Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک متخصص اعصاب و روان گفت: شیوع اختلالات روانپزشکی در لرستان ۳۶.۳ درصد است. آفتاب‌‌نیوز : دکتر اکبر کردی با بیان اینکه بیماری‌های روانپزشکی رتبه دوم را در بیماری‌ها دارد، اظهار کرد: شاخصی در سازمان بهداشت جهانی طراحی شده تحت عنوان سال‌های از دست رفته عمر به علت مرگ افراد و ناتوان شدن آنها، از طریق این شاخص می‌توان مقایسه‌ای بین بیماری‌ها را داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: در ایران اختلالات روانپزشکی دومین رتبه اختلالات در بین تمام بیماری‌ها را دارد که ۱۴.۵ درصد بار بیماری‌ها را به خود اختصاص داده است و این نشان می‌دهد بعد از بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت، شیوع اختلالات روانپزشکی است که باید جزو اولویت‌ها قرار گیرد.
این متخصص اعصاب و روان بیان کرد: میانگین کشوری شیوع اختلالات روانپزشکی ۲۳.۴ درصد است که این رقم در لرستان ۳۶.۳ درصد بوده و بالاترین رقم را در بین کل استان‌ها دارد، البته این آمار مربوط به سال ۹۳ است.
کردی شایع‌ترین زمینه‌های خودکشی را اختلالات خلقی، مصرف مواد و اختلالات شخصیت عنوان کرد و با بیان اینکه شناسایی افرادی که اختلالات روانپزشکی و سوء مصرف مواد دارند، ضروری است، افزود: باید آنان را برای درمان و پیگیری تشویق و ترغیب کنیم.
وی با اشاره به آموزش‌های مهارت 10 گانه زندگی که در پیشگیری از اختلالات روانپزشکی موثر هستند، گفت: ۴۹ درصد قتل‌ها، ۸۲ درصد تجاوزها، ۶۹ درصد درگیری‌های منجر به قتل، ۵۰ درصد مرگ و میر ناشی از تصادفات، ۲۷ درصد خودکشی‌ها، ۵۰ درصد همسرآزاری‌ها و ۳۸ درصد کودک آزاری‌ها به دلیل سوء مصرف مواد مخدر و الکل است.
بیشترین مشکل جهانی افسردگی پیش‌بینی شده است
این متخصص اعصاب و روان عنوان کرد: تا سال ۲۰۳۰ بعد از ایدز بیشترین مشکل جهانی افسردگی پیش‌بینی شده که البته این مهم در کشور ما نیز چنین روندی در جریان است که حتی از بیماری‌های قلبی، حوادث جاده‌ای و مشکلات حوالی زایمان پیشی می‌گیرد.
کردی با بیان اینکه در کشور ما اولین بیماری قلبی عروقی و دیابت است که دانشگاه علوم پزشکی لرستان در پیشگیری از آن پیشرو است، گفت: اختلالات روانپزشکی نیاز است جزو اولویت‌ها قرار گیرد که گروه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز اقدامات خوبی انجام دادند.
افزایش 16.6 درصدی اختلالات روان پزشکی در لرستان
وی اعلام کرد: در بازه زمانی ۱۹۹۹ تا 2015 میزان اختلالات روان پزشکی در لرستان از 19.7 درصد به 36.6 درصد رسیده که ۱۶.۶ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
کردی در ادامه با بیان اینکه میانگین خودکشی در جهان ۱۱.۴ درصد در هزار است، یادآور شد: خودکشی دومین علت مرگ بین سنین ۱۵ تا ۲۹ سال و سومین علت مرگ بین سنین ۱۵ تا ۴۴ سال گزارش شده و این درحالیست که این بازه سنی، گروه سنی سازنده جامعه هستند که در توسعه و توسعه پایدار اهمیت دارد.
این متخصص اعصاب و روان با اشاره به اینکه خودکشی منجر به فوت در مردان بیش از زنان و ۵۲ در برابر ۴۹ است، تصریح کرد: فقر و بیکاری و اختلالات روانپزشکی عوامل زمینه‌ساز اقدام به خودکشی است.
منبع: ایسنا کد خبر: ۵۳۰۸۶۰ تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۰

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اختلالات روانپزشکی اختلالات روانی اعصاب و روان خودکشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۰۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز برگزار می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در نشست خبری شصت و دومین جایزه البرز اظهار داشت: جایزه البرز به عنوان قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور، بیش از ۶۰ سال پیش پایه گذاری شد و در طول شش دهه بیش از ۶ هزار نخبه را شناسایی و از آنها حمایت کرد. این بنیاد با سه هدف کاهش آلام بشری، ارتقای زندگی انسانی و اعتلای نام ایران فعالیت می کند.

وی با بیان اینکه جایزه البرز به عنوان نوبل ایرانی شناخته می‌شود، گفت: ویژگی مهم دیگر این جایزه اتکای آن به سنت حسنه وقف است و همه هزینه های آن از محل بنیاد و عواید آن تأمین می شود. همچنین پرونده ثبت جایزه البرز در یونسکو به عنوان جایزه ای جهانی در دست انجام است.

ارشدی با بیان اینکه تا کنون بیش از ۶۰ دوره اعطای جایزه البرز رخ داده است، گفت: از سال ۱۳۴۲ شمسی بیش از سه هزار دانشجو وام تحصیل و اشتغال و ۴۶۵۰ نفر جایزه البرز را دریافت کرده اند. از اوایل دهه ۹۰ شمسی هم آیین اعطای سالانه جایزه هم در قالب دو مراسم نخبگانی (در اردیبهشت ماه) و دانش آموزی (در آبان ماه) برگزار می شود.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز از رشد ۵۰ درصدی جایزه البرز در شصت و دومین دوره برگزاری خبر داد و تأکید کرد: در این دوره قریب به ۹ میلیارد تومان جایزه در بخش های مختلف به برندگان اعطا می شود؛ در دانشجویی و طلاب هر نفر ۱۰۰ میلیون تومان همراه با گواهی و تندیس فناوران، در بخش مخترعان و شرکت های دانش‌بنیان هر یک ۱۵۰ میلیون تومان همراه با گواهی و تندیس جایزه به برگزیدگان اعطا می شود. با توجه به افزوده شدن بخش دانشمند جوان به جایزه ویژه اعضای هیأت علمی دانشگاه ها با شرط سنی زیر ۴۰ سال، به دانشمند جوان جایزه ۳۰۰ میلیون تومانی همراه با نشان و تندیس جایزه البرز، و به چهار دانشمند هم هر کدام ۵۰۰ میلیون تومان همراه با نشان و تندیس جایزه اعطا خواهد شد.

وی ادامه داد: همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت ماه با حضور وزرای علوم و بهداشت، رئیس بنیاد ملی نخبگان، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و جمعی از شخصیت های علمی فرهنگی در سالن همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار می شود.

ارشدی درباره میزان استقبال از فراخوان جایزه در دوره شصت و دوم، اعلام کرد: طی مدت یک ماهه فراخوان، دو هزار و ۳۴۸ نفر شرکت کردند که از این تعداد ۵۴ درصد به بخش دانشجویی غیرپزشکی، ۱۵ درصد حوزویان، ۱۱ درصد دانشجویان پزشکی، ۱۲ درصد دانشمندان جوان، ۸ درصد هم به دانش بنیان ها، مخترعان و فناوران مربوط می شود که با شروطی همچون معدل بالا، رزومه قوی علمی و پژوهشی و نقش آفرینی های اجتماعی مجوز ورود در جایزه را یافتند.

وی تأکید کرد: اگرچه بنابر اساسنامه هر سال به تناسب افزایش سن جایزه بر میزان برندگان نیز افزوده می شود و برای مثال در شصت و دومین دوره، جایزه به ۶۲ نفر تعلق می گیرد اما تأکیدی بر تکمیل همه این ظرفیت نیست و باید افراد شرکت کننده واجد دریافت جایزه باشند، چنان که در بخش دانش آموزی در دوره شصت و یکم علی رغم ظرفیت ۶۱ نفری، تنها ۴۲ نفر موفق به دریافت جایزه البرز شدند.

کد خبر 6093269 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • پروژه‌های آموزشی نیمه تمام تا مهرماه در تربت حیدریه تکمیل می‌شود
  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز برگزار می شود
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد
  • مهم‌ترین دلایل خودکشی در استان وضعیت فرهنگی، اقتصادی و افسردگی می‌باشد
  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • اشتباه‌ترین تصور برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند | این فیلم را حتما ببینید