Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر ساله 25 ژوئن مصادف با 4 تیر توسط سازمان جهانی دریانوردی (آیمو) به عنوان روز جهانی دریانوردان به دلیل اهمیت و نقش آن‌های بر زندگی مردم جشن گرفته می‌شود.

‌یک کارشناس حوزه دریا در گفت‌وگو با ایسنا‌، با تاکید بر اهمیت و نقش موثر  دریانوردان در زندگی مردم گفت: پیشنهاد می‌شود نهادها و ارگان‌های دریایی نظیر سازمان بنادر و دریانوردی، شرکت ملی نفتکش و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی باپیگیری با ثبت 24 دی‌ماه که مصادف با سانحه کشتی سانچی بود که باعث توجه عموم مردم به اهمیت دریانوردان شد، به عنوان روز ملی دریانوردان در تقویم ثبت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد محمدی با اشاره به حادثه سانچی عنوان کرد: جدای از این‌که شاید دیر به مسئله‌ی سانچی توجه شد که اگر نگاه‌ها و توجه مسئولین رده‌بالا و سیاستمداران ما زودتر به آن جلب می‌شد شاید اتفاقات دیگری روی می‌داد؛ «سانچی» چند روز قبل و چند روز بعد از غرق شدن کانون توجه عموم مردم بود، به طوری که در آن روزها شاید ایرانیان کشتی‌شناس‌ترین مردم جهان بودند.

وی اضافه کرد: اما قبل از «سانچی»، موضوعات و مسائل دیگری نیز مانند پلاسکو، گورخواب‌ها، کولبرها و یا خود «سانچی» تا مدتی موضوع داغ بودند اما پس از مدتی فراموش شدند.

یک کارشناس حوزه دریا   اظهار کرد: کسی اکنون می داند چند روز از حادثه ی سانچی گذشته است؟! در آن روزها مردم "‌سانچی‌شناس″، "کشتی‌شناس" و "دریادوست" شده بودند. آیا اکنون هم مردم عزیز کشورمان اهمیت دریانوردان این سرزمین را مانند آن روزها به یاد دارند؟

محمدی با انتقاد از عدم توجه به اهمیت دریانوردان خاطرنشان کرد: دریانوردانی که فداکاری آن‌ها در زمان دفاع مقدس و جنگ نفتکش‌ها، شاید آن‌چنان که شایسته بود به چشم نیامد و نیامده‌است. دریانوردانی که جان در دست برای چرخیدن چرخ اقتصاد این کشور در آن دوران از هیچ کوششی برای خدمت به  کشور دریغ نکردند که البته اکنون نیز چنین است. دریانوردانی که در روزهای و سال‌های تحریم با وجود تمامی مشکلات پیش‌آمده‌ی بین‌المللی دست از خدمت به این کشور و مردمانش نکشیدند. دریانوردانی که فداکاری و خدمت‌ آن‌ها اگر نگوییم برابر با پرسنل ناوچه همیشه قهرمان پیکان هست حداقل کمتر نیست. دریانوردانی که اکنون هم با تحمل دوری از خانواده و مصایب و مشکلات دیگر در حال خدمت به کشور با رفتن به نقاط مختلف جهان هستند. آیا ثبت یک روز ملی در تقویم جهت ثبت یاد و خاطره شهدای سانچی و اهمیت و اهتمام به دریانوردان عزیزمان کمترین تقدیر و احترامی نیست که می‌توانیم برای زحمات و تلاش‌های آن‌ها قایل شویم؟!

وی بیان کرد: قطعا ثبت یک روز ملی در تقویم با عنوان روز ملی دریانوردان در جهت ثبت یاد شهدای سانچی و تکریم دریانوردان و نیز ترویج فرهنگ دریایی بسیار موثر است و باعث می‌شود که هر ساله مجدد یادآور شهدای سانچی و اهمیت دریانوردان باشد.

این فعال دانشجوی با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی متولی اصلی دریا و فرهنگ دریایی در کشور است ابراز کرد:  هر ساله همزمان با روز جهانی دریانوردان(4 تیرماه)، سازمان بنادر و دریانوردی این مراسم را گرامی می‌دارد که گرچه قابل تقدیر است اما این مناسبت به نوعی سازمانی محسوب شده و به نوعی در ضمیمه تقویم می‌آید. این در حالیست که ثبت یک روز «ملی» در تقویم به نام دریانوردان سبب می‌شود که دریا و دریانوردان به کانون توجه عموم مردم و رسانه‌های سمعی، بصری بدل شوند.

محمدی با اشاره به روند ثبت روز در تقویم بیان کرد: ثبت روز در تقویم در ابتدا توسط شورای فرهنگ عمومی تصویب و پس از تایید توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم ثبت می‌‌شود.

وی اضافه کرد: بر اساس ماده‌ی  ۳ مصوبه ۶۴۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی ثبت یک روز در تقویم باید «حداقل» دارای یکی از ویژگی‌های  برای تمام قشرهای مختلف جامعه مهم و تأثیرگذار بوده و از دیدگاه همه ملت ارزشمند و معتبر باشد، همه مناطق کشور، آن مناسبت را با خود مرتبط بدانند و اهمیت آن منحصر به یک منطقه جغرافیایی خاص نباشد و تقویت‌کننده حداقل یکی از مؤلفه‌های هویت ملی ایرانیان باشد.

یک کارشناس حوزه دریا ادامه داد: با نگاهی گذرا به راحتی می‌توان دریافت که ثبت روز ملی دریانوردان، دارای هر سه ویژگی بوده در حالی که یک ویژگی برای ثبت این روز کافی است.

‌محمدی خاطرنشان کرد: حادثه‌ی سانچی نشان داد که مسئله‌ی دریانوردان چقدر برای مردم و اقشار مختلف آن اهمیت دارد که فضای مجازی خود گواه این مسئله است. در مورد بند "ب" می‌توان گفت که اقتصاد، تجارت، واردات و صادرات کشور ما بخش عمده‌ی آن تحت تاثیر حمل‌ونقل دریایی است؛ این یعنی نقش دریانوردان را بر زندگی همه‌ی مردم ایران به وضوح می‌توان دید.

وی افزود: در مورد بند "ج" ‌می‌توان گفت که در سده‌های اخیر ما نسبت به دریا یک غفلت اساسی داشته‌ایم، این در حالیست که قدیمی‌ترین سند دریانوردی متعلق به ایرانیان است و هویت ایرانی ما با دریا گره خورده است که چه بسا حفر کانال سوئز برای اولین بار‌ را نیز به داریوش بزرگ مرتبط می‌دانند.

محمدی با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی و دیگر سازمان و ارگان‌های دریایی مانند شرکت ملی نفتکش و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی با همکاری یکدیگر این پیشنهاد را مطرح و پیگیری کنند گفت: ثبت روز ملی دریانوردان می‌تواند به طور غیر رسمی هفته‌ی ملی ‌دریا‌ را دربرداشته باشد و هر روز از این هفته به یکی از حوزه‌های دریایی مانند گردشگری دریایی، محیط زیست دریایی، مهندسی دریایی، شیلات و ... اختصاص یابد.

یک کارشناس حوزه دریا در پایان اضافه کرد: امیدوارم سازمان‌های مرتبط این امر را پیگیری کرده تا بیش از پیش شاهد ترویج فرهنگ دریایی در کشور باشیم، چرا که در کشور ما با وجود 5800 کیلومتر نوار ساحلی و قرا گرفتن در کنار دو آبراه استراتژیک جهان، توجه زیادی به اهمیت دریا و ساحل نشده‌ است.

به گزارش ایسنا، ۱۶ دی ماه 96 کشتی سانچی(سپید) در دریای چین دچار سانحه تصادف شد و پس از ۸ روز غرق آتش بودن؛ در آب سوخت و با پرسنل آن در بستر دریا آرام گرفت.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام دریانوردی منطقه هرمزگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۰۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش‌های ناب انسانی و اسلامی در جامعه ایرانی

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - عباس کشاورزیان*: ورزش و جوانان تلفیق ارزشمندی است که می‌توان بر پایه آن ارزش‌های ناب انسانی و اسلامی را در جامعه ایرانی نهادینه ساخت و آینده این مرز و بوم را از امنیت، انسانیت زیبایی و رشد لبریز ساخت. جامعه پذیری به بیان ساده فرایندی است که در آن ارزش‌ها و هنجاری‌های یک جامعه از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود.

در هر جامعه‌ای که این فرآیند به هر دلیلی به طور کامل عملی نشود و یا به کندی و با اختلال صورت گیرد، شاهد شکاف ارزشی و فکری در آن جامعه خواهیم بود. عوامل متعددی می‌توانند در فرآیند جامعه پذیری اختلال ایجاد کنند که یکی از آنها کاستی در عملکرد ساختارها و نهادهای مستقر است.

ایران کنونی از جمله جوامعی است که در حال گذار از سنت به مدرنیته است و این فرآیند چند وجهی و تاریخی آثار عمیق و گسترده‌ای بر اجتماع می‌گذارد که یکی از آنها ایجاد اختلال در انتقال الگوهای فکری، ارزشی و رفتاری است.

بر همین اساس امروز شاهد تفکر احساسات و رفتار متفاوت و حتی متضاد بین نسل‌ها و دهه‌های سنی هستیم که به شدت در حوزه‌های مختلف از جمله آسیب‌های خانواده روابط مختل عاطفی و اجتماعی و بسیار پرواضح در مسئله حجاب نمایان است.

در چنین جامعه‌ای نهادهای مستقر وظیفه خطیر مبتنی بر حراست از ارزش‌ها و هنجارها و انتقال متناسب آن به نسل‌های آتی را عهده دارند. لذا جامعه پذیری یا همان انتقال ارزش‌ها و هنجارها به نسل‌های بعدی رسالت مهمی است که بر عهده ساختارها و نهادهای اجتماع به خصوص دستگاه‌هایی است که با جوانان نوجوانان و کودکان در ارتباط هستند و وظیفه دارند با توجه به جامعه مخاطب و ویژگی‌های آن با استفاده از ابزارهای مختلف از جمله هنر، رسانه، ورزش و.... به این مهم بپردازند.

از جمله این نهادها وزارت ورزش و جوانان و نهادهای مرتبط با آن سازمان تربیت بدنی است. دستگاهی که غالب جامعه مخاطب آن را جوانان و نوجوانان تشکیل می‌دهند و از میدان‌هایی است که می‌تواند در زمینه درونی سازی ارزش‌ها و هنجارها بسیار مؤثر باشد.

هر چند در ورزش حرفه‌ای با همه چالش‌ها قهرمانان ما، مرزبان ارزش‌های بانوی مسلمان ایرانی بوده‌اند. ولی در همین عرصه نیز نتوانسته‌ایم الگوهای درخشانی را برای دختران کودک و نوجوان جامعه ارائه کنیم.

در ورزش همگانی نیز امروز شاهد شکل‌گیری گروه‌های کوه نوردی، دوچرخه سواری و …هستیم که بستر بسیار مناسبی برای فعالیت‌های اصیل فرهنگی و تربیتی است، ولی آنچه در این گروه‌ها غالب است، ترویج روابط عاطفی خارج از چارچوب و مخاطره‌آمیز برای اعضا است.

اکثر تحقیقات صورت گرفته در جامعه نشان می‌دهد که بیشتر افراد شرکت کننده در ورزش نه تنها حجاب را مانع از ورزش کردن نمی‌دانند، بلکه آن را فرصتی برای شکوفایی خود می‌دانند.

فلذا در توسعه و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب نباید تنها زنان مخاطب قرار گیرند و نقش و مسئولیت مردان فراموش شود بلکه باید عفاف و حجاب به عنوان امری که به هر دو جنس زن و مرد مربوط می‌شود، تلقی شود و فضای فرهنگی و ورزشی جامعه می‌بایست به نحوی ساخته شود که افراد به صورت طبیعی در آن فضا به رعایت حجاب و عفاف رغبت نمایند و بدان عادت کنند.

*کارشناس ارشد جامعه شناسی

کد خبر 6085004

دیگر خبرها

  • شهرداری‌ها در انتظار سهم خود از مالیات
  • پلیس در «طرح نور» به سمت هوشمندسازی پیش می‌رود
  • آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران وضع کرد
  • رویداد بین‌المللی همتایابی در اقتصاد دریامحور برگزار می‌شود
  • هشدار نهادهای فلسطینی در خصوص هتک حرمت مسجدالاقصی در عید پسح
  • معرفی کاریابی‌های برتر استفاده کننده از سامانه جستجوی شغل
  • رویداد بین المللی همتایابی در اقتصاد دریامحور ایران برگزار می شود
  • نخستین رویداد بین‌المللی همتایابی دراقتصاد دریامحور برگزار می‌شود
  • ارزش‌های ناب انسانی و اسلامی در جامعه ایرانی
  • چین: با هر تحریکی در دریا مقابله خواهیم کرد