Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدور مجوز معدنکاوی در پناهگاه حیات وحش موته، غیرقانونی است چرا که مرجع صدور پروانه معدنکاوی در مناطق چهارگانه محیط زیست، شورای عالی محیط زیست است نه استانداری. ضمنا طبق بند الف موافقتنامه میان محیط زیست و وزارت صنعت، معدنکاوی در این منطقه ممنوع است. ۰۳ تير ۱۳۹۷ - ۰۴:۴۶ اجتماعی محیط زیست نظرات

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آغاز اکتشافات در معدن تراورتن میمه در پناهگاه حیات وحش موته اصفهان که هفته گذشته به صورت غیرقانونی و بدون موافقت سازمان حفاظت محیط زیست آغاز شد، اعتراضات بومیان و علاقه‌مندان طبیعت را به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعتراضاتی که به توقف فعالیت اکتشافی در این معدن منجر شد و قاعدتا تا زمان لغو مجوز غیرقانونی این فعالیت مخرب، ادامه خواهد داشت. این مجوز که با سوء استفاده بهره‌برداران این معدن از تغییر استاندار اصفهان و پس از تهیه صورتجلسه‌ای صوری توسط آنها از طریق استاندار جدید صادر شده به گفته مسئولان محیط زیست وجاهت قانونی ندارد چرا که مرجع صدور مجوز اکتشافات معدنی جدید در داخل مناطق چهارگانه محیط زیست، شورای عالی محیط زیست است نه استانداری.

رضا اقتدار، معاون دفتر زیستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست با ابراز تاسف از اینکه چند روزی است با وجود مخالفت‌های سازمان حفاظت محیط زیست، عملیات معدنکاوی در پناهگاه حیات وحش موته آغاز شده به تسنیم می‌گوید: مجوز این معدن بر خلاف قوانین و ضوابط صادر شده. پناهگاه حیات وحش موته استان اصفهان مشمول بند الف موافقت‌نامه‌ای میان سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت صنعت و معدن و تجارت است که در آن صراحتا قید شده که صدور هر گونه مجوز جدید اکتشاف و بهره‌برداری معدنی در پناهگاه حیات وحش موته که در ردیف 20 بند الف این موافقت‌نامه قرار دارد  ممنوع است؛ موافقت‌نامه‌ای که بر اساس مصوبه شورای عالی محیط زیست وقت در سال 54 به هر دو دستگاه تفویض شده است.

وی ادامه می‌دهد: از سوی دیگر، بر اساس ماده 3 قانون حفاظت و بهسازی، مرجع صدور هر گونه پروانه جدید برای اکتشافات معدنی در مناطق چهارگانه محیط زیست، شورای عالی محیط زیست است در حالی که مجوز معدنکاوی در پناهگاه حیات وحش موته بر اساس تبصره 5 ماده 24 قانون معادن و با توسط استاندار صادر شده. بنابراین، این مجوز برای مناطق چهارگانه وجاهت ندارد. 

اقتدار می‌افزاید: ما صدور این مجوز را قانونی نمی‌دانیم. صدور چنین مجوزی عملا به این معناست که دیگر تفاوتی میان مناطق چهارگانه محیط زیست و مناطق آزاد وجود ندارد و هر زمان که اراده کنند می‌توانند بدون موافقت سازمان حفاظت محیط زیست در داخل مناطق چهارگانه محیط زیست مجوز اکتشافات معدنی صادر کنند. کما اینکه تا کنون از طریق همین کارگروه که در پی معدنکاوی در پناهگاه حیات وحش موته هستند، مجوز اکتشافات معدن پلی‌متال در منطقه حفاظت شده کالمند بهادران استان یزد که یکی از شاخص‌ترین زیستگاه‌های آهو است و همچنین مجوز اکتشافات معدنی در منطقه امن بالقیس واقع در منطقه حفاظت شده انگوران استان زنجان صادر شده.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست موضوع معدنکاوی در پناهگاه حیات وحش موته استان اصفهان را با جدیت پیگیری خواهد کرد می‌گوید: پیگیری‌ها از سوی دفتر حقوقی و دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات سازمان آغاز شده و امیدواریم بتوانیم از اجرای این اقدام مخرب جلوگیری کنیم.

مرتضی جمشیدیان، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست اصفهان هم روز گذشته در انتقاد نسبت به صدور مجوز معدنکاوی در پناهگاه حیات وحش موته به رسانه‌ها گفت: به دلیل ارجاع موضوع به کمیسیون تبصره 5، توسط مدیرکل وقت سازمان صنعت و معدن استان در تاریخ 16/5/95 جلسه‌ای با استاندار وقت آقای زرگرپور و شش دستگاه دیگر تشکیل شده است که از هفت عضو مدنظر پنج نفر از اعضاء حضور داشتند و با توجه به دو رای موافق و دو رای مخالف در ارتباط با احداث این معدن، نظر نهایی به استاندار موکول شد که ایشان پس از بازدید از منطقه به دلیل قرار داشتن معدن در درون پناهگاه حیات وحش با صدور پروانه اکتشاف این معدن مخالفت کرد. اما بهره‌برداران این معدن با استناد به همان جلسه قبلی، یک صورت جلسه صوری تهیه و آن را برای امضای به آقای مهرعلیزاده استاندار جدید ارائه کردند در شرایطی که جلسه جدیدی برای رای گیری از اعضای کمیسیون در این ارتباط برگزار نشده و محیط زیست استان نیز در جریان امر قرار نگرفته است اما سازمان صنعت و معدن بر همین اساس در اردیبهشت‌ماه پروانه‌ای در این ارتباط صادر کرده است.

پناهگاه حیات وحش موته با وسعت 204,350 هکتار در شمال استان اصفهان و با گیاهانی منحصر‌به‌فرد، یکی از ارزشمندترین مناطق ایران به شمار می‌رود که بخش جلگه‌ای و هموار آن زیستگاهی مناسب برای آهو است و بخش کوهستانی آن  زیستگاه قوچ و میش و کل و بز. در پناهگاه حیات وحش موته 478 گونه گیاهی شناسایی شده که نزدیک به 270 گونه از این مجموعه از گونه‌های گیاهان دارویی مفید از جمله آویشن، کرفس کوهی، کاکوتی، کما، جاشیر، زرشک، گل اورانه، خاکشیر تلخ، تمشک، انجیر و ریواس هستند. پناهگاه حیات وحش موته همچنین میزبان دستکم 142 گونه از مهره‌داران شامل پستاندارانی چون آهو، قوچ و میش، کل و بز، پلنگ، گربه شنی، گربه پالاس، روباه معمولی، شغال، گرگ، کفتار، سمور، خرگوش و پایکا، پرندگانی چون عقاب طلایی، عقاب دشتی (خاکی)، عقاب مارخور، سنقر سفید، سارگپه پابلند، سارگپه معمولی، کرکس کوچک، دال، دال سیاه، شاهین، دلیجه، لیل و بالابان، خزندگانی چون لاک‌پشت مهمیزدار غربی، لاک‌پشت برکه‌ای خزری، مارمولک‌ها، بزمجه بیابانی خزری و مارجعفری و حتی گونه‌های معدودی از دوزیستان و ماهی‌هاست.

انتهای پیام/

R7856/P1361/S2,23/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۰۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشتی پر از شاهین‌های شکاری در تهران / شکارچیان در کمین و سازمان محیط زیست بی‌خبر / احتمالا بخشی از تجارت غیرقانونی شاهین از این‌جا آغاز می‌شود (فیلم)

عصر ایران ؛ حسن ظهوری ــ این چرخش آزادانه و با شکوه همیشه همین‌قدر امن و بدون خطر نیست. حضور تعداد زیادی از این پرنده‌ها توجه خیلی‌ها مخصوصا شکارچیان پرنده را به خود جلب می‌کند آن‌هم پرنده‌ای که بسیار گران قیمت و یکی از تجارت‌های غیرقانونی در منطقه خاورمیانه و حتی جهان است. ما اکنون در جایی از تهران هستیم که هیچ کس علاقه‌ای به بودن در آن‌جا را ندارد. ولی پرنده‌ها، سگ‌های ولگرد و شاهین‌های تهران هر روز به این‌جا سر می‌زنند. این‌جا آرادکوه؛ بزرگترین کوه زباله در ایران است.

گزارش را این‌جا ببینید

روزانه بیش از یک میلیون تن زباله شهر تهران این‌جا آورده می‌شود. لابلای این زباله‌ها غذای زیادی برای حیوانات وجود دارد ولی گروهی دیگر هم هستند که علاقه‌ای به زباله ندارند؛ آن‌ها برای شکار پرنده‌هایی آمده‌اند که خیال می‌کنند سفره آماده‌ای برایشان پهن شده‌است ولی شاید نمی‌دانند که سفره‌ آماده‌ای برای شاهین‌های شکاری تهران هستند.

معلم است و هفته‌ای یکی دو بار برای درس دادن به بچه‌های حسن‌آباد از کنار آراد کوه رد می‌شود. گاهی مثل همین حالا در جاده می‌ایستد و این جدال هر روزه را تماشا می‌‌کند. تماشایی که برایش هیجان‌انگیز است اما نگرانش هم می‌‌کند. این آزادی با شکوه گاهی بدون هزینه نیست  آدم‌هایی هستند که چشم دیدن این جدال شکار و شکارچی را ندارند و برای گرفتن شاهین‌ها به این‌جا می‌آیند. رفت و آمد‌های مشکوکی هم دیده و با تعریف کردن همین نگرانی‌ها من را به این‌‌جا آورده‌است.

روی زمین پر از آشغال‌هاییست که باد از روی آرادکوه بلند می‌کند. اطراف این‌جا هم به دلیل همین کوه زباله هیچ آبادی و سکونت‌گاهی نیست. شکارچیان پرنده هم همین شرایط را می‌خواهند؛ این سکوت و امنیتی که برایشان وجود دارد باعث شده تا هرزگاهی سر و کله‌شان این‌جا پیدا شود. شاهین‌ها خسته از تلاشی که برای شکار کرده‌اند روی سیم‌های برق بنشینند؛ هرچند این استراحت‌ها خیلی طولانی نیست و با پیدا شدن دسته دیگری از پرندگان دوباره به پرواز در می‌آیند. اما مجبورند دوباره روی این سیم‌های برق استراحت کنند تا نیرویشان برگردد و این‌جاست که شکارچیان شاهین، با دام‌هایی که پهن می‌کنند و شکارهای آسانی که نشان‌شان می‌دهند شاهین‌ها را فریب می‌دهند و شکارشان می‌کنند.

فعلا در آسمان غذای کافی هست و شاهین‌ها اگرچه گاهی به پایین نگاه می‌کنند اما دسته پرنده‌ها بیشتر از آن است که حواس‌شان پرت شود. سفره آنقدر برای شاهین‌ها بزرگ است که تا وقتی پرنده‌ها هستند فرصت نشستن ندارند؛ حتی برای خوردن شکاری که گرفته‌اند و این‌طور در آسمان شروع به خوردن آن می‌کنند. اما بالاخره باید استراحت کنند و به نظر می‌رسد این‌بار شکم‌شان هم سیر است. شاید کلاغ‌ها که شاهد شکار کردن آن‌ها بودند می‌دانند که فعلای خطری ندارند که اینطور نزدیک‌شان می‌نشینند.

شاهین‌های تهران شکارچی‌‌های ماهری هستند و هر روز با یک چالش تازه مواجه می‌شوند. برای همین است که شکارچیان علاقه زیادی به گرفتن آن‌ها دارند. شاهین‌ها در کشورهای حاشیه خلیج‌فارس طرفداران زیادی دارند معمولا پس از زنده‌گیری به عنوان حیوان خانگی نگهداری می‌شوند

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مقایسه شاهین بحری با بمب افکن B2؛ ۳۹۰ کیلومتر بر ساعت! (عکس) معامله با قاچاقچی پرنده های شکاری در سریال نون خ ۵ (فیلم)

دیگر خبرها

  • بازدید کارشناسان مرکز بهداشت مهاباد از پناهگاه حیات وحش تالاب بین المللی کانی برازان
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • حذف کسب وکارهای غیرقانونی از گردونه رقابت با مجوز الکترونیکی
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • تقدیر حفاظت محیط زیست اشنویه از دانش آموز حافظ حیات وحش
  • عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند
  • دشتی پر از شاهین‌های شکاری در تهران / شکارچیان در کمین و سازمان محیط زیست بی‌خبر / احتمالا بخشی از تجارت غیرقانونی شاهین از این‌جا آغاز می‌شود (فیلم)
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه مرد ساروی چیست؟
  • پلنگ و میمون و مار پیتون در خیابان‌های مازندران/ و حالا پرسه توله شیر در خانه باغ مرد ساروی
  • ماجرای پرسه توله شیر در خانه باغ چه بود؟