Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه پاداش بازنشستگی فرهنگیان در سال جاری تا انتهای شهریور ماه پرداخت می‌شود، گفت: منابع ارزی کشور از مصارف بیشتر است.

محمدباقر نوبخت در خصوص وضعیت پرداخت معوقات و پاداش بازنشستگان، گفت: در دی ماه سال ۱۳۹۵ تمام پاداش بازنشستگی فرهنگیان پرداخت شد در سال ۱۳۹۶ در هفته معلم این کار صورت گرفت و مقرر شد برای سال جاری نیز پیش از نیمه اول سال یعنی تا انتهای شهریور ماه پاداش این عزیزان پرداخت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به اینکه این معوقات چه قدر است، اظهار کرد: حدود ۳ هزار ۴۰۰ میلیارد تومان است.

وی در خصوص تدابیر دولت برای ساماندهی وضعیت ارز و گرانی‌های کشور، افزود: با توجه به اینکه کشور از نظر تراز منابع و مصارف مشکلی نداریم منابع ما از طریق فروش نفت حدود ۵۲ میلیارد دلار است همچنین حدود ۴۵ میلیارد دلار از صدرات غیرنفتی حاصل می‌شود؛ صادرات غیر نفتی که بخش عمده آن از پتروشیمی و فولاد و بخش دیگری از خرده صادرات به دست می‌آید به ۸۰ درصد و ۲۰ درصد تقسیم می‌شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: مجموع ۴۵ میلیارد حاصل از صادرات غیرنفتی با ۵۰ میلیارد حاصل از فروش نفت رقمی بالغ بر ۹۴ میلیارد دلار می‌شود که درآمد‌ها و دریافت‌های ارزی کشور است در حالی که مصارف کشور که بخش عمده آن واردات است از ۴۸ میلیارد دلار تا ۵۰ میلیارد دلار فراتر نرفته است.

نوبخت با بیان اینکه در صورتی که ۲۰ میلیارد دلار واردات خدمات به مصارف کشور اضافه شود حداکثر مصرف کشور از ۷۵ میلیارد دلار بیشتر نمی‌شود، خاطرنشان کرد: منابع ارزی کشور از مصارف بیشتر است، اما مشکلی که در این زمینه وجود دارد و در چند ماه گذشته شدت گرفته است اشتیاق و گرایش برای تبدیل موجودی ریال به ارز است.

وی بیان کرد: ما می‌توانیم به کالا‌ها و خدمات ارز دهیم، اما نمی‌توانیم ویلا، خانه و سرمایه خارج کشور را تامین کنیم به هر دلیلی مانند وجود نقدینگی، بسیاری تلاش می‌کنند ریال را به دلار تبدیل کنند برای این تعداد درخواست، دلار نداریم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه در سال جاری بیش از ۷ میلیون سکه فروخته شده است، ادامه داد: کشور تا حدی می‌تواند سکه تامین می‌کند و اگر قرار باشد ریال به سکه تبدیل شود امکان پذیر نیست.

سخنگوی دولت بیان کرد: تا به امروز منابع کشور برای تامین نیاز‌های اساسی و ضروری پاسخگو بوده است، اما اگر همه به دنبال خرید سکه، طلا و ... باشند و فشار زیادی بر این حوزه تحمیل کنند نه ما بلکه هیچ کشوری قادر به تأمین این مقدار سکه، طلا و ... نخواهد بود؛ انتظار می‌رود با توجه به اینکه ارزش ارز روز به روز بی‌جهت افزایش می‌یابد و پول ملی کشور تضعیف می‌شود اگر شخصی ارزی دارد هر چند مختصر آن را نیز عرضه کند.

وی با بیان اینکه ملت‌هایی که در طول تاریخ توانسته‌اند نسبت به منابع، پول ملی خود اقدامات موثر و مثبتی انجام دهند متحد شده‌اند، خاطر نشان کرد: ضمن سپاس فراوان از مردم انتظار می‌رود مردم کنار دولت باشند و به کشور کمک کنند البته برای کالا‌های مورد نیاز مردم ارز موجود است تا مردم با توجه به افزایش قیمت ارز در بازار‌های غیررسمی و غیرقانونی گرفتار نشوند.

نوبخت با بیان اینکه دولت اعلام آمادگی کرده که همه کالا‌های مورد نیاز جامعه را با ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین کند، ادامه داد: دولت حاضر شد به بخشی ۳ هزار میلیارد تومان یارانه دهد تا ارز ۳۸۰۰ تومانی برای این حوزه تأمین شود؛ دولت تا ۲۵ خرداد ماه بالغ بر ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار ارز پرداخت کرده که این مقدار نسبت به سال گذشته بیشتر است و این مربوط به ثبت سفارش و تخصیص نیست.

سخنگوی دولت اظهار کرد: دولت ارز را با قیمت ۴۲۰۰ تومان برای واردات تأمین می‌کند تا مردم زیر فشار گرانی نباشند؛ آیا این انصاف است عده‌ای با وجود اینکه کالا‌ها را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کرده‌اند مبنای محاسبه قیمت کالا‌ها را ارز بازار غیررسمی یعنی مبلغی بیش از ۴۲۰۰ قرار دهند؛ اگرچه تعداد این افراد محدود است، اما از دستگاه‌های نظارتی انتظار داریم قاطعانه از مردم حمایت کنند و در کنار مردم باشند.

نوبخت با بیان اینکه ارزی که برای تأمین مایحتاج مردم نیاز است توسط دولت با قیمت متعارف و مناسب در هر شرایطی تأمین می‌شود، گفت: دولت برای نظم بخشی به حوزه ارزی کشور کالا‌ها را به ۳ گروه تقسیم کرده است؛ کالا‌های گروه اول کالا‌هایی هستند که از ارز نفتی استفاده می‌کنند، کالا‌های گروه دوم از ۸۰ درصد صادرات غیرنفتی که عمدتاً پتروشیمی و مربوط به فولاد است استفاده می‌کنند و گروه سوم نیز از ۲۰ درصد خرده صادرات بهره می‌برند.

سخنگوی دولت ادامه داد: برای نظم‌دهی بیشتر به این حوزه جدولی تهیه شده که یک هزار و ۳۳۹ قلم کالا در آن وجود دارد که به دلیل وجود نوع مشابه از آن کالا یا قدرت کشور در تولید و تأمین کالاها، ممنوع است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در پایان افزود: برای شرایط بدبینانه ۳ نوع بودجه اضطراری به جز بودجه‌ای که قانون بودجه در اختیار گذاشته تهیه شده است که متناسب با اتفاقات از بودجه‌ها استفاده می‌شود؛ دولت تلاش خواهد کرد تا آنچه مورد نیاز‌های اساسی کشور است با قیمت مناسب تهیه شود و در اختیار مردم قرار گیرد، ما کالا‌ها را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌کنیم، اما برخی برای قیمت‌گذاری به ارز غیررسمی توجه می‌کنند که این گرانفروشی است و از دستگاه‌های نظارتی دقت و پیگیری مجدانه در این زمینه انتظار داریم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نوبخت دلار 4200 تومانی دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۴۶۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا

مهدی بیات‌منش کارشناس حوزه بورس کالا در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عرضه زعفران در بورس کالا دارای مزیت‌های مختلفی است که این مزیت‌ها از چندین جهت به سود مصرف کننده نهایی و تولید کننده خواهد بود. 

این کارشناس حوزه بورس کالا گفت: اولین مزیت عرضه زعفران در بورس کالا بحث شفافیت است به سبب ساختار داده‌محوری بورس کالا تمام اطلاعات در یک بستر شفاف وجود دارد مورد بعدی حذف واسطه هاست همواره بسیاری از کشاورزان از وجود دلالان بر سر زمین ناراضی بودند، اما بستری هم برای عرضه وجود نداشت با فراهم شدن امکان عرضه در بورس کالا حالا کشاورزان می‌توانند بدون هیچ واسطه‌ای به شکل مستقیم محصول خود را به تمام دنیا بدون هیچ گونه محدودیت جغرافیایی به دست مصرف‌کننده و متقاضیان برسانند.

او همچنین می‌گوید: موضوع دیگر بحث کشف نرخ در بورس کالا است بر اساس عرضه و تقاضا این کشف نرخ شکل می‌گیرد که این هم به شکل شفاف و بدون هیچگونه رقابت ناسالم است و همین روند هم اطمینان خاطر مناسبی را برای کشاورزان فراهم می‌کند. همچنین با عرضه زعفران دیگر امنیت فیزیکی هم تامین خواهد شد و کشاورزان مجبور به نگهداری محصول خود در خانه یا سردخانه‌های غیر استاندارد نخواهند بود.

بیات‌منش در ادامه اظهار کرد: اما بورس کالا چگونه به افزایش کیفیت کمک خواهد کرد؟ انبار‌های بورس کالا هر نوع کیفیت زعفرانی را پذیرش نمی‌کنند و تمام محصولات قبل از پذیرش کیفیت سنجی می‌شوند حالا کشاورزان برای این که محصول خود در بورس کالا پذیرش شود مجبور است کیفیت محصول خود ارتقاء و با کیفیت بورس کالا تطبیق دهد که این در مجموع کمک به افزایش کیفیت نهایی خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • افتتاح نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در کوهبنان
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • فروش نوکیای تقلبی حرام است!
  • توصیه همتی به دولت: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید
  • تامین مالی فروشگاه‌ها از طریق تسهیلات
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • رشد جنون آمیز قیمت کاکائو در جهان؛، شکلات از طلا سبقت گرفت!
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود