Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی ملکیان در بزرگداشت محمد امین قانعی راد گفت : قانعی راد، روز به روز به شأن روشنفکری خود افزود و آخرین دستاوردهای دانش را برای حل مسئله‌ای از مسائل جامعه خود به کار می‌برد و این شأن روشنفکری را داشت، چون دلسوز جامعه بود

ایران آنلاین /گروه اندیشه:

سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با همکاری انجمن جامعه شناسی ایران، انجمن ارتباطات و مطالعات فرهنگی و مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور  دوم خرداد ماه، بزرگداشتی را برای مرحوم دکتر محمد امین قانعی راد در محل کتابخانه ملی ایران برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*داوری اردکانی: قانعی راد، می‌خواست از طریق جامعه‌شناسی جامعه را اصلاح کند

در این مراسم داوری اردکانی نیز در سخنانی با بیان اینکه قانعی‌راد امین جامعه‌شناسان ایران بود، اظهار کرد: قانعی‌راد شخص ممتازی بود و حرکات او نشان از متانت و اصالت داشت. او جامعه‌شناسی درس می‌داد و دورکیمی بود. همچنین درباره جامعه‌شناسی جهان اسلام هم مطالعات خوبی داشت. ایشان اگر در جامعه نفوذی داشت، از آن جهت است که سیاستمدار صدیقی بوده است. دانشگاه‌های ما جزیره و از جامعه جدا بوده است و انشاءالله آغاز خوبی خواهیم داشت که علم وارد جامعه شود و بتواند پیوند خوبی با جامعه برقرار کند، چرا که زمان آن رسیده که علم وارد جامعه شود و قانعی‌راد از پیشروان آوردن علم به جامعه بود. این کار شرایطی دارد بخصوص وقتی که ما انتزاعی فکر می‌کنیم، از یاد می‌بریم که علم با اخلاق چه ارتباطی دارد. اینجا منظور من از اخلاق، فضایل نیست، بلکه اخلاق حقیقت‌دوستی است. بالاترین فضیلت، فضیلت حقیقت است و کسی که به میل به حقیقت و دانستن حقایق دارد، این میل یک وضع و جهت‌گیری اخلاقی است.

داوری اردکانی با تأکید بر اینکه اکنون وارد زمانی شده‌ایم که ناگزیر باید به علوم اجتماعی روی بیاوریم، افزود: امروز به علوم انسانی و اجتماعی نیاز داریم، چرا که تعامل با جامعه و نزدیک شدن به جامعه مدنی، اقتضای علوم اجتماعی است. علوم اجتماعی هم علوم انتقادی است و در اصل تجدد نقد است. نقد مطابقت دادن و تطبیق امور با یک میزان و از قدیم به این‌گونه بوده است. قانعی‌راد می‌دانست که جامعه ما باید با علم و آگاهی در راه پیشرفت و توسعه قرار گیرد و می‌خواست موانع این راه را درک کند. البته چون بیشتر جامعه‌شناس بود، از چنین جامعیتی برخوردار بود و می‌خواست از طریق جامعه‌شناسی جامعه را اصلاح کند.

این استاد فلسفه با بیان اینکه علم امروز علم نظری صرف نیست، تأکید کرد: علوم همواره به تحول و تغییر نیاز دارند و در تحول جامعه مؤثر هستند. این طبیعی بود که جامعه‌شناس به نقشی که علم در تحول جامعه ایجاد می‌کند، توجه داشته باشد.

* ملکیان: قانعی راد، استادی دانشگاه را شغل خود نمی دانست

مصطفی ملکیان هم در این برنامه یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های قانعی‌راد را در این دانست که وی استادی دانشگاه را شغل خود نمی‌دانست، بلکه حرفه خود می‌دانست و معتقد بود جامعه‌شناسان باید جامعه‌شناسی را از ما بیاموزند و در این راه هیچ‌کس ندید که او به حق‌التدریس فکر کند و یکی از نوادری بود که مطلقاً به این امر توجه نداشت که آیا در قبال تدریس، پولی دریافت می‌کند یا نه و شرط دانش خود را پول گرفتن قرار نداده بود. این ویژگی بخصوص در روزگار ما اهمیت دارد که به همه چیز از چشم اقتصاد و پرداخت نگاه می‌کنیم و کسانی که فقر اقتصادی دارند را از فقر فرهنگی بی‌نصیب می‌گذاریم.

وی افزود: زندگی قانعی‌راد واقعاً قانعانه بود و اصلاً زندگی تجملی نداشت و شخصی بود که علاوه بر اینکه راد بود، قانع هم بود و زندگی و قناعت را یاد گرفته بود. ما وقتی فتوت و مروت خود را از دست می‌دهیم که از فقر می‌ترسیم و وقتی از فقر می‌ترسیم، همه چیز خود را از دست می‌دهیم و تسلیم شیطان می‌شویم. او واقعاً قناعت داشت و آزادگی خود را هیچ‌گاه به درهم و دیناری نفروخت.

ملکیان در بخش دیگری از سخنان خود به وجه روشنگری قانعی‌راد اشاره کرد و گفت: او روز به روز به شأن روشنفکری خود افزود و آخرین دستاوردهای دانش را برای حل مسئله‌ای از مسائل جامعه خود به کار می‌برد و این شأن روشنفکری را داشت، چون دلسوز جامعه بود. قانعی‌راد عزت نفس خود را پاس می‌داشت و با پیشنهادی که با ارزش‌های او منافات داشت، مخالفت می‌کرد./ مهر

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۳۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی (ره)

نشست ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، عصر چهارشنبه به ریاست احمد وحیدی وزیر کشور و با حضور اعضای این ستاد در وزارت کشور برگزار شد.

وزیر کشور با ادای احترام به مقام شامخ حضرت امام خمینی (ره) اظهار کرد: ایشان یگانه دوران معاصر و انسان بزرگی هستند که همه دستاورد‌های امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت عظیم ایشان است.

وحیدی ضمن بررسی تکالیف دستگاه‌های مربوطه و ابلاغ اقدامات مورد نیاز، بر انتشار افکار و اندیشه‌های امام راحل (ره) تاکید کرد و افزود: باید ابعاد مختلف شخصیت والای حضرت امام (ره) برای کودکان، نوجوانان و جوانان با شیوه‌های نوین و ابتکاری تبیین شود.

وی تصریح کرد: این اقدام نباید به یک روز در سال محدود شود بلکه دستگاه‌های تبلیغاتی و همچنین رسانه‌ها برنامه‌ریزی مداومی در این زمینه داشته باشند.

وزیر کشور همچنین به استانداران، فرمانداران و بخشداران دستور داد بزرگداشت امام راحل (ره) را در همه شهرستان‌ها و روستا‌ها با شکوه هرچه بیشتر برگزار کنند.

وحیدی ادامه داد: ۱۴ خرداد روزی است که باید انعکاس عمومی داشته باشد و محدود به تهران نشود.

در ادامه محمد علی انصاری سرپرست حرم حضرت امام خمینی (ره) اظهار کرد: بزرگداشت امام خمینی (ره) یک دستاورد معنوی، سیاسی، انقلابی و دینی است که در مجامع داخلی و بین‌المللی برگزار می‌شود.

وی در اهمیت این بزرگداشت، با بیان اینکه هرساله شخصیت، آرمان‌ها، افکار و اندیشه‌های بلند امام (ره) توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی بازخوانی می‌شود، گفت: بزرگترین دستاورد این مراسم این است که رهبر معظم انقلاب، مسیر امام (ره) را به دیگران می‌نمایاند.

سرپرست حرم امام خمینی (ره) افزود: دستاورد بزرگ این اجتماع مردمی این است، مفسر واقعی اندیشه‌های امام، نقشه راه را ترسیم می‌کنند.

انصاری پیام اجتماع بزرگ مردم در این مراسم را اعلام وحدت و انسجام حول محور امام و ولایت برشمرد و اضافه کرد: مردم میثاق خود با امام راحل (ره) و بیعت خود را با رهبر معظم انقلاب تجدید می‌کنند و اقتدار نیرو‌های نظامی، انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی به رخ جهان کشیده می‌شود.

وی، تاکید بر تداوم بی وقفه راه امام (ره) را سومین دستاورد مراسم بزرگداشت بنیانگذار انقلاب اسلامی برشمرد و یادآور شد: سالگرد ارتحال امام (ره) احیای این شعار است که راه امام با پیروی از ولایت زنده است.

سرپرست حرم امام خمینی (ره) با تقدیر از وزیر کشور که پرچمدار این راه و حرکت بوده است، تصریح کرد: سالگرد بزرگداشت امام (ره) میراث معنوی است که هرچه پررنگ‌تر، قوی‌تر، مردمی‌تر، انقلابی‌تر و وحدت‌بخش‌تر باشد، ثمرات و دستاورد‌های بیشتری برای تقویت راه و آرمان‌های امام (ره) و حمایت قاطع از ولایت دارد.

در این نشست، دستگاه‌های مختلف درباره مسئولیت‌های محوله و اقداماتی که باید برای تسهیل حضور زائران امام خمینی (ره) در ۱۴ خرداد به عمل آورند، بحث و تبادل نظر کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • بزرگداشت روشنفکری که متفاوت بود
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی (ره)
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • محرومیت بهترین داور زن فوتبال جهان
  • زنگ «کار و کارگر» در مدارس شاهرود نواخته شد
  • مراسم بزرگداشت شهید سپهبد قرنی در خرم آباد
  • مراسم بزرگداشت شهدای راسک و دمشق در میبد
  • برگزاری مراسم بزرگداشت شاعر معاصر زنده یاد استاد علی نظمی تبریزی
  • گزارش تصویری | مراسم بزرگداشت چهل وپنجمین سالگرد شهادت امیر سپهبد شهید محمدولی قرنی
  • درس‌گفتار‌های سعدی‌خوانی، به مناسبت بزرگداشت سعدی برگزار شد