Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-02@03:00:15 GMT

طعنه سنگین زنگنه به پوتین

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۳۳۲۲۲

طعنه سنگین زنگنه به پوتین

جلسه اوپک که تمام شد زنگنه، وزیر نفت ایران، در جمع خبرنگاران حاضر شد تا جواب بسیاری از پرسش‌ها را بدهد. همکاری‌نکردن ایران و روسیه در به‌توافق‌رسیدن اوپک و غیراوپک منجر شده بود زنگنه که به‌عنوان عضو ناظر جلسه بود، پیش از برگزاری نشست صدو‌هفتادوچهارم سازمان را ترک کند.

او در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با توجه به موضع‎گیری‎های اخیر روسیه درباره افزایش عرضه نفت، درباره این کشور چه احساسی دارید، گفت: «چرا دلخور باشیم؟ باید واقعیت‎ها را درک کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نباید توقع زیادی از کسی داشته باشیم. جمله معروف چرچیل را از یاد نبرید که وقتی از او پرسیدند چطور با روسیه که دشمن استراتژیک ما در جنگ جهانی دوم بود، متحد شدید، پاسخ داد بریتانیا دوست و دشمن دائمی ندارد، فقط منافع ملی دائمی دارد... . همیشه گفته‎ام که نه کشوری برادر ماست و نه دشمن دائمی ماست. ما برحسب منافعمان باید روابطمان با کشورها را تنظیم کنیم».

این سخن او زمانی حائز اهمیت می‌شود که الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه و خالد الفالح، وزیر نفت عربستان، با یک ماشین خود را به محل برگزاری اجلاس اوپک و غیراوپک رساندند تا نزدیکی مواضع خود را نشان دهند.

هرچند نشست اوپک با خنثی‌کردن برنامه‌ریزی آمریکا برای مقصر نشان‌دادن ایران در برهم‌زدن توافق اوپک و غیراوپک همراه بود؛ در‌عین‌حال همراهی مواضع دو کشور دیگر نشان داد که جمله زنگنه در نشست اوپک، همان است که به گفته او باید در تاریخ به ثبت برسد: «برخي اعضا نمي‌خواستند حرفي عليه آمريکا يا درباره سياست‌زدايي از بازار نفت بزنند. من اين را مي‌دانستم و يادآور شدم که اين اتفاق ممکن است براي هريک از اعضا بيفتد. مي‌دانستم همه از اين حرف استقبال نمي‌کنند؛ اما خواستم ثبت شود».

نکته درخور ‌‌توجه آن است که همراهی عربستان به‌عنوان یکی از کشورهای پرچالش با ایران با مواضع کشور، هرچند پیش‌تر در لابی با روسیه وعده همکاری با این کشور برای افزایش تولید 1.8 میلیون بشکه در روز را داده بود، نشان‌دهنده شکست خواست روسیه در این اجلاس و پایبندی اعضا به توافق بود.

علاوه‌بر‌آن کارشناسان بر این عقیده هستند که نشست دیروز اوپک و غیراوپک صرفا برای نشان‌دادن زنده‌بودن توافق 2016 است؛ زیرا پس از توافق دیروز اوپک که با اطلاع اعضای مهم غیراوپک نظیر روسیه و عمان به انجام رسید، در این اجلاس نظر مخالفی بیان نخواهد شد.

نعمتی: روس‌ها با ایران صادق‌تر باشند
بهروز نعمتی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس که زنگنه را در این سفر همراهی کرده بود، هم به همین نکته اشاره کرد. نعمتی با بیان اینکه سناریوی پیشنهادی روس‌ها احتمالا بر مبنای توافق با ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بوده، اظهار کرد: به نظر می‌رسد آنها می‌خواستند افزایش تولید را در حد یک‌میلیون‌و ۸۰۰ هزار بشکه پیشنهاد دهند تا اوپک به یک میلیون بشکه راضی شود؛ اما اوپک این را نپذیرفت و اصل موضوع هم اوپک است. ما نمی‌توانیم برای اعضای خارج از اوپک تصمیم بگیریم همچنان که آنها نمی‌توانند برای ما تصمیم‌گیری کنند.

سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس با بیان اینکه اوپک به صیانت از تشکیلات خود پایبند است، گفت: روس‌ها باید با ما صادق‌تر باشند، اگر قرار است در موضوعات استراتژیک همکاری داشته باشیم باید در این موارد نیز هم‌فکری بیشتری انجام شود. اینکه آنها با اصرار به‌دنبال بحث‌های خود باشند، ایرادی است که تیم دیپلماسی باید آن را با روس‌ها مطرح کند.

دو اشتباه بزرگ ترامپ
حرف‌های زنگنه درباره دو خطای ترامپ هم حائز اهمیت بود. به گفته وزیر نفت، ترامپ دو اشتباه دارد؛ نخستین اشتباه آنکه فکر می‎کند خیلی زود در ایران شاهد تغییر رژیم خواهد بود. این یک اشتباه بسیار بزرگ است و اشتباه دیگر این است که فکر می‌کند ظرفیت مازاد تولید عمده در جهان وجود دارد. این هم اشتباه است.

ظرفیت تولید مازاد نفت شبیه یک شوخی است
وزیر نفت ادعاهایی مبنی بر اضافه‌کردن حدود ۱,۸ میلیون بشکه نفت به بازار را به شوخی تشبیه کرد و گفت: دنیا باید هوشیار باشد؛ چنین ظرفیت‎های مازادی وجود ندارد، اما سیاست‌مدارانی مانند آقای ترامپ نمی‎خواهند این واقعیت را باور کنند.

زنگنه البته در ادامه گفت: باور نمی‌کنم که ترامپ خواهان قیمت بالای نفت نباشد. او می‌خواهد به مردم بگوید مخالف قیمت بالای نفت است، زیرا شنیده‌ام قیمت چهار دلار برای هر بشکه بنزین در آمریکا خط قرمز است. او می‌خواهد بگوید این نتیجه عمل من نیست و این از عملکرد اوپک ناشی می‌شود، در‌حالی‌که همه رشد قیمت به‌دلیل رفتارهای ترامپ است. اوپک نمی‎تواند کار بیشتری بکند.

به گزارش شانا، زنگنه در پاسخ به اینکه برخی معتقدند توافق امروز اوپک ابهاماتی دارد، گفت: در این بیانیه به هیچ عددی اشاره نشده است که عده‎ای حرف‎های عجیب‌و‌غریبی می‌زنند و می‎گویند یک میلیون بشکه به تولید اعضای اوپک اضافه می‎شود. اصلا عددی گفته نشده، بلکه گفته شده است آنهایی که بیش از صد درصد به توافق قبلی متعهد بوده‎اند، پایبندی‎شان را باید به صد درصد برسانند.

زنگنه با تأكيد دوباره مبنی بر اینکه هیچ عددی در این بیانیه اعلام نشده و در ماه‎های آتی این عدد مشخص می‌شود، تصریح کرد: قبلا توافقی داشتیم که قطعی بود و سقف تولید اوپک را اعلام کرده بود و اعضای اوپک باید در آن سقف مشخص تولید می‌کردند، ما هم گفتیم همان سقف رعایت شود، نمی‎توانستیم از اعضای اوپک انتظار داشته باشیم بیش از صد درصد رعایت کنند.

زنگنه با بیان اینکه آنچه در توافق اوپک اعلام شده روشن است، گفت: اگر فردی بیش از آنچه گفته‎‌ایم میزان تولید اعضای اوپک را اعلام می‎کند، نظر خود را گفته است؛ اما نظر اوپک چیزی است که تصویب شده و آن را امضا کرده‌ایم.

اعضای اوپک نگرانی و جدیت ما را باور کردند
او ادامه داد: دیروز به شوخی گفتم ما یک بیانیه عدم همکاری صادر می‎کنیم و بسیار به آن نزدیک بودیم. فکر می‎کنم دیگر اعضای اوپک پذیرفتند که نگرانی‎های ما را در نظر بگیرند و باور داشتند که از توافق‎هایی که به شکل‎های دیگری باشد، جلوگیری می‎کنیم.

زنگنه با بیان اینکه ایران پایبندی صددرصدی اعضا را پذیرفت و موضع خود را تغییر نداد، افزود: برای هر کشور یک سقف تولید وجود دارد. اگر شما تفسیر دیگری شنیدید، آنها به آمریکا پیام می‌فرستند تا آنها را راضی کنند؛ اما این طور نیست. تصمیم ما همان است که از سوی ۱۴ کشور عضو امضا شده است.

زنگنه با بیان اینکه فکر می‎کنم عرضه واقعی جدید در بازار کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه باشد، در پاسخ به این پرسش که این ۵۰۰ هزار بشکه‎ از سوی چه کشورهایی می‎تواند عرضه شود، گفت: به نظرم کشورهای عربستان، امارات و... می‌توانند تولید کنند.

خارج‌کردن ایران از بازار آسان نیست
زنگنه در ادامه تأكيد کرد: دنیا باید بسیار هوشیار باشد، ظرفیت عظیم تولید مازاد وجود ندارد و خارج‌کردن ایران از این بازار، آسان نیست. هر بشکه بر بازار تأثیر می‌گذارد و حتی یک میلیون بشکه، حجم کمی از نفت نیست که بازار بتواند آن را بپذیرد و از سوی دیگر، خروج ایران از بازار نفت موجب افزایش قیمت نفت می‌شود.

او درباره مشتریان نفتی ایران در زمان تحریم گفت: از مشتریان و شریکان خود نام نمی‌بریم؛ زیرا حتی وزیر امور خارجه آمریکا نیز با آنها تماس می‌گیرد و از آنها برای خروج از ایران و همکاری‌نکردن با ما قدردانی می‎کند. بعضی شرکت‎های بزرگ اروپایی که با آمریکا پیوند بیشتری دارند، گفتند از ایران نفت نمی‎خرند، مثل شل و توتال؛ اما ما همه تلاش‌مان را خواهیم کرد تا سقف صادرات‌مان را حفظ کنیم، البته نمی‌توانم درباره ارقام تولید چیزی به شما بگویم.

مقاومت می‌کنیم
زنگنه تأكيد کرد: ما تلاش می‌کنیم، مقاومت می‌کنیم، راه‌های بسیاری خواهیم یافت؛ اما نمی‌دانم در ماه‌های آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. وضع بازار بسیار مهم است. واکنش بازار در این زمینه چه است؟ چه اتفاقی در بازار می‌افتد؟ قیمت در چه سطحی می‎ایستد؟ همه اینها مهم هستند؛ به‌ویژه پیش از نوامبر؛ زیرا پیش از نوامبر آنها یک انتخابات دارند. اروپایی‎ها مایل‌اند برجام را حفظ کنند و شکی در اراده سیاسی آنها ندارم؛ اما در توانایی‎شان تردید دارم که باید این توانایی را نشان دهند. او درباره دیدار با وزیر انرژی عربستان و ارزیابی خود از این دیدار نیز گفت‌: ما در اوپک در طول تاریخ نشان داده‌ایم در عین اختلاف‎هایی که با یکدیگر داریم، همکاری هم داریم، این بنیان و اساس اوپک است.

چارچوب همکاری اوپک و غیر اوپک باید حفظ شود
وزیر انرژی روسیه در نشست وزارتی اوپک و غیر اوپک اعلام کرد چارچوب همکاری اوپک و غیر اوپک باید حفظ شود. به گزارش شانا، الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، اعلام کرد: شرایط کنونی بازار بسیار مهم است؛ زیرا نه‌تنها باید دوباره اقدامی قاطع انجام دهیم، بلکه نیازهای بازار در مقطع کنونی را نیز باید تأمین کنیم. به نظر من سازوکارهای کنونی عرضه و تقاضا در بازار، سبب می‌شوند تصمیم اخیر اوپک درست باشد و این تصمیم به توازنی که می‌خواهیم ببینیم، کمک می‌کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: پوتین تولید نفت زنگنه نشست اوپک روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۳۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)

هم زمان با نمایشگاه خودرو پکن، 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال به بازار می آید نیز مشخص شد.   به گزارش عصر ایران کمپانی جی ای سی (JAC) که در ایران بیشتر آن را با نام جک می شناسند، سال هاست که در زمینه تولید خودروهای سواری و کار و تجاری فعالیت کرده و بیشتر محصولاتش نیز هم اکنون در بازار ایران حضور دارند. برای نمونه می توان به جک S۵ اشاره کرد که پس شروع مونتاژش در کرمان موتور، موفق شد تا سهم زیادی از بازار کراس اوورها را به خود اختصاص دهد. به بیانی دیگر می توان گفت که معروفیت برند جی ای سی در ایران با فروش بی نظیر S۵ رقم خورد و این خودرو توانست دیدگاه مثبتی برای جک به وجود آورد.     جی ای سی در سال های اخیر علاوه بر تولید خودروهای متنوع، بر روی پیشرفت در زمینه خودروسازی مدرن نیز تمرکز کرده و همگام با دیگر شرکت های  چینی، در دنیا به شهرتی نسبی رسیده است.حضور جی ای سی در نمایشگاه خودرو پکن که میزبان بزرگان صنعت خودروسازی دنیا نیز هست می تواند نشان دهنده جایگاه این کمپانی باشد.   در سال های اخیر اضافه شدن قوای محرکه الکتریکی به خودرو ها بسیار مرسوم شده و به همین دلیل اکثر خودروسازان حاضر در اتو اکسپو چین، اتوموبیل های تمام برقی و یا هیبریدی خود را به نمایش درآوردند. با توجه به چنین موضوعی، جی ای سی نیز در کنار دیگر شرکت ها، خودروهای تمام برقی و هیبریدی خود را به نمایشگاه آورده و در معرض دید عموم قرار داده است.    این کمپانی علاوه بر حرکت در مسیر بکارگیری از قوای محرکه روز دنیا، طراحی محصولات خود را نیز با الگوهای نوین جهانی به روز کرده تا به صورت همه جانبه در زمینه خودروسازی پیشرفت کرده باشد.      با ورود به غرفه جی ای سی در نمایشگاه خودرو پکن 2024، در درجه اول کانسپت DE Fine دید بازدیدکنندگان را به خود جلب می کرد. نزدیک شدن به تولید خودرو با پلتفرم DE جزو اهداف توسعه ای جی ای سی است و در این راستا هوآوی با تکنولوژی های خود قصد دارد تا سرعت رسیدن به نسخه نهایی را برای JAC بیشتر کند.     کانسپت DE Fine    به طور کلی جی ای سی 4 پلتفرم برای ابعاد مختلف بدنه در نظر گرفته که در میان آن ها پلتفرم DI که مختص خودروهای کوچک و متوسط مانند EV3 است، تجاری سازی و به مرحله تولید رسیده است.    نام دو پلتفرم دیگر JAC که بخش های نهایی طراحی شان را سپری می کنند DP و DM است که به ترتیب برای تولید خودروهای آفرودی و MPVها کاربرد خواهند داشت.    جی ای سی با چه خودروهایی پا به اتو اکسپو پکن گذاشت؟ از مهم ترین خودروهای این برند که احتمالاً به زودی در خیابان های ایران تردد خواهند کرد می توان EV3 را نام برد که به یک پیشرانه تمام برقی مجهز شده و با توجه به ظاهر جذابش و همچنین تنوع پایین خودروهای هاچ بک و درون شهری، می تواند مورد پسند بسیاری از جوانان و خصوصا بانوان  قرار گیرد. جک EV3 دارای یک موتور برقی با حداکثر قدرت ۷۰ کیلووات است. این هاچ بک نخستین محصول جک است که به باتری های استوانه ای تجهیز شده است و حداکثر سرعتش هم به ۱۵۰ کیلومتر بر ساعت می رسد. خودروی هاچ بک جک 3 EV       دیگر محصولی که در غرفه جی ای سی معرفی شد، X8 بود که کرمان موتور اقدامات لازم برای مونتاژ این کراس اوور را انجام داده و در آینده ای نزدیک تولیدش را آغاز خواهد کرد. این خودرو هم  از یک پیشرانه ۱.۵ لیتری TGDI استفاده می‌کند که قادر به تولید ۱۷۴ اسب بخار است. گشتاور این پیشرانه نیز ۲۵۰ تا ۲۸۰ نیوتن متر اعلام می شود و در نهایت از طریق گیربکس 7 سرعته دو کلاچه به چرخ های جلو منتقل خواهد شد. محصول  X8 JS6 هم که حضورش در ایران قطعی شده و جزو جدیدترین محصولات این برند است نیز در نمایشگاه حضور داشت. لازم به ذکر است که JS6 قرار است در  نسخه پلاگین هیبرید در کرمان موتور مونتاژ شود.         شرکت جک علاوه بر خودروهای سدان، کراس اوور و هاچ بک، پیکاپ های شاسی مستقل را نیز در سبد محصولات خود دارد. از این رو برای نمایش دستاوردهای خود در تولید این کلاس بدنه، علاوه بر نسخه تمام بنزینی و تجهیز شده T9 (هانتر)، نسخه تمام برقی و دو دیفرانسیل این پیکاپ  را نیز برای اولین بار معرفی کرده است.  T9 (هانتر)، نسخه تمام برقی در بخش دیگری از غرفه، ون RF8 که یک MPV محسوب می شود نیز حضور داشت و به علت طراحی داخلی لوکس و تجملاتی اش، مورد توجه مراجعین قرار گرفت. آرایش صندلی ها در این MPV به صورت 2+2+3 بود تا سرنشینان ردیف دوم فضای کافی در اختیار داشته  و سفر راحت تری را تجربه کنند. در مورد این موضوع می توان گفت که امروزه خودروسازان سعی دارند تا اکثر کراس اوورها و SUVهای خود را نیز با این چینش صندلی تولید کنند، چرا که فضا برای بکارگیری امکانات رفاهی بیشتر فراهم می شود.   کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی خودرو پکن: نمایش به روز ترین محصولات خودرویی جهان در چین (+گزارش تصویری)

دیگر خبرها

  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • خودکفایی در تولید برخی از ملزومات خودرو‌های سنگین در جنوبشرق کشور
  • توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد
  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • (تصاویر) این ۲ خودروی جدید امسال وارد بازار ایران می‌شوند
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)