Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@09:07:16 GMT

بعثی ها پس از داعش از نردبان ترامپ بالا می روند

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۳۶۴۹۵

بعثی ها پس از داعش از نردبان ترامپ بالا می روند

بغداد - ایرنا - تلاش عناصر حزب منحله بعث برای بازگشت به حیات سیاسی هر چند طی 15 سالی که از سقوط نظام دیکتاتوری صدام می گذرد، هیچگاه متوقف نشده اما در سالهای اخیر ابعاد و فازهای جدیدی پیدا کرده است.

حزب بعث عراق که زمانی برای بقای خود همپیمان آمریکا و منافقین و زمانی هم پدر و همسنگر داعش شد، اکنون و طبق تازه ترین گزارش ها، دست به دامن کاخ سفید شده است تا شاید در شرایط پساانتخاباتی عراق به کمک کاخ سفید و برخی کشورهای عربی بتواند بویژه در صورت ورود عراق به دوره خلاء سیاسی (ناشی از عدم تشکیل مجلس و دولت جدید در زمانبندی قانونی و تا 9 مردادماه جاری) بتواند خود را دوباره بر مردم عراق تحمیل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خبرگزاری الغدپرس عراق در گزارشی به نقل از یک منبع مطلع نوشت که هیاتی متشکل از عناصر حزب بعث هفته گذشته در واشنگتن مذاکراتی با 'جارید کوشنر' داماد دونالد ترامپ و مشاور ارشد کاخ سفید را با هدف آنچه مهار نفوذ ایران و تحقق آشتی ملی در عراق خوانده اند، انجام داده اند.
این هیات بعثی از طریق سران بعثی نزدیک به 'محمد یونس الاحمد' و 'عزت الدوری' که از سوی دولت عراق تحت تعقیب هستند، مذاکراتی با کوشنر انجام داده اند تا آمریکا با ابزارهایی که دارد آنها را بر روند سیاسی عراق تحمیل و وارد صحنه سیاسی این کشور کند.
بر اساس این گزارش، مذاکرات دیگری نیز در همین راستا اینبار در بغداد از سوی برخی نیروهای شیعه و سنی با برخی سران حزب منحله بعث صورت گرفته است که هدف از آن تلاش برای بازگرداندن این حزب منحل شده به صحنه سیاسی از طریق دریچه انتخابات مجالس محلی است که پایان سال جاری میلادی برگزار خواهد شد.
به نوشته الغدپرس، هدف از این تلاش ها نیز همان چیزی است که کاهش نفوذ ایران در عراق خوانده می شود و یک شرط هم دارد و آن این که زیر نظر برخی کشورهای عربی و منطقه ای انجام شود.
این گزارش به حمایت های سعودی و امارات از بعثی های شیعه و سنی عراق برای بازگرداندن آنها به صحنه سیاسی این کشور اشاره کرده است.
الغدپرس نوشته است که این حمایت ها پس از آن به جریان افتاد که نشستی در منامه پایتخت بحرین زیر نظر
'ثامر السبهان' سفیر سابق (و اخراجی) عربستان در بغداد و با هماهنگی برخی شخصیت های دولتی و پارلمانی عراق برگزار شد.
این منبع به الغدپرس گفته است که تلاش برای بازگرداندن بعثی ها به صحنه سیاسی عراق که سعودی ها و اماراتی ها با حمایت آمریکا درحال انجام آن هستند با توجه به این که از طریق 'قدرت نرم' یعنی دیپلماسی، اقتصاد و روابط (غیر رسمی) و با امید به ورود عراق به مرحله خلاء قانونی صورت می گیرد، شانس موفقیت دارد.
اشاره گزارش به مرحله ای است که در صورت عدم تشکیل پارلمان و دولت جدید تا مهلت قانونی آن (9 تیرماه) عراق وارد آن می شود و به احتمال زیاد دولت موقت با اختیارات صرفا اداری تشکیل و تصمیمات مهم باید از طریق توافق میان احزاب سیاسی و فراتر از چارچوب های معمول قانونی گرفته شود. امری که به باور ناظران زمینه هر گونه تغییر بنیادین در ساختار سیاسی و روند سیاسی در این کشور از طریق دخالت های خارجی را فراهم می کند.
الغدپرس در پایان یادآور شده است که بر اساس قانون مصوب پارلمان عراق، بازگشت حزب منحل شده بعث، و نهادهای منحل شده، احزاب و فعالیت های نژادپرستانه، تروریستی و تفکیری به عرصه سیاسی و قدرت و تحت هر نامی که باشد ممنوع است.
به گزارش ایرنا، این اولین بار نیست که گزارش ها یا اظهارنظرهای صریح منابع و دستگاه های رسمی عراق نسبت به تحرکات حزب منحله بعث در روند سیاسی عراق منتشر می شود بلکه رهبران سیاسی برجسته ای در عراق تاکنون بارها نسبت به تلاش مجدد بعثی ها برای بازگشت به قدرت هشدار داده بودند.
کارشناسان معقتدند که حزب منحله بعث معتقد است که قدرت در عراق، حق مشروع اوست و تمامی احزاب حاضر در روند سیاسی عراق به ویژه احزاب اسلامگرای شیعه عامل سلب قدرت از او هستند بنابراین تمام ذهنیت این حزب انتقام گیری از رقبای سیاسی اش است.
یک کارشناس سیاسی عراق پیش تر به خبرنگار ایرنا گفت که حزب منحله بعث که سال ها در مسند قدرت در عراق بوده و توانسته است کادرسازی منظمی انجام دهد، به راحتی از روند سیاسی عراق، دست بردار نیست.
وائل الرکابی افزود که این حزب در طول 30 سال حاکمیت بر عراق، علاوه بر کادرسازی منظم در داخل عراق در سطح منطقه ای و بین المللی نیز توانسته است لابی های مختلفی ایجاد کند و برای خود دوستان و حامیان خارجی دست و پا کند.
وی تاکید کرد که در حال حاضر رژیم سعودی مهمترین حامی این حزب است و اغلب سرکرده های این حزب نیز در اردن به سر می برند و آمریکایی ها نیز در سنوات گذشته بارها با سرکرده های این حزب جلساتی برگزار کرده اند.
هاشم الکندی یکی دیگر از کارشناسان سیاسی عراق نیز پیش تر در همین راستا به خبرنگار ایرنا گفته بود: حزب منحله بعث بعد از سقوط رژیم صدام در بهار 2003 نخست خط مشی تخریب و هرج و مرج و خشونت را علیه روند جدید سیاسی عراق در پیش گرفت و حتی زیرساخت های عراق را تخریب و منفجر می کرد تا نظام جدید حاکم بر عراق شکل نگیرد.
ادامه داد که این حزب بعد از شکست گروه تروریستی داعش که در واقع بخشی از همپیمانان حزب بعث برای براندازی قدرت در عراق بود، خط مشی سیاسی خود را کاملا تغییر کرده و به جای توسل به زور و خشونت، با تغییر چهره خود، درصدد نفوذ در روند سیاسی عراق است.
وی در گفتگوی تازه ای با خبرنگار ایرنا تاکید می کند که تعدادی از چهره های معروف بعثی در انتخابات پارلمانی اخیر عراق براساس توافقی که بین عراق و آمریکا و برخی کشورهای عربی منطقه صورت گرفته، ورود کردند و خود و یا افرادی از لیست های انتخاباتی آنها توانستند رای بیاورند.
الکندی گفت که برخی چهره های معروف بعثی از سوی کمیسیون عالی مستقل انتخابات مجوز تاسیس حزب و کاندیدا شدن در انتخابات را پیدا کردند.
وی ادامه داد که این افراد طبق قانون و بطور معمول نمی توانستند در انتخابات کاندیدا شوند و حزب تشکیل دهند مگر اینکه قبلا توافقی پشت پرده برای جذب آنها در روند سیاسی عراق حاصل شده باشد.
وی بخشی از این توافق را با انگیزه کاستن از مواضع تند بعثی ها نسبت به روند سیاسی عراق دانسته و در عین حال همانند وائل الرکابی تاکید کرده است که این حزب (منحل شده بعث) فرهنگ خودکامگی دارد و نمی تواند در قدرت، شریک سیاسی را تحمل کند.
این دو کارشناس عراقی با اشاره به ممنوعیت صریح فعالیت حزب منحله بعث - یا هرکس که با افکار این حزب همسو است و یا با آن ابراز همبستگی می کند - در قانون اساسی عراق افزودند که نفوذ حزب بعث در روند سیاسی عراق نگران کننده است.
این ابراز نگرانی ها در ماههای اخیر هر بار جدی تر مطرح شده است اما همانطور که در گزارش الغدپرس نیز آمده است، اکنون بعثی ها برای بازگشت به قدرت علاوه بر سعودی ها و اماراتی ها، مستقیم دست به دامن کاخ سفید و تیم تندرو و ماجراجوی ترامپ شده اند تا شاید بتواند رویای 15 ساله آنها را که تاکنون با وجود همه توطئه ها، تحریک و تشویق فرقه گرایی، گسترش خشونت ها، درگیری ها و تروریسم نتوانستند آن را تحقق بخشند، برایشان به واقعیت تبدیل کند.
ناظران مسائل عراق با اشاره به عمق مشکلات اقتصادی و اجتماعی در جامعه 37 میلیونی عراق - که 40 درصد آنها زیر 15 سال سن دارند تاکید می کنند که کم و کیف اختلافات میان احزاب سیاسی عراق از طیف های مختلف سیاسی و دینی از یکسو و میزان موفقیت یا ناکامی دولت در رفع مشکلات و کاستی های خدماتی و اجتماعی از سوی دیگر دو عامل تعیین کننده در تحقق یا شکست دوباره طرح های توطئه آمیز بعثی - عربی - آمریکا علیه روند سیاسی عراق بشمار می رود.
خاورم**380**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي عراق حزب بعث بازگشت به قدرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۶۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این مرد بخاطر شباهت اسمی با یک فرمانده سپاه، ۳ سال در زندان انفرادی بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بنابر آنچه فارس روایت می‌کند، معلم آزاده مرحوم «حاج کاظم ناصری (خنیفر)» دبیر علوم در مدرسه البارتی هفت تپه خوزستان بود که با پیروزی انقلاب اسلامی، روزها در کلاس درس می‌داد و شبها در کمیته انقلاب اسلامی شوش وهفت‌تپه فعالیت می‌کرد.این معلم در عملیات‌های متعدد جنگ تحمیلی از جمله آزادسازی خرمشهر شرکت کرد و در عملیات «والفجر مقدماتی» به اسارت بعثی‌ها درآمد.

به دلیل تشابه اسمی آقای معلم با یکی از فرماندهان وقت سپاه شوش بنام احمد خنیفر، بعد از اسارت او را در بغداد از جمع دیگر اسرا جدا کردند و او را به مدت ۳ سال در زندان انفرادی شعبه پنجم استخبارات وزارت دفاع عراق در سخت‌ترین شرایط نگه داشتند.

آزاده دفاع مقدس «بهروز نصرالله‌زاده» که از شاگردان این آقای معلم بود و باهم در عملیات والفجر مقدماتی به اسارت بعثی‌ها در آمدند. او درباره دوران اسارت و کارهایی که این معلم در اسارتگاه بعثی‌ها می‌کرد، اینگونه روایت می‌کند:مرحوم حاج کاظم، معلم علوم ما در مدرسه (اِلبارتی سابق) در هفت‌تپه بود. در عملیات والفجر مقدماتی من و آقای معلم در جنگل عمقر در ۸۰۰ متری مرز ایران و عراق بودیم. قبل از عملیات والفجر مقدماتی در بهمن ۱۳۶۱ نیروها در حال استراحت بودند.

من و حاج کاظم خوابمان نمی‌برد و باهم صحبت می‌کردیم. درباره مسائل خرمشهر و همرزمان‌مان صحبت می‌کردیم. حدود ۵ و نیم صبح بود که دیدیم خمپاره‌ای به اطراف ما اصابت کرد. حاج کاظم گفت: «با این خمپاره‌هایی که به طرف ما می‌آید، دشمن فهمیده عملیات داریم. خودمان را آماده کنیم، یا شهید می‌شویم یا اسیر!» حدس آقای معلم درست بود. ما در خاک ایران محاصره شده بودیم. در این عملیات تعداد زیادی از همرزمان‌مان شهید شدند که من و آقای معلم به اسارت بعثی‌ها درآمدیم.بچه‌ها در اسارت به آقای معلم، «دایی کاظم» می‌گفتند. ما در اسارت، بچه‌هایی را می‌دیدیم که بی‌سواد بودند و که دایی کاظم در آنجا به آنها حروف الفبا یاد داد. او به دیگر دانش‌آموزان تاریخ اسلام، جغرافی و علوم درس می‌داد. نحوه تدریس هم به این شکل بود که آقای معلم درس می‌داد و می‌گفت: «هر کسی بتواند در طول یک ماه این مطالب را یاد بگیرد، من مدرک به او می‌دهم.» حاج کاظم حتی نمره هم می‌داد.

تا ۲ سال اول تدریس در اسارت توسط حاج‌کاظم، خبری از کاغذ و مداد و خودکار نبود و محدودیت داشتیم. اما اینطور نبود که تسلیم شویم. ما در اسارت بسته‌های کارتن پودر رختشویی را در آب خیس می‌کردیم و این مقواها به لایه‌های نازکتر تبدیل می‌شد. بعد از خشک شدن، از این کاغذها برای نوشتن استفاده می‌کردیم.یکی دیگر از کارهایی که برای آموزش می‌کردیم، این بود که خاک را داخل پارچه‌ای ریخته بودیم و آن خاک را روی زمین می‌ریختیم و می‌شد، یک سطح صاف. بعد آقای معلم با دسته قاشق روی خاک می‌نوشت و به اسرا درس می‌داد. در واقع آن سطح برایمان کاربرد تخته سیاه را داشت. آقای معلم درس که می‌داد، دانش‌آموزان را صدا می‌زد و می‌گفت: «بیایید، پای تخته!». این نکته را هم بگویم که نگهبانان بعثی تجمع بیشتر از ۵ ـ ۴ نفر را ممنوع کرده بودند. آقای معلم به همین جمع تدریس می‌کرد و سپس نوبت گروه دیگری می‌شد. ما سیستم آموزشی در اسارت را مدیون زحمات مرحوم حاج کاظم هستیم. او سال گذشته بخاطر آسیب‌ جدی که در اسارت به کلیه‌هایش وارد شده بود، درگذشت.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902830

دیگر خبرها

  • زندانی شدن یک معلم به‌خاطر تشابه اسمی با یک فرمانده
  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • مهار حریق در ساختمان ۴ طبقه شهرک پردیسان
  • این مرد بخاطر شباهت اسمی با یک فرمانده سپاه، ۳ سال در زندان انفرادی بود
  • چرا فنلاند شادترین کشور دنیاست؟
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • جدیدترین موضع گیری حماس درباره مذاکرات آتش بس غزه
  • پیشرفت‌ چشمگیر در روند مذاکرات مربوط به آتش بس در غزه