Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال سهمیه‌ 40 میلیون متر مکعبی از زاینده‌رود برای باغات استان تعیین شده و این میزان 50 درصد تخصیص سال گذشته است.

ذبیح‌الله غریب در گفت و گو با خبرنگار ایسنا – منطقه چهارمحال و بختیاری – اظهار کرد: در دنیا عمده مصرف آب در بخش کشاورزی است به ویژه در کشورهایی که تولیدات کشاورزی بیشتری دارند و این امر به دلیل اهمیت و تولید عذایی است که باید صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: میزان بارندگی امسال در کشور حدود 253 لیتر بوده که در 10 سال اخیر کاهش یافته و به 200 میلی لیتر رسیده است اما در برخی کشورها میزان بارندگی سه برابر کشور و استان است و این نشان می‌دهد که در کشورهای دارای بارندگی مطلوب درصد بسیاری از مصرف و نیاز گیاه از طریق باران تامین می‌شود اما در ایران عمده آب مورد نیاز کشاورزی بایستی از طریق آبیاری تامین شود.

غریب تصریح کرد: در استان‌های شمال کشور به دلیل بارندگی بیشتر، محصول گندم بدون آبیاری با بارندگی تولید می‌شود اما در استان عملکرد گندم آبی با دیم استان‌های شمال کشور یکی است پس نمی‌توان مصرف آب را در چهارمحال و بختیاری را با دیگر استان‌ها یا حتی ایران را با دیگر کشورها مقایسه کرد.

وی ادامه داد: در دنیا برای محصولات متفاوت یک شاخص برای مصرف آب تعریف شده که این شاخص ملاک قرار می‌گیرد و شاخص بهره‌وری نامیده می‌شود که مشخص می‌کند با چه میزان آب، چه میزان محصول تولید می‌شود.

غریب بیان کرد: استان از نظر میزان بارندگی دارای بارندگی بالایی است اما این بارندگی بیشتر در غرب استان است که برای 80 تا 90 درصد از استان قابل استفاده نیست و عمده آب بارندگی نیز از چهارمحال و بختیاری خارج می‌شود.

وی اضافه کرد: تمام آب سالانه تولید شده در استان در دهه 80 ، 10 میلیارد متر مکعب بوده اما اکنون شش تا هفت میلیارد مترمکعب است و امسال از این میزان، حداکثر 500 میلیون مترمکعب معادل یک چهارم آب تولیدی استان، در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفته است.

غریب با بیان اینکه در 10 سال گذشته آب در اختیار بخش کشاورزی، 10 درصد از آب تولیدی استان بوده است اما امسال تقریبا هفت درصد است، گفت: میزان آب در اختیار بخش کشاورزی در استان در سال گذشته 850 میلیون مترمکعب و در سال 95، یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب بوده است که این مهم نشان می‌دهد میزان آب در اختیار بخش کشاورزی در سال جاری نسبت به سال گذشته نصف شده است.

وی تاکید کرد: امسال این میزان آب، نسبت به سال 95 ، یک سوم کاهش یافته است.

غریب با اشاره به اینکه اکنون بیش از 50 درصد از قنات‌های استان خشک شدند و چشمه‌ها و چاه‌ها نیز وضعیت مطلوبی ندارند، تاکید کرد: دبی چشمه‌های استان حدود 70 درصد کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: در حوزه زاینده‌رود در پایین دست در سال گذشته 85 میلیون مترمکعب آب مصرف شده و این آمار براساس گزارش‌های شرکت آب منطقه‌ای استان است.

غریب خاطرنشان کرد: با وجود نگرانی از اینکه اگر آب نباشد، اولویت تامین آب شرب است و ممکن بود با مشکل مواجه شویم اما امسال سهمیه‌ 40 میلیون متر مکعبی از زاینده‌رود برای باغات استان تعیین شده و این میزان 50 درصد تخصیص سال گذشته است.

رئیس جهادکشاورزی استان بیان کرد: قرار بود امسال تخصیصی از زاینده‌رود نداشته باشیم اما با پیگیری مسئولان ارشد استان این مهم محقق شد.

وی افزود: امسال بارندگی در استان به ویژه در کوهرنگ وضعیت مناسبی نداشت و اکنون استان سالانه حدود 45 درصد کاهش بارندگی دارد و کاهش برداشت نیز به اندازه کاهش آورد بوده است.

غریب اظهار کرد: امروز در کشاورزی سیاست بر توسعه نیست و بایستی این سیاست توسط تمام بخش‌ها هدف‌گذاری شود زیرا در کشوری قرار داریم که در شرایط خشکسالی به سر می‌برد و پیش‌بینی می‌شود این روند تداوم داشته باشد.

وی گفت: راهکار گذر از این شرایط ، سازگاری است و باید صرفه‌جویی و بهره‌وری را بالا برد که معتقد هستم با میزان آب در اختیار بخش کشاورزی در سال جاری حتی کمتر از این میزان آب، می‌توان تولید محصولات کشاورزی داشت.

غریب ادامه داد: با اصلاح نژاد و گونه‌های مقاوم، اصلاح باغات کم‌بازده، اصلاح خاک همچون مواد آلی که در تنش‌های کم‌آبی بسیار موثر هستند و روش‌های اصلاح آبیاری که هدر رفت آب را کاهش می‌دهد، می‌توان باغات را حفظ کرده و تولید نیز داشت و بایستی به این سمت حرکت کرد.

وی اضافه کرد: در گذشته سیستم آبیاری به روز شده و کار بزرگی صورت گرفته اما اکنون دانش بشری رشد یافته و در دهه گذشته تغییرات اساسی در علم رخ داده و اگر بتوان سیستم‌های قطره‌ای را به زیرسطحی انتقال داد، حداقل تبخیر و از دست دادن آب را خواهیم داشت.

رئیس جهاد کشاورزی استان افزود: خشک نشدن باغات نیازمند یک سری الزامات است و باید اصلاح نژاد در نسل‌ها رخ دهد که یک روند بلند مدت است و در باغات حاشیه زاینده رود اگر مواد آلی خاک را که اکنون زیر یک است به بالای یک برسانیم می‌توانیم آبیاری را به شدت کاهش دهیم.

غریب تبدیل آبیاری قطره‌ای به زیرسحطی و استفاده از مالت پاشی و هرس کردن را از دیگر الزامات برای خشک نشدن باغات دانست و گفت: برخی از این امور در حال انجام است و برای کارهای اساسی در حال کمک به کشاورزان هستیم به نحوی که برای تبدیل آبیاری قطره‌ای به زیرسحطی به ازای هر هکتار دو میلیون تومان یارانه به کشاورز پرداخت می‌شود.

وی یادآور شد: کشاورزان متوجه شده‌اند که آب محدود است و اگر تاکنون صرفه‌جویی نداشتند و همانند پارسال استفاده کرده بودند، میزان آب تخصیص یافته به بخش کشاورزی تمام شده بود.

غریب گفت: در حال حاضر براساس گزارش‌های شرکت توزیع نیروی برق استان، امسال پمپ‌های کشاورزی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 50 درصد مصرف کمتری داشتند و این نشان می‌دهد که کشاورزان متوجه بحران هستند و می‌دانند باید مدیریت مصرف صورت گیرد.

وی تصریح کرد: اگر این نکات رعایت شود با میزان آب تخصیص یافته به باغات بخش کشاورزی، به طور قطع خسارت به حداقل خواهد رسید و تولید نیز خواهند داشت اما این در حالی است که این آب تنها برای حفظ باغات تخصیص داده شده و انتظار تولید نیست.

غریب اظهار کرد: لازم است از سوی جهاد کشاورزی کلاس‌های آموزشی برای هرس کردن باغات و .. برگزار شود و مدیریت آب و خاک نیز در حال کار کردن بر روی ترویج روش‌های نوین آبیاری است تا امسال را با تولید مطلوب پشت سر بگذاریم.

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام زاينده رود منطقه چهارمحال و بختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۳۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف نهضت ملی مسکن در شهرستان کیار تا ماه آینده

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: نهضت ملی مسکن و تامین زمین برای جوانی جمعیت حداکثر تا یک ماه دیگر در شهرها و روستاهای شهرستان کیار تعیین تکلیف خواهد شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد غلامعلی حیدری امروز در شورای اداری بخش ناغان شهرستان کیار گفت: ما به منظور بررسی مشکلات، تغییر رویکرد دادیم و از شهرستان به بخش آمدیم و آنها را بررسی می‌کنیم تا مشکلات را شناسایی و راه حلی برای آنها پیدا کنیم تا بتوان به اجرای پروژه‌ها سرعت بخشید. 

وی مطرح کرد: نهضت ملی مسکن و تامین زمین برای جوانی جمعیت باید با سرعت، حداکثر یک ماه چه در شهر و چه در روستاهای کیار تعیین تکلیف شود. طرح هادی شهرستان کیار و ورودی شهر ناغان نیز باید ظرف یک ماه تعیین تکلیف شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: جاده شلمزار_ناغان و کارون 4، در اولویت برنامه‌های استان قرار گرفته و منابع آن تامین شده است و باید به سرعت انجام شود،  زیرا یکی از مطالبات دیرینه مردم است. 

وی بیان داشت: قیر مجانی برای طرح هادی اختصاص یافت، عوارض هم مستقیم به حساب دهیاری‌ها و شهرداران واریز می‌شود که این تغییرات بسیار ارزشمند است. بنیاد مسکن با هم‌افزایی دهیاری‌ها طرح هادی روستاها، بهسازی و آسفالت را سرعت دهند.

حیدری مطرح کرد: در سفر اول رئیس جمهور به استان چهارمحال بختیاری 50 میلیارد تومان اعتبار برای پمپاژ کشاورزی ناغان دیده شد که می‌تواند در قطب کشاورزی این منطقه تحول ایجاد کند، آب منطقه‌ای هم باید مابقی اعتبارات پمپاژ کشاورزی ناغان را پیگیری کند.

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: همچنین با اعتبارات محرومیت زدایی خوبی که استان دارد و همکاری ارتش، روستاهایی که آب ندارند را باید آبرسانی کرد تا تامین آب پایدار برای روستاها صورت گیرد.

وی بیان داشت: جهاد کشاورزی باید دامداری، توسعه گلخانه‌ای و بخش کشاورزی را در ناغان تسریع کند و آبیاری نوین را در دستور کار قرار دهد. منابع طبیعی باید روی کاشت درختان در این منطقه مانور دهد و برای توسعه کشاورزی و دامداری به مجوزها سرعت ببخشد.

حیدری خاطرنشان کرد: باید روی نوسازی مدارس نیز توجه ویژه داشت و با اعتباراتی که به استان تخصیص پیدا می کند، نوسازی مدارس را انجام داد.

وی یادآور شد: راهداری باید در روکش جاده‌ها و ترمیم آنها و حل مسئله پل روبه‌روی بیمارستان بر سرعت خود بیفزاید.

استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر توسعه شهرک صنعتی، گفت: باید مشکلات توسعه شهرک صنعتی و معدن برطرف و تامین آب شهرک صنعتی انجام شود. تسهیلات لازم نیز باید در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد تا جهش خوبی در زمینه صنعت صورت گیرد و موجب اشتغال زایی شود.

وی مطرح کرد: ورزش برای ایجاد نشاط و مقابله با آسیب‌های اجتماعی بسیار موثر است و باید توسعه لازم ورزشی را در شهرستان کیار و در بخش ناغان جدی گرفت. با توجه به اینکه جمعیت عشایری در شهرستان کیار وجود دارد باید به ایل‌راه‌ها رسیدگی کرد. مجوزهای گردشگری و بوم گردی که در مسیر ترانزیتی این منطقه وجود دارد، صادر شود. 

حیدری در پایان با تاکید بر جهاد تبیین توسط مسئولان خاطرنشان کرد: تلاش دشمن ایجاد یأس و ناامیدی در دل مردم است که باید تمام مسئولان، در حوزه کاری خود و اقداماتی که انجام شده است، اطلاع رسانی لازم را داشته باشند که البته در این راه نشست با رسانه‌ها و فضای مجازی هم ارزشمند است.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • پروژه پمپاژ آب ناغان می‌تواند در بخش کشاورزی تحول ایجاد کند
  • تعیین تکلیف نهضت ملی مسکن در شهرستان کیار تا ماه آینده
  • میزان بارندگی در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد/ بیشترین بارش‌ها برای فرخشهر
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد/بیشترین بارش‌ها برای فرخشهر
  • بارش بهاری و طراوت طبیعت
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌ و بختیاری اعلام شد
  • بیشترین میزان بارش ها با ۱۳ میلیمتر در فرخشهر
  • اعلام میزان بارندگی سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
  • بهره برداری ۷ طرح برق رسانی در چهارمحال و بختیاری
  • میزان بارندگی امروز در چهارمحال‌و بختیاری اعلام شد