Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجت‌الاسلام غلامرضا جلالی، رئیس شورای حل اختلاف استان مرکزی، امروز، سوم تیرماه در نشست خبری که به منظور بزرگداشت هفته قوه‌قضاییه در سالن جلسات اداره کل برگزار شد گفت: شورا از 15 سال پیش تاکنون فعالیت‌های خود را اغاز کرده است و در این‌بازه زمانی با فراز و فرودهایی روبه روست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شورا به منظور کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی و در راستای توسعه مشارکت‌های مردمی، رفع اختلافات محلی و حل و فصل امور فاقد ماهیت قضایی کار خود را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه فعالیت‌های شورای حل اختلاف نسبت به 15 سال گذشته بسیار متفاوت است، به پرونده‌های وارده و مختومه سال‌های 94 تا 96 اشاره کرد و افزود: پرونده‌های وارده به شوراهای حل اختلاف استان مرکزی در سال 94 بالغ بر 57 هزار و 265 فقره بوده است که این رقم در سال 95 به 63 هزار و 336 فقره و در سال 96 نیز به 73 هزار و 72 فقره رسیده است طی این سال‌ها شاهد رشد 27 درصدی پرونده‌های وارده هستیم.
حجت‌الاسلام جلالی در تشریح پرونده‌های مختومه نیز اظهار کرد: 56 هزار و 406 فقره پرونده‌ مختومه شوراها در سال 94 به 72 هزار و 826 فقره پرونده در سال گذشته رسید، نسبت پرونده‌های مانده به کل وارده شوراهای حل اختلاف استان در سال 94 بالغ بر 0.7 درصد بوده است که این نسبت در پایان سال 96 بدون تغییر بود.
این مقام مسئول تصریح کرد: نرخ رسیدگی حاصل از تقسیم پرونده‌های مختومه بر مانده در مقایسه با سه سال مذکور رقم مثبتی را نشان می‌دهد. از4/98 درصد به 6/99 درصد رسیده است که این امر نشانگر رشد 2/1 درصدی است.
وی در ادامه یکی از رسالت‌های مهم شورای حل اختلاف را ایجاد صلح و سازش بین مراجعه‌کنندگان عنوان و در رابطه با پرونده‌های مصالحه گفت: تعداد پرونده‌های مصالحه در سال 94، 10 هزار و 787 فقره است که این رقم در سال 96 به 16هزار و 201 فقره پرونده رسیده است، خوشبختانه در این حوزه شاهد رشد 50 درصدی هستیم و نسبت به پرونده‌های منتهی به مصالحه به کل مختومه از 19 درصد به 22 درصد افزایش پیدا کرده است.
رئیس شورای حل اختلاف استان رسیدگی به شکایات مردمی از کارکنان و اعضای شعب را از دیگر خدمات شورا عنوان کرد و افزود: این شکایات ممکن است در خصوص اعضا، کارکنان و ... باشد که بسته به نوع شکایت، موارد به بازرس، ریاست شعبه، حفاظت اطلاعات، ریاست کل دادگستری و یا ارزشیابی قضات در صورت شکایت از قاضی ارجاع می‌شود. شکایات مردمی در سال گذشته انگشت‌شمار بود. رسیدگی به تخلفات اعضا و کارکنان شورا براساس مواد 35 و 36 قانون شوراهای حل اختلاف توسط مسئولان مرتبط صورت می‌گیرد که در این بخش نیز موارد بسیار اندک با محوریت تکریم ارباب رجوع بود.
حجت‌الاسلام جلالی اظهار کرد: یکی دیگر از فعالیت‌های شورای حل اختلاف استان بازرسی شعب شوراهای حل اختلاف است، در این بخش بازرسی‌هایی در قالب برنامه‌های زمان‌بندی شده صورت می‌گیرد، مطابق برنامه سالانه حداقل یک بازرسی از هر شعبه حل اختلاف انجام می‌شود. بازرسی در استان فراتر از استانداردهای عمل شده و سالانه میانگین دو بار بازرسی از شعب انجام می‌شود.
وی با اشاره به اینکه کارکنان شعب حل اختلاف افتخاری مشغول به خدمت هستند و تنها در پایان ماه مبلغی به عنوان پاداش مطابق با نحوه فعالیت و حجم کار تعلق می‌گیرد، از افزایش 35 درصدی پاداش کارکنان شعب حل اختلاف در سال جاری خبرداد و افزود: تا پایان سال گذشته 161 نیرو از مزایای بیمه پایه تأمین اجتماعی استفاده کردند. در حال حاضر 131 رئیس شعبه، 252 عضو اصلی، 69 عضو علی‌البدل ، 146 مسئول دفتر و 115 نفر عضو ستادی در شعب مشغول به فعالیت هستند.
جلالی گفت: تشکیل شورای سیاستگذاری شوراهای حل اختلاف با هدف ایجاد هماهنگی بین‌بخشی در سطح عالی دادگستری استان و به منظور رفع موانع و تسهیل در امور، تدوین سیاست‌ها و راهبردها و ترسیم اهداف و نحوه عملکرد شوراها شکل گرفته است، فعالیت شورا منظم و براساس برنامه معین و جدول زمانی مشخص در راستای اهداف و تکالیف با توجه به رسیدگی موضوعات موجود تشکیل و تصمیم‌گیری می‌شود.
حجت‌الاسلام جلالی آموزش را یکی از برنامه‌های مهم شورای حل اختلاف بیان کرد و گفت: آموزش در حوزه فناوری از اهم فعالیت‌ها در این بخش است، در کنار این آموزش اقداماتی همچون راه‌اندازی پرتال داخلی شورا جهت اطلاع‌رسانی همگانی و سریع، تعامل معاون شورا با اعضا و کارکنان شعب در سال گذشته انجام شده است.
وی صرفه‌جویی هزینه‌ها و آموزش سریع، آموزش مربوط به سامانه سمت و ...، فعال‌سازی کارت‌خوان جهت رفاه حال ارباب رجوع، تهیه بروشورهای آموزشی، برنامه‌ریزی جهت اتصال شورا به دفاتر خدمات قضایی که به صورت آزمایشی در اراک در حال اجراست، اتصال همه شعب حوزه قضایی استان به شبکه سیستم مدیریت پرونده دادگستری را از دیگر خدمات ارائه شده در سال 96 برشمرد.
رئیس شورای حل اختلاف استان مرکزی در پایان اظهار کرد: مطابق قانون عواید حاصل از شوراهای حل اختلاف باید به شعب اختصاص داشته باشد، اما در شرایط کنونی تمام درآمد به خزانه واریز می‌شود و تنها 25 تا 30 درصد آن تخصیص می‌یابد که آن‌هم در قالب پاداش به کارکنان پرداخت می‌شود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن شورای حل اختلاف استان مرکزی هفته قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۴۱۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهایی ۶۱۳ نفر از قصاص در سال گذشته

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه گفت: مجموع اخذ رضایت در پرونده‌های دارای حکم قصاص نفس در سال گذشته، ۶۱۳ مورد بود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام صادقی؛ رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه  گفت: در جریان پویش "به عشق علی(ع) می‌بخشم" که طی مدت 68 روز از ولادت تا شهادت حضرت امیرالمؤمنین(ع) به اجرا درآمد، به همت صلح‌یاران و شوراهای حل اختلاف در 85 پرونده دارای حکم قصاص نفس در سراسر کشور "رضایت" حاصل شد، 3 هزار و 433 نفر از زندان آزاد شدند و 383 نزاع دسته‌جمعی نیز به مصالحه ختم شد.

اعلام گذشت 422 اولیای دم منجر به نجات 422 نفر از حکم قصاص در 95 روز

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه همچنین گفت: مجموع اخذ رضایت در پرونده‌های دارای حکم قصاص نفس در سال گذشته، 613 مورد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آزمون استخدامی شورا‌های حل اختلاف امسال برگزارمی‌شود/ مختومه شدن ۴.۵ میلیون پرونده در ۱۴۰۲
  • ورود بیش از ۱۳۰۰ پرونده تخلفاتی به تعزیرات حکومتی کهگیلویه و بویراحمد
  • مصالحه ۳۴ هزار پرونده در شورای حل اختلاف قزوین
  • شورای اسلامی نسیم‌شهر منحل شد
  • مصالحه بیش از ۳۴ هزار پرونده در شورای حل اختلاف قزوین
  • رهایی ۶۱۳ نفر از قصاص در سال گذشته
  • پرونده قتل و اختلاف خانوادگی در دزفول به صلح و سازش ختم شد
  • صلح و سازش پایانی بر پرونده قتل در پی اختلاف خانوادگی
  • صلح و سازش پایانی بر پرونده قتل درپی اختلاف خانوادگی
  • صلح و سازش پایانی بر پرونده قتل اختلاف خانوادگی با همت شورای حل اختلاف دزفول