Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان:یک مشاور خانواده گفت:از جمله شبهاتی که در جهت تحقیق"زنان"شایع و رایج است و اغلب به منظوراثبات فرودستی زنان و فرادستی مردان تاکید می شودمنع کردن مردان از مشورت با زنان است که در این رابطه به نامه ۳۱ نهج البلاغه اشاره می شود.

احمد رزاقی، روانشناس و مشاور خانواده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان گفت: از جمله شبهاتی که در جهت تحقیق "زنان" شایع و رایج است و اغلب به منظور اثبات فرودستی زنان و فرادستی مردان مورد تاکید قرار می گیر، منع کردن مردان از مشورت با زنان است که در این رابطه به نامه 31 نهج البلاغه اشاره می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان کرد: همان طور که در شبهه ناقص الایمان بودن زنان اشاره شد و با توجه به اینکه تقریبا تمامی شاهدان و مفسران نهج البلاغه تصریح شده است به رغم مجاهدات و مبارزات پیامبر اکرم و صحابه آن حضرت در جهت زدودن غبار جهل و خرافات از ذهن و فکر مردان و زنان آن دوران هنوز آثار عقب ماندگی و جهالت فکری و اجتماعی مردان و خصوصا زنان باقی مانده است لذا عامل اصلی ممانعت از مشورت با زنان نه به دلیل صرف زن بودن بلکه به جهت حاکمیت فقر فکری و فرهنگی و شئون مختلف زنان آن عصر بوده است.

 

این روانشناس با بیان اینکه نباید حکمی کلی و مطلق برای همه عصرها و نسل ها صادر کرد و به این بهانه زنان فرهیخته و باکرامت را از دایره مشارکت و مشورت به حاشیه راند تصریح کرد: وقتی به آمار و ارقام پیشگامان دین مراجعه می کنیم، همانگونه که مردانی چون علی در صف مقدم حضور دارند، زنان بزرگی چون حضرت فاطمه (س) و حضرت خدیجه (س) و سمیه آل یاسر نیز حضور دارند. تقدم خدیجه در اسلام بر سبق رتبی اوست چرا که بسیاری از مردها بودند که در تشخیص حقانیت اسلام مرد بودند اما خدیجه (س) بیش و پیش از مردان آن زمان حقانیت اسلام را تشخیص داد. شاید بسیاری از مردم نیز حقانیت رسالت رسول اکرم (ص) را تشخیص داده بودند اما شهامت و دلیری حضرت خدیجه (که از مشخصه های بارز مشاوران صالح به شمار می آید) را نداشتند.

 

رزاقی با طرح این سوال که چرا قهرمانان اغلب از مردان بودند، اظهار کرد: از جمله شبهات دیگری که در فرآیند نهادینه شدن فرهنگ مبتنی بر فرودستی زنان و دختران طرح و تکرار می شود حضور بسیار ضعیف و ناچیز بانوان در عرصه های مختلف اجتماعی، علمی و فرهنگی در طول تاریخ بوده است.

 

این مشاور خانواده در ادامه افزود: تاریخ مملو از قهرمانی ها و مجاهدت های فراوان مردان بزرگی است که به لحاظ کمی و کیفی قابل مقایسه با فعالیت محدود و معدود بانوان نیست.

 

وی گفت: در یک نگاه سطحی و ابتدایی به مستندات تاریخی این شبهه و سوال پیش می آید که به راستی چرا و چگونه است که اغلب قهرمانان و متفکران و اندیشمندان از بین مردان می باشند. آیا جز این است که مردان از قابلیت ها و توانایی های بیشتری در مقایسه با زنان برخوردارند و در یک کلام آیا جز این است که مردان برتر از زنان است؟

 

این مشاور خانواده خاطرنشان کرد: پاسخ اجمالی به این شبهه این است که اولا به دلیل عدم رشدیافتگی علمی و فرهنگی اکثر ملیت ها و دولت ها و فقدان نظام های مبتنی بر وحی، اصلی ترین و مهمترین عنصر در ترسیم و تعیین سلسله مراتب طبقات اجتماعی، قدرت و مولفه های آن بوده است و مردانی که به طور طبیعی از قدرت جسمی بیشتری برخوردارند و به تبع آن فرصت ها و امکانات زیادی را در انحصار خود درآورده اند و توانسته اند ضمن به حاشیه راندن زنان از عرصه فعالیت های اجتماعی و فرهنگی تدوین و نگارش تاریخ را نیز جز در موارد نادر به فعالیت ها و تلاش های مردانه اختصاص دهند.

 

وی با بیان اینکه دین مبین اسلام بزرگترین ناجی زنان و دختران بوده است، افزود: در عصر جاهلیت و زنده به گور کردن دختران، ندای تساوی زن و مرد در بهره گیری از امکانات و نعمت های خدادادی در جهت رشد و تعالی علمی و فکری را سر داد. حضور زن در صحنه های اجتماع و تلاش و مجاهدت در بستر فعالیت های علمی، فرهنگی و اجتماعی را ضروری و بلکه از جمله عبادات و فرایض دینی اعلام کرد.

 

 وی با اشاره به نارسایی ها و عوامل تاثیر گذار و بازدارنده در مسیر تحقیقات، تالیفات و پژوهش های جامع مربوط به جایگاه زنان در دین ، شرعیت و تاریخ اظهار کرد: مطالعه در تاریخ اسلام ،ادیان دیگر و سیره و رفتار پیامبران و پیشوایان دین با دختران، همسران و دیگر زنان بسیار کم صورت گرفته است.

 

این مشاور خانواده با اشاره به کم توجهی به تالیف و تدوین نقش و تاریخ مبارزات و فعالیت های علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان تصریح کرد:نادیده گرفتن این حقیقت و واقعیت تاریخی که بخش مهمی از توفیقات و پیروزی های بزرگمردان، مرهون پنهان و همدلی صبورانه و متواضعانه زنان بزرگ بوده از دیگر مشکلات در این راستا بوده است.

 

این روان شناس افزود: از دیگر مسایل حوزه زنان این است که در طول تاریخ نتوانستد متون حقوقی و مقررات دست و پاگیر مربوط به زنان را از بین ببرند.

 

                                                                                                                                                                                                                                                              

پایان پیام/35

منبع: شبستان

کلیدواژه: دولت کانون های مساجد فوتبال آمریکا جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه مجلس اوقات فراغت گرانی بازار قوه قضائیه دوران جاهلیت تبعیض علیه زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۲۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد

محمد مهرابی، رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف درمورد نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف اظهار کرد: سابقه این نمایشگاه با عنوان دستاورد‌های نهاد وقف به حدود ۴ سال پیش برمی‌گردد که توفیق داشتم در نخستین دوره نمایشگاه با مسئولیت معاونت فرهنگی اجتماعی در قالب ستاد هفته وقف خدمت دوستان باشم و معاونت فرهنگی، این نمایشگاه را برگزار کرد که دو بخش کلی میراث وقف و دستاورد‌های نهاد وقف را داشت و در جریان آن، از گذشته و تاریخچه وقف به آینده وقف و دورنما و چشم انداز وقف پلی زده بودیم که در سیاست گذاری‌های جدید سازمان برای نهاد وقف ترسیم شده بود. از اینرو، با استقبالی که از آن نمایشگاه صورت گرفت و تغییر رویکردی که در فرم برگزاری نمایشگاه رخ داده بود ریاست سازمان و هیئت مربوطه ابراز علاقه کردند که این نمایشگاه در فواصل زمانی مشخص تکرار شود. چون نشانگر برکات و دستاورد‌هایی بود که برای دوستان جذاب بود.

مهرابی تصریح کرد: دومین دوره نمایشگاه، تقریباً دو سال پیش در حیاط سازمان اوقاف و همزمان با افتتاح ساختمان نوآوری اوقاف و امور خیریه برگزار شد که در آن‌جا، مجموعه‌ای از شرکت‌ها و نهاد‌های دانش بنیانی که از سرمایه و حمایت نهاد‌های وقف بهره‌بردار بودند دور هم جمع شدند و دستاورد‌های اداری و ستادی در حوزه‌های مختلف حفظ و صیانت از موقوفات، توسعه‌ی بهره بری موقوفات و فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی و دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان ارائه شد که تجربه بسیار موفقی بود و مورد استقبال قرار گرفت و شخصیت‌های زیادی از مجلس، دولت و دستگاه‌های اجرایی آمدند و دیدند و فرصت خوبی بود تا اقشار مختلف مردم با دستاورد‌های نهاد وقف آشنا شوند. 

او ادامه داد: اساساً رویکرد سازمان در چند سال گذشته مخصوصاً ما در معاونت فرهنگی و اجتماعی برای تبیین و بیان جایگاه وقف این بود که مردم با اثرات فرهنگی اجتماعی اقتصادی و کارکرد‌های وقف در حوزه‌های مختلف آشنا شوند و این رویکرد جدیدی بود که مسئولیت داشتیم تا آن را تبیین کنیم؛ چه در قالب نمایشگاه و چه در قالب انواع برنامه‌ها و فعالیت ها.

مهرابی ادامه داد: تجربه آن نمایشگاه سازمان وقف را بر آن داشت تا یک بار دیگر، این نمایشگاه را تکرار کند و اگر این سیر حتی به صورت دو سالانه هم باشد ولی می‌تواند خوب باشد و امسال، شاهد سومین دوره‌اش هستیم که این بار، با مسئولیت دوستان روابط عمومی و همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی، همکار آنها هستیم. 

رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف افزود: نمایشگاه امسال در حوزه دستاورد‌ها و برکات نهاد وقف برگزار شده است و برای جامعه تبیین می‌شود و اقشار مختلفی حضور پیدا می‌کنند و خیلی از آن‌ها ذوق زده می‌شوند و حتی تعجب می‌کنند و می‌گویند که نمی‌دانستند وقف به انجام چنین کار‌هایی می‌پردازد و در حوزه دانش بنیان نیز، سرمایه گذاری می‌کند و منجر به شکل گیری اشتغال‌زایی و حمایت از علم و فناوری و اختراع و اکتشاف می‌شود و این نمایشگاه فرصتی ایجاد می‌کند و اصحاب رسانه و مسئولان و اقشار مختلف حضور پیدا می‌کنند و در محیطی چند روزه به صورت تجمیعی شاهد چکیده‌ای از بخشی از فعالیت‌های وقف هستند. 

او گفت: در این نمایشگاه دو مسئولیت داشته ایم. یکی، همراهی با ستاد برگزاری در بخش مدعوین و مهمانان و اجرا بوده و دلیلش هم، تجربیاتی است که در برگزاری این نمایشگاه داشته ایم و بخش دیگر نیز، ارائه فعالیت‌های حوزه فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه است. 

مهرابی اظهار کرد: اگر حفظ عین و ارتقاء بهره‌وری را دو ضلع بدانیم. یکی از اضلاع آن، اجرای نیت است و اگر امامزاده‌ها را به عنوان یکی از اولویت‌های محوری سازمان اوقاف کنار وقف بیاوریم فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در حوزه اجرایی نیت واقفین و توسعه مدیریت بقاع متبرکه بخش مهم و اولویت دار فعالیت‌های سازمان وقف می‌شوند. 

او یادآور شد: در بخش معاونت فرهنگی و اجتماعی مکلف و موظف هستیم و تلاش می‌کنیم بخشی از این دستاورد‌ها و فعالیت‌ها را در معرض دید مخاطبان بگذاریم و مهم‌ترین بخشی که در این نمایشگاه ارائه شده اجرای نیت و فعالیت‌ها و کار ویژه‌هایی که در این حوزه در حال انجام هستند و از آن جمله می‌توان به بخش توسعه مدیریت بقاع متبرکه و فعالیت‌هایی که در حوزه مدیریت آن در حال انجام است و فعالیت‌های سازمان و رویداد‌های پژوهشی اشاره کرد تا بازدیدکنندگان در جریان نمایشگاه مشاهده کنند. مثلاً امامزاده به عنوان یک مکان مذهبی می‌تواند بستری برای اشتغال‌زایی باشد و کارگاه‌های خودکفایی و بازارچه‌های خیریه و تولید و عرضه محصولات که می‌توانند مفید باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • خلیج‌فارس از پایه‌های مستحکم هویتی ایرانیان است
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • اعلام آمار مرگ و میر؛ سال ۱۴۰۲ زنان بیشتر فوت کردند یا مردان؟
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • اعلام آمار مرگ و میر سال ۱۴۰۲ / فوت مردان بیشتر از زنان
  • آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • ثبت فوت مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان در سال ۱۴۰۲ بوده است
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟