Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@14:10:30 GMT

انتقاد از اقدام دولت در احیای وزارت بازرگانی

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۲۴۸۵۲

انتقاد از اقدام دولت در احیای وزارت بازرگانی

انجمن علمی-دانشجویی اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) طی بیانیه‌ای ضمن انتقاد شدید از اقدام دولت درباره احیای وزارت بازرگانی و لغو قانون تمرکز، درباره عواقب این کار هشدار داد.

به گزارش ایمنا، انجمن علمی-دانشجویی اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) و جمعی از اساتید این دانشگاه درباره لایحه تفکیک وزارتخانه ها (لایحه اصلاح بخشی از ساختار دولت) بیانیه ای صادر کردند و خواستار رد این لایحه توسط نمایندگان مجلس شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن کامل این بیانیه در ادامه آمده است:

باسمه تعالی

«در تنظیم و تصویب قانون، جنبه‌های کارشناسی بشدّت باید رعایت شود.»

بخشی از بیانات مقام معظم رهبری (مدظله) در دیدار نمایندگان و کارکنان مجلس شورای اسلامی ۳۰ خرداد ۹۷

بیانیه انجمن علمی- دانشجویی و جمعی از اساتید دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق علیه السلام در زمینه لایحه تفکیک وزارتخانه ها

چندی است لایحه ای موسوم به «اصلاح بخشی از ساختار دولت» در دستور کار کمیسیون های تخصصی مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است. احیاء دوباره وزارت بازرگانی و جدا کردن بخش صادرات و واردات محصولات کشاورزی و محصولات صنعتی از وزارتخانه های جهاد کشاورزی و صمت (صنعت، معدن و تجارت) و انتقال آن ها به وزارتخانه بازرگانی جزء مفاد این لایحه است که به معنای لغو «قانون تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی» است.   کمیسیون های مختلف به عنوان بدنه کارشناسی مجلس این لایحه را مردود و مخالف با مصالح کشور اعلام کرده اند، اما به دلیل اصرار دولت، قرار است  به زودی این لایحه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شود و حتی دولت، تغییرات کابینه را منوط به تصویب این لایحه توسط مجلس کرده است. قشر دانشگاهی متشکل از اساتید و دانشجویان نیز دلایلی کارشناسی در راستای منافع ملی و مردود اعلام کردن این لایحه را متذکر می شوند:

۱-زنجیره تولید در وزارت صمت تجمیع شده است و این تجمیع زنجیره تولید صنعتی از معادن و مواد اولیه گرفته تا صادرات و واردات، در نهایت موجب اتخاذ تصمیم گیری های هم راستا شده و از سردرگمی های و انشعاب های چند مدیریتی جلوگیری می کند. همین استدلال در مورد وزارت جهاد کشاورزی نیز صادق است. زنجیره تولید محصولات کشاورزی، امکانات، ظرفیت ها، شرایط خاص زمانی-مکانی از نظر میزان کشت و کار کشاورزان، ریزش های جوی و حلقه فروش و بازاریابی می بایستی با تصمیم های مربوط به انجام صادرات و واردات محصولات کشاورزی در ارتباط باشد، که این ارتباط از طریق سپردن اختیار صادرات و واردات به وزارت جهاد کشاورزی امکانپذیر است.

۲-علاوه بر دلیل مزبور، عملکرد مثبت وزارت جهاد کشاورزی بعد از تصویب قانون تمرکز (اسفندماه ۱۳۹۱)   تاکنون از جمله رشد بخشی قابل توجه، خودکفایی گندم و شکر، بهبود تراز تجاری کشور، کاهش ۵ میلیارد دلاری واردات غذای اساسی کشور در سال ۹۵ و... در راستای منافع ملی بودن قانون تمرکز را از نظر تجربی به اثبات می رساند.

۳-این لایحه با اسناد بالادستی و سیاست های کلی نظام مغایر است. به طور مثال در بند ۱۰ اقتصاد مقاومتی به «برنامه‌ریزی تولید ملی متناسب با نیازهای صادراتی، شکل‌دهی بازارهای جدید، و تنوع بخشی پیوندهای اقتصادی با کشورها به ویژه با کشورهای منطقه» اشاره شده است. قدر مسلم لایحه تفکیک این است که اختیاردار تولید و صادرات محصولات کشاورزی و صنعتی از هم مستقل شده و کشور را به سمت واردات سوق می دهد. همچنین در بند ۱۶ اقتصاد مقاومتی موضوع «صرفه‌جویی در هزینه‌های عمومی کشور با تأکید بر تحول اساسی در ساختارها، منطقی‌سازی اندازه‌ی دولت و حذف دستگاه‌های موازی و غیرضرور و هزینه های زاید» هدفگذاری شده است که این لایحه قطعا در راستای چنین حرکتی نیست.

۴-در شرایط فعلی اقتصاد کشور که رکود تورمی چند سالی است بر اقتصاد سایه افکنده و نوسان های آنی نرخ ارز، ثبات مالی و اقتصادی را به خطر انداخته است و تصمیم گیری را دشوار کرده است، تغییر ساختار وزارتخانه ها موجب کندی عملکرد آنها  می شود. زیرا تفکیک وزارتخانه ها، تقسیم وظایف، مشخص شدن کابینه جدید، و به طور کلی همراه کردن همه بخش ها با این اصلاحات زمانبر خواهد بود و ضربه  بزرگی به منافع ملی خواهد زد. این دلیل بیان می کند که حتی اگر این تصمیم در راستای منافع ملی باشد-که نشان دادیم اینگونه نیست- زمان اتخاذ آن درست در نظر گرفته نشده است. علاوه بر این، شرایط فعلی بین المللی مربوط به احتمال بالای بازگشت تحریم ها در آینده نزدیک، نیز عدم اتخاذ زمان مناسب تغییرات را موجه تر می کند. لذا انتظار می رود نمایندگان محترم مجلس طی هفته های اخیر که در مورد لایحه مذکور تصمیم خواهند گرفت، به نظرات کارشناسی و نخبگانی جامعه بیشتر توجه داشته و با رد لایحه فوق وظیفه خود در راستای حفظ منافع ملی را به نحو احسن انجام دهند.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تفکیک وزارتخانه ها صنعت کشاورزی اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۲۴۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر اسبق آموزش و پرورش: آقای صحرایی از خدا پروا کنید

به گزارش خبرآنلاین از کانال خبری چندثانیه، محسن حاجی میرزایی وزیر اسبق آموزش و پرورش در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «جناب آقای صحرایی، حفظ صندلی لرزان وزارت و پوشاندن ناکارامدی‌ها ارزش آن را ندارد که شأن و شرافت انسانی خود را پایمال کنیم. آنچه درباره سند ۲۰۳۰ و سند تحول در دولت قبل گفته‌اید نادرست است و تعدی در حق کسانی که دلسوزانه و مجدانه برای تحقق تحول در آ.پ تلاش کرده اند. از خدا پروا کنید.»

مرادصحرایی، وزیر اموزش و پرورش مدتی قبل درباره سند 2030 گفته بود: «وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت اجرایی شد، اظهار داشت: البته هنوز هم بودند کسانی که به ۲۰۳۰ اعتقاد داشتند؛ این افراد حتی در بدنه وزارتخانه هم بودند، زیرا این سند به عنوان یک رویکرد در بخشی از دولت پیشین وجود داشت و در حالی برای آن ردیف بودجه و دفتر در نظر گرفته بودند که برای اجرای سند تحول بنیادین ردیف بودجه وجود نداشت.

صحرایی با یادآوری اینکه این رویکرد دولت قبل پس از تذکرات رهبر معظم انقلاب حتی مورد اعتراض نمایندگان مجلس نیز قرار گرفته بود، اظهار داشت: بخشی از وزرای پیشین به سند تحول بنیادین اعتقاد داشتند جدی هم کار کردند ولی سند ۲۰۳۰ از بین نرفت تا دولت آقای رئیسی روی کار آمد و در بدنه اجرایی وزارتخانه به طور قطع مرگ سند ۲۰۳۰ رقم خورد.»

٤٧٢٣٦

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903065

دیگر خبرها

  • عقب‌نشینی وزارت کار از تغییر لایحه تعیین دستمزد کارگران
  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است
  • دولت برنامه‌ای برای ارسال لایحه واگذاری حقوق کارگران به مجلس ندارد
  • صدور مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری دست دوم
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • اولین سخنگوی وزارت خارجه؛ زاده هوش مصنوعی
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • وزیر اسبق آموزش و پرورش: آقای صحرایی از خدا پروا کنید
  • بانکی‌پور، نماینده مجلس: در لایحه حجاب تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند