Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از مشهد، «دکترمحمدحسن طالبیان» در حاشیه بازدید از مدرسه تاریخی عباسقلی خان با بیان این مطلب افزود: متولیان این مجموعه به این ثروت و گنجینه باقی مانده از دوره صفویه آگاه هستند و بخش هایی از این مجموعه را مرمت و بازسازی کرده اند اما هم چنان مشکلاتی وجود دارد.

وی با بیان این که فرسایش هایی در این اثر تاریخی وجود دارد که مورد بازدید قرار گرفت، اظهار کرد: ایوان مدرسه مشکل سازه ای پیدا کرده و رطوبت و ترک دارد ، هم چنین  بخشی از تزئینات تخریب شده است که طرحی برای مرمت تهیه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طالبیان تصریح کرد: دربازدیدی که از مجموعه داشتیم مقرر شد طرح مرمت این اثر تاریخی در شورای فنی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان  مطرح و تصویب شود وبلافاصله با مشارکت ما مرمت انجام شود.

معاون میراث فرهنگی کشور یادآور شد: برخی فضاهای خدماتی در داخل صحن مدرسه ایجاد کرده اند که باید برداشته شود، چون زیبایی و اصالت بنای مدرسه باید حفظ شود.

طالبیان گفت: هم چنین حمامی متعلق به این مدرسه بوده که در صورت توافق می شود به روش باستان شناسی خواناسازی و بازسازی کرد.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: طرح مقاوم سازی مدرسه تاریخی عباسقلی خان در مشهد با هدف حفاظت و صیانت از آن اجرا می شود.

هم چنین «ابوالفضل مکرمی فر» مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی دراین باره گفت: مدرسه عباسقلی خان یکی از مدارس علمیه و تاریخی مشهد است که در طول 400 سال کاربری خود را حفظ کرده و هم چنان تدریس علوم دینی و آموزش طلاب علوم اسلامی در این مدرسه انجام می شود.

وی با بیان این که سر درب این مدرسه با مشارکت و اعتبارات تخصیصی از سوی آستانقدس رضوی در گذشته حفظ شده است، ادامه داد: تولیت مدرسه در راستای حفظ و مرمت این اثر تاریخی تلاش هایی را انجام داده و در بازدید از این مجموعه مقرر شد طرح هایی که توسط مشاور تولیت آماده شده پس از تصویب در شورای فنی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ، اقدمات مشترک برای مرمت اقدام شود.

مدرسه علمیه تاریخی عباسقلی ‌خان از بناهای تاریخی و مدارس علوم دینی مشهد است که توسط عباسقلی‌ خان بیگلربیگی در سال ۱۰۷۷ هجری قمری به دستور شاه سلیمان صفوی ساخته شده و نام سازنده آن در کتیبه سردر ورودی مدرسه نقش بسته است.

بنای مدرسه در 2 طبقه و در چهار ضلع دارای چهار ایوان به سبک معماری عهد صفویه ساخته شده که بیش از ۱۰۰ حجره را در خود جای داده است.

این مدرسه با آجر ساخته شده و دارای تزئیناتی از قبیل کاشی ‎کاری‌ و مقرنس‎ کاری‌ سردر ورودی ایوان‌ ها و حجرات و رواق‌ هاست.

استان خراسان رضوی یک هزار و 540 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی دارد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زیبایی صنایع دستی و گردشگری مدرسه معاون معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۲۰۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید

مصطفی ده پهلوان فارس اظهار داشت: اصلی‌ترین کانون تمدنی ایرانی فرهنگی است.

به گزارش ایسنا، وی امروز، ۳۰ فروردین ماه در حاشیه مراسم رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید که به مناسبت فرارسیدن روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی در این مجموعه جهانی برگزار شد، گفت: ظرفیت آثار در حوزه میراث فرهنگی در استان فارس بسیار گسترده است و شهرت جهانی دارد.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور به شعار امسال روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی که به شکلی به تاب‌آوری در مقابل مخاطرات محیطی تاکید دارد، اشاره کرد و گفت: معتقدم این شعار به شعار امسال از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان جهش تولید و مشارکت مردم مطرح‌شده گره می‌خورد چراکه اگر میراث فرهنگی پشتوانه مردمی نداشته باشد محکوم به فنا خواهد بود.

ده پهلوان افزود: برای نمونه برداشت بی‌رویه آب و فرونشست‌های زمین خطرات جبران‌ناپذیری را برای مجموعه‌های جهانی، چون تخت جمشید، پاسارگاد و نقش رستم به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به اینکه طبق آمار‌های ارائه‌شده حدود ۷۰ چاه غیرمجاز در دشت مرودشت پلمپ شده است، افزود: زمانی حفاظت و صیانت از آثار تاریخی به‌درستی رخ می‌دهد که علاوه بر میراث فرهنگی جامعه هدف، چون مردم و حتی ادارات و سازمان‌ها براین مهم تأکید داشته باشند.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور در ادامه سخنانش اخذ سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید را اتفاق بزرگ و مهمی دانست و گفت: موضوع صیانت و پاسداشت از میراث فرهنگی وجوه مختلفی دارد که بخشی از آن به حفاظت‌های داخلی و علمی خود مجموعه‌ها و بخش دیگر آن به قوانین و مقررات موجود برمی‌گردد.

وی اضافه کرد: سند مالکیت تخت جمشید اقدام ارزشمند و بزرگی است که باعث می‌شود حفاظت و صیانت از این مجموعه عظیم راحت‌تر صورت گیرد.

ده پهلوان ادامه داد: زمانی که میراث فرهنگی در پناه قانون قرار می‌گیرد بی‌تردید راحت می‌توان از آن‌ها حفاظت و حراست کرد.

وی به تعامل خوب وزارت میراث فرهنگی با قوه قضاییه در بحث حفاظت از آثار تاریخی کشور اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون برای رسیدگی به جرائم حوزه میراث فرهنگی شعبه‌ای ویژه در تهران فعال‌شده است.

امروز طی مراسمی که به مناسبت روز جهانی محوطه‌ها و بنا‌های تاریخی در مجموعه جهانی تخت جمشید برگزار شد، سند مالکیت تخت جمشید با حضور تنی چند از مسئولین کشوری و استانی و شهرستان مرودشت رونمایی شد و بیش از ۱۰۰ نفر از پیسشکسوتان، استادکاران، کنشگران و افراد موثر در تحقق مسئولیت اجتماعی و مدیران دولتی تجلیل به عمل آمد.

دیگر خبرها

  • رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید
  • هزینه۱۳ میلیارد ریالی مرمت آثار تاریخی تربت‌حیدریه
  • ۴۲ دستور کار برای حفاظت و مرمت از میراث فرهنگی خراسان رضوی
  • ۴۲ دستورکار برای حفاظت و مرمت از میراث خراسان رضوی
  • بیش از ۲ هزار اثر تاریخی در خراسان رضوی ثبت ملی شد
  • ثبت رکود تاریخی در جشنواره ‌مدرسه عشق با ارسال ۷۵ هزار اثر
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • کاخ عالی‌قاپوی اصفهان ۳۰ فروردین تعطیل است
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده
  • تجلیل از استادکار پیشکسوت حوزه میراث فرهنگی قزوین