعه شعر و یک خودزندگی‌نامه سه جلدی منتشر شده است. جغدها گریه می‌کنند اولین رمان این شاعر زن نیوزیلندی است. او پیش از آن که کتابی منتشر کند و به عنوان نویسنده شناخته شود به دلیل اقدام به خودکشی به مدت ۸ سال در بیمارستان‌های روانی بستری بود. بیماری او شیزوفرنی تشخیص داده شده بود. در مدتی که در بیمارستان بستری بود این رمان را نوشت که باعث شد مسئولان بیمارستان او را مرخص کنند.

«شهر آگوست» نوشته کی میلر 

 

این رمان سومین رمان کی میلر شاعر اهل جامائیکا است که سال گذشته توسط انتشارات پانتئون آمریکا منتشر شد. شعرهای میلر در آمریکا با مجموعه شعر معروفش مشهور است که درباره شهر زایون صحبت می‌کند. شهر آگوست نیز به نوعی با این مجموعه شعر و در حقیقت دنباله آن محسوب می‌شود. انجمن شاعران آمریکا در سال 2014 این شاعر را در لیست 20 شاعر برتر معاصر آمریکا معرفی کرد و از او به عنوان شاعر نسل آینده آمریکا یاد کرد.

 «دریا، دریا» نوشته آیریس مرداک 

 

آیریس مرداک رمان‌نویس و فیلسوف بریتانیایی بود که به واسطه رمان‌هایش درباره خیر و شر، اخلاق، روابط جنسی و قدرت ذهن ناخودآگاه شناخته ‌شده است. او فارغ التحصیل رشته فلسفه از دانشگاه آکسفورد بود. رمان‌های بسیاری از این نویسنده ایرلندی منتشر شده ولی شعرهایش قدرت بیشتری دارند و در حقیقت او را با عنوان شاعر زن ایرلند می‌شناسند. مجله نیویورکر در یادداشتی درباره رمان دریا دریا آن را رمانی شاعرانه خطاب کرده است.

«حباب شیشه» نوشته سیلویا پلات 

 

رمان شبه‌زندگی‌نامه‌ای سیلویا پلات شاعر آمریکایی است که سال ۱۹۶۳ منتشر شد و تنها رمان او به شمار می‌رود. سیلویا پلات این اثر را با نام مستعار «ویکتوریا لوکاس» منتشر و یک ماه پس از آن خودکشی کرد. حباب شیشه شباهت بسیاری با زندگی واقعی پلات دارد و چنین به نظر می‌رسد که تنها اسامی شخصیت‌ها و مکان‌ها تغییر کرده‌اند. اثر به زبان‌های متعدد ترجمه شده و با وجود درونمایهٔ تیره‌اش در دبیرستان‌های کشورهای انگلیسی‌زبان به عنوان متن درسی استفاده می‌شود. حباب شیشه به‌دست گلی امامی به فارسی ترجمه و یک بار با نام «شیشه» و بعدتر با نام «حباب شیشه» منتشر شده است.

«شیر داغ» نوشته دبورا لویی 

 

شاعر و نمایشنامه انگلیسی در اصل زاده کشور آفریقای جنوبی است ولی نمایشنامه‌هایش در کشور انگلیس او را به محبوبیت رساند. شعرها و نمایشنامه‌هایش از سوی شورای سلطنتی شکسپیر بسیار مورد تقدیر قرار گرفته است. این شورا در حقیقت یک شرکت تولید نمایشنامه و اجرای نمایش در انگلیس است که در شهر استراتفورد واقع شده است. از معدود رمان‌های نوشته شده توسط لویی شیر داغ است که در سال 2016 در لیست نامزدهای نهایی کسب جایزه من بوکر قرار گرفت.

طبل حلبی نوشته گونتر گراس 

 

گونتر گراس شاعر و نویسنده آلمان این رمان را در سال ۱۹۵۹ میلادی نوشت و بعد از آن به شهرت رسید. این رمان در کنار دو رمان دیگر با نام‌های موش و گربه و سال‌های سگی سه‌گانه‌ای را تشکیل می‌دهند. در سال ۱۹۹۹ گراس برنده جایزه نوبل ادبیات شد، آکادمی نوبل سوئد هنگام اعلام نام او، داستان‌هایش را تصویرگر چهره فراموش شده تاریخ خواند. گونترگراس در سال ۲۰۱۳ از سوی مجله سیسرو به عنوان روشنفکر شماره یک آلمانی‌زبان معرفی شد.

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: جام جهانی سلامت مهم ترین های 24 ساعت ادبیات شعر عکس تاریخ نویسنده عکس ایران حوادث جام جهانی فیلم من ازدواج پرونده عروس جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۲۰۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مختومقلی فراغی از محور‌های وحدت در گلستان است





سیدعلی مهاجر شامگاه چهارشنبه در جلسه کمیسیون اقوام، فرق و مذاهب گلستان با محوریت مراسم بزرگداشت دویست و نود و یکمین سالروز تولد مختومقلی فراغی، گفت: اهتمام به آداب و رسوم اهل سنت در برنامه‌ریزی برگزاری مراسم این شاعر ضروری است تا بستری برای سوء استفاده معاندین و دشمنان برای ایجاد تفرقه قرار نگیرد.
وی بابیان اینکه بهره‌گیری از آموزه‌های دینی در هم‌گرایی اقوام اهمیت بسیاری دارد، اضافه کرد: از نقطه نظرات و دیدگاه‌های علما و روحانیون اهل سنت در برگزاری مراسم دویست و نود و یکمین سالروز تولد مختومقلی استفاده شود.
مهاجر ادامه داد: پرهیز از سلیقه‌گرایی ضروری است با مدیریت و دوری از افراط و تفریط باید در راستای توسعه فرهنگ غنی اقوام ایرانی اسلامی گام برداشت.
مختومقلی فراغی شاعر و عارف ترکمن که به فردوسی این قوم مشهور است، در سال ۱۷۳۳ میلادی برابر با سال ۱۱۱۲ شمسی در روستای «حاجی قوشان» از توابع بخش مرکزی گنبدکاووس متولد شد و پس از ۵۷ سال زندگی در کنار «چشمه عباساری» در دامنه رشته کوه «سونگی داغی» بین ایران و ترکمنستان درگذشت و پیکرش به روستای «آق‌توقای» مراوه‌تپه منتقل و در جوار آرامگاه پدرش «دولت‌محمد آزادی» به خاک سپرده شد.
آرامگاه این شاعر و عارف شهیر ترکمن و پدرش «دولت‌محمد آزادی» در مسیر جاده شهر مراوه‌تپه به «داشلی‌برون» گنبدکاووس و در روستای «آق‌توقای» قرار دارد و هرساله تعداد زیادی از مردم منطقه و مسافران و گردشگران بر مزار این شاعر حضور می‌یابند.
همچنین در دهه سوم اردیبهشت ماه هر سال مراسم بزرگداشت مختومقلی فراغی باحضور شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی ملی، استانی و منطقه‌ای و حتی برخی کشور‌های همجوار در محل آرامگاه این شاعر برگزار می‌شود.
منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • اجرای موسی عصمتی میلیونی شد+فیلم
  • بزرگداشت «فرانتس کافکا» در جشنواره کارلوی واری
  • رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/ «بر فراز کشتزار» در بازار نشر
  • رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر
  • مختومقلی فراغی از محور‌های وحدت در گلستان است
  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • تجلیل از پدر دو بیتی لکی لرستان
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها