Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-18@20:36:38 GMT

ادامه مخالفت ایران با فرصت طلبی عربستان

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۳۶۸۱۷

ادامه مخالفت ایران با فرصت طلبی عربستان

ساعت24-اوپک با روسیه و سایر کشورهای مشارکت‌کننده در توافق کاهش تولید جهانی نفت، روز شنبه موافقت کردند تولیدشان را از ژوییه افزایش دهند و عربستان سعودی وعده داد میزان عرضه را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد اما به رقم خاصی اشاره نکرد.

به گزارش رویترز، اوپک با افزایش اندک تولید نفت از ماه آینده موافقت کرد، اما این گروه هدف مشخصی را ارائه نکرده که باعث شده معامله‌گران درباره میزان تولیدی که اضافه خواهد شد در حدس و گمان بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اعضای اوپک در نشست رسمی خود در روز جمعه با افزایش تولید موافقت کرده بودند، اما هدف تولید مشخصی در بیانیه پایانی نشست آنها اعلام نشد.

دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، درباره میزان نفتی که اوپک به بازار عرضه خواهد کرد، واکنش نشان داد و پس از اعلام تصمیم اوپک در روز جمعه در حساب توییتری خود نوشت: امیدوارم اوپک تولیدش را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. باید قیمت‌ها پایین نگه داشته شود.

آمریکا، چین و هند از تولیدکنندگان نفت خواسته‌اند به منظور جلوگیری از کمبود عرضه که به رشد اقتصادی جهانی لطمه خواهد زد، نفت بیشتری عرضه کنند.

اوپک و غیراوپک پس از ماه‌ها کاهش بالاتر از سهمیه تعیین شده، در بیانیه نهایی خود اعلام کردند که با بازگشت به سطح پایبندی ۱۰۰ درصد میزان عرضه خود را افزایش خواهند داد.

خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی، اظهار کرد: کشورهای اوپک و غیراوپک احتمالا به اتفاق یکدیگر تولیدشان را یک میلیون بشکه در روز در ماه‌های آینده افزایش خواهند کرد که معادل یک درصد از عرضه جهانی است.

کمیته اوپک و غیراوپک سهمیه تولید جدید را اختصاص می‌دهد

فالح گفت: اوپک و متحدانش تحت توافق افزایش عرضه به میزان یک میلیون بشکه در روز، سقف تولید نفت هر کشوری را بر اساس توانایی آن کشور برای تولید بیشتر تنظیم می‌کنند.

وزیر انرژی عربستان سعودی گفت: تخصیص سهمیه تولید از سوی کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک و غیراوپک به ریاست عربستان تعیین خواهد شد. اعضای این کمیته متشکل از شش کشور شامل عربستان سعودی، روسیه، کویت، الجزایر، الجزایر و عمان هستند و بجز ونزوئلا، سایرین ظرفیت تولید شناور دارند.

فالح در کنفرانسی پس از دیدارهای کشورهای اوپک و غیراوپک گفت: این کمیته تخصیص این حجم افزایش میان اعضا را هماهنگ خواهد کرد و به تقاضای رو به رشد در نیمه دوم سال پاسخ می‌دهد تا از داغی بیش از حد بازار جلوگیری کند.

وی اظهار کرد: اگرچه به مواضع سایر اعضای اوپک احترام می‌گذارد اما اصل بزرگتری که وی به آن اهمیت بیشتری می‌دهد، نیازهای بازار است. عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت اوپک است، تولیدش را صدها هزار بشکه افزایش خواهد داد، اما رقم دقیق بعدا تصمیم گرفته خواهد شد.

فالح گفت: ما پیش از آمدن به وین و حضور در این دیدار، تجهیزات آرامکو را بسیج کردیم.

وزیر انرژی روسیه: توافق عرضه اوپک منطقی است

وزیر انرژی روسیه روز شنبه با تصمیم اوپک برای افزایش عرضه نفت از طریق کاهش سطح پایبندی بیش از حد خود به توافق کاهش تولید موافقت کرد. الکساندر نواک گفت: این تصمیم مرتبط با پیشنهادهایی بود که در نشست روز پنج‌شنبه کمیته نظارتی اوپک و غیراوپک بررسی شد. تصور می‌کنم که افزایش یک میلیون بشکه‌ای تولید منطقی است.

نواک همچنین اظهار کرد: کشورش در نیمه دوم امسال ۲۰۰ هزار بشکه در روز بر تولیدش اضافه خواهد کرد.

وزیر انرژی روسیه در پاسخ به این‌که تا چه حد فشار دونالد ترامپ در گرفتن این تصمیم برای افزایش عرضه موثر بوده است، گفت: روشن است که ما تحت تاثیر توییت‌های وی قرار نداریم، اما مبنای اقدامات ما بررسی‌های عمیق بازار بوده است.

مخالفت ایران با فرصت طلبی عربستان سعودی

ایران که سومین صادرکننده بزرگ اوپک است، پیش از این درخواست ترامپ برای افزایش تولید نفت از سوی اوپک را رد کرده و وی را عامل اصلی افزایش قیمت‌ها با وضع تحریم‌ها علیه ایران و ونزوئلا خوانده بود.

ترامپ در ماه مه ایران را هدف تحریم‌های تازه قرار داد و ناظران بازار انتظار دارند تولید نفت ایران تا پایان سال ۲۰۱۸ به میزان یک سوم کاهش پیدا کند. این به معنای آن است که ایران برخلاف عربستان سعودی، از توافق اخیر برای افزایش تولید سودی نمی‌برد.

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، اظهار کرد: افزایش واقعی تولید به ۵۰۰ هزار بشکه در روز بالغ می‌شود، زیرا عربستان سعودی اجازه ندارد به جای ونزوئلا که تولیدش در ماه‌های اخیر به شدت افت کرده است، نفت بیشتری تولید کند.

وی به آرگوس مدیا گفت: هر کشوری که کمتر از سهمیه خود تولید کرده می‌تواند نفت بیشتری تولید کند در حالی که سایرین چنین اجازه‌ای نخواهند داشت. این به معنای آن است که عربستان سعودی می‌تواند تولیدش را ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد.

اما فالح اظهار کرد: تخصیص دوباره سهمیه‌ها نبایستی دقیق باشد که به معنای آن است که سعودی‌ها می‌خواهند کمبود عرضه ناشی از تولید کمتر دیگران را جبران کنند.

فالح گفت: برخی از این کشورها قادر نخواهند بود تولید ‌کنند و سایرین این کار را خواهند کرد. وی همچنین عنوان کرد: اوپک ممکن است پیش از نشست رسمی بعدی خود که تاریخ آن سوم دسامبر تعیین شده است، یک دیدار فوق‌العاده برگزار کند یا در میزان عرضه خود در سپتامبر که کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک و غیراوپک دیدار خواهد کرد، در صورت کاهش بیشتر عرضه جهانی به دلیل تحریم‌های ایران تغییراتی صورت دهد.

اوپک و متحدانش از سال گذشته در پیمانی برای محدودیت‌عرضه به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز شرکت کرده‌اند.

این تدابیر کمک کرد بازار نفت در ۱۸ ماه گذشته تعادل خود را باز یابد و قیمت‌های نفت از حدود ۲۷ دلار در سال ۲۰۱۶ به حدود ۷۵ دلار در هر بشکه در سال جاری صعود کرد، اما اختلالات غیرمنتظره در ونزوئلا، لیبی و آنگولا کاهش تولید این گروه را در ماه‌های اخیر به حدود ۲.۸ میلیون بشکه در روز رساند.

فالح هشدار داد: جهان در نیمه دوم امسال ممکن است با حداکثر ۱.۸ میلیون بشکه در روز کمبود عرضه روبه‌رو شود.

ایران: در صورت پایبندی کشورهای اوپک و غیراوپک میزان عرضه افزایش چندانی ندارد

ایران روز شنبه گفت: اگر اوپک و متحدانش به توافق نفتی به شکل صحیحی پایبند بماند دنیا شاهد عرضه قابل توجهی به بازار نخواهد بود.

حسین کاظم‌پور اردبیلی، نماینده ایران در اوپک، به رویترز گفت: هیچ‌گونه تخصیص مجدد سهمیه تولید در دیدار مشترک تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک در روز شنبه یا دیدار یک روز قبل اعضای اوپک مورد توافق قرار نگرفت.

کاظم‌پور گفت: چنین چیزی وجود ندارد. ممکن است برخی از کشورها چنین اقدامی کنند، اما این برخلاف توافق خواهد بود.

اظهارات مذکور نشان می‌دهد که با وجود دیدار وزیران نفت ایران و عربستان سعودی پیش از آغاز دیدار رسمی اوپک، اختلافات میان این دو کشور همچنان ادامه دارد.

ونزوئلا در ماه‌های اخیر بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز پایین سهمیه تعیین شده از سوی اوپک، نفت تولید کرده است، اما از دیدگاه ایران، سایر کشورها نباید این کمبود عرضه را پوشش دهند.

کاظم‌پور گفت: آنها نمی‌توانند بیایند و بگویند ونزوئلا ۵۰۰ هزار بشکه در روز تولید کمتری داشته و اکنون که این کشور نمی‌تواند به میزان تعیین شده تولید کند، ما اقدام خواهیم کرد.

وی گفت: اگر کشورها به سهمیه خود پایبند باشند تولید به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز در سه ماه نخست پس از این توافق و ۵۰۰ هزار بشکه در روز در اواخر سال افزایش خواهد یافت که کمتر از یک میلیون بشکه در روز است که از سوی فالح و برخی دیگر از وزیران مطرح شده است.

ایران از اوپک درخواست کرده بود با خواسته رییس جمهور آمریکا برای افزایش عرضه نفت مخالفت کند و استدلال کرده بود که ترامپ با وضع تحریم‌ها علیه ایران و ونزوئلا، عامل افزایش اخیر قیمت‌های نفت بوده است.

به گفته کاظم‌پور، تولید ونزوئلا در سه تا چهار ماه آینده بهبود خواهد یافت که دلیل دیگری برای این است که سایر تولیدکنندگان نباید دست به کار شده و کمبود عرضه دیگران را جبران کنند.

انتهای پیام

ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۶۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی

شرایط نابسامان خاورمیانه و نگرانی از گسترش دامنه جنگ، در کنار ادامه جنگ اوکراین و تحریم‌های روسیه، جملگی از تاثیرگذارترین مسائل سیاسی بر روی بازار انرژی محسوب می‌شوند. با این حال، آرامش نسبی روز‌های اخیر نگرانی‌ها از تشدید تنش‌ها را کاهش داده است. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، بهای نفت در معاملات امروز بازار جهانی به دلیل داد‌های ضعیف درباره اقتصاد چین، عدم تمایل برای کاهش نرخ بهره از سوی آمریکا و سایر کشور‌های غربی و نیز افزایش ذخایر تجاری نفت آمریکا، بیش از یک درصد کاهش را تجربه کرد. 

بر این اساس، نفت برنت دریای شمال برای تحویل در ماه ژوئن با یک دلار و یک سنت کاهش، ۸۹ دلار و یک سنت در هر بشکه داد و ستد شد. بهای نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز برای تحویل در ماه مِی با ۸۸ سنت کاهش، به ۸۴ دلار و ۴۸ سنت رسید. 

تحلیلگران بر این باورند که حمله ایران به رژیم اسرائیل باعث نخواهد شد آمریکا تحریم‌های قابل توجهی علیه تهران به عنوان سومین تولید کننده بزرگ نفت در سازمان اوپک وضع کند. 

گزارش جدید سازمان انرژی آمریکا نشان می‌دهد در هفته منتهی به ۱۲ آوریل، میزان ذخایر نفت تجاری آمریکا با ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه افزایش، به ۴۶۰ میلیون بشکه رسیده است. این درحالی است که پیش‌بینی‌های قبلی حاکی از افزایش یک میلیون و ۴۰۰ داشت که نشان دهنده افزایش بیشتر از انتظار ذخایر نفت خام آمریکا است. 

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) روز گذشته از ارائه زمانی برای کاهش نرخ بهره خودداری کرد و همین مسئله امید سرمایه گذاران برای کاهش معنادار هزینه‌های استقراض را در سال جاری میلادی از بین برد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • کدام استانهای کشور پر بارش تر بودند؟/ ایران پیشتاز تولید نفت اوپک
  • تولید جهانی نفت کاهش یافت
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • شجاعت و شهادت طلبی نیروهای مسلح کشور را به بازدارندگی رساند
  • تولید نفت شیل آمریکا در ماه مه افزایش می‌یابد
  • طعنه سنگین یک روزنامه به روس‌ها؛ منافع‌طلبی تا کجا؟
  • تولید نفت ایران به ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکه در روز رسید
  • برنت ۹۰ دلار و ۷۲ سنت شد
  • نفت ۱۰۰ دلاری؛ دور یا نزدیک؟
  • پیش‌بینی‌ نفت ۱۰۰ دلاری با حمله رژیم صهیونیستی به ایران