Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@09:31:24 GMT

چرا باید مراقب دستمال آشپزخانه‌تان باشید

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۴۸۳۲۸

چرا باید مراقب دستمال آشپزخانه‌تان باشید

 
پژوهشگران دانشگاه موریس برای این تحقیق ۱۰۰ دستمال آشپزخانه را که یک ماه از آن‌ها استفاده شده بود آزمایش کردند.

آن‌ها دریافتند که احتمال وجود باکتری "ای کولای" (اشریشیا کولای) که باعث مسمومیت شدید غذایی می‌شود در دستمال‌هایی که از آن برای چند کار مختلف از جمله خشک کردن ظروف، پاک کردن سطوح و همچنین خشک کردن دست‌ها استفاده می‌شود بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در صورت مصرف گوشت در خانه، احتمال وجود این باکتری در حوله‌های مرطوب هم بیشتر می‌شود.

استفاده چند باره از دستمال آشپزخانه محیط مناسبی برای رشد باکتری ایجاد می‌کند و احتمال انتقال آلودگی و مسمومیت غذایی بیشتر می‌شود.

مسئولان بهداشتی توصیه می‌کنند که دستمال‌های خشک کردن ظروف، دستمال آشپزخانه، ابر‌های شستشو و حتی دستکش‌های مخصوص فر را مدام بشورند و قبل از استفاده دوباره بگذارند که خوب خشک شود.

این تحقیق در اجلاس سالانه انجمن میکروبیولوژی آمریکا در آتلانتا اایالت جورجیا مطرح شد.

بر اساس نتیجه آزمایش دستمال‌های آشپزخانه، در ۴۹ درصد آن‌ها باکتری‌های رشد کرده بودند و میزان باکتری موجود در آن‌ها با تعداد اعضای خانواده ارتباط داشته است.

محققان در ۴۹ دستمال شاهد رشد باکتری بودند که ۳۶.۷ درصد آن‌ها از نوع باکتری‌های کلی‎فرم بودند، که "ای کولای" هم ازهمین خانواده است.

بقیه باکتری‌های مشاهده شده ۱۴.۳ درصد استافیلوکوکوس اورئوس و ۳۶.۷ درصد از نوع انتروکوک بودند. در دستمال آشپزخانه خانه‌هایی که گوشت مصرف کرده بودند، باکتری‌های کلی‌فرم و استافیلوکوکوس به میزان قابل ملاحظه‌ای بیشتر یافت شد.

اغلب گونه‌های‌ای کولای بی ضرر هستند و به طور طبیعی در روده انسان زندگی می‌کنند، اما برخی از انواع آن باعث مسمومیت شدید غذایی در انسان‌ها می‌شوند و شیوع بیماری‌های ناشی از این نوع باکتری‌ها در مواردی حتی به جمع آوری مواد غذایی می‌گونه‌های بی‌ضرر این باکتری به طور طبیعی در روده انسان وجود دارند، و ممکن است با تولید نوعی ویتامین K. و با پیشگیری از استقرار باکتری‌های آسیب‌رسان در روده میزبان سودمند باشند.

باکتری استافیلوکوکوس هم که به سادگی در دمای اتاق رشد و تکثیر پیدا می‌کند سمی تولید میکند که باعث بیماری می‌شود. این باکتری‌ها با پختن و پاستوریزه کردن نابود می‌شوند.

چطور می‌توانیم از سرایت و انتقال آلودگی در آشپزخانه جلوگیری کنیم؟

دستمال‌های آشپزخانه و حوله‌ها را مرتب عوض کنیم.

برخی کارشناسان توصیه می‌کنند که دستمال آشپزخانه را هر روز پس از آشپزی عوض کنید یا حداقل هر روز که آشپزی می‌کنید.

استفاده از دستمال‌های یکبار مصرف یا دستمال کاغذی می‌تواند مانع پخش آلودگی در آشپزخانه شود.

حوله‌های آشپزخانه و دستمال باید پس از هر بار مصرف ضد عفونی شود یا در دمای ۶۰ درجه سانتی گراد شسته شوند.

برای استفاده از مواد مختلف آشپزخانه از تخته‌های مختلف استفاده کنید و دستکم برای مواد پختنی و غیر پختنی از یک تخته استفاده نکنید. تخته خرد کردن سبزیجات را از تخته خرد کردن گوشت جدا کنید.

بعد از تماس با موادی مانند گوشت خام حتما دست‌های خود را با صابون بشویید و خشک کنید.

سطوح مختلف آشپزخانه را بلافاصله بعد از استفاده تمیز کنید و نگذارید آشپزخانه کثیف بماند.

پژوهشگران تاکید کردند که وجود باکتری "ای کولای" نشانه دقیق تمیز نکردن آشپزخانه است، به‌خصوص در آشپزخانه‌های که با مواد گوشتی کار می‌شود.

دکتر سوشیلا بیرانجا هاردویال، سرپرست این تحقیق می‌گوید: "باید از مصرف دستمال‌های مرطوب و چندکاره در آشپزخانه خودداری کرد. به‌خصوص در خانواده‌های بزرگ که کودکان و افراد سالمند زندگی می‌کند باید مسئله ضدعفونی و تمیزی آشپزخانه بیش‌تر مورد توجه قرار گیرد. "

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خانه داری نظافت سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۴۸۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید

به گزارش صدای ایران از ایرنا،دکتر حبیب‌الله خزایی روز شنبه با بیان اینکه عموم مردم بعد از چند شب بی‌خوابی سراغ مصرف دارو‌های خواب آور می‌روند به ایرنا توضیح داد که مصرف خودسرانه دارو‌های خواب آور می‌تواند عواقب، پیامد‌ها و عوارضی را برای شخص مصرف کننده در پی داشته باشد.

این فوق تخصص طب خواب با اشاره به اینکه بی‌خوابی باید حداقل سه ماه و هفته‌ای سه شب ادامه داشته باشد افزود: اگر شخصی در این مدت بی خوابی را تجربه کرد، نیاز به پیگیری و دریافت خدمات تخصصی و در صورت نیاز و تشخیص پزشک، نیاز به مصرف دارو خواهد داشت.

دکتر خزایی با تاکید بر اینکه بی خوابی‌های زودگذر عموما بدون نیاز به مصرف دارو خود به خود از بین می‌روند گفت: کسانی که تجربه کوتاه مدتی از بی خوابی دارند نباید خودسرانه به مصرف دارو روی بیاورند چراکه این دارو‌های غیرنسخه ای، خطر وابستگی شدید را در فرد ایجاد می‌کند.

وی ضمن هشدار نسبت به مصرف دارو‌های خواب آور گفت: اغلب بی خوابی‌های اتفاق افتاده برای افراد نیاز به مصرف هیچ دارویی ندارند و بعد از مدتی این مشکل حل خواهد شد.

 یکی از مهمترین مباحث مطرح شده در حوزه سلامت جسم و روان انسان ها، خواب نرمال و طبیعی است چراکه بروز اختلال در روند آن، می‌تواند سلامت انسان‌ها را مورد تهدید قرار دهد و براساس آخرین اطلاعات از انجمن علمی روان پزشکان ایران، یک سوم مردم ایران از بی خوابی به عنوان شایع‌ترین اختلال خواب رنج می‌برند.

در سال ۲۰۱۰ یک مطالعه توسط محققان دانشگاه 'وارویک' نشان داد: افرادی که هر شب کمتر از ۶ ساعت می‌خوابند در قیاس با افرادی که در شب ۶ تا ۸ ساعت توصیه شده می‌خوابند، ۱۲ درصد بیشتر احتمال دارد که دچار مرگ زودهنگام (پیش از ۶۵ سال) شوند.

از سوی دیگر مطالعات نشان داده اند که خوابیدن بازیابی قطعاتی از اطلاعات را که ممکن است در گوشه‌ای از مغز ما فراموش شده باشند، آسانتر می‌کند و همچنین مطالعه دیگری از محققان دانشگاه اکستر نشان داد که در دو موقعیت که افراد اطلاعات را در طول دوره ۱۲ ساعته بیداری فراموش می‌کنند، احتمال بیاد آوردن این اطلاعات بعد از یک شب خوابیدن، حدود ۲ برابر می‌شود.



دیگر خبرها

  • سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران: سکه‌ های حراج شده کاملاً استاندارد بانک مرکزی است/ مراقب فریب سودجویان باشید
  • سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز:سکه‌های حراج شده استاندارد بانک مرکزی هستند/مراقب فریب سودجویان باشید
  • کلاهبرداری از کارت سوخت شخصی/ مراقب تراشه های کارت سوخت باشید
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • هشدار به خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید
  • هشدار یه خریداران طلا؛ مراقب طلای تقلبی باشید
  • مراقب کلاهبردار‌ها باشید؛ بیمه سلامت با مردم تماس نمی‌گیرد
  • مهمترین علائم سگی که مبتلا به هاری است؛ مراقب باشید گازتان نگیرند! |‌ این حیوانات منتقل کننده هاری هستند | ویدئو
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید