Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛دکتر علی صالح آبادی در بیست و هشتمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی، با اشاره به عوارض نوسانات ارزی در ساختار اقتصادی تجاری کشور گفت: اگر قرار است ارزی با قیمت پایین عرضه شود، مصرف کننده تاثیر آن را باید در زندگی خود لمس کند.

وی با اعلام این مطلب که برخی کالاها مانند موبایل و خودرو به دلیل وسعت و تنوع بازار قابلیت قیمت گذاری در بازار را ندارند، افزود: مدیریت موضوع ثبت سفارش باید تحت نظارت دقیق بانک مرکزی انجام پذیرد به این شکل که ارز رسمی به گروه کالایی دارای قابلیت قیمت گذاری تخصیص یافته و گروه کالایی فاقد قابلیت قیمت گذاری باید با نرخ دیگری که طی عرضه در بازارکشف می شود، معامله شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



صالح آبادی با تاکید بر ضرورت عدم اختصاص ارز به خارج کنندگان آن از کشور و افراد مشکوک به سفته بازی ادامه داد: با مدیریت صحیح و دقیق باید تلاش کرد تا ارز وارد چرخه تجاری و ارزی کشور شده و صرف واردات و تامین نیازهای تعریف شده مطابق با بخشنامه های بانک مرکزی شود.

صالح آبادی اختلال در فرایند تصمیم گیری مدیران و فعالان اقتصادی بخش خصوصی را معلول نوسانات ارزی دانست و گفت: تلاطمات ارزی در کنار سلب توان برنامه ریزی برای فعالان اقتصادی باعث کاهش افق دید سرمایه گذاران می شود و با تاثیر منفی بر تولید ملی در بلند مدت، توان رقابتی بنگاههای اقتصادی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

دکتر صالح آبادی از دیگر مضرات نوسانات ارزی را رشد تقاضای احتیاطی دانست وگفت: تورم و رشد تقاضای احتیاطی در پی نوسانات شدید باعث می شود حتی کسانی که قبل از آن قصد خرید نداشتند وارد بازار تقاضا شده و این به معنای سوق پیدا کردن جامعه به سمت سوداگری است.

به گفته وی، افزایش معوقات بانکهایی که تسهیلات ارزی ارائه می دهند نیز از نتایج منفی جهش ارزی است و باتوجه به ارزی بودن بخش عمده تسهیلات دریافتی بانک های عامل از منابع صندوق توسعه ملی، با رشد نرخ ارز، معوقات نیز افزایش پیدا کرده و به وقت خود وصول نمی شوند.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات تصریح کرد: باید حباب قیمتی را به عنوان یک واقعیت که در قیمت بسیاری از کالاها در جامعه خود را نشان داده پذیرفت و برای درمان آن راهکار مناسب جستجو کرد.

دکتر صالح آبادی ادامه داد: در پی اختلاف قیمت میان ارز رسمی و ارز موجود در بازار، تقاضا افزایش و عرضه به شدت کاهش پیدا می‌کند و برخی صادرکنندگان تمایلی به اظهار ارز حاصل از صادرات خود نشان نمی‌دهند.

دکترصالح آبادی پیشنهاد داد: بانک مرکزی با فراهم آوردن امکان مبادله ارز به نرخ نسبتا آزاد در سامانه های مرتبط به این موضوع، صادرکنندگان غیرنفتی را برای ارائه ارز حاصل از صادرات به این سامانه ها تشویق کند و در عین حال تقاضا نیز برای کالاهایی که قابلیت قیمت گذاری ندارند، مشخص و نرخ تعیین شود.

وی تاکید کرد: حفظ دخایر ارزی باید یکی از اصول بنیادی هر تصمیمی در این زمینه باید باشد و در کنار آن وقتی شاهد اختلاف نرخ ارز آزاد و رسمی هستیم باید برخی از سیاست های را نیز اصلاح و یا بهینه کرد.

ضرورت تخصیص منابع از سوی صندوق توسعه ملی
مدیرعامل بانک توسعه صادرات در خصوص تخصیص منابع صندوق توسعه ملی گفت: از آنجاییکه منابع صندوق توسعه ملی نزد بانک مرکزی است، لذا باید در بخش عرضه و تقاضا به نوعی مدیریت شود تا پروژه هایی که تعریف می شوند، پروژه هایی اولویت دار، زیرساختی و مهم برای کشور باشند.

صالح آبادی افزود: استفاده از پیمان های پولی دو و یا چند جانبه مهم با کشورهایی همانند چین و روسیه نیز می تواند راهگشا باشد و فرصت های تازه تری را شکل دهد.

این مقام بانکی در پایان خواستار حضور فعال صرافی ها در کنار بانک ها با نظارت مناسب از سوی بانک مرکزی شد تا برای مدیریت بازار ارز از ظرفیت های آن ها نیز به صورت مناسب تری استفاده شود.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران اکونومیست پیشنهاد گروه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۲۶۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اما و اگرها برای جامع‌ترین فرهنگ زبان فارسی

معاون گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی از تاخیر در چاپ کامل مجموعه فرهنگ جامع زبان فارسی به دلیل عدم تخصیص بودجه لازم خبر داد. - اخبار فرهنگی -

نسرین پرویزی، معاون گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به مراحل انتشار جلد جدید فرهنگ جامع زبان فارسی گفت: انتشار جلد چهارم این مجموعه در سال آینده منتشر خواهد شد؛ زیرا این جلد شامل حرف "الف" است. در این حرف گستردگی کار بیشتر از سایر حروف است؛ به این دلیل که جمع‌های مکسر، صفت‌های عالی و... در مجلدات حرف الف قرار می‌گیرد.

وی افزود: با توجه به اینکه روش کار ما خوشه‌ای است، باید در کنار این مدخل‌ها، مفردات آنها که مربوط به جلدهای بعدی است نیز کار شود. به همین دلیل است که در جلد سوم با وجود اینکه ما چهار هزار و 500 مدخل داشتیم، 20 هزار مدخل را کار کردیم.

پرویزی همچنین به روند کند انجام کار به دلیل کمبود نیرو اشاره و اضافه کرد: بنا بود که فرهنگ جامع در طول مدت 15 سال منتشر شود، اما با توجه به کمبود نیرو به نظر می‌رسد که این کار 30 سال زمان خواهد برد.

چند نکته درباره میراث دهخدا؛ چرا سپردن کار تالیف لغت‌نامه به مبتدی‌ها خطرناک است؟

معاون گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی از عدم تخصیص بودجه شورای عطف وزارت علوم خبر داد و یادآور شد: ما طرح را به شورای عطف ارائه دادیم و قرار بود که بودجه‌ای به منظور تربیت نیروی جدید یا همکاری با ویراستاران و نیروی متخصص تخصیص دهد، اما متاسفانه این امر محقق نشد. به گفته وی؛ در حال حاضر ما کار را با 20 تعریف‌نگار و سه ویراستار انجام می‌دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تکمیل طرح رانش محور ماربره به صالح آباد در گرو تخصیص اعتبار
  • ۱۱۰۰ نفر در استان ایلام خون اهدا کردند
  • قیمت‌ لاستیک بر اساس وزن تعیین نمی‌شود
  • اما و اگرها برای جامع‌ترین فرهنگ زبان فارسی
  • ۱۱۰۰ نفر در استان ایلام خون اهداء کردند
  • قرارگیری خریداران ارز در زیر چتر مالیاتی
  • گلایه تولیدکنندگان از عدم تخصیص سهمیه ارزی از سوی بانک مرکزی/ با دست خودمان تولید را زمین‌گیر نکنیم
  • فرمول تعیین نرخ ارز مشخص شد/ توصیه فوری بانک مرکزی به خریداران طلا و ارز
  • قرارگیری خریداران ارز در زیر چتر مالیاتی/ احتمال عرضه ارز تقلبی در بازار آزاد وجود دارد
  • هشدار عرضه دلار تقلبی در بازار آزاد