Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت:گرچه تاثیرپذیری اقتصاد از برجام در حد انتظار نبوده، اما اقتصاد از گذشته دچار مشکلات اساسی و ساختاری بود که همچنان شاهد حضور و وجود این مشکلات ساختاری در کشور هستیم.
به گزارش صدای ایران از فارس، غلامحسین شافعی امروز در جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران که با حضور محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان برگزار شد، گفت: رویکرد خوب وزارت امور خارجه در اهمیت دادن به دیپلماسی اقتصادی است و پیوند خوب آن که دیپلماسی سیاسی است و توجه شما به مشارکت بخش خصوصی قابل تقدیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: اگرچه تاثیرپذیری اقتصاد ما از این بابت در حد انتظار نبوده، اما باید بگویم اقتصاد ما از گذشته دچار مشکلات اساسی و ساختاری بود که پس از دهه‌ها آزمون و خطا و کسب نتایج نامطلوب همچنان شاهد حضور و وجود این مشکلات ساختاری در کشور هستیم.

شافعی بیان داشت: عدم توجه واقعی به بخش‌های مولد و تولیدی کشور و همچنین حذف نمایندگان بخش خصوصی نخبگان و کارکنان واقعی و مستقل از حوزه‌های تصمیم‌گیری در اقتصاد کشور از جمله مشکلات ساختاری است که می‌توان به آن اشاره کرد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: عدم تمرکز و وجود مراکز متعدد تصمیم‌گیری در حوزه مسائل اقتصادی کشور و به حاشیه راندن بخش خحصوصی واقعی در فعالیت‌های اقتصادی و عدم توجه کافی و واقعی دولت به این بخش و همچنین تکیه بر قاعده نانوشته برتری دلالان و نامولدان بر منافع تولیدگران از موارد دیگری است که می‌توان به عنوان مشکلات ساختاری اقتصاد به آن توجه کرد.

وی اظهار داشت: در دوران پیش از انقلاب تکیه بر صنایع با بهره‌وری پایین و به لحاظ فناوری راکد و نبود سیاست فناوری مناسب توسط دولت از جمله اشتباهات در این دوران بود که پس از انقلاب اسلامی به جز دوران‌های کوتاه، همین اشتباهات ساختاری به همراه حذف نخبگان و نمایندگان بخش خصوصی از حوزه تصمیم‌گیری‌های اقتصادی و وجود مراکز متعدد تصمیم‌گیری در حوزه مسائل اقتصادی شرایطی را به وجود آورد که با جرقه ایجاد بی‌ثباتی‌ها و تنش‌های سیاسی وضعیت اقتصاد کشور را به بن‌بست کشاند.

شافعی با بیان اینکه سال‌هاست که نوآوری و خلاقیت در ایران منشا و موتور اصلی خلق ثروت نیست، گفت: به جای آن واسطه‌گری‌های مالی و فروش ثروت‌های طبیعی منبع اصلی خلق ثروت شده است.

وی افزود: تلاش‌های بی‌وقفه وزارت خارجه و تیم مذاکره کننده هسته‌ای شرایطی را به وجود آورد که منجر به کاهش تنش‌ و بی‌ثباتی‌ در سیاست خارجی ما شد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: اقدام مهم و تاثیرگذار که سایه خطرات و افزایش تنش‌های بیشتر را از سر کشور دور کرد و منجر به بازگشت یک ثبات نسبی در سیاست خارجی ما شد.

شافعی اظهار داشت: البته باید اذعان داشت اقتصاد ما دچار نارسایی اساسی است که ایجاد تنش‌های سیاسی و ایجاد سایه تحریم‌ها بر سر کشور طی چند سال اخیر صرفا این نارسایی‌ها و مشکلات ساختاری را عیان‌تر و آشکارتر به نمایش گذاشت.

وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: ایشان به نکته بسیار مهمی در مورد برجام و مسائل اقتصادی کشور اشاره فرمودند «مسائل اقتصادی کشور را نباید به برجام و امثال آن گره بزنیم دیدید که با برجام هم مشکلات اقتصاد درست نشد، بنابراین اقتصاد به عوامل دیگری نیاز دارد».

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: بنابراین با توجه به نکته مهمی که مقام معظم رهبری به آن اشاره فرمودند، موضوعی که در اینجا اهمیت دارد و باید به آن تاکید کرد این است که بدون توجه به حل مشکلات ساختاری موجود در حوزه مسائل اقتصادی کشور نمی‌توان صرفا با حل مشکلات تحریم‌ها و برجام؛ ادامه همان رویه‌های قبلی در اقتصاد را داشت .

شافعی اظهار داشت: مسائل اقتصادی در داخل کشور نباید به گونه‌ای طراحی و مورد بحث قرار گیرند که گویا علت همه مشکلات تحریم‌هاست و با رفع تحریم‌ها مشکلات اقتصاد ما هم حل می‌شود.

وی اظهار داشت: باید گفت که با گذشت 12 سال از شروع تحریم‌های هسته‌ای اقدامات سازنده‌ای برای حل مشکلات ساختاری در حوزه اقتصاد کشور اندیشیده نشده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: پس از توافق صورت گرفته با کشورهای مقابل باز هم فرصت داشتیم تا با اتخاذ تصمیماتی از سیاست‌های صحیح و به موقع و با تکیه بر اقتصاد مقاومتی به انسجام یک سری از اصلاحات ساختاری برای تقویت اقتصاد خود اقدام کنیم، تا از این روش بتوانیم تاب‌آوری اقتصاد را بالا برده و در کنار آن راه‌های افزایش فشار بیشتر بر اقتصاد کشور را در عرصه‌ بین‌المللی در صورت بدعهدی و نقض تعهدات بین‌المللی کاهش دهیم.

شافعی تاکید کرد: جناب آقای ظریف امروز بحث امنیت و اقتدار سیاسی کشورها در دنیا صرفا به توان نظامی و تسلیحاتی آنها گره نخورده است، بلکه امروز بحث امنیت و اقتدار سیاسی کشورها ارتباط نزدیکی با توان اقتصادی، تولیدی و صادراتی دارد.

وی افزود: در کشور ما اینکه حوزه سیاسی به شدت بر حوزه اقتصادی تاثیر می‌گذارد، واقعیت است، اما آنچه در این میان مهم است، نه اصل تاثیرگذاری است، بلکه نوع تاثیرگذاری است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: جذب سرمایه امروز بدون حضور در جریان گسترده و پویای جهانی شدن اقتصاد با هر عقیده‌ای که نسبت به آن داشته باشیم ممکن نیست. برای چنین حضوری باید بر اتحادیه‌های منطقه‌ای کوچک و بزرگ تکیه کنیم، هرچند شکی وجود ندارد که موقعیت آرام و ثبات سیاسی پیش شرط لازم برای جذب سرمایه‌های مستقیم خارجی به شمار می‌رود.

شافعی گفت‌:‌ اما این شرط کافی نیست، بلکه شرط کافی این است که ثبات سیاسی بتواند مزیت نسبی بر سرمایه‌گذاری ایجاد کند و همچنین روابطی را فعال کند که در چارچوب جهانی شدن اقتصاد معنادار بوده و با آن همگرایی داشته باشد.

وی با بیان اینکه خروج ترامپ از برجام یک بزنگاه تاریخی مهم و حساسی را پیش روی دولتمردان قرار داد گفت: به نظر می‌رسد اتخاذ تصمیمات صحیح و به موقع و به سلامت عبور کردن از این بزنگاه در این لحظه مهم تاریخی می‌تواند تضمینی محکم بر جامعه و مردم جهت دستیابی به آینده روشن و سرشار از موفقیت داشته باشد.

کشور نیازمند اصلاح و بازبینی تصمیمات گذشته است

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: بنابراین نباید این لحظات مهم را از دست داد، زیرا کشور نیازمند اصلاح و بازبینی تصمیمات گذشته خود است.

شافعی گفت:‌ نباید مردم را از خود ناامید کرد. باید از فرصت سوزی دست کشید.

وی اظهار داشت: سال‌هاست تصمیم‌گیران تصمیمات سخت، اما اثرگذار که منافع بلندمدت کشور و مردم را تامین می‌کند، به تعویق انداخته‌اند و تنها با نگاهی کوتاه مدت و تصمیماتی آسان تر اقدام به تصمیم‌گیری و ارائه راهکار کرده‌اند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت:‌ وضعیت خطیر کشور اکنون دیگر مجال فرصت سوزی ندارد، بلکه باید به تصمیمات سخت و اثربخش تن داد.

شافعی اظهار داشت: باید قبول کنیم که شرایط غیرعادی را هیچ گاه نمی‌شود، با تصمیمات عادی مدیریت کرد، نظام تصمیم‌گیری ما نیازمند اصلاح است.

وی با تاکید بر اینکه باید ثبات سیاسی به کشور بازگردد، گفت: در یک فضای امن سیاسی و مبتنی بر اعتماد برای افزایش توان تولیدی و اقتصادی کشور باید کوشید، تا شاهد حفظ هر چه بیشتر قدرت کشور خود در منطقه و جامعه بین‌المللی باشیم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: با تصمیمات مقطعی نمی‌شود با مشکلات فعلی روبرو شد.

شافعی اظهار داشت: راه مقابله با تحریم‌ها فراهم کردن تسهیلات در کسب و کار فعالان اقتصادی است نه اینکه هر چه تحریم‌ها افزایش یابد بندهای جدیدی به دست خود ما بر پای فعالان اقتصادی بسته شود.

وی افزود: رفع مشکلات داخلی ما و فراهم کردن شرایط مقابله با تحریم‌ها ابتدایی‌ترین کاری است که باید انجام شود و ما مصرانه خواستاریم که تسهیل در مقابل تحریم‌هار ا در برابر فعالیت‌های اقتصادی بر همه ابعاد سرلوحه کار قرار دهیم.

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت:‌ امروز وقتی صحبت از اقتصاد مقاومتی و مشارکت تمامی ملت در ساختار کشور می‌شود، باید این مشارکت درخواست و پشتیبانی شود که نقش بخش خصوصی فقط در همراهی با دولت نباید تلقی شود، بلکه بخش خصوصی باید بتواند با نظرات کارشناسانه و با تجربیات ارزنده‌ای که در عرصه کار و عمل و ارتباط با جامعه و اقتصاد جهانی داشته هموار کننده مسیر و پشتیبان نظرات درست و کارشناسی دولت باشد و این نظرات باید شنیده شود. اگرچه مورد پسند بخشی از بدنه دولت نباشد و عملیاتی و اجرا شود.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: غلامحسین شافعی برجام اتاق بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۷۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد ۶ درصدی را تجربه کرد

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: با بیان اینکه مشارکت مردم و تحول در تعامل دولت و تولیدکنندگان لازمه تحقق جهش تولید است گفت: اقتصاد کشور رشد نزدیک به  ۶ درصدی دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دامغان، داود منظور امشب در نشست با فعالان اقتصادی و سرمایه گذاری شهرستان دامغان که با حضور نماینده مجلس و فرماندار این شهرستان در محل سالن جلسات مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه دامغان برگزار شد با اشاره به نام سال که نشان دهنده جایگاه تولید در اقتدار و آینده کشور است، اظهار داشت: باید بررسی شود چه کنیم که امسال جهش تولید محقق شود و مهمتر از آن چه کنیم که مشارکت مردم این جهش تولید را رقم بزند، طبیعتاً سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی غیر دولتی باید در این مسیر بیشترین نقش را ایفا کنند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تصریح کرد: پشتیبانی نظام بانکی و ارزی، تسهیل گری وزارتخانه‌ها، تسهیل در فرآیندهای نظام اداری برای تولید‌کنندگان، استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، افزایش میزان نقش دانش در تولید با توجه به دانش بنیان‌ها نیز از جمله مهمترین وظایف دولت در تحقق این مهم است.

منظور گفت: فعالان عرصه تولید و سرمایه‌گذاری بهترین مشاوران دولت در تحقق جهش تولید با مشارکت مردم هستند.

وی خاطرنشان کرد: شما فعالان عرصه تولید و سرمایه‌گذاری بهترین مشاوران دولت در تحقق این اهداف هستید، افق کار و این تحول را برای خلق حماسه‌ای اقتصادی که جهش تولید را ایجاد کند، شما بهتر از هرگروهی می‌توانید هدایت کنید.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور اضافه کرد: اینجانب در سفر به همه استان‌ها و شهرستان‌ها نشست با فعالان اقتصاد و تولید و آشنایی از نزدیک با مسائل دغدغه‌ها و مشکلات آنها را در رئوس برنامه‌های خود قرار داده‌ام؛ به واقع نقش ما و شما مکمل یکدیگر است و با این تعامل سازنده یک مشارکت عمومی و خصوصی شکل می‌گیرد، نتیجه این همفکری، همراهی و همکاری علی رغم همه فشارهای دشمنان، تحریم‌ها و محدودیت های موجود ان‌شاالله به جهش تولید تبدیل خواهد شد.

منظور با اشاره به توفیقات دولت سیزدهم در عرصه زیربنای اقتصادی و رشد قریب به 6 درصدی اقتصاد کشورمان در سال 1402 با وجود همه تحریم‌ها و فشارها، گفت: رشد اقتصادی عربستان در سال گذشته  1.7، در پاکستان 1 درصد و عراق منفی بوده،کشورهایی مثل عربستان که نه تنها با تحریم روبرو نیستند بلکه به آنها کمک می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به بخشی از سفر امروز خود به دامغان و افتتاح کارخانه بزرگ فروسیلیس در این شهرستان، افزود: کارخانه فروآلیاژپارس نمونه ارزشمند و مهمی است که به جای صادرات مواد خام معدنی برای کشور تولید ارزش افزوده و ثروت می‌کند و ارزآور است؛ اینکه از خام‌فروشی به سمت صنایع تبدیلی اشتغالزا و ارزآور و از تولید سنتی به سمت استفاده از توان علمی و دانش بنیان‌ها پیش می‌رویم، گامی مهم در زمینه جهش تولید است.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: وقتی به لطف دلاورمردان کشورمان و فناوری بومی موشک هایپرسونیک و کروز قدرتمند تولید می‌شود و گنبد آهنین را روی سر صهیونیست‌ها خراب کند حاصل همین نگاه و تفکر است و باید در حوزه‌های دیگر همچون کشاورزی ارگانیک مبتنی بر دانش روز ، سیستم‌های نوین آبیاری، معادن و فرآوری محصولات آن ، صنایع دارویی و هسته‌ای و نانو و دیگر حوزه‌ها بیش از پیش به‌کار گرفته شود.

انتهای پیام/362/

دیگر خبرها

  • ببینید | دعای رئیس اتاق بازرگانی درباره تعطیلی پنج‌شنبه‌ها؛ بی‌توجهی مجلس به مخالفت‌ها؟
  • منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد ۶ درصدی را تجربه کرد
  • راه اندازی رصدخانه ی تحقق شعار سال در اتاق بازرگانی سنندج
  • رضایی: نقش دولت باید از متصدی به سیاست‌گذار تغییر کند
  • اتاق‌های بازرگانی در خوزستان باید فعال‌تر از گذشته باشند
  • درخواست اتاق بازرگانی از رهبر انقلاب برای تعطیلی شنبه‌ها
  • افزایش تعاونی‌ها به حل مشکلات استان‌ها کمک می‌کند
  • درخواست اتاق بازرگانی از رئیسی و قالیباف برای تعطیلی شنبه‌ها
  • درخواست اتاق بازرگانی از رهبر انقلاب برای تعطیلی شنبه ها
  • افتتاح دفتر نمایندگی اتاق مشترک ایران و آلمان در خرمشهر