Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@06:51:16 GMT

برخی مواد غذای برای درمان سر درد

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۴۸۱۸۹

برخی مواد غذای برای درمان سر درد

     سردرد یکی دیگه از مشکلاتی که بسیاری از افراد به آن مبتلا میشن و میتونه علت‌های مختلفی داشته باشه. مصرف غذا‌های مختلف می‌تونه علت و درمان خوبی برای سردرد باشه. آلرژی و حساسیت غذایی یکی از دلایل اصلی سردرده. علائم سردرد علاوه بر درد در ناحیه‌ی سر، سرگیجه، خستگی و احساس بد هم به همراه داره. انواع مختلفی از دارو‌ها برای درمان سردرد وجود داره، اما برخی افراد معتقدند که دارو درد آن‌ها را کاهش نمیده.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درمان‌های جایگزین دارو شامل تغییر سبک زندگی، مدیریت استرس و تغییرات غذایی است. تغذیه نامناسب می‌تونه به راحتی باعث سردرد بشه. در این مطلب چند ماده غذایی که در تسکین سردرد موثرند معرفی میکنم.

۱. تاثیر بادام در درمان سردرد
با خوردن مقداری بادام سر درد خود را تسکین بدین. این میان وعده سالم دارای اسید آمینه است که به انتشار سروتونین (عامل انتقال دهنده عصبی) کمک میکنه. بادام زمینی نیز پر از منیزیمه که میتونه عضلات و رگ‌های خونی را استراحت بده. اگر چه بعضی از آجیل‌ها عامل تشدید سردرد هستن، اما بادام به عنوان یک داروی مفید میتونه برای این درد مناسب باشه. این خاصیت به علت محتوای سلیسین بالا در آن است، این ویژگی در واقع قاتل شناخته شده‌ای برای درده. اگر احساس سردرد می‌کنید، مقداری بادام تهیه کرده و بخورین تا دردتان کمتر بشه.

۲. هندوانه
هندوانه یکی از میوه‌هایی است که دارای قند سالمه و به آبرسانی بدن کمک میکنه. میتونین هندونه را قطعه قطعه کرده یا آب آن را بگیرید و نوش جان کنید. از دست دادن آب بدن میتونه باعث سر درد بشه، اگر در طول روز به اندازه کافی آب نخوردین (مخصوصا در فصل گرما) سعی کنید از آب سبزیجات و میوه‌ها بهره کافی را ببرین. خوشبختانه هندوانه نه تنها یک میوه فوق العاده آبداره بلکه یک غذای خنک کننده عالی هم به حساب میاد.

۳. قارچ
قارچ‌ها دارای ویتامین B۲ (ریبوفلاوین) هستن. این ماده غذایی در تشکیل انرژی سلولی نقش مهمی داره. کمبود ریبوفلاوین ممکنه به دلیل رژیم غذایی نامطلوب رخ بده. گنجوندن ویتامین B۲ در رژیم غذایی میتونه به کاهش و جلوگیری از سردرد کمک فراوانی کنه. بسیاری از غلات نیز دارای B۲ هستن.

۴. ماهی
نشان داده شده که مصرف چربی‌های سالم میتونن از سردرد مزمن جلوگیری کنن. ماهی دارای مقدار زیادی اسید چرب امگا ۳ است که میتونه التهاب را کاهش بده و سر درد را متوقف کنه. سایر چربی‌های سالم عبارتند از: روغن زیتون، آووکادو و دیگر محصولات دریایی. ساردین‌ها (ماهی‌های روغنی) یک گزینه عالی هستن. برخی مطالعات نشان داده که مصرف منظم روغن ماهی می‌تونه تعداد سردرد، طول مدت آن‌ها و شدت درد را کاهش بده.

۵. خیار
از طریق نوشیدن آب میتونین از مبتلا شدن به سر درد جلوگیری کنید. خیار یکی از میوه‌های آبداره که میتونه یک زخم را سریع بهبود ببخشه. میتونین خیار و سیب و اسفناج را با هم مخلوط کنید، چون دارای آب فراوان و مواد مغذی بالایی هستن. از میوه جات آبدار دیگر مثل گوجه فرنگی و کرفس هم استفاده کنید. خیار هم مثل هندونه یکی از میوه‌های غنی از آبه که به راحتی در ساندویچ‌ها و سالاد‌ها میتونین استفاده کنید.

۶. اسفناج
اسفناج یک داروی خانگی موثر برای سردرد است. فشار خون را کاهش میده و از سر درد‌های مزمن جلوگیری میکنه. همچنین منبع غنی از منیزمه. این برگ‌های سبز دارای آب زیادی هستن که میتونه به رفع کمبود آب یا بوی بد دهان کمک کنه. میتونین این سبزی را بصورت خام در سالاد یا بصورت پخته استفاده کنید.

۷. دانه کنجد
دانه کنجد کاربرد زیادی داره میتونین بر روی سالاد بریزین یا در سوپ یا در معجون‌های خانگی ازش استفاده کنید. این دانه‌های کوچک غنی از ویتامین E. بوده که ممکنه به تثبیت میزان استروژن کمک و از مبتلا شدن به سر درد جلوگیری کنه. همچنین گردش خون در بدن را بهبود میبخشه. دانه‌های کنجد نیز غنی از منیزیم هستن که این خود باعث جلوگیری از سردرد میشه.

۸. دارو‌های گیاهی (بابونه)
یکی از دارو‌های گیاهی که برای سردرد میتونه مناسب باشه بابونه است. میتونین مقداری از آن را تهیه کنید و همانند چای با مقداری آب جوش دم کرده و میل کنید. دمنوش چای بابونه میتونه آرامش طبیعی را برای بدنتون فراهم کنه و همچنین خوردن آن در آخر شب فکر بسیار خوبیه، چون میتونه شما را به خواب عمیق و آرام دعوت کنه.

۹. کربوهیدرات‌ها
در برنامه غذایی حتما باید حواستون به کربوهیدرات‌ها هم باشه. اگر کربوهیدرات خیلی کم مصرف بشه ممکنه با سردرد مواجه بشین. وقتی که رژیم کم کربوهیدرات را دنبال میکنید گلیکوژن که منبع اصلی انرژی برای مغزه را از بین میبرین. همچنین باعث میشه که بدنتون آب بیش از حد مصرف کنه. کاهش انرژی و کم آبی بدن میتونه عاملی برای بروز سردرد باشه؛ بنابراین سعی کنید کربوهیدرات‌های سالم مثل نان، جو، میوه یا ماست را در برنامه غذایی خود بگنجونین.

منبع: 2نفره

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سردرد بیماری تسکین درد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۴۸۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت

مواجهه با مسمومیت غذایی که ممکن است ناشی از خوردن یک غذای ناسالم در بیرون از خانه باشد، می‌تواند تجربه‌ای را برای شما رقم بزند که با علائمی مانند تهوع، استفراغ، اسهال و درد شکم همراه است.

به گزارش مشرق، در حالی که تماس با اورژانس یا فوریت‌های پزشکی در موارد مسمومیت شدید بسیار مهم است، چندین درمان خانگی می‌تواند ناراحتی را کاهش داده و به بهبودی مسمومیت کمک کند. در این مطلب به ۵ درمان طبیعی اشاره می‌کنیم که می تواند به مبارزه با مسمومیت غذایی کمک کند.

هیدراته بمانید: کم آبی یکی از عوارض شایع مسمومیت غذایی است که به دلیل از دست دادن مایعات ناشی از استفراغ و اسهال اتفاق می‌افتد. جایگزین کردن مایعات از دست رفته برای جلوگیری از کم آبی و کمک به بهبودی ضروری است. برای هیدراته ماندن آب فراوان، دمنوش‌های گیاهی، نوشیدنی‌های حاوی الکترولیت مانند آب نارگیل و آبگوشت‌های بدون رب بنوشید. از نوشیدنی‌های کافئین دار خودداری کنید، زیرا می‌توانند کم آبی بدن را تشدید کنند.

زنجبیل: این گیاه از دیرباز به عنوان یک درمان طبیعی برای مشکلات گوارشی از جمله تهوع و استفراغ استفاده می‌شده است. خواص ضد التهابی و ضد میکروبی آن می‌تواند به تسکین سیستم گوارشی و کاهش علائم مسمومیت غذایی کمک کند. چای زنجبیل را با قرار دادن تکه‌های زنجبیل تازه در آب داغ ظرف چند دقیقه آماده کنید. برای تسکین حالت تهوع ناشی از مسمومیت و بهبود هضم، در طول روز چای زنجبیل بنوشید.

زغال فعال: زغال فعال یک عامل سم زدایی قوی است که می‌تواند به جذب سموم و باکتری‌های مسئول مسمومیت غذایی کمک کند (زغال فعال که با عنوان کربن فعال نیز شناخته شده، دارویی است که برای درمان مسمومیت‌های ایجادشده از طریق دهان و دستگاه گوارش، استفاده می‌شود). مکل‌های زغال فعال را طبق دستورالعمل روی بسته بندی مصرف کنید یا پودر زغال فعال را با آب مخلوط کرده و بنوشید تا علائم مسمومیت غذایی را کاهش دهید.

سرکه سیب: این نوع سرکه به دلیل خواص ضد میکروبی و توانایی آن در ارتقای سلامت دستگاه گوارش مشهور است. می‌تواند به کشتن باکتری های مضر در دستگاه گوارش و بازگرداندن تعادل فلور روده کمک کند. یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه سیب خام و فیلتر نشده را در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید و قبل از غذا بنوشید تا به هضم غذا کمک کرده و علائم مسمومیت غذایی را کاهش دهید.

پروبیوتیک‌ها: پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفیدی هستند که سلامت روده را تقویت کرده و از سیستم ایمنی بدن حمایت می‌کنند. مصرف غذاهای غنی از پروبیوتیک مانند ماست، کفیر، کیمچی، کلم ترش و کومبوچا می تواند باعث بازگرداندن تعادل فلور روده که در اثر مسمومیت غذایی به هم می‌خورد، شود. این غذاها حاوی کشت‌های زنده باکتری‌های مفید هستند که به بازسازی میکروبیوم روده و بهبود عفونت‌های دستگاه گوارش کمک می‌کنند.

منبع:همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • افزایش نرخ تورم و قیمت مواد غذایی در اسپانیا
  • (ویدیو) آموزش تصویری غذای مورد علاقه بچه در مهمونی
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند