Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-06@16:09:52 GMT

علت سوزش چشم‌ها چیست؟

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۳۱۱۲۶

سوزش چشم‌ها علاوه بر اینکه آزار دهنده است می‌تواند علتی جدی داشته باشد. ناطقان: علت سوزش چشم‌ها در اکثر موارد می‌تواند به سرعت تشخیص داده و با داروهای غیرنسخه‌ای درمان شود. با این حال برخی از علل نادر سوزش چشم وجود دارد که ممکن است به درمان ویژه‌ای نیاز داشته باشد.
این مقاله علل، تشخیص و درمان سوزش چشم‌ها را مورد بررسی قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علل سوزش و گزگز چشم‌ها 
- بلفاریت (پلک آماس): از علائم بلفاریت پوسته پوسته شدن و شوره زدن پوست زمینه پلک است. از علائم دیگر این عفونت باکتریایی می‌توان به قرمزی و ورم چشم‌ها اشاره کرد.
- خشکی چشم‌ها: هنگامی که مجاری اشک به میزان کافی اشک تولید نمی‌کنند یا اشک تولیدی آن از نوع مناسبی نیست چشم‌ها خشک می‌شوند. خشکی چشم‌ها بیشتر در زنان و افراد مسن اتفاق می‌افتد. از علائم این عارضه درد، قرمزی چشم‌ها، احساس سنگینی پلک‌ها و تاری دید را می‌توان نام برد.
- حساسیت‌های چشمی: هنگامی که مواد تحریک کننده داخل چشم شود، آلرژی چشمی که به نام ورم ملتحمه آلرژیک نیز شناخته می‌شود رخ می‌دهد. بدن در پاسخ به این مواد با تولید هیستامین‌ها باعث سوزش چشم می‌شود. از عوامل ایجاد کننده آلرژی چشم می‌توان به گرد و غبار، گرده گیاهان، دود، عطرها، پوست و موی حیوانات خانگی و برخی مواد غذایی اشاره کرد. سایر علائم آلرژی چشمی شامل قرمزی، ورم همراه با اشک و خارش چشم‌هاست.
- آفتاب زدگی چشم‌ها: قرار گرفتن در معرض نور ماوراء بنفش (UV) اشعه‌های خورشید می‌تواند باعث آفتاب زدگی چشم‌ها که با نام برف کوری نیز شناخته می‌شود، بشود. از علائم این عارضه علاوه بر سوزش چشم‌ها، حساسیت به نور، درد، آبریزش چشم، دیدن هاله اطراف نورها و احساس وجود شن در چشم‌هاست.
- آکنه روزاسه چشم‌ها: آکنه روزاسه چشمی یک بیماری است که موجب التهاب پلک‌ها می‌شود. به طور کلی روزاسه نوعی بیماری پوستی است که باعث قرمزی و برافروخته شدن پوست می‌شود. از دیگر علائم آکنه روزاسه چشمی می‌توان درد، حساسیت به نور و در موارد شدید از دست دادن قدرت بینایی را نام برد.
- ناخنک (زائده) چشمی: ناخنک چشمی رشد بافت گوشتی در قسمت سفید چشم‌هاست. این زائده معمولا در قسمت نزدیک به بینی چشم به وجود می‌آید، هر چند می‌تواند در قسمت‌های خارجی‌تر چشم نیز بوجود بیاید. تصور می‌شود ترکیب خشکی چشم‌ها و نور ماوراء بنفش (UV) باعث ایجاد ناخنک می‌شود. از علائم ناخنک می‌توان به سوزش، خارش، قرمزی و ورم چشم‌ها اشاره کرد. در برخی موارد رشد بافت اضافی می‌تواند قرنیه چشم را بپوشاند و بر قدرت بینایی اثر بگذارد.
تشخیص علل اصلی سوزش چشم
شناسایی عامل اصلی سوزش چشم بسیار مهم است. افراد مبتلا به سوزش چشم باید در اسرع وقت به پزشک متخصص مراجعه کنند. پزشک متخصص با در نظر گرفتن سوابق پزشکی و علائم شخص علت اصلی سوزش چشم‌ها را تشخیص می‌دهند. همچنین داروهای مصرفی فرد مبتلا نیز اهمیت دارد چرا که برخی داروها مانند ضد انعقادها می‌توانند باعث سوزش چشم‌ها شوند. پزشکان می‌توانند با انجام یک آزمایش فیزیکی روی چشم علائمی چون بیماری‌های چشمی، خشکی و آسیب چشمی را بررسی کنند. علاوه بر آن برخی تجهیزات تخصصی یا قطره‌های چشمی به پزشک در معاینه چشم کمک می‌کنند.
درمان‌ها و راهکارهای خانگی
نوع درمان سوزش چشم اغلب به علت اصلی آن بستگی دارد. به عنوان مثال اگر علت اصلی نوعی عفونت باکتریایی باشد پزشک ممکن است قطره چشمی آنتی بیوتیک را برای درمان عفونت توصیه کند. درمان‌های سوزش چشم اغلب به کاهش خشکی چشم کمک می‌کنند.
از دیگر درمان‌هایی که یک پزشک ممکن است برای سوزش چشم‌ها توصیه کند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تمیز کردن حاشیه پلک‌ها در نزدیکی پایه مژه‌ها با استفاده از پاک کننده‌ای ملایم و آب گرم می‌تواند مفید باشد. پس از تمیز کردن چشم‌ها می‌توان با ملایمت چشم‌ها را خشک کرد.
- استفاده از قطره‌های روان کننده چشم برای کاهش قرمزی و بهبود راحتی چشم‌ها توصیه می‌شود. برای چشم‌های بسیار خشک پزشک ممکن است قطره‌های روان کننده چشم یا اشک مصنوعی تجویز کند.
- اعمال کمپرس آب گرم بر چشم‌ها نیز می‌تواند مفید باشد. کمپرس آب گرم را با خیساندن یک حوله نرم و تمیز در آب گرم و سپس قرار دادن آن روی چشم‌ها انجام دهید.
- استفاده از قطره‌های چشمی یا قرص‌های آنتی هیستامین به کاهش اثرات واکنش‌های آلرژیک در چشم کمک می‌کند.
- مصرف مکمل‌هایی مانند روغن ماهی و بذر کتان می‌تواند به کاهش اثرات خشکی چشم‌ها کمک کند. این مکمل‌ها به ویژه برای افرادی که به آکنه روزاسه چشمی مبتلا هستند، مفید است.
- خوردن مقادیر زیاد آب در طول روز می‌تواند به حفظ رطوبت و کاهش خشکی چشم‌ها کمک کند.
- استراحت و وقفه‌های کوتاه مدت به هنگام استفاده از کامپیوتر نیز به کاهش خشکی و سوزش چشم‌ها کمک می‌کند.
- استفاده از عینک آفتابی برای محافظت از چشم‌ها در برابر اشعه ماورا بنفش و جلوگیری از سوزش بیشتر چشم‌ها مفید است.
به گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، در حالی که سوزش چشم‌ها می‌تواند دردناک باشد اما اغلب قابل درمان است. با این حال اگر فردی علائمی مانند کاهش یا از دست دادن قدرت بینایی داشته باشد باید بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه کند.
در موارد نادری از خشکی شدید چشم‌ها ممکن است پزشک عمل جراحی را توصیه کند. 
منبع: ایسنا برچسب ها: سوزش چشم ، بلفاریت ، خشکی چشم

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سوزش چشم بلفاریت خشکی چشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۱۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عادت‌های روزمره‌ای که نمی‌دانستید دلیل ترش کردن معده هستند

رفلاکس اسید معده که به عنوان ترش کردن معده هم شناخته می‌شود با علائمی همچون احساس سوزش در قفسه سینه و دشواری در بلع همراه است. دلایل اصلی این مشکل با سبک زندگی ما مرتبط است.

به گزارش روزیاتو، عادت‌های غذایی نامناسب یا الگو‌های خواب بد و دیگر عادت‌های روزمره می‌توانند مشکل ترش کردن معده را تشدید کنند. در ادامه با این عادت‌ها آشنا خواهیم شد.

۱- ورزش نامناسبی می‌کنید

هیچ شکی نیست که داشتن فعالیت بدنی یکی از بهترین کار‌هایی است که می‌توان برای حفظ سلامتی انجام داد. اما نوع این فعالیت فیزیکی می‌تواند باعث بهتر یا بدتر شدن حال شما شود. اگر با مشکل ترش کردن معده دست و پنجه نرم می‌کنید، ورزش‌های «های ایمپکت» (High impact) مانند دوچرخه سواری، ژیمناستیک یا وزنه برداری می‌توانند علائم سوزش معده و نفخ را تشدید کنند. اما این بدان معنی نیست که باید ورزش را کنار بگذارید، کافی است به سراغ ورزش‌های ملایم تری مانند پیاده روی، یوگا، شنا یا دوچرخه ثابت بروید.

۲- لباس تنگ می‌پوشید

گرچه لباس‌های تنگ می‌توانند ظاهر جذابی به ما دهند، اما استفاده‌ی زیاد از آن‌ها برای سلامتی مضر است. لباس‌های تنگ علاوه بر اینکه گردش خون را مختل می‌کنند، می‌توانند مشکل ترش کردن معده را هم تشدید کنند. هر لباسی که به شکم فشار آورد، مانند شلوار‌های تنگ و کمربند، علائم سوزش معده را افزایش می‌دهد.

۳- حالت خوابیدن تان نامناسب است

گرچه خوابیدن روی یک بالش کم ارتفاع می‌تواند برای گردن و ستون فقرات مفید باشد، اما اگر با مشکل ترش کردن معده درگیر باشید، به طور حتم کمکی به شما نخواهد کرد. به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کنند سر در زمان خواب در ارتفاعی حداکثر ۲۰ سانتیمتری قرار گیرد تا جریان حرکت اسید معده به سمت پایین باشد. می‌توانید با استفاده از چند بالش یا با قرار دادن یک پتو در زیر بالش خود، سرتان را بالاتر ببرید.

علاوه بر این، اگر مستعد ترش کردن معده باشید برخی حالت‌های خواب می‌توانند مشکل شما را تشدید کنند. اگر عادت دارید به پهلوی راست بخوابید، ممکن است همین امر دلیل سوزش معده تان باشد. خوابیدن به پهلوی راست باعث شل شدن ماهیچه‌هایی می‌شود که معده و مری را به یکدیگر متصل می‌کنند و کارشان مقابله با رفلاکس اسید معده است؛ بنابراین سعی کنید به پهلوی چپ بخوابید، چون تحقیقات نشان داده این حالت سوزش معده را کاهش می‌دهد.

۴- بعد از غذا دراز می‌کشید

اگر بعد از خوردن غذا دل تان می‌خواهد دراز بکشید، در صورتی که به مشکل ترش کردن معده دچار هستید، بهتر است این عادت را ترک کنید. وقتی دراز می‌کشید، همه‌ی غذایی که خورده اید پشت دریچه‌ی مابین مری و معده جمع می‌شود. بهتر است بعد از غذا صاف بنشینید و زودتر از ۲ تا ۳ ساعت دراز نکشید.

۵- تند غذا می‌خورید

تند غذا خوردن می‌تواند باعث ترش کردن معده شود. کسانی که سریع غذا می‌خورند احتمال بروز این مشکل در آن‌ها بیشتر است و بهتر است به خود فرصت کافی برای خوب جویدن و بلع غذایتان را بدهید.

۶- زیاد قهوه می‌نوشید

گرچه قهوه فواید زیادی برای سلامتی دارد و بسیاری نمی‌توانند روز خود را بدون این نوشیدنی شب کنند، اما اگر با مشکل ترش کردن معده درگیر هستید، بهتر است مصرف قهوه را محدود کنید. قهوه می‌تواند علائم سوزش معده را تشدید کند و اگر متوجه شده اید که بعد از نوشیدن قهوه حال بدی پیدا می‌کنید، کاهش تدریجی آن می‌تواند اقدام مناسبی باشد.

علاوه بر قهوه، نوشیدنی‌های گازدار و همینطور نوشیدنی‌های بسیار شیرین هم می‌توانند زمینه ساز ترش کردن معده شوند. به جای آن ها، با مصرف آب، سوپ و چای، بدن خود را آبرسانی کنید.

دیگر خبرها

  • عادت های روزمره ای که نمی دانستید دلیل ترش کردن معده هستند
  • عادت‌های روزمره‌ای که نمی‌دانستید دلیل ترش کردن معده هستند
  • علت خشکی گلو بعد از بیدار شدن از خواب چیست؟ (فیلم)