Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: سفيرکشور اتريش در جمهوري اسلامي ايران با تاكيد بر اينكه اتريش حق ايران را در بهره گيري از مزاياي اقتصادي برجام به رسميت مي شناسد، گفت: ما اعتقاد داريم كه بايد به ايران براي استفاده از مزيت هاي اقتصادي برجام تضمين داده شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، اشتفان شولتس سفير اتريش در جمهوري اسلامي ايران در دیدار با استاندار هرمزگان با اشاره به اینکه هرمزگان نخستين استان در جنوب ايران است كه به آن سفر مي كنم، عنوان کرد: در طي 10 ماه اخير كه ماموريت بنده در ايران آغاز شده چند سفر به استان هاي شمالي اين كشور داشته ام و هرمزگان را به عنوان اولين استان در جنوب ايران براي بازديد و سفر انتخاب كردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وي با بيان اينكه اتريش به اهميت استان هرمزگان براي تامين امنيت خليج فارس واقف است، افزود: استان هرمزگان و شهر بندرعباس دروازه اي به سمت خليج فارس محسوب مي شوند.

 

سفير اتريش در جمهوري اسلامي ايران ادامه داد: در اين سفر گفت وگوهايي با رئيس و نمايندگان اتاق بازرگاني بندرعباس داشتم كه زمينه هاي همكاري ميان دو طرف به خوبي شناسايي شد.

 

شولتس با بيان اينكه در حال حاضر دو شركت اتريشي در زمينه هاي شيرين سازي آب و امور بندري در هرمزگان فعاليت دارند، تصريح كرد: در هرمزگان مي توانيم همكاري راهبردي در زمينه توليد محصولات ارگانيك كشاورزي و امنيت و مديريت آب داشته باشيم.

 

وي با تاكيد بر اينكه اتريش خود را شريك نزديكي براي توسعه همكاري با بخش خصوصي ايران مي داند، بيان داشت: با تلاش هاي صورت گرفته در اتريش 40 درياچه اين كشور به كيفيت آب شرب رسيدند و ما آمادگي داريم اين گنجينه علم و دانش در زمينه آب را با هرمزگان به اشتراك بگذاريم.

 

سفير اتريش در جمهوري اسلامي ايران خاطرنشان كرد: در زمينه كشاورزي نيز شباهت زيادي ميان كشاورزي اتريش و استان هرمزگان مي بينيم و آماده همكاري براي توليد محصولات ارگانيك كشاورزي در اين استان هستيم.

 

شولتس با بيان اينكه دكتر روحاني رئيس جمهوري اسلامي ايران در اولين سفر دور دوم رياست جمهوري خود روز 13 تير ماه سال جاري به كشور اتريش سفر مي كند، عنوان كرد: بازديد بنده از استان هرمزگان مي تواند مقدمه خوبي براي مطرح كردن توسعه همكاري ها در اين سفر باشد.

 

وي با تاكيد بر اينكه اتريش حق ايران را در بهره گيري از مزاياي اقتصادي برجام به رسميت مي شناسد، بيان داشت: ما اعتقاد داريم كه بايد به ايران براي استفاده از مزيت هاي اقتصادي برجام تضمين داده شود و از عدم امنيتي كه براي فعاليت بنگاه هاي اقتصادي در اين خصوص ايجاد شده، متاسفيم.

 

سفير اتريش در جمهوري اسلامي ايران اضافه كرد: راهبرد ما اين است كه شبكه اي از همكاري هاي مشخص ايجاد شود و روي مباحث آموزشي و مقدمه سازي براي آشنايي و همكاري شركت ها متمركز خواهيم شد تا تهديدات حذف شود.

 

شولتس گفت: در سفر بعدي با يك هيئت اقتصادي از اتريش به هرمزگان سفر خواهيم كرد تا همكاري ها توسعه يابد.

 

دکتر فریدون همتی، استاندار هرمزگان نیز با بيان اينكه آمادگي داريم در زمينه هاي متنوع از جمله گردشگري، صنعت، آبزيان و شيلات از ظرفيت كشور اتريش در هرمزگان استفاده كنيم، گفت: سرمايه گذاران كشور اتريش براي فعاليت در هرمزگان مورد حمايت قرار مي گيرند.

 

وی با اشاره به روابط سياسي 700 ساله ميان ايران و اتريش، عنوان كرد: پس از انقلاب اسلامي اولين مقام بلند پايه اروپايي كه به ايران سفر كرد، رئيس جمهور اتريش بود و در طول دوران تحريم نيز رئيس جمهور اتريش به ايران آمد كه بيانگر روابط عميق دو كشور است.

 

همتی ادامه داد: در دوران تحريم برنامه پروازهاي هواپيماهاي ايران از سوي اتريش با مشكل مواجه نبود كه همه اين موارد نشان مي دهد اتريش دوست پايداري براي جمهوري اسلامي ايران است.

 

استاندار هرمزگان با بيان اينكه سفير اتريش چشم انداز خوبي براي تعميق روابط ايران و اتريش دارد، افزود: با درك استراتژيك سفير اتريش به چشم انداز خوبي از روابط دو كشور خواهيم رسيد.

 

همتي ضمن معرفي ويژگي ها و ظرفيت هاي استان هرمزگان، تصريح كرد: هرمزگان با داشتن دو هزار و 400 كيلومتر ساحل در سرزمين اصلي و جزاير، داراي دو منطقه آزاد، پنج منطقه ويژه اقتصادي، هفت پالايشگاه از جمله پالايشگاه نفت ستاره خليج فارس به عنوان بزرگترين پالايشگاه توليد فرآورده هاي نفتي در جهان، صنايع بزرگ توليد فولاد و صنعت آب شيرين كن در مقياس هاي بزرگ و كوچك است.

 

وي با بيان اينكه سرزمين خشكي و دريا و سواحل هرمزگان فرصت هاي گرانبهايي براي گردشگري دارند، اظهار داشت: زيرساخت هاي حمل و نقل هوايي، زميني، ريلي و دريايي در هرمزگان وجود دارد و اين استان داراي 11 فرودگاه از جمله سه فرودگاه بين المللي است.

 

استاندار هرمزگان خاطرنشان كرد: در زمينه كشاورزي محصولات خوب و ارگانيك در هرمزگان توليد مي شود و همچنين اين استان داراي ظرفيت هاي بزرگي در عرصه شيلات و صنايع دستي است.

 

همتي با بيان اينكه مردم شيعه و اهل سنت با وحدت و به شكل مسالمت آميز در كنار يكديگر در هرمزگان زندگي مي كنند، اضافه كرد: جمهوري اسلامي ايران در راستاي پاسداري از حقوق برابر شهروندان خود تلاش مي كند و اين مسئله در استان هرمزگان نيز نمود بسياري دارد.

 

وي بيان داشت: امنيت خليج فارس و تنگه هرمز توسط نيروهاي دريايي مستقر در استان هرمزگان تامين مي شود و اين استان در منطقه مهم و استراتژيكي قرار دارد.

 

استاندار هرمزگان با بيان اينكه آمادگي داريم در زمينه هاي متنوع از جمله گردشگري، صنعت، آبزيان و شيلات از ظرفيت كشور اتريش در هرمزگان استفاده كنيم، افزود: سرمايه گذاران كشور اتريش براي فعاليت در هرمزگان مورد حمايت قرار مي گيرند و اميدواريم اين سفر سرآغاز خوبي براي توسعه فعاليت ها باشد.

 

همتي گفت: در زمينه هاي دانش و فناوري، گردشگري، تجارت و انرژي آمادگي داريم ارتباط گسترده اي با كشور اتريش در استان هرمزگان داشته باشيم تا حضور سرمايه گذاران اتريشي در اين استان هرچه زودتر عملياتي شود.

 

 

 

پایان پیام/88

منبع: شبستان

کلیدواژه: دولت فوتبال مجلس قوه قضائیه سبک زندگی منتظرانه مهدویت آمریکا ایرانشهر سیاسی خبرگزاری شبستان استاندار هرمزگان سفیر اتریش برجام دیدار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۹۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم

«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با خودداری از اظهارنظر درباره کانال های ارتباطی میان واشنگتن – تهران گفت: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم.

به گزارش ایرنا، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره برخی گزارش ها درباره احیای مذاکرات رفع تحریم ها و مذاکرات مستقیم میان تهران – واشنگتن گفت: « من در مورد راه‌های ارتباط خود با ایران اظهار نظر نمی‌کنم اما باید بگویم ما در حال مذاکره مستقیم با ایران در نیویورک یا هر جای دیگری در مورد برجام نیستیم.»

پاتل در پاسخ به سوال دیگری درباره گزارش حقوق بشری وزارت خارجه آمریکا و وضعیت خبرنگاران و شبکه اینترنشنال گفت: نمی خواهم به هیچ بخش خاصی در گزارش حقوق بشر اشاره کنم.

معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال با تکرار اتهامات ضد ایرانی واشنگتن مدعی شد: «اما همه می دانند که حکومت ایران یکی از بزرگترین صادرکنندگان تروریسم در جهان است. همزمان با این امر، حکومت ایران کاملا یک محیط آزاد و باز رسانه ای را نادیده می گیرد. شما در سه سال گذشته شاهد سرکوب شدید نهاد های رسانه، خبرنگاران و اهالی رسانه در ایران بوده اید. ما به انجام اقدامات برای مسوول ساختن حکومت ایران به دلیل نقض حقوق بشر و  خرابکارانه ادامه خواهیم داد.»

پیش از این، یک منبع آگاه در گفت‌وگو با ایرنا درباره برخی ادعاها درخصوص مذاکرات مستقیم نمایندگان ایران و آمریکا گفت: هیچ مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست و تبادل پیام‌ها صرفا در چهارچوب تعریف شده در جریان می‌باشد.

وی تاکید کرد: مذاکرات رفع تحریم با کشورهای عضو برجام توسط علی باقری کنی به عنوان مذاکره کننده ارشد هسته ای جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

«ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز سوم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ درخصوص وضعیت مذاکرات رفع تحریمها گفت: جمهوری اسلامی ایران برای تأمین حقوق ملت، به ویژه در موضوع رفع تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران همواره از همه ظرفیت های دیپلماتیک خود استفاده کرده است.

او تصریح کرد: کسی که زیر میز دیپلماسی زد، نه جمهوری اسلامی ایران، بلکه آمریکا بود. شرکای آمریکا در توافق برجام هم نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند و خلاء خروج غیر قانونی آمریکا از توافق برجام را جبران کنند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت: لذا جمهوری اسلامی ایران مطابق خط مشی حکیمانه ای که مقام معظم رهبری تبیین و امر فرمودند، در مسیر بی اثر سازی تحریم ها حرکت کرده و در این مسیر توفیق های زیادی به دست آورده است.

کنعانی ادامه داد: موضوع رفع تحریم‌های ظالمانه در حاشیه نشست‌های بین‌المللی و در دیدار با طرفهایی که در موضوع برجام و مذاکرات رفع تحریم های ظالمانه می‌توانند ایفای نقش کنند یا نقش تعریف شده و سازمانی دارند مطرح می شود، دیدگاه ها شنیده می شود و دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران ارائه می گردد.

تارنمای محافظه کار واشنگتن فری بیکن فروردین ماه امسال  اعلام کرد: دولت جو بایدن معافیت‌های تحریمی را که به ایران اجازه می‌دهد در چارچوب برجام وارد همکاری‌های هسته‌ای با طرف‌های بین‌المللی شود، تمدید نکرده است.

دولت بایدن اجازه داده است که مجموعه ای از معافیت های تحریمی که به ایران و روسیه اجازه می دهد،همکاری مشترک داشته باشند، منقضی شود اما به اجرای آن تحریم ها متعهد نمی شود.

واشنگتن آخرین بار آگوست ۲۰۲۳ این معافیت‌ها را تا ابتدای سال ۲۰۲۴ تمدید کرده بود و این معافیت‌ها اکنون منقضی شده‌اند.

«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه درباره علت منقصی شدن این معافیت های تحریمی حرفی نزد اما به واشنگتن فری بیکن گفت که مقامات همچنان «در حال بررسی معافیت‌ها به عنوان بخشی از روند بررسی منظم هستند» و اظهارنظر عمومی پس از تصمیم‌گیری بعنوان بخشی از آن بررسی ارائه خواهد شد.

معافیت‌های تحریمی ایران در چارچوب برجام صادر می‌شود و دولت‌های آمریکا هر ۶ ماه موظف به تمدید آن بوده‌اند.

بر اساس متن برجام، کشورهای امضا کننده آن متعهد شده بودند که با ایران در حوزه‌ همکاری هسته‌ای صلح‌آمیز از جمله در پروژه‌های رآکتور تحقیقاتی اراک و تاسیسات فردو همکاری کنند.

در دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ این معافیت‌ها به دلیل خروج آمریکا از برجام لغو شد اما جو بایدن پس از ورود به کاخ سفید اعلام کرد که این معافیت‌ها را صادر خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده و  سیاست های فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ را در پیش گرفته است.

دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون نه تنها موفق به بازگشت به برجام نشده است بلکه پی در پی به بهانه های برنامه دفاعی بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران از جمله موشکی بالستیک، پهپادی، هسته ای و حقوق بشر تحریم هایی را علیه ایران وضع کرده است.

tags # برجام ، آمریکا سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • دولتمردان باید میزان تصدی‌گری خود در عرصه اقتصاد را کاهش دهند
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • جامائیکا کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسد
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟
  • احیای رویشگاه‌های گیاهان دارویی در هرمزگان
  • اشتباه در راهبرد بانک مرکزی؛ رئیس کل بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد | رابطه زایش تورم و نرخ دلار چگونه است؟
  • احیای هفت هزار هکتار گیاهان دارویی در هرمزگان