Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا : حسن رحیمی/ سالانه با توجه به حجم بالای پرونده ها، دستگاه قضایی نیاز به نیروی انسانی دارد و باید برای این مهم برنامه ریزی موثری داشته باشد. تحقق دستگاه قضایی نمونه و کارآمد نیازمند کادرسازی اساسی و برنامه‌ریزی برای کادرسازی جزء مهمی از منابع انسانی و فرایند برنامه‌ریزی راهبردی است.

بر این اساس قوه قضاییه عزم اساسی در ارکان مختلف خود دارد تا بهترین نیروهای کشور از نظر علمی، اخلاقی و عملی برای رسیدگی بهتر به امور قضایی و اداری به کار گرفته شوند که راه اجرای این مساله، بسترسازی مناسب فرهنگی، اقتصادی و علمی در ترغیب بهتر کارآموزان و دانش‌آموختگان حقوق و معارف دینی برای ورود به این عرصه است تا کارآمدترین فارغ‌التحصیلان ممتاز دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه به دستگاه قضایی وارد شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قوه قضاییه برای رسیدگی بهتر، دقیق‌تر و سریع‌تر به پرونده‌ها در پی توسعه منابع انسانی است و استعدادیابی و کادرسازی منابع انسانی؛ ماموریت ویژه معاونت منابع انسانی به شمار می‌آید که مقام معظم رهبری نیز بر این موضوع تاکید داشته‌اند.

ماموریت‌های معاونت منابع انسانی

در دوره اخیر مدیریت قوه قضاییه بر اساس نظر رئیس قوه قضاییه، معاونت منابع انسانی با تجمیع ادارات کل کارگزینی قضایی، کارگزینی اداری، کمیسیون نقل و انتقالات، تخلفات و گزینش تشکیل شد که ماموریت اصلی آن تامین نیروی انسانی مورد نیاز و همچنین نگهداشت و ارتقای توانمندی‌های نیروها اعم از کارکنان قضایی و اداری است.

هم اکنون حدود 11 هزار نفر نیروی قضایی و بیش از 40 هزار نفر نیروی اداری در مجموعه دادگستری‌های سراسر کشور مشغول به همکاری هستند که این تعداد غیر از نیروهای شاغل در سازمان‌های تابعه و وابسته یا همکارانی است که در شوراهای حل اختلاف با قوه قضاییه و دادگستری‌ها همکاری می‌کنند.

وظیفه معاونت منابع انسانی قوه قضاییه، تامین نیروی انسانی است که در قالب جذب از طریق واحد گزینش انجام می‌شود که حسب نیاز در دوره‌های مختلف موظف است نیروهای مورد نیاز دادگستری‌های سراسر کشور در بخش‌های قضایی و اداری را تامین کند.

وضعیت کنونی جذب در قوه قضاییه

در سال‌های اخیر مطابق قانون Law برنامه پنجم و اکنون برنامه ششم توسعه، فعالیت‌های گسترده ای انجام شده و بخش قابل توجهی از نیازهای دستگاه قضایی به قاضی Judge تامین شده است؛ ضمن اینکه در بخش اداری نیز تلاش‌های زیادی صورت گرفته است. مرکز آموزش قوه قضاییه با همکاری پژوهشگاه قوه قضاییه و دانشگاه علوم قضایی نیز در تامین نیروی انسانی تلاش می‌کنند زیرا علاوه بر آنکه نیروهای مورد نیاز از میان فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های کشور جذب می‌شوند، دانشگاه علوم قضایی نیز بخشی از کادر قضایی مورد نیاز برای قوه قضاییه را تامین می‌کند.

در جذب نیرو، سنجش‌های علمی، شخصیتی،‌ روان‌شناسی و کاری در نظر گرفته می‌شود. مراکز آموزشی در تهران و بعضی استان‌ها نیروها را آماده می‌کنند و در اختیار دستگاه قضایی قرار می‌دهند. البته این فعالیت‌ها بیشتر معطوف به نیروهای قضایی است. در مورد کادر اداری نیز علاوه بر جذب، به تناسب، آموزش‌هایی در بدو خدمت انجام می‌شود. شبکه گسترده فعالیت‌هایی که در قوه قضاییه در ذیل بحث آموزش شکل گرفته است، عمدتا معطوف به آن است که مسائل و مشکلات را به لحاظ ذهنی و مهارتی رفع کند. ضمنا همزمان با شکل‌گیری معاونت منابع انسانی، بخش نظارت و ارزشیابی نیز تشکیل شده که این بخش کمک می‌کند برداشت درست و نظارتی دقیق نسبت به عملکرد کادر اداری صورت گیرد.

معاونت منابع انسانی قوه قضاییه برای جذب کادر قضایی، مراحل طولانی و گسترده‌ای را پیش‌بینی کرده تا استانداردهای لازم رعایت شود. آزمون‌های عمومی در قالب آزمون‌های تستی و تشریحی توسط سازمان سنجش برگزار می‌شود و افراد برگزیده در اختبارهای علمی و مصاحبه‌های علمی و روان‌شناسی و گزینش شرکت می‌کنند.

در برنامه پنجم توسعه به قوه قضاییه این اجازه داده شد که در مدت 5 سال، 4000 قاضی جذب کند که قوه قضاییه این برنامه را کاملا محقق کرده و حدود 4600 نفر به مجموعه کارکنان قضایی اضافه شده است. در برنامه ششم نیز ضرورت جذب نیروی جدید پیش‌بینی شده و باید سالانه 800 نفر به مجموعه کادر قضایی قوه قضاییه اضافه شوند که به ازای این تعداد نیروی قضایی ورودی به دستگاه قضایی، 3200 نفر هم باید به عنوان کارمند جذب شوند.

نیروهای اداری و قضایی ابتدا به صورت آزمایشی جذب دستگاه می‌شوند. دوره آزمایشی برای قضات سه سال پیش‌بینی شده است که در این مدت عملکرد قاضی و آرایی که صادر می‌کند مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در انتهای دوره سه ساله در صورتی که نظر مراجع چندگانه مثبت بود، وضعیت استخدامی فرد مورد نظر به صورت قطعی تبدیل می‌شود.

همچنین یکی از وظایف معاونت منابع انسانی قوه قضاییه، آموزش ضابطان قضایی است که به صورت هماهنگ و در قالب برنامه آموزشی در کل دادگستری‌ها انجام می‌شود. به عنوان مثال، طی یک برنامه، 80 هزار نفر از ضابطان قضایی توسط شبکه آموزشی، آموزش داده شدند و این آموزش‌ها ادامه دارد.

قاضی دادگاه تجدیدنظر تهران

منبع: رکنا

کلیدواژه: جام جهانی سلامت مهم ترین های 24 ساعت اقتصادی قانون Law قاضی Judge دستگاه قضایی قوه قضاییه نیروی انسانی پرونده نمونه عکس مرد جوان حوادث دختر قتل قاتل زنان تجاوز پرونده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۲۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولان قضایی با اهالی فن در موضوعات مختلف مشورت کنند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در آیین تکریم و معارفه معاون اول قوه قضاییه اظهار کرد: آقای دکتر مصدق در طول بیش از ۳۰ سال خدمت در بخش‌های مختلف قوه قضاییه وسع خود را برای پیشرفت امور محوله گذاشتند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی و مدیریتی حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی معاون اول جدید دستگاه قضا بیان داشت: حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی شخصیتی است که تمام مراحل و مراتب قضایی را طی کرده و اهل تدبیر، نوآوری، تلاش، هماهنگی و مشورت است.
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: همه ما مسئولان قضایی باید توجه کنیم که عهده‌دار مسئولیتی خطیر و تکلیفی سنگین هستیم؛ لذا باید خیلی مراقبت کنیم و در انجام تکالیف، تلاش مضاعف داشته باشیم؛ گاهی ناچاریم از یک امر مباح نیز اجتناب کنیم.
رئیس عدلیه بیان داشت: توقعات به حقی از ما مسئولان قضایی وجود دارد لذا باید با صبر و حوصله و بردباری در برابر موانع و مشکلات بایستیم و امور محوله را به نحو احسن به پیش ببریم.
قاضی‌القضات اظهار داشت: ما در سمت‌ها و مسئولیت‌های قضایی باید بیش از دیگران به حُسن‌خلق توجه داشته باشیم و تمامی همکاران قضایی باید همواره تکریم ارباب رجوع و مراجعان را در زمره اولویت‌های خود قرار دهند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: امروز بیش از اوقات دیگر به هماهنگی و همکاری نیازمندیم؛ در این راستا نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن افکار و نظریات و سلیقه‌های مختلف هراسید؛ این هنر ماست که با شنیدن اقوال مختلف، اَحسن آنها را انتخاب کنیم و با متخصصین و اهالی فن و انسان‌های خبره در موضوعات مختلف مشورت کنیم.
رئیس قوه قضاییه در پایان خاطرنشان کرد: تاکید من به مسئولان قضایی آن است که در نحوه تعامل با بخش‌های مختلف قوه قضاییه بر اساس تبیین و اقناع عمل کنند؛ چرا که پیشبرد برخی از امور و رفع برخی از مسائل صرفاً با رویکرد دستوری امکان‌پذیر نیست و باید پیوست‌های تبیینی و توجیهی نیز همراه دستور صادره باشد.
حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق: طی مدتی که مسئولیت معاونت اول قوه قضاییه را عهده‌دار بودم، ارتباطات مستمر و خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجت‌الاسلام والمسلمین «مصدق» طی سخنانی ضمن تشکر، قدردانی و طلب حلیّت از رئیس قوه قضاییه و مجموعه دستگاه قضایی، خدمت به مردم را مهمترین عبادت دانست و اظهار کرد: مفتخر هستم که حدود ۳۵ سال از عمر خود را در دستگاه قضایی و در راه ارائه خدمت به مردم صرف کردم.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه همه ارکان قوه قضاییه در اجرای دقیق سند جدید تحول و تعالی دستگاه قضایی کوشا باشند، گفت: جا دارد از همه مسئولان و افرادی که در تنظیم و تدوین سند تحول و تعالی جدید قوه قضاییه نقش داشتند، قدردانی به عمل بیاورم.
حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق افزود: طی مدتی که مسئولیت معاونت اول قوه قضاییه را عهده‌دار بودم، ارتباطات مستمر و خوبی را با مجلس و دولت برقرار کردیم و جا دارد که در این راستا از آقای مخبر معاون اول دولت، وزیر دادگستری و هیئت رئیسه مجلس قدردانی کنم.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به عملیات افتخارآمیز «وعده صادق» و تنبیه صهیونیست‌های متجاوز توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: طی روز‌های اخیر شاهد بودیم که همه مردم ایران از انجام عملیات وعده صادق که توسط سپاه انجام شد، احساس غرور کرده و به ایرانی بودن خود افتخار و مباهات کردند؛ به طور کلی از مجموعه نیرو‌های مسلح اعم از ستاد کل، ارتش، سپاه، فراجا و وزارت دفاع که برای کشور افتخارآفرینی می‌کنند قدردانی به عمل می‌آورم.
حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی: اگر ما امروز از تحول در دستگاه قضا سخن می‌گوییم و می‌خواهیم به نقطه مطلوب در قوه قضاییه برسیم
حجت‌الاسلام والمسلمین «خلیلی» نیز طی سخنانی در این مراسم، اظهار کرد: از خداوند متعال می‌خواهم که توفیق دهد تا بتوانم در مسئولیت معاونت اول قوه قضاییه، در جهت بسط و گسترش عدالت، منشأ اثر باشم.
وی ضمن قدردانی از اقدامات حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق طی دو سال و نیم گذشته در مسئولیت معاونت اول قوه قضاییه گفت: ما باید از تجارب حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق به نحو احسن استفاده کنیم.
حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی افزود: همه ما باید توجه داشته باشیم که در طول دوران مسئولیت خود، نه تنها از ارتباط با خداوند متعال غافل نشویم بلکه دائماً این ارتباط را افزایش دهیم.
معاون اول قوه قضاییه همچنین گفت: اگر ما امروز از تحول در دستگاه قضا سخن می‌گوییم و می‌خواهیم به نقطه مطلوب در قوه قضاییه برسیم، باید ابتدا به این حقیقت بیرونی که می‌خواهیم تحول را به معنای واقعی کلمه در دستگاه قضایی اجرا کنیم، باور داشته باشیم.
وی ادامه داد: ضرورت دارد که همه ما دست به دست هم دهیم و تمام توان، ظرفیت، همبستگی، دلبستگی و انسجام خود را برای رسیدن به تحول و تعالی در دستگاه قضا و اجرا و عملیاتی‌سازی رهنمود‌های مقام معظم رهبری و تاکیدات رئیس قوه قضاییه به کار بگیریم.
حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی با بیان اینکه مسیر تحول و تعالی در دستگاه قضا که مسیری سخت و دشوار است را نمی‌توان به‌تن‌هایی طی کرد، گفت: امروز زمان کوتاه است و ضرورت دارد که همه ما با مشارکت جمعی، تمام تلاش خود را صرف کنیم تا به هدف بزرگ تحول و تعالی در دستگاه قضایی نائل شویم.
در پایان این مراسم، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه، آیین تکریم و معارفه معاون اول دستگاه قضا انجام پذیرفت.

دیگر خبرها

  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • ۹۷۶میلیارد تومان اعتبار به حساب دستگاه های اجرایی اردبیل واریز شد
  • ۹۷۶ میلیارد تومان اعتبار به حساب دستگاه های اجرایی واریز شد
  • باید با شکات حرفه‌ای که قصد تخریب قضات و قوه قضاییه را دارند، برخورد شود
  • شناسایی قضات فاضل و انقلابی رویکرد قوه قضاییه است
  • مسئولان قضایی با اهالی فن در موضوعات مختلف مشورت کنند
  • تصویبِ تشکیل کمیته تخصصی خلاقیت و نوآوری شهری در کلانشهرها
  • اژه‌ای: مسیر تحول و تعالی در دستگاه قضا مسیری سخت و دشوار است
  • توضیحات اژه‌ای درباره معاون اول قوه قضاییه
  • اژ‌ه‌ای: مسئولان قضایی باید خیلی مراقبت کنند