Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@22:04:17 GMT

سهم هر نهاد در ساخت آینده ایران چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۳۱۷۷۹

برای ساختن آینده کشور چه باید کرد؟ پاسخ به این سوال چندان ساده به نظر نمی‌رسد مگر آنکه درباره برنامه‌های بلند مدت بیاندیشیم و بکوشیم راهکاری ارزان برای رقم زدن بهترین آینده را بیابیم و به کار ببندیم.

به گزارش شفاف، اگر توجه به بهداشت عمومی و پیشگیری از بیماری ها، ارزان ترین راه برای نیل به جامعه ای سالم است و به این منظور، دولت ها توجه فراوانی به این مقوله معطوف کرده و با صرف های هزینه های هنگفت، می‌کوشند از بروز بیماری و هزینه های کمرشکن آن برای مردم و کشور پرهیز کنند، "آموزش" حکم ارزان ترین راهکار برای ساختن آینده هر جامعه ای را دارد؛ مقوله ای که هر چقدر توجه به آن بیشتر شود، آینده بهتری چشم انتظارمان خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع آنقدر بدیهی و جا افتاده است که بی نیاز از توضیح و تفسیر به نظر می‌رسد اما آیا این امر بدیهی را آن گونه که باید مورد توجه قرار می‌دهیم و ملزومات تحققش را فراهم می‌آوریم؟ نیم نگاهی به وضعیت پایه ای ترین آموزش در کشورمان نشان می‌دهد که خیر.

تنها کافی است به حال و روز ناخوش مدارس در کشورمان دقیق شویم تا دریابیم که ارزانترین سرمایه گذاری برای ساخت آینده کشورمان با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد. وضعیتی که می‌شود از انبوه مدارس کپری و فرسوده کمبودهای دیگر ساختار آموزش و پرورش کشورمان به آن پی برد.

شرایطی که در مناطق محروم کشورمان، بحرانی تر به نظر می‌رسد و دورنمای آن، جا ماندن بیشتر این مناطق از توسعه و آبادانی در آینده کشور است. موضوعی که موجب شده امثال خیرین مدرسه ساز و برخی نهادهای فعال در عرصه خدمات عمومی و محرومیت زدایی، توجه ویژه ای به رفع این محرومیت از مناطق کم برخوردار نشان دهند و نهضت مدرسه سازی در مناطق دور دست را کلید بزنند.

نهضتی برای برچیدن مدارس فرسوده و ناایمن که سخت است برخی از آنها را مدرسه نامید چراکه چیزی جز کپر یا چادر که تنها یک تخته سیاه در درونش قرار گرفته و رد و اثری از میز و نیمکت در آنها به چشم نمی‌خورد، نیستند. مدارسی که متاسفانه شمارشان نیز فراوان است و با نهایت اندوه و درد، کم نیستند دانش آموزانی که از همین مقدار امکانات نیز محرومند!

وضعیتی که موجب شده امثال بنیاد علوی به عرصه ساخت مدارس وجود جدی پیدا کنند و بکوشند با فراهم آوردن امکان تحصیل و آموزش برای شماری از آینده سازان کشور، سهمی در ساخت آینده کشورمان ایفا کنند. تلاش برای پیوستن به نهضت مدرسه سازی در کشور که کوشیده شده با محوریت مناطق محروم صورت گیرد.

تلاشی در راستای توسعه عدالت، رفع محرومیت آموزشی و ارتقا سطح علمی مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته کشور که با امضای تفاهم‌نامه‌ای فی‌مابین بنیاد علوی و سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور کلید خورده و هدف از آن، احداث 1300 کلاس درس استاندارد برای جایگزینی کلاس‌های غیراستاندارد خشتی و گلی، سنگی و چوبی است که کانون پرورش و آموزش آینده سازان کشور در مناطق محروم هستند و ناگفته پیداست که در نیل به این هدف به شدت ناتوانند.

کلاس های درسی که البته شمارشان خیلی بیشتر از اینهاست و برای جایگزین کردنشان با کلاس های درس استاندارد، لازم است امثال بنیاد علوی و دیگر نهادها و دستگاه ها پای کار بیایند. نهادهایی که حتما همه شان تامین آینده ای ایرانیان را در دستور کار دارند و از این رو ضروری ست به نهضت مدرسه سازی بپیوندند اما کمتر به این مهم توجه نشان می‌دهند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۱۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صحرایی: معلم افسر ارشد تحول در نظام تعلیم و تربیت است

رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش به مناسبت گرامی‌داشت روز معلم در گفتگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: معلم در حقیقت یک معمار است؛ معماری که آینده فرد و کشور خود را می‌سازد.

وی با بیان اینکه معلم پیشتاز است، ادامه داد: معلم کسی است که خدا بر معلم خیر و نیکی‌ها درود می‌فرستد، زیرا معلم چراغ و نور به جهل و نادانی می‌افکند. معلم خوب کسی است که بداند چه گوهر و ظرفیتی در دستان خود دارد و آن استعداد را شکوفا کند.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

معلم گوهر را در مسیر سعادت پرورش می‌دهد

صحرایی با اشاره به اینکه معلم باید گوهرشناس باشد، ابراز کرد: معلم باید استعداد گوهر در دستان خود را شناسایی کند و گوهر را در مسیر استعداد خود پرورش دهد.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه همه در برابر معلمان مسئول هستند، اضافه کرد: تمام آحاد یک جامعه به معلم بدهکارند. اگر می‌خواهیم دانش‌آموزان ما به معلم خود احترام بگذارند، اول اولیا و دیگر اعضای جامعه باید به معلمان احترام بگذارند. معلم میان‌دار نظام تعلیم و تربیت، آینده‌ساز و معمار هویت کشور است.

وی افزود: هر کسی که دانش‌آموزان و کشور خود را دوست داشته باشد و خواهان سربلندی و عزت کشور خود باشد، باید به معلم احترام بگذارد. جهل اساس هر شری است و معلم تاریکی و جهل را از بین می‌برد؛ بنابراین معتقدم معلمان گوهرتراش هستند. گوهر وجود انسان را تحویل می‌گیرند و به سمت سعادتش سوق می‌دهند.

معلم کلاس اول در شناسایی آینده کشور تاثیرگذار است

صحرایی ادامه داد: رفتن مدرسه نوعی آزادی از ندانستن به سمت دانستن برای ما به‌ویژه در مناطقی که دانش‌آموزان دو زبانه هستند، محسوب می‌شد. ما در مدرسه وارد دنیای دیگری شدیم. معلم کلاس اول خوب به یاد دارم که بسیار در شناسایی آینده کشور تاثیرگذار بود.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ما در زمان تحصیل در خطر موشک‌ها و بمب‌ها بعثی بودیم، اضافه کرد: معلم کسی است آینده هر کشور به دست او ساخته می‌شود و من بهترین معلم را در زمان آموزش خود شهیدئ حسن باقری می‌دانم.

وی با بیان اینکه معلم کلیدی‌ترین عنصر نظام آموزشی است، ابراز کرد: هیچ تحولی در هیچ نظام آموزشی و ساحتی بدون وجود معلمان رخ نمی‌دهد؛ بنابراین نقطه کانونی نظام تعلیم و تربیت معلم است.

معلم افسر ارشد تحول در نظام تعلیم و تربیت است

صحرایی با بیان اینکه مسئله و راهکار حل مسئله در دستان معلم است، اظهار کرد: اصلی‌ترین هدفم این است که مقام و منزلت معلم را به جامعه نشان دهم و برای ارتقای آن بکوشم. هر خوبی برای آینده کشور می‌خواهید، باید آن را در معلمان آن کشور جسجو کنیم.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آموزش و پرورش آیینه است؛ آیینه‌ای است که آینده را نشان می‌دهد و هر کسی می‌خواهد آینده کشور را ببیند، تنها کافی است که به مدرسه برود و این موضوع نه پول می‌خواهد، نه نیازی به تحقیق و پژوهش دارد.

وی با بیان اینکه دانش‌آموزان در مدرسه پدران، مادران و مهندسان آینده در کشور هستند، خاطرنشان کرد: آن کسی که افسر ارشد تحول است، معلم نامیده می‌شود. معلم میان‌دار، علم‌دار نظام تعلیم و تربیت است و با هیچ کسی نمی‌توان آن را مقایسه کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صحرایی: معلم افسر ارشد تحول در نظام تعلیم و تربیت است
  • مدرسه حکمت با همت خیران بازسازی و متحول شد
  • تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود
  • برای نگهداشت حرمت معلم بکوشیم
  • صحرایی: معلم معمار آینده هر کشور است
  • صحرایی: معلم معمار آینده هر کشور است/ زنگ سپاس معلم به دست وزیر آموزش‌وپرورش به صدا درآمد
  • ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور
  • وزیر آموزش و پرورش : ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور/ امسال ۷۲ هزار معلم جذب می شوند
  • ساخت روزانه ۸ مدرسه در کشور/ استخدام ۱۹ هزار مربی ورزشی و مشاور پس از ۱۵ سال
  • رئیس جمهور: آموزش و پرورش نه مسئله با اولویت، بلکه مسئله اول کشور است