Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشورهای خارج از اوپک نمی‌توانند برای اوپک تصمیم بگیرند، گفت: سه سناریوی پیشنهادی روس‌ها احتمالا بر مبنای توافق با ترامپ رییس‌جمهور آمریکا بوده است. به نظر می‌رسد آنها می‌خواستند افزایش تولید را در حد یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه پیشنهاد دهند تا اوپک به یک میلیون بشکه راضی شود اما اوپک این را نپذیرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بهروز نعمتی که به همراه وزیر نفت برای شرکت در اجلاس اوپک به وین سفر کرده، اظهار کرد: توافقی که در اجلاس دیروز اوپک حاصل شد بر مبنای توافق سال ۲۰۱۶ است که در آنجا سهمیه هر کشور مشخص شده و ۳۲ میلیون تن تولید در روز است که هر کدام از اعضای اوپک سهمی در آن دارند. ممکن است بعضی از کشورها در دو سال گذشته بیش از سهمیه تولید کرده یا به بازار عرضه کرده باشند مثلا ۱۲۰ یا ۱۳۰ درصد از سهمیه‌شان استفاده کرده باشند که بر اساس توافق جدید آنها مکلفند سهمیه صددرصدی خود را رعایت کنند.

 

وی افزود: کشورهایی مثل ونزوئلا و لیبی هم بوده‌اند که نتوانستند ظرفیت خود را صادر کنند و در واقع در شرایط منفی قرار دارند. یک شبهه‌ای که وجود دارد این است که بعضی از کشورهایی که تولید بیشتری دارند ظرفیت خالی آنها را پر کنند که البته قدری بعید است زیرا هر کشوری منافع خود را دارد و ممکن است ونزوئلا در یکی دو ماه آینده ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه در روز را تولید و صادر کند.

 

نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد: روس‌ها عضو اوپک نیستند و در اجلاس نان‌اوپک شرکت می‌کنند. آنها سه سناریو داشتند؛ یکی پیشنهاد افزایش تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه، دیگری یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه و پیشنهاد سوم یک میلیون بشکه در روز بود. جلسات متعددی هم با ایران و عربستان داشتند که نهایتا ایران این پیشنهادات را قبول نکرد زیرا نظر ما این است که بازار متعادل است و اینطور نیست که روس‌ها و آمریکایی‌ها خدشه‌ای به آن وارد کنند.

 

نعمتی با بیان اینکه پیشنهادات روسیه در پیش جلسات مطرح شده، اضافه کرد: همچنین جلسه‌ای بین ایران و عربستان و چند کشور پیش از جلسه رسمی برگزار شد و بحث‌های متعددی مطرح شد و نهایتا پیشنهادی که به اجلاس اوپک آمد به شکل توافقی و اجماعی و بر مبنای سال ۲۰۱۶ و اجلاسیه الجزایر بود که سهم هر مجموعه مشخص می‌شود و برای کشورها مدنظر قرار می‌گیرد.

 

وی با تاکید بر اینکه در توافق صورت گرفته سقف تولید به اندازه سقف سال ۲۰۱۶ در نظر گرفته شده، گفت: بعضی کشورها نتوانستند این مقدار تولید کنند و برخی برداشت‌شان این بود که می‌توانند جایگزین آنها تولید کنند. برخی دیگر از کشورها هم خلاف توافق ۲۰۱۶ تولید کردند و برداشت‌شان این بود که می‌توانند همین روند را ادامه دهند اما کتبا توافق شد آنهایی که تخلف داشتند، نتوانند بیش از سهمیه تولید کنند و باید سهم صددرصدی خود را رعایت کنند.

 

این نماینده مجلس با بیان اینکه سه سناریوی پیشنهادی روس‌ها احتمالا بر مبنای توافق با ترامپ رییس‌جمهور آمریکا بوده، اظهار کرد: به نظر می‌رسد آنها می‌خواستند افزایش تولید را در حد یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه پیشنهاد دهند تا اوپک به یک میلیون بشکه راضی شود اما اوپک این را نپذیرفت و اصل موضوع هم اوپک است، ما نمی‌توانیم برای اعضای خارج از اوپک تصمیم بگیریم همچنان که آنها نمی‌توانند برای ما تصمیم‌گیری کنند.

 

سخنگوی هیات رییسه مجلس با بیان اینکه اوپک به صیانت از تشکیلات خود پایبند است، گفت: روس‌ها باید با ما صادق‌تر باشند، اگر قرار است ما در موضوعات استراتژیک همکاری داشته باشیم باید در این موارد هم همفکری بیشتری صورت گیرد. اینکه آنها مصرا به دنبال بحث‌های خود باشند ایرادی است که تیم دیپلماسی باید آن را با روس‌ها مطرح کند.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۲۶۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متخصصان وزارت نفت تحریم‌ها در زمینه تولید و صادرات نفت را بلااثر کردند/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه دشمنان سعی کردند بازار جهانی نفت را برای ما محدود کنند، گفت: وزارت نفت توانسته در عمل اثر تحریم‌ها را در زمینه فروش و تولید نفت کم کند و آنچه تولید می‌کند از قبل بازارش مهیاست.

به گزارش شانا به نقل از ایرنا، داود منظور امروز (سه‌شنبه ۲۸ فروردین ماه) در نشست خبری مشترک با احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت، با بیان اینکه کل تبصره ۸ بودجه امسال موضوع هدفمندی یارانه‌ها را دنبال می‌کند، گفت: منابعی که دولت از فروش بنزین، گازوئیل و دیگر فرآورده‌های نفتی به دست می‌آورد، صرف بازتوزیع به خود مردم می‌شود؛ به این معنا که در عمل منابع حاصل از بخش نفت و گاز که در فروش انواع حامل‌ انرژی حاصل می‌شود، عینا در قالب تبصره ۸ یا قانون هدفمندی یارانه‌ها به مردم بازپرداخت خواهد شد.

وی تأکید کرد: یکی از انواع پرداخت‌، یارانه‌های نقدی است که بخش بزرگی از جامعه این یارانه‌های نقدی را دریافت می‌کنند، برخی براساس آزمون وسع خانوار ماهانه ۳۰۰ هزار تومان یا ۴۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند که کل منابع آن، سالانه ۳۳۰ هزار میلیارد تومان است.

تولید روزانه ۳.۵ میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در کشور

معاون رئیس‌جمهوری درباره درآمدهای نفتی در بودجه افزود: به‌دنبال کاهش سهم نفت در بودجه کل کشور هستیم؛ در عین حال دولت سیزدهم تلاش کرد در ۲.۵ سال گذشته کشور را به ظرفیت‌های تولید و صادرات نفت بیش از تحریم‌ها نزدیک کند، امروز روزانه بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی در کشور تولید و با رقم روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای نیمه نخست سال ۱۴۰۰ مقایسه می‌شود و این روند نشان از تلاش دولت برای بازگرداندن ظرفیت‌های نفتی به قبل از تحریم است.

منظور با اشاره به اینکه تولید نفت ایران پیش از تحریم‌ها روزانه ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه بود، تصریح کرد: برنامه امسال دولت این است که روزانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه به ظرفیت تولید بیفزاید؛ بنابراین نظر دولت در مجموع این است که از ظرفیت نفت و گاز برای توسعه کشور حداکثر استفاده را ببرد، اما در عین حال منابع نفت و گاز را به منابع تأمین مالی هزینه‌های جاری و دستمزد دولت تبدیل نمی‌کنیم.

نفت ذخیره شده روی آب نداریم

وی با بیان اینکه دشمنان سعی کردند بازار جهانی نفت را برای ما محدود کنند، گفت: آنها زحمت خود را زیاد کردند زیرا متخصصان ما در وزارت نفت و شبکه فروشی که این وزارتخانه در اختیار دارد در عمل توانستند تحریم‌ها را در زمینه صادرات و تولید نفت بلااثر کند.

وزارت نفت در عمل اثر تحریم‌ها را در فروش و تولید نفت کم کند، امروز دیگر نفتی روی کشتی‌ها نداریم که منتظر فروش آن باشیم؛ همه آنچه تولید می‌کنیم از قبل بازار آن مهیا شده است.

معاون رئیس جمهوری اظهار کرد: درباره گاز هم در مقایسه با پیش از دولت سیزدهم، یک جهشی قابل توجه در صادرات گاز داشتیم؛ به هر حال برنامه صادرات گاز به کشورهای همسایه را داریم و آقای اوجی، وزیر نفت در این باره هم توضیح خواهند داد؛ بنابراین صادرات نفت و گاز جزو اولویت‌های دولت است و موانع آن را هم برطرف کردیم و شبکه توزیع قابل اعتمادی ایجاد شده است، به‌تازگی هم قیمت نفت افزایش یافته و این برای ما یک فرصت است و امیدواریم از فرصت قیمت بالای نفت بتوانیم برای تأمین منابع توسعه کشور استفاده کنیم.

دیگر خبرها

  • کدام استانهای کشور پر بارش تر بودند؟/ ایران پیشتاز تولید نفت اوپک
  • تولید جهانی نفت کاهش یافت
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • حماس: آمریکا مذاکرات را به بن‌بست کشانده است
  • مقام حماس: آمریکا مذاکرات آتش‌بس را به بن‌بست می‌کشاند
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • پیشنهاد جدید آمریکا به اسرائیل برای پاسخ به عملیات نظامی ایران
  • متخصصان وزارت نفت تحریم‌ها در زمینه تولید و صادرات نفت را بلااثر کردند/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم
  • وزارت نفت اثر تحریم‌ها در تولید و صادرات نفت را کم کرد/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم
  • تولید نفت شیل آمریکا در ماه مه افزایش می‌یابد