Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-03-29@10:38:33 GMT

سقوط ارزش پول ملی در ۳ ماهه نخست امسال

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۵۲۷۴۸

سقوط ارزش پول ملی در ۳ ماهه نخست امسال

به گزارش جهان نيوز، ماهها و حتی سالهاست که حال و روز ریال، پول ملی کشورمان، خوب نیست. ارزش پول ملی مدام و با سرعت در حال کاهش است. وقتی با این موضوع مواجه میشوید که به عنوان مثال برای سفر زیارتی یا سیاحتی به یک صرافی مراجعه و مشاهده کنید که باید نسبت به چند ماه و حتی چند روز قبل، به ازای هر دلار ریال خیلی بیشتری بپردازید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


  ارزش پول را میتوان به قدرت خرید آن تعبیر کرد. بنابراین اگر قدرت خرید پول ما در یک بازه زمانی ثابت بماند، می‌توان گفت که ارزش ریال ثابت مانده است.

یک عامل مهم در تعیین ارزش پول ملی، نرخ تورم داخلی است. یعنی تورم به معنی کاهش ارزش پول ملی یک کشور است که در مقایسه با سایر ارزها نمود پیدا می‌کند.

عوامل مختلف دیگر همچون نسبت ورود ارز به کشور و خروج آن، سیاستهای دولت برای دستکاری نرخ ارز و... در تعیین ارزش پول ملی دخیلند.

روز دوشنبه 28 اسفند 96، قیمت هر دلار حدود 4 هزار و 820 تومان بود و مردم در آخرین روز سال با نگرانی با استقبال سال 97 رفتند. اما در بهار امسال بازار ارز نوسان شدیدی را تجربه کرد و قیمت انواع ارزها بویژه دلار به شدت زیاد شد.

دولت برای مواجهه با این وضعیت، قیمت دلار را 4 هزار و 200 تومان تعیین کرد و اظهار قیمت‌هایی غیراز آن را غیرقانونی اعلام کرد، در حالی که بررسی‌های میدانی از قیمتهایی بسیار بالاتر خبر میداد.

اما در حالی که دولت از مدتی پیش رسانه‌ها را از اعلام نرخ غیررسمی و قاچاق دلار در بازار آزاد منع کرده است، برخی رسانه‌های دولتی رسما نرخ دلار غیررسمی و قاچاق را اعلام میکنند.

 خبرگزاری حامی دولت منتشر کرد، نرخ غیررسمی دلار به 8 هزار تومان رسیده است.

اگر قیمت دلار مورد ادعای ایسنا را مفروض بگیریم، قیمت دلار در سه ماه نخست امسال نسبت به آخرین روز سال گذشته حدود 65 درصد افزایش یافته است.

شاید از نظر علمی چندان دقیق نباشد که افزایش نرخ تبدیل ریال را معادل افت ارزش پول ملی در نظر بگیریم چرا که عوامل دیگری هم در تعیین ارزش پول ملی دخیل هستند و ممکن است ادعا شود دلار در حال جبران عقب‌ماندگی در تعدیل نرخ واقعی خود است، با همه این اوصاف سقوط ارزش ریال چیزی نیست که در این بین قابل کتمان باشد.

البته همه این محاسبات با فرض دلار 8 هزار تومانی است، در حالی که سخن از رقم‌هایی بیشتر این‌ها است. نکته کلیدی دیگر در این بین، مربوط به عوامل خارجی مرتبط با سقوط ارزش پول ملی است.

«جنگ ارزی» پدیده‌ای است که در یک قرن گذشته با توسعه‌‌ اصول علم اقتصاد، به شکل سازمان‌یافته و رسمی توسط کشورها و دولت‌ها رقم خورده است. در این جنگ که با شیوه‌های گوناگون صورت میگیرد، به پول ملی کشور هدف حمله می‌شود و ضروری است مسئولان نسبت به این موضوع هشیار باشندو تدابیر لازم را فراهم کنند.

منبع:کیهان

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۲۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات حدود ۵۲ میلیارد مترمکعب گاز به عراق‌ به ارزش ۱۵ میلیارد دلار

معاون وزیر نفت در امور گاز اعلام کرد که ایران طبق دو قرارداد گازی با عراق از ژوئیه ۲۰۱۷ تاکنون حدود ۵۲ میلیارد مترمکعب گاز به ارزش ۱۵ میلیار دلار گاز به عراق صادر کرده است.

به گزارش شانا، مجید چگنی در حاشیه امضای تمدید قرارداد صادرات گاز ایران به عراق گفت: با پایان یافتن دو قرارداد بغداد و بصره، چند دور مذاکره با طرف عراقی در تهران و بغداد برای تمدید صادرات گاز ایران به عراق انجام دادیم که سرانجام نهایی شد.

وی افزود: از آغاز قرارداد بغداد (در ژوئیه ۲۰۱۷) و بصره (در ژوئن ۲۰۱۸) تاکنون حدود ۵۲ میلیارد مکعب گاز به ارزش ۱۵ میلیارد دلار به کشور عراق صادر کرده‌ایم.

ایران، شریک مطمئن اقتصادی

زیاد علی فاضل، وزیر برق عراق با بیان اینکه بر اساس این قرارداد تا ۵ سال آینده نیز از ایران گاز خریداری می‌کنیم، گفت: نیروگاه‌های ما برای تولید برق  نیاز مبرمی به گاز ایران دارند.

وی اظهار کرد: تجربه‌ سال‌های گذشته نشان داده که ایران شریک اقتصادی خوبی برای عراق است و در سخت‌ترین شرایط نیازهای ما را فراهم کرده است.

بر پایه این گزارش، قرارداد صادرات گاز ایران به بغداد در سفر معاون وزیر نفت در امور گاز به بغداد و در محل وزارت برق عراق امضا و به مدت پنج سال تمدید شد.

عراق روزانه به ۳۵ هزار مگاوات برق نیاز دارد که به‌دلیل شرایط کنونی این کشور تنها ۲۰ هزار مگاوات در روز تولید می‌کند و یک‌سوم این برق با گاز وارداتی از ایران تأمین می‌شود.

دیگر خبرها

  • ایرنا: سکه یک ماهه پنج میلیون تومان گران‌تر شد!
  • ارزش مایکروسافت معادل ارزش مجموع دو شرکت اپل و تسلا
  • صعود اندریک با موشک، سقوط گابی‌گل به قعر!‏
  • صادرات حدود ۵۲ میلیارد مترمکعب گاز به عراق به ارزش ۱۵ میلیارد دلار
  • صادرات حدود ۵۲ میلیارد مترمکعب گاز به عراق‌ به ارزش ۱۵ میلیارد دلار
  • افزایش ۳۱ درصدی ارزش صادرات محصولات تولیدی آذربایجان غربی
  • افزایش صادرات از گمرک شهرستان پلدشت
  • سقوط بیت‌کوین
  • باارزش‌ترین برند‌های جهان در سال ۲۰۲۴
  • قیمت واقعی دلار اعلام شد/ تا یک ماه دیگر نرخ دلار به این عدد می‌رسد