Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- تامین ارز مسافران بعد از اجرای سیاست‌های ارزی جدید با محدودیت‌هایی روبرو شد که در این بین برخی از کارشناسان در خصوص فروش ارز کشور مقصد به مسافران پیشنهاداتی دادند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، سالانه افراد زیادی یک یا چند بار در سال برای زیارت، تفریح، تحصیل و مسائل کاری به کشور‌های مختلف سفر می‌کنند و هر بار باید ارز مورد نیاز خود را در داخل کشور تامین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان با اجرای سیاست‌های ارزی که از فروردین ماه سال جاری تعیین شد محدودیت‌هایی برای تهیه ارز مسافرتی اعمال شد.

در گذشته افراد ارز مورد نیاز خود را از صرافی‌ها تهیه می‌کردند، اما با اعلام سیاست جدید ارزی دولت روش پرداخت ارز مسافرتی با تغییراتی همراه شد به طوریکه با اعلام بانک مرکزی برخی از بانک‌ها از جمله بانک ملی، پارسیان، سامان، ملت و تجارت در تامین ارز مسافرتی و زیارتی همکاری‌های لازم را دارند.

در سیاست جدید ارزی تمام افرادی که قصد سفر به کشور‌های مختلف را دارند در صورت داشتن بیش از ۱۲ سال سن می‌توانند برای یکبار در سال از ارز مسافرتی استفاده کنند.

با توجه به لیست اعلام شده توسط بانک مرکزى ارز مسافرتى به مسافران زمینى تعلق نمى‌گیرد و پس از گذشت حدود دو ماه از سیاست جدید ارزی هنوز در این زمینه تصمیمی گرفته نشده است.

بر اساس دستورالعمل بانک مرکزی ارز مسافرتی تنها برای یک بار در سال به میزان ۱۰۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارز‌ها به مسافرانی که قصد مسافرت از خطوط هوایی را داشته باشند پرداخت می‌شود که این میزان برای مسافرانی که قصد سفر به کشور‌های هم مرز و کشور‌های مشترک المنافع به غیر از عراق را دارند، ۵۰۰ یورو خواهد بود.

در این بین زائران عتبات عالیات (هوایی یا زمینی) می‌توانند ۲۵۰ هزار دینار عراق را از طریق بانک‌های تجارت و پارسیان تحویل بگیرند.

براساس این گزارش پیشنهاد برخی از کارشناسان این است که برای صرفه جویی در منابع ارزی بهتر است که به مسافران ارز رایج همان کشور مقصد پرداخت شود به طور مثال مسافران ترکیه، لیر بگیرند یا افرادی که قصد سفر به هند دارند به جای دریافت یورو روپیه دریافت کنند.

اما برخی دیگر از کارشناسان عقیده دارند که اغلب مسافران تمایل دارند از ارز‌های رایج همچون دلار و یورو استفاده کنند تا به راحتی بتوانند آن را به ارز مورد نیاز خود تبدیل کنند و این به نفع مسافران است.

در همین راستا کاظم دوست حسینی کارشناس امور بانکی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان اظهار کرد: محدود کردن مسافر در پرداخت ارز همان کشور نمی‌تواند راه حل مناسبی برای صرفه جویی ارزی باشد و ممکن است برای بانک یا متقاصی دردسر‌هایی ایجاد کند.

وی افزود: شاید فردی که قصد مسافرت به هند را دارد بخواهد بعد از آن به کشور دیگری سفر کند به همین خاطر تبدیل روپیه به ارز مقصد جدید باعث متضرر شدن فرد می‌شود و بهتر است از ارز‌های رایج در این خصوص استفاده شود.

این کارشناس امور بانکی معتقد است در شرایط فعلی که نظام بانکی کشور از دلار به یورو گردش کرده است باید برای تامین ارز مسافران از ارز‌های جهان روا استفاده شود و استفاده از ارز‌های کوچک که به طور محلی استفاده می‌شود به دلیل اینکه با دردسر و هزینه‌هایی روبرو است پیشنهاد نمی‌شود و از طرفی بانک‌ها و متقاضیان نیز در این زمینه ارز‌های جهانروا را ترجیح می‌دهند.

به طور کلی اغلب کارشناسان معتقدند که در شرایط فعلی که ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ یورو به مسافران عرضه می‌شود بهتر است از همان ارز‌های جهانروا استفاده شود و برای تامین ارز‌های کشور مقصد که برای نظام بانکی پر دردسر و هزینه زا است زمان صرف نشود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ارز مسافری یورو صرافی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۰۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند

آفتاب‌‌نیوز :

خبرگزاری فارس نوشت: پس از انتشار این نامه و حواشی آن، عده‌ای از کارشناسان می‌گویند تهیه این نامه و انتشار آن مغرضانه و جهت فشار به دولت جهت تغییر سیاست‌های ارزی بود و از آن منظر که جمع‌کردن امضا‌های این نامه از سوی مدیرعامل بورس کالا دنبال شده است، شاید بتوان گفت موضوع به بروز برخی اختلافات در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی مربوط است و مدیرعامل بورس کالا مأمور شده است از این طریق انتقاد از سیاست‌های ارزی را پررنگ‌تر کند.

‌چندی پیش بود که بانک مرکزی از ممنوعیت صدور گواهی سپرده طلا توسط بانک‌ها خبر داد؛ بورس کالا نیز در واکنش به این اقدام، ضمن مخالفت، تاکید کرد بازاری را غیر از بورس کالا برای مبادله گواهی سپرده قبول ندارد.

دوماه بعد از این بخشنامه بانک مرکزی، بورس کالا نیز با افتتاح نخستین خزانه غیربانکی طلا در بازار سرمایه، حجم موجودی طلا در خزانه‌های بورس کالا را به ۶ تن افزایش داد.

همچنین موضوع عرضه سکه و شمش طلا در مرکز مبادله ایران، موجب گلایه بورس کالا شد در حالی که بانک مرکزی معتقد است اگر قرار باشد به عنوان هاد متولی پاسخگوی بازار ارز، سکه و طلا باشم، قطعا مدیریت این بازار باید در مرکزی با نظارت بانک مرکزی انجام شود.

به هر حال نامه مذکور به دلیل تایید و تکذیب‌های مکرر سر و صدای زیادی ایجاد و به ذهنیت اختلافات وزارت اقتصاد با بانک مرکزی دامن زد.

پس از انتشار این نامه، احمد مهدوی، دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در مصاحبه‌ای گفت که نامه‌ای که در خصوص سیاست‌های ارزی و نحوه بازگشت ارز به نیما خطاب به رهبری نوشته شده وجهه قانونی ندارد، چون اولا اصلا خطاب به رهبر انقلاب نوشته نشده بود و با این عنوان از ما امضا نگرفتند، دوما قرار بود نامه تحویل برخی از مسئولان مربوطه مثل ئیس‌کل بانک مرکزی و معاون اول رئیس‌جمهور شود، سوما قرار بود اصلا این نامه منتشر نشود.

به گفته وی، این نامه از سوی آقای جهرمی مدیرعامل بورس کالا به ما ارسال شد تا آن را امضا کنیم؛ آقای جهرمی بورس کالا به من زنگ زد، گفت نامه علیه سیاست‌های بانک مرکزی را امضا کن، چیز بدی نیست.

وی افزود: این در حالی است که خود ما در انجمن پتروشیمی که بزرگ‌ترین صادرکننده کشور هستیم و بیشترین ارز را وارد کشور می‌کنیم نزد رئیس‌کل بانک مرکزی رفتیم و مسائل خود را مطرح کردیم و با نتیجه از جلسه خارج شدیم، هیچ مشکلی هم با سیاست ارزی بانک مرکزی نداریم و در هماهنگی کامل هستیم.

هوشنگ گودرزی، رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران درباره موضوعات مطرح‌شده درخصوص نامه مذکور گفت: اصلا قرار نبود این نامه رسانه‌ای شود، بورس کالا پیگیر امضای این نامه بود، طبق آنچه به ما گفته بودند این نامه خطاب به مسئولان رده بالای کشور نوشته شده بود و نامی به عنوان گیرنده نامه به ما گفته نشد‌.

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران ادامه داد: تولیدکنندگان صنعت آلومینیوم مواد اولیه خود را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند. یعنی نزدیک به ارز بازار غیررسمی، اما فروش محصولات و تبدیل ارز آن با قیمت نرخ نیمایی انجام می‌شود که با این قیمت‌ها نمی‌توان کار کرد. برای اینکه مردم وارد تولید شوند باید این سیاست اصلاح شود.

گودرزی در پاسخ به این سوال که چرا این مشکلات با مسئولان دولت مطرح نشد و روش نامه‌نگاری انتخاب شد؟ گفت: در بیشتر مواقع مسئولان با صادرکنندگان و اتاق‌های بازرگانی مشورت نمی‌کنند و بعد از بروز مشکل تازه به یاد ما می‌افتند که بخش عمده‌ای از کار خراب شده است، ولی باید با مسئولان در این زمینه صحبت می‌شد.

فارس در پایان نوشت: نکته جالب ماجرای نامه مذکور به امضای این نامه توسط انجمن‌هایی مانند کفش و نساجی باز می‌گردد که صادرات آن‌ها بسیار ناچیز است و ارزی به سامانه نیما وارد نمی‌کنند. قطعا اختلاف در مدیریت‌ها اجتناب‌ناپذیر است، اما ضرورت دارد با همسویی بیشتر، اختلاف‌نظر‌های جزئی نیز در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی دولت مدیریت شده و به یک صدای واحد بینجامد.‌کاهش سرمایه‌گذاری در کشور، اتخاذ تصمیم‌های عجولانه در موضوعات اقتصادی، ایجاد نوسانات ارزی، کاهش هم‌صدایی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی و به دنبال آن کوچک شدن سفره مردم، تنها بخشی کوچک از این اختلافات اقتصادی است که امیدواریم با ورود معاون اول رئیس‌جمهور و مدیریت اختلافات در تصمیم‌گیری، این مشکل نیز رفع شود.

دیگر خبرها

  • جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • برگزاری چهارمین همایش معاونان و رؤسای شورا‌های حل اختلاف شمالغرب کشور در تبریز
  • مزایا و معایب استفاده از لوله مانیسمان و لوله اسپیرال به عنوان لوله گازی چیست ؟
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • جدیدترین خبر افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بانک رفاه امروز ۱۵ اردیبهشت
  • در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم