Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-معاون سیاسی وزیر امور خارجه اعلام کرد: امیدواریم طرف‌های باقیمانده در برجام تا آخر ماه میلادی جاری پکیج عملی خود را اریه دهند.

سیدعباس عراقچی عصر امروز (شنبه) در نهمین جشنواره تجلیل و تکریم از کارآفرینان و مدیران اشتغالزای کشور، اظهار کرد: برجام به دلیل خروج آمریکا از این توافق بین‌المللی در یک شرایط غیرعادی به سر می‌برد و ما و دیگر اعضای برجام در تلاش هستیم که اگر بشود برجام به مسیر خود ادامه دهد و اگر نشد به وضعیت قبل برجام و حتی فراتر از آن برمی‌گردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این نشست، تصریح کرد که سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپا به ما قول دادند که یک پکیج عملی برای حفظ برجام و تامین منافع و خواسته‌های ایران از برجام ارائه دهند و ما امیدواریم که تا آخر ماه میلادی جاری این بسته به ما داده شود. در حال حاضر اروپایی‌ها به کمک روسیه و چین در تلاش هستند که این بسته پیشنهادی را تهیه کنند به نحوی که ایران بتواند به فروش نفت خود، دریافت پول نفت، تبادلات بانکی، حمل و نقل، بیمه و ... ادامه دهد.

عراقچی در ادامه صحبت‌های خود با بیان این که حیات جمهوری اسلامی ایران وابسته به برجام نیست، گفت ما بر اساس منافع ملی کشور تصمیم می گیریم چه در برجام بمانیم و یا از آن خارج شویم.

وی با بیان این که ما برای هر شرایط و سناریویی از آمادگی لازم برخوردار هستیم و رییس جمهور دستورات لازم را به دستگاه‌های اقتصادی و دیگر دستگاه‌های مسئول داده‌اند افزود: حتی اگر از برجام خارج شویم شرایط ما به مراتب بهتر از گذشته خواهد بود. ما با برجام و یا بدون برجام به مسیر پرعزت خود ادامه می‌دهیم و حیات جمهوری اسلامی وابسته به برجام نیست.

سید عباس عراقچی در ادامه صحبت‌های خود در ارتباط با موضوع برجام گفت: برجام دو پایه دارد که پایه اول آن فعالیت‌های هسته‌ای آن است و پایه دوم آن بر موضوع رفع تحریم‌هاست و تعادل برجام بر روی این دو پایه است و هر کدام از این دو پایه بخواهد از بین برود یا متزلزل شود برجام نیز متزلزل می‌شود و ما اکنون نیز در این شرایط به سر می‌بریم.

وی با تاکید بر اینکه تعادلی که در برجام وجود داشت تعادل بسیار حساس و ظریفی بود که در طول مذاکرات هسته‌ای به دست آمده بود تاکید کرد: در مصاحبه‌ اخیر با یورونیوز گفتم که برجام در اتاق مراقب‌های ویژه است؛ این یک واقعیت است. شرایطی که وجود دارد این است که برجام از حالت طبیعی و متعادل خود خارج شده است.

این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: کشورهای اروپایی از ایران درخواست کردند که در برجام بماند و ایران نیز به آن‌ها پاسخ داد که اگر آن‌ها بتوانند منافع ایران در برجام را تامین کنند ما می‌توانیم بحث ماندن در برجام را بررسی کنیم. ما در همین راستا چند هفته به دیگر اعضای برجام فرصت دادیم که سازوکاری را تهیه کنند که منافع ایران در برجام را تامین کنند و اگر آن‌ها نتوانند این کار را بکنند ما تصمیم دیگری می‌گیریم. در حال حاضر چند هفته است که به صورت فشرده مذاکراتی را با طرف‌های اروپایی، چین و روسیه داریم و این مذاکرات هر روز در حال انجام است.

سه کشور اروپایی که در برجام هستند و همچنین اتحادیه اروپا به ما قول داده است یک پکیج عملی را برای تامین خواسته‌های ایران و منافع کشورمان از برجام ارائه دهند و ما امیدواریم که تا آخر ماه جاری میلادی که چند روز از آن باقی مانده است این بسته به ما داده شود. کاری که اروپا به کمک چین و روسیه می‌خواهد انجام دهد این است که ایران بتواند به بحث فروش نفت خود، دریافت این فروش، تبادلات بانکی، حمل و نقل و... ادامه دهد.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه اعلام کرد: ما به صراحت به آن‌ها اعلام کردیم که ایران هنوز تصمیم نگرفته که در برجام می‌ماند یا نه. تصمیم ما منوط به اراده طرف‌های مقابل و توانایی آن‌ها در تامین خواسته‌های ماست. ما این اراده را در طرف‌های مقابل می‌بینیم. آن‌ها خواهان برجام هستند و برای تامین خواسته‌های ما در حال تلاش هستند ولی همان طور که گفتم ما باید ببینیم که آن‌ها چگونه می‌توانند خواسته‌های ما و منافع ایران از برجام را تامین کنند.

عراقچی در ادامه سخنان خود با طرح این سوال که چرا آمریکا از برجام خارج شد، به اظهارات ترامپ رییس جمهور این کشور در ارتباط با این توافق بین‌المللی اشاره کرد و گفت: ترامپ بارها گفت برجام بدترین توافقی است که آمریکا امضا کرده است. از این توافق به عنوان توافقی فاجعه‌بار یاد کرد و گفت این توافق شرم‌آورترین توافق در تاریخ آمریکاست. اظهاراتی را ترامپ در مورد این توافق مطرح کرد که در داخل بر روی آن چندان مانور داده نشد در حالی که اگر یک مقام دسته چندم آمریکایی می‌گفت برجام به نفع ماست، برخی از رسانه‌ها آن را تیتر می‌کردند.

به درستی برای مردم این سخنان که در مورد برجام از سوی این مقام آمریکایی مطرح شد، باز و تحلیل نشد. ما هرچه جلوتر می‌رویم مشخص می‌شود که برجام چه منافعی برای ایران داشته است. در طول دو سال گذشته اتهامات زیادی از سوی برخی در مورد برجام مطرح شد که اکنون با گذشت زمان مشخص می‌شود که این اتهامات نادرست بوده است. مثلا می‌گفتند برجام با برنامه موشکی ایران قرین شده است. می‌گفتند که اگر ما تست موشکی انجام دهیم، تحریم‌ها برمی‌گردد.

در صورتی که این سخنان درست نبود. ما تست‌ها موشکی انجام دادیم و آمریکا در این زمینه به شورای امنیت مراجعه کرد ولی نتوانست چیزی در ارتباط با نقض برجام از این شورا به خاطر این تست‌ها دریافت کند. یکی از ماهرانه‌ترین کارهایی که انجام شد، جدا کردن این دو موضوع از یکدیگر بود. در طول تحریم‌ها برنامه هسته‌ای و برنامه موشکی ایران در قطعنامه 1921 به هم گره زده شده بود ولی برجام این دو را از هم جدا کرد. برنامه موشکی ما در این دو سال به مسیر خود ادامه داد بدون اینکه کسی بتواند مدعی شود که ایران برجام را نقض کرده است.

عراقچی در همین چارچوب ادامه داد: می‌گفتند که با وجود برجام نفت ما به فروش نمی‌رسد ولی دیدیم که در فاصله اندکی پس از برجام فروش نفت ما به حالت قبل از تحریم‌ها بازگشت. می‌گفتند پول نفت به داخل کشور بازگردانده نمی‌شود ولی اکنون روشن شده که پول‌ها برگشته است. می‌گفتند هیچ کس برای سرمایه‌گذاری به ایران نیامده است و در همین چارچوب به صحبت دکتر سیف اشاره می‌کردند.

صحبتی که دکتر سیف در سال 95 و حدود 3 ماه بعد از برجام در آمریکا و برای مخاطبان آمریکایی زده بود. با این که دو سال از آن حرف گذشته بود و بسیاری تحولات در این دو سال رخ داده بودند، دوستان به این صحبت استناد می‌کردند و می‌گفتند کسی برای سرمایه‌گذاری به ایران نیامده است. حال کسانی که پیش از این چنین ادعایی را مطرح می‌کردند هر روز فهرستی را منتشر می‌کنند که فلان شرکت خارجی که به ایران آمده بود، در حال خروج از ایران است.

وی با اشاره به برخی دیگر از گشایش‌هایی که در کشور در طی توافق هسته‌ای رخ داد تصریح کرد: با برجام این گشایش‌ها رخ داد ولی هیچ یک از سیاست‌های ایران عوض نشد. سیاست‌های منطقه‌ای ایران ادامه پیدا کرد. مقابله ایران با نظام سلطه و رژیم صهیونیستی ادامه پیدا کرد و ایران با اقتدار مسیر خود را طی کرد و سیاست‌های دشمنان خود را در منطقه به هم زد. در همین چارچوب رقبای ایران احساس شکست کردند و بر اساس این احساس سیاست‌های خصمانه‌تری را علیه ایران در نظر گرفتند.

وی با بیان اینکه همه این اتفاقات مثبت آمریکا را به جایی رساند که ترجیح داد از برجام خارج شود چرا که ماندن در برجام به نفعش نبود ادامه داد: آن‌ها به این نتیجه رسیدند که باید تحریم‌ها علیه ایران را بازگردانند چرا که تحریم و فشار مهم‌ترین ابزار آمریکا علیه ایران است و برجام مانع استفاده آن‌ها از این ابزار بود. آن‌ها به این نتیجه رسیدند برای اینکه بتوانند سیاست‌های تحریمی خود را علیه ایران اعمال کنند، باید از برجام خارج شوند. برخی در داخل تا آخرین دقایق می‌گفتند که آمریکا از برجام خارج نمی‌شود چرا که برجام به نفع آن‌ها است ولی در آخر مشخص شد که برجام به نفع چه کسی بوده است.

عراقچی با تاکید بر اینکه ما باید به این نکات برای تصمیم‌گیری‌ها در نحوه ادامه مسیر توجه کنیم در بخش دیگری از صحبت‌های خود تاکید کرد: اگر ما خودمان به بازگشت تحریم‌ها کمک کنیم، به نوعی در زمین آمریکا بازی کرده‌ایم. سیاست آمریکا علیه ایران فشار و تهدید است. حرکت دشمن در مسیر فشار اقتصادی است و ما باید با آن مقابله کنیم. برجام ابزاری برای مقابله با این تحریم‌ها بود و اکنون ما اگر حرکتی کنیم که این تحریم‌ها افزایش پیدا کند و برگردد، حتما در مسیر خواسته آمریکایی‌ها حرکت کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها تلاش دارند تا ابزار فشار و تحریم پیچ و خم‌های بیشتری را در مسیر ایران قرار دهند و با بستن وزنه‌های سنگین به دست و پای ما، ما را گرفتار کنند خاطرنشان کرد: ما باید مراقب باشیم که در تله آن‌ها نیفتیم. ما نباید با برخی از اظهارات و سخنان به بازگشت تحریم‌ها کمک کنیم. متاسفانه برخی از تحلیل‌ها و صحبت‌ها در رسانه‌های کشور در جهت آب ریختن به آسیاب دشمن است.

عراقچی با بیان اینکه متاسفانه برخی مواقع ما خودمان در داخل کشور با برخی از اظهار نظرها و صحبت‌ها به ایجاد فضایی که دشمن علاقه‌مند است که علیه ما ایجاد شود کمک می‌کنیم تصریح کرد: من نمی‌فهمم که چرا برخی از بازگشت تحریم‌ها لذت می‌برند. برخی کاسبان تحریمند که آن‌ها سر جای خود هستند برخی نیز کاسب سیاسی هستند و کیف می‌کنند که تحریم‌های آمریکا برگردد.

عراقچی با تاکید مجدد مبنی بر اینکه ما باید حواسمان باشد که در راستای خواسته‌های دشمن و تله آن‌ها با بیان برخی اظهار نظرها حرکت نکنیم ادامه داد: اگر بازیکنان فوتبال ما در مقابل پرتغال بازی خوبی داشته باشند و بتوانند مقابله کنند و این تیم را تحت فشار قرار دهند و گل بزنند و بر اثر این مقاومت و رفتار در نیمه دوم پرتغال از ادامه بازی صرف نظر کند آیا این موضوع تقصیر ماست؟ در برجام نیز همین اتفاق افتاد. ما برجام را طوری تنظیم کردیم که آمریکا نتواند هیچ اقدام حقوقی علیه ایران کند و در همین چارچوب در نیمه دوم گفت ما نیستیم و از آن خارج می‌شویم این نشانه توانمندی ماست.

وی با اشاره به توانمندی‌های کشور در عرصه نظامی، هسته‌ای، علمی و... گفت: ما می‌توانیم آمریکا را در دنیا منزوی کنیم و بین آمریکا و متحدانش شکاف ایجاد کنیم. ما می‌توانیم آمریکا را به جایی برسانیم که بازی را به هم بزند و احساس کند که ضرر کرده است. مانند آنچه که در برجام رخ داد.

عراقچی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی در آینده چه برجام ادامه پیدا کند و چه ادامه پیدا نکند، به حیات خود با قدرت ادامه می‌دهد گفت: ما حتما باید به دنبال مسیری باشیم که دشمنان را از فشارهای اقتصادی ناامید کنیم.

وی با اشاره به مذاکرات کنونی ایران با طرف‌های اروپایی در ارتباط با موضوع برجام گفت: نه می‌توانیم این مذاکرات را ناامید کننده بدانیم ونه می‌توانیم به آن‌ها امید داشته باشیم. آن‌ها پیشنهاداتی را مطرح کردند. البته در برابر این پیشنهادات موانعی وجود دارد و بعید نیست به زودی با آن‌ها به چارچوبی برسیم و همچنین ممکن است به چارچوبی نیز نرسیم.

ما باید شرایط و اقتصاد کشور را بر اساس توانمندی‌های داخلی خود تنظیم کنیم. اکنون یک بحث و ایده‌ای وجود دارد و آن کار کردن با بنگاه‌های کوچک و متوسط اقتصادی است. اروپایی‌ها نیز بر روی این موضوع در حال کار کردن هستند و من فکر می‌کنم که لازم است اقتصاد کشور ما به سمت همکاری با چنین بنگاه‌هایی حرکت کند.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 عراقچی برجام تحریم رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۲۸۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود

به گزارش جماران، اندیشکده چتم هاوس در گزارشی درباره تاثیر تنش میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم اسرائیل بر تلاش های چین برای برقراری صلح در منطقه نوشت:

حملات پهپادی و موشکی ایران علیه اسرائیل در 13 آوریل، و پاسخ متعاقب اسرائیل، ثبات آشتی عربستان و ایران را که چین در سال گذشته میانجی آن شده بود، زیر سوال برد: این حملات چشم‌انداز استراتژیک را به‌طور چشمگیری تغییر داده است، امنیت منطقه‌ای را دچار ابهام کرده و شهرت اخیر چین را به‌عنوان یک میانجی معتبر به بوته آزمایش گذاشته است.

پس از حمله هواپیمای بدون سرنشین ایران، پکن بی‌درنگ دیپلماسی تلفنی اضطراری را آغاز کرد تا از تضعیف توافق ایران و عربستان به دلیل وضعیت ناآرام در منطقه جلوگیری کند.  وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، پس از تماس با همتایان سعودی و ایرانی خود، «تأکید ایران بر هدف قرار ندادن کشورهای منطقه و همسایه» - اشاره ضمنی به عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج فارس- را تحسین کرد. ممکن است تماس‌های مشابهی پس از حمله اسرائیل هم انجام شده باشد. در 19 آوریل، لین جان، سخنگوی وزارت خارجه علنا اعلام کرد که «چین با هر اقدامی که تنش‌ها را بیشتر می‌کند مخالف است.»

یکی از جنبه های قابل توجه واکنش چین ثبات آن بوده است. این کشور همچنان متعهد به حفظ منافع خود باقی مانده و همزمان از اسرائیل و آمریکا انتقاد کرده و خواستار کاهش تنش شده است. پکن مانند موضع خود در مورد تشدید تنش حوثی ها در دریای سرخ، دور جدید تشدید تنش را «سرریز» جنگ غزه می داند و نه کاتالیزور آن. این نشان می دهد که پایان دادن به درگیری غزه ممکن است یک اثر موجی ایجاد کرده و صلح و تنش زدایی را در سراسر خاورمیانه به ارمغان آورد.

این توضیح می دهد که چرا چین حمله 13 آوریل ایران را محکوم نکرد، بلکه آن را اقدامی دفاع از خود خواند. این کشور خود را درست در مرکز جنگ روایات قرار داده  و به طور موثر ادعای دفاع از خود ایران را در برابر ادعای مشابه اسرائیل که برای توجیه مجازات دسته جمعی فلسطینیان در غزه استفاده می شود، قرار داده است.(اسرائیل همچنان حمله بی امان به غزه را دفاع از خود پس از ماجرای هفت اکتبر 2023 می خواند.)

چین در مبادلات خود با ایالات متحده نیز همین کار را انجام داده و از این کشور می خواهد که نقش سازنده ایفا کند و اسرائیل را در زمانی که واشنگتن از پکن خواسته بود تهران را از اقدام متقابل منصرف کند، مهار کند.

آشتی ایران و عربستان در خطر است

نگرانی در مورد توافق عربستان و ایران زنگ خطر را در پکن به صدا درآورد. دو عامل کلیدی نگرانی های چین را برانگیخته است. اول، هدف راهبردی ایران در پشت انتقام‌جویی از اسرائیل، ایجاد یک پارادایم بازدارندگی جدید بود. ایران از سیاست جنگ در سایه و استفاده از نیروهای نیابتی که باعث می شد برخی عملیات های مدیریت شده را به راحتی انکار کند، فاصله گرفت. اسرائیل با حمله متقابل خود ( به اصفهان)  در حال آزمایش خطوط قرمز ایران در حالی است که به دنبال مکانیزم امنیتی جدید برای جایگزینی مکانیزم شکسته شده در 7 اکتبر است.

پارادایم جدید ، ریسک پذیری تهران و تل آویو را افزایش می دهد و در نتیجه حملات تلافی جویانه را تشدید و سناریوی درگیری مستقیم را چه در حال حاضر یا بعد معتبرتر می کند. این رویارویی ممکن است به منطقه خلیج فارس هم کشیده شود و کشورهای این منطقه (به ویژه عربستان سعودی) را وادار کند تا مواضع امنیتی خود را مجدداً تنظیم کنند. آنها ممکن است به این نتیجه برسند که ممکن است دوستی بی پروا با ایران  خطرات بیشتری نسبت به منافع آن داشته باشد. ریاست جمهوری دوم دونالد ترامپ در ایالات متحده می تواند این روند را بیشتر تسریع کند.

عامل دوم، پیشرفت کندی است که توافق عربستان و ایران از زمان امضای آن در یک سال پیش داشته است. این سازوکار همچنان بر مسائل امنیتی متمرکز بوده و نتوانسته به بررسی فرصت های اقتصادی و فرهنگی ادامه دهد.

یکی دیگر از عوامل مرتبط، تلقی اسرائیل از این معامله به عنوان یک تهدید مستقیم و تمایل بالقوه برای از بین رفتن آن است. اسرائیل ممکن است دوستی ایران و عربستان را بی تاثیر بر روند عادی سازی  رابطه خود با عربستان سعودی تلقی نکند، همانطور که ایران با شک به تشکیل ائتلاف امنیتی عربی-اسرائیل تحت حمایت ایالات متحده نگاه خواهد کرد. مطالب درز داده شده به مطبوعات اسرائیل بر مشارکت قابل توجه عربستان و امارات در سیستم دفاع جمعی که تقریباً همه موشک‌ها و پهپادهای ایرانی را در 13 آوریل سرنگون کرد، تأکید کرد، اگرچه این موضوع بعداً توسط ریاض و ابوظبی تکذیب شد.

برای چین، چنین سناریویی خطراتی را برای امنیت انرژی این کشور ایجاد می کند و چشم انداز پکن را برای چارچوب امنیتی جدید در خاورمیانه تیره و تار می کند. یکی از ستون های این مفهوم ایجاد یک پلت فرم گفتگوی چندجانبه در منطقه خلیج فارس تحت ابتکار امنیت جهانی است. چشم انداز چنین کاری می تواند به راحتی با تشدید آشفتگی های منطقه ای تضعیف شود.

جاه طلبی های چین برای محدود کردن نفوذ ایالات متحده بر کشورهای خلیج فارس نیز می تواند معکوس شود. بزرگترین درس برای کشورهای خلیج فارس از دخالت مستقیم ایالات متحده در دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران این است که وقتی فشار وارد می شود، تنها ایالات متحده توانایی ارائه کمک های امنیتی قابل توجه به آنها را خواهد داشت.

 با این حال، یک درس دیگر این است که در حالی که ایالات متحده منافع خود را برای دفاع از اسرائیل به خطر انداخته ، ممکن است این کار را برای آنها انجام ندهد. اما واقعیت این است که تصور در خلیج فارس و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا این است که اسرائیل قادر به تکیه بر توانایی های خود در سناریوی جنگ با ایران نبود.

این چه معنایی برای نقش منطقه ای چین دارد؟ این فرض چین را با فرصت‌ها و چالش‌هایی در تلاش برای ارتقای خود به‌عنوان یک میانجی مسئول و اصول محور در منطقه مواجه می‌کند. تصور رایج در خلیج فارس از 7 اکتبر این است که ایالات متحده متحد اصلی اسرائیل است، این مسئله  شک و تردید در مورد قابلیت اطمینان  به واشنگتن را در میان کشورهای عربی منطقه دامن می‌زند و انگیزه‌ها را برای عربستان سعودی برای متعهد شدن بیشتر به کاهش تنش با ایران افزایش می‌دهد. بی اعتمادی به ایالات متحده همچنین ایران را تشویق می‌کند تا توافق خود با عربستان را منفک از تغییر در استراتژی رویارویی خود با اسرائیل پیگیری کند.

جبهه واحد دیپلماتیک آمریکا و کشورهای اروپایی که پس از حملات ایران، از جمله با افزایش تحریم‌ها علیه ایران با اسرائیل تشکیل شد، شراکت تهران با چین و روسیه را نیز تحکیم می‌کند. با این حال، این بحران محدودیت‌های چین را در حفاظت از توافق میان تهران و ریاض،  فراتر از درخواست از ایران برای تنش‌زدایی و ارسال پیام‌هایی بین ریاض و تهران آشکار کرده است. این تا حدودی به دلیل نقش چین به عنوان یک تسهیل کننده صرف است، نه یک میانجی یا ضامن توافق به سبک و سیاق غربی ها .

دلیل دیگر نفوذ اقتصادی چین است. چین تحت هیچ شرایطی قدرت اقتصادی خود را برای مجازات هر یک از طرفین در صورت نقض مفاد توافق به کار نخواهد گرفت. از منظر چین، تحریم‌ها ممکن است در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نتیجه معکوس داشته باشند چرا که نوسان های این منطقه می تواند مستقیماً به منابع انرژی چین ضربه بزند.

چین به تلاش برای برقراری ثبات در شمال آفریقا و خاورمیانه ادامه خواهد داد. از آنجایی که ایالات متحده در حال سفت کردن پیچ تحریم صادرات نفتی ایران است، خریدهای چین از ایران تا پایان سال جاری کاهش می یابد تا از تحریم های ثانویه آمریکا در امان بماند. از قضا، این می‌تواند تعادل چین بین ایران، عربستان سعودی و اسرائیل را آسان‌تر کند، زیرا این تصور را کاهش می‌دهد که پکن در حال حمایت مالی از استراتژی دفاعی ایران با خرید نفت از این کشور است.

در سناریوی تیره و تار درگیری گسترده‌تر، می‌توان انتظار داشت که چین همان الگوی بازی‌ را که در جریان حملات حوثی‌ها در دریای سرخ اجرایی‌کرد، اعمال کند: یک اقدام موازنه‌سازی دقیق با هدف نهایی حفاظت از منافع اقتصادی خود و در عین حال انتقاد از آمریکا و اسرائیل.

دیگر خبرها

  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران