Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@02:01:49 GMT

آینده مبهم نفتی ایران پس از نشست اوپک

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۳۸۶۵۳

زنگنه معتقد است قیمت نفت به دلیل عوامل اقتصادی بالا نرفته بلکه دلیل افزایش قیمت نفت، سیاست‌های ترامپ نظیر خروج از برجام و تحریم ایران و ونزوئلا بوده است.

رویداد 24: نشست وزیر نفت در وین و چانه‌زنی با اعضای اوپک برای گرفتن سهم بیشتر در تولید نفت مساله‌ای حائز اهمیت برای اقتصاد ایران است چراکه وابستگی اقتصاد کشور به درآمد‌های نفتی به عنوان پاشنه آشیل دولت در اقتصاد است و هرگونه تغییری در میزان تولید به معنی کاهش درآمد ملی کشور و تحت تاثیر قرار دادن زندگی مردم تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از سوی دیگر متحدان آمریکا در تلاش هستند نمایندگان اوپک و دید جامعه جهانی را نیز همسوی خود سازند که تاحدی دراین کار موفق بودند؛ به طوریکه زنگنه درست در لحظه ورود به وین با پیشنهاد اولیه روسیه و عربستان برای افزایش تولید نفت مخالفت کرده و گفته بود قیمت نفت به دلیل عوامل اقتصادی بالا نرفته است بلکه دلیل تغییر قیمت نفت، سیاست‌های ترامپ نظیر خروج از برجام و تحریم ایران و ونزوئلا بوده است.

روز جمعه زنگنه و خالد الفالح وزیر انرژی عربستان، پیش از شروع نشست اوپک با هم دیدار و مذاکره کردند و زنگنه پس از نشست اوپک اظهار کرد: نتیجه نشست همان چیزی شد که ایران از ابتدا بر آن تأکید داشت و همانطور که قبلاً تأکید کرده بودم، توافق اوپک که در نوامبر ۲۰۱۶ حاصل شده بود، حفظ شد و معتبر است و تنها تصمیم گرفتیم تعهد بیش از ۱۰۰ درصدی از بازار حذف شود و میزان پایبندی اعضا به توافق به ۱۰۰ درصد کاهش یابد.

البته این امر به معنی کاهش تولید از سهم ۱۵۰ درصدی به ۱۰۰ درصد است، اما درچنین شرایطی به نظر می‌رسد ایران گزینه دیگری به جز کنار آمدن با مسئله پیش رو نداشت و در نشست اعضای اوپک باید با مسئله به تصویب رسیده شده موافقت کند این درحالی است که وزارت نفتی از سوی شرکت‌هایی که قبلا با ایران همکاری داشتند نیز تحت فشار است و مشخص نیست در آینده نزدیک وضعیت نفت به کجا برسد. با توجه به موضع‌گیری هندی‌ها به نظر می‌رسد پالایشگاه‌های هندی می‌توانند حداقل تا مدتی مشتری پایداری برای نفت ایران باقی بمانند، زیرا وارد کنندگان نفت این کشور آسیای جنوبی بی‌اعتنا به تلاش‌های واشنگتن برای محدود کردن فروش نفت ایران، مایل هستند به قرارداد خریدشان با تهران پایبند بمانند.

به اغما بردن صنعت نفت توسط اروپایی‌ها.
اما اروپایی‌ها که یکی از مشتریان پر و پا قرص طلای سیاه ایران محسوب می‌شدند و سهم آن‌ها از صادرات نفت ایران با افزایش تقاضا از سوی ایتالیا، فرانسه، هلند و یونان، رشد چشمگیری پیدا کرده بود.

با خروج چند غول نفتی ازجمله شل، توتال فرانسه یا شرکت دانیلی و انی ایتالیا صنعت نفت ایران دچار شوک شد که تاحدی نفت را با اغما مواجه کرد این درحالیست که ترکیه، هلند و یونان که از دیگر مشتریان اروپایی نفت ایران محسوب می‌شوند هنوز به طور کامل تصمیم‌گیری مشخصی برای همکاری با ایران نکرده‌اند.

زنگنه: راه‌های بسیاری برای دورزدن تحریم‌ها وجود دارد
البته دیدگاه وزیر نفت این است که اکثر مشتریان همچنان نفت ایران را خریداری می‌کنند و راه‌های بسیاری برای ایران به منظور حفظ تولید خود وجود دارد که البته از ذکر دقیق این راه‌ها خودداری کرد و گفت: اگر دولت آمریکا بداند ما چه کاری انجام خواهیم داد مانع ما خواهد شد.

زنگنه ادامه داد: مساله تحریم‌ها منبع اختلاف در نشست اوپک شده بود که در آن ایران ابتدا با تلاش‌های برخی از اعضاء برای افزایش تولید و تصاحب سهم بازارش مخالفت کرده بود و وزارت نفت ایران برای بدترین سناریو آماده شده و ترامپ را به اقدام علیه بازار آزاد متهم کرده است.

البته نباید غافل بود که با توجه به تنش‌های موجود در روابط اقتصادی بین آمریکا و چین و احتمال قریب الوقوع کاهش واردات نفت خام از آمریکا، ایران می‌تواند با در پیش گرفتن یک دیپلماسی نفتی مناسب، بازار نفت آمریکا برای چین را دور زده و بخشی از واردات نفت خام این کشور را به خود اختصاص داده تا در صورت نامناسب بودن تصمیمات اوپک متحمل ضرر نشود.

حال باید دید با وضعیتی که اقتصاد ایران که تاثیرپذیری زیادی از نفت دارد در روز‌های آینده به کدامین سو می‌رود و باید دید که آیا زنگنه برنامه‌ای برای برون رفت از وضعیت تحریم‌ها دارد یا خیر؟ لینک کوتاه خبر: farda.fr/003VCP

منبع: فردا

کلیدواژه: اوپک نفت دلار عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۸۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: رسانه‌های عربی به سفر نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق به ایران و نشست‌های وی با مقامات کشورمان در شرایط حساس منطقه توجه ویژه ای نشان داده اند. این رسانه‌ها با تاکید بر اینکه سفر بارزانی به ایران یک سفر مهم به شمار می‌رود به تمایل تهران و اربیل برای گسترش روابط دوجانبه در راستای تقویت صلح منطقه اشاره کردند. البته ناگفته نماند که برخی رسانه‌های عربی معلوم الحال و انگشت شمار تلاش کردند از طریق شیطنت‌های رسانه‌ای با القای به اصطلاح مداخله ایران در امور داخلی عراق، روابط دو جانبه میان تهران و اربیل و همچنین سفر بارزانی به کشورمان را تحت الشعاع قرار دهند.

شبکه الحدث عربستان نیز با پخش یک گزارش در خصوص سفر بارزانی به ایران تاکید کرد: یک منبع در دفتر بارزانی این سفر را مهم خوانده است. وی نیز این سفر را آغاز مرحله جدیدی از روابط دوجانبه توصیف کرده است. این پنجمین سفر بارزانی به ایران طی ۱۱ سال گذشته به شمار می‌رود.

کردستان ۲۴ نیز با انتشار یک کلیپ ویدئویی گزارش داد: مسئولان ایرانی از نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق در تهران استقبال به عمل آوردند.

پایگاه خبری کردی رووداو نیز با انتشار گزارشی در خصوص سفر بارزانی به ایران نوشت: قرار است بارزانی در نشست‌های خود با مسئولان ایرانی در خصوص راه‌های تقویت روابط دو جانبه میان تهران و اربیل رایزنی کند. آخرین سفر بارزانی به ایران ۲ سال و ۹ ماه قبل بود.

خبرگزاری بغداد الیوم نیز با اشاره به نشست میان رئیس جمهور ایران و رئیس اقلیم کردستان عراق نوشت: دو طرف در این نشست بر ضرورت تقویت روابط دو جانبه بر اساس اصل حسن همجواری و منافع مشترک و افزایش سطح تبادلات تجاری و اقتصادی تاکید کردند.

بخش عربی میدل ایست نیوز نیز در این خصوص گزارش داد: بارزانی تلاش می‌کند از رهگذر این سفر به ایران روابط دو جانبه را بهبود بخشد. این سفر که یک مسئول در دفتر بارزانی آن را مهم توصیف کرده بعد از سلسله مذاکرات گسترده با رهبران سیاسی بغداد انجام می‌شود.

پایگاه خبری موازین نیوز در خصوص سفر بارزانی به ایران نوشت: رئیس اقلیم کردستان عراق در رأس یک هیأت بلند پایه و در چارچوب یک سفر رسمی وارد ایران شده است.

قرار است بارزانی با مقامات ارشد ایران به ویژه مقام معظم رهبری دیدار کند.

شبکه الغدیر عراق نیز تصاویر نشست بارزانی با رئیس جمهور ایران را در پلتفرم ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرد.

خبرگزاری شفق نیوز نیز با اشاره به این نشست گزارش داد: رئیسی و بارزانی در نشست مشترک خود در خصوص مساله هماهنگی میان ایران، عراق و اقلیم کردستان عراق با هدف تقویت صلح در منطقه توافق کردند.

پایگاه خبری رووداو در گزارشی دیگر که در پلتفرم ایکس منتشر کرد به نظر عراقی‌ها در خصوص سفر بارزانی به ایران پرداخت. در این گزارش که مجموعه‌ای از مصاحبه با شهروندان عراقی بوده آمده است: عراقی‌ها نسبت به سفر بارزانی به ایران خوشبین هستند. آنها معتقدند که این سفر به نفع امنیت و منافع عراق و اقلیم کردستان عراق است.

کد خبر 6098171

دیگر خبرها

  • ایران به جمع ۵ کشور دارنده یک فناوری هایتک نفتی پیوست
  • پاسخ مبهم ام باپه به سوال خبرنگاران در مورد آخرین بازی اروپایی او برای پاری سن ژرمن
  • برگزاری نشست تخصصی شاهنامه خوانی بنیاد ایران شناسی شعبه لرستان در سال ۱۴۰۳
  • دستور کار نشست آینده ناتو: نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی‌شود
  • نشست تخصصی وبیناری در چابهار
  • ایران میزبان نشست گروه کاری مقامات ارشد درباره دریای خزر
  • ۳۰۷ کالای راهبردی نفتی شناسایی‌ شد/ ۷ پروژه در محله نهایی سازی
  • آینده مبهم فدریکو کیه زا؛ نیم‌نگاه رم، امیدواری یوونتوس
  • توجه ویژه رسانه‌های عربی به سفر «مهم» بارزانی به ایران
  • انتقاد مجدد از حصارکشی پارک لاله/ «توضیحات ارائه شده شهرداری مبهم بود»