Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@05:03:52 GMT

بارقه‌ی امید برای نجات کانون‌های تولید

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۵۳۵۴۱

بارقه‌ی امید برای نجات کانون‌های تولید

‌سال‏‎ها بخل آسمان و خشکی زمین، روستاییانی که معیشتشان به آن دو گره خورده را دل آزرده ساخته و به دنبال کسب روزی حلال راهی شهرهای دور و نزدیک کرد؛ مهاجرت اما بلایی شد برای روستایی و شهر نشین، بلایی که صدها درد دیگر را به نداری اضافه و آنان را گرفتار کرد.

‌به گزارش ایسنا‌، روستاهایی که مامن تولید کشور محسوب می‎شد، در دو دهه گذشته خالی و خالی‎تر می‌شد و ساکنانش خاطره ایل و تبار خود را در خانه‌ها و کوچه پس کوچه‎های کم فروغ شده از زندگی رها کرده و راهی شهرها شدند؛ راهی که هدفش کسب درآمد و تداوم زندگی آبرومندانه بود اما سرانجامی روشن نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا اما دولت تدبیری اندیشیده است تا آرام آرام از روند مهاجرت روستائیان به شهرها کاسته و به تدریج و با محقق شدن اهداف اولیه، مسیر مهاجرت را تغییر دهد؛ مسیری که طرح ‎های هادی و غیر هادی نتوانسته تا امروز آن را به سرانجام برساند، اگرچه التهاب کم آبی همچنان وهمی است در خاطر روستائیان.

ارائه تسهیلات و راه‌اندازی صنایع تبدیلی و تعاونی‌های روستایی از جمله اقداماتی است که دولت برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان انجام داده تا شاهد حرکت اشتغال محور مناطق روستایی به سمت رونق باشیم‌ .

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس در گفت‌و‌گو با ایسنا ضمن تایید دبدگاه فوق بیان کرد: امروز توسعه روستاها فراتر از مباحث عمرانی به دلیل بحران آب ناشی از خشکسالی به سمت اشتغال محوری پیش رفته است‌.

سید کمال پاک‌فطرت با بیان اینکه تمرکز بر اقتصاد گردشگری در روستاهای استان فارس از اهدافی است که در سالهای اخیر در دستور کار قرار گرفته، افزود: اما بسیاری از روستاهای این استان زمینه و پتانسیل گردشگری ندارند که در این باره تقویت و ایجاد کارگاه‌های کوچک صنایع دستی و فرش بافی به عنوان رویکرد اصلی توسعه روستاها مدنظر است‌ .

وی با تصریح بر اینکه با برنامه‌ریزی‌های انجام شده توسط دولت و اهتمام مسئولان در استان فارس، در آینده شاهد رونق اشتغال در مناطق روستایی خواهیم بود، به نگاه ویژه‌ی دولت تدبیر و امید به موضوع اشتغال روستایی و اعطای تسهیلات برای ایجاد اشتغال در مناطق روستایی استان اشاره کرد .

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس ادامه داد: دولت از محل صندوق توسعه ملی 1.5 میلیارد دلار برای ایجاد اشتغال روستایی در نظر گرفته و پیش‌بینی می‌شود اعتباری بالغ بر 375 هزار میلیارد تومان از محل منابع این طرح به استان فارس اختصاص یابد‌ .

به گفته پاک فطرت، طی تفاهم نامه مبادله شده بین استانداری فارس، معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، بنیاد علوی و بانک سینا، به طرح‌های اقتصادی و اشتغال‌زا مستقر در مناطق روستایی، تسهیلات با سود یارانه‌دار تعلق می‌گیرد؛ پرداخت 5 درصد از سود این تسهیلات را معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری و 5 درصد آن را نیز بنیاد علوی تقبل کرده است، بدین صورت سود تسهیلات مذکور معادل 8 درصد خواهد بود‌ .

وی اضافه کرد: طی تفاهم نامه‌های دیگری و با پیگیری انجام شده از طریق معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری و با همکاری صندوق توسعه ملی و پست بانک به طرح‌های اشتغال‌زا در مناطق روستایی کمتر توسعه یافته استان تسهیلاتی با سود 12 درصد نیز تعلق می‌گیرد‌   .

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری فارس یادآور شد: تفاهم‌نامه‌ای نیز فی‌مابین معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، بنیاد برکت و بانک پارسیان منعقد شده که بر اساس آن قرار است به زودی به طرح‌های اشتغال زا در مناطق روستایی تسهیلاتی با نرخ سود 8 درصد پرداخت شود‌ .

پاکفطرت خاطرنشان کرد: این تسهیلات به تمام فعالیت‌های اقتصادی در حوزه‌ی روستایی همچون زراعت، دام، باغ، گلخانه، پرورش آبزیان، طیور و بخش‌های مختلف خدمات مکانیزاسیون کشاورزی، صنایع تبدیلی و صنایع تکمیلی در بخش کشاورزی، معادن کوچک و صنایع دستی تعلق می‌گیرد.

وی همچنین به کشاورزان و باغداران توصیه کرد که با پرهیز از خام فروشی محصولات کشاورزی، به دنبال ایجاد کارگاه‌های خانگی باشند چرا که این کار به ایجاد فرصت‌های شغلی تازه و افزایش سطح رفاه روستاییان کمک می‌کند و از میزان مهاجرت روستاها به حاشیه شهرها نیز می‌کاهد.

پاکفطرت، کارآفرینان و جوانان روستایی را به استفاده حداکثری از ظرفیت‌های استان در زمینه صادرات دعوت و اضافه کرد: روستاییان با استفاده از ظرفیت‌های موجود استان فارس ضمن ایجاد فرصت‌های شغلی، زمینه‌های ورود ارز به کشور را فراهم کند.

مدیرکل دفتر روستایی استانداری فارس پیشنهاد داد که روستاییان با تاسیس تعاونی‌های روستایی به ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات و برندسازی کالای با کیفیت این بخش اعم از انجیر، زیتون و دیگر محصولات همت کنند.

وی با تاکید بر اینکه فرصت‌های شغلی متفاوتی در روستاها وجود دارد و روستاهای استان از پتانسیل‌های بسیار بالایی در حوزه گردشگری برخوردارند، گفت: یکی از فرصت‌های اشتغال پایدار روستائیان، صنعت گردشگری است و یکی از مهمترین بخش‌های اشتغالزایی به شمار می‌رود و دفتر روستایی استانداری فارس جهت حمایت از برنامه‌های گردشگری نیز در استان از آمادگی کامل برخوردار است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس نیز از مصوب شدن 2 هزار و 584 طرح از مجموع چهار هزار و 99 طرح اشتغالزایی روستایی در کمیته فنی اشتغال این استان خبر داد و گفت: اعتبار طرح‌های مصوب که از محل اعتبارات اشتغال فراگیر و پایدار روستایی تامین می‌شود بیش از 15 هزار میلیارد ریال است.

به گفته یدالله رحمانی، از مجموع طرح‌های مصوب نیز 2 هزار و 361 طرح به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند که اعتبارات 486 طرح به مبلغ 459 میلیارد تومان از محل اشتغال فراگیر روستایی و اعتبارات یک‌هزار و 875 طرح به مبلغ 531 میلیارد تومان از محل اعتبارات اشتغال پایدار روستایی تخصیص خواهد یافت‌ .

وی اظهار کرد: با عملیاتی شدن 2 هزار و 361 طرح یاد شده، پیش‌بینی می‌شود که برای 14 هزار و 561 نفر فرصت شغلی در استان ایجاد شود.

رحمانی یادآور شد: بیشترین تقاضا در طرح‌های اشتغال روستایی مربوط به رسته صنایع دستی، گلیم، گبه و فرش و در بخش فراگیر در رسته گردشگری است.

مدیر کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی استان فارس نیز به بسته‌های اشتغال پایدار در روستاها اشاره و خاطرنشان کرد: ایجاد اشتغال وظیفه کل حاکمیت است و همه‌ی ما باید برای تحقق این مهم تلاش کنیم که در این راستا طرح روستای بدون بیکار گامی مثبت در مسیر توسعه و اشتغال است‌.

سهراب مختاری، با بیان اینکه طرح توسعه اشتغال پایدار در روستا در کنار حفظ محیط زیست شوق و امید را برای مردم فراهم می‌کند، به ظرفیت‌هایی موجود برای ایجاد اشتغال در روستاها به ویژه صنعت گردشگری اشاره و عنوان کرد: امکانات بالقوه‌ای که در مناطق روستایی مثل شرایط جغرافیایی و آب هوا وجود دارد در زمینه ایجاد اشتغال بسیار حائز اهمیت است و می‌توانیم در قالب طرح تکاپو از این ظرفیت‌ها برای ایجاد اشتغال در روستا ها استفاده کنیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس پیش از این از تصویب ۱۰۰۸ طرح اشتغال فراگیر و روستایی و عشایری با اعتبار بیش از ۵۸۳ میلیارد تومان در فارس خبر داده بود و در این خصوص گفت: تمام تلاش ما برای ایجاد یک تعریف مشترک برای تحقق اشتغال و ارائه تسهیلات اشتغال آفرین است.

مختاری میزان تسهیلات پرداخت شده درحوزه اشتغال روستایی را تا پایان سال 96 بیش از ۱۰۳۲ میلیارد تومان اعلام عنوان کرد: از این رقم تاکنون حدود 400 میلیارد تومان به استان ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه دربحث اشتغال روستایی و عشایری کل اعتبارات بیش از ۵۱۵ میلیارد تومان است،  گفت: از این مبلغ ۱۸۰ میلیارد ابلاغ و ۶۷ میلیارد تومان تخصیص یافت.

اما فارغ از مباحث فوق همچنان یکی از معضلات روستائیان فارس در زمینه مسکن دریافت تسهیلات برای مقاوم سازی منازل مسکونی است. طبق گفته مسئولان این امر نسبت به گذشته شتاب بیشتری گرفته است تا دغدغه آنان برطرف شود.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس با بیان اینکه سال گذشته تسهیلات ١٨ و ٢٠ میلیون تومانی برای مقاوم سازی 10 هزار و ٧٠٠ واحد روستایی استان با بهره ٤ درصد ارائه شده است، خاطرنشان کرد: سال ٩٦ هم در حوزه تسهیلات مقاوم سازی و هم پرداخت خسارت سیل، تخصیص ها به ٩٠ درصد رسید.

عطاء ‎ الله زمانی با یادآوری این موضوع که امسال مصوب شده که تسهیلات از ١٨ و ٢٠ میلیون به ٢٥ میلیون تومان افزایش یابد، گفت: اگرچه این مهم تصویب شده اما هنوز ابلاغ و اجرا نشده است.

وی اضافه کرد: سال گذشته از حدود ٥٨٨ هزار املاک روستایی در سطح روستاها حدود ٢٢٥ هزار واحد مقاوم سازی شدند که ٥ درصد بالاتر از متوسط کشوری بوده است.

زمانی با یادآوری این مطلب که سال گذشته ١٤ هزار سهمیه ارائه تسهیلات برای واحدهای روستایی فارس تصویب شد که ١٠٠ درصد جذب شدند، ابراز امیدواری کرد که امسال با افزایش میزان تسهیلات  شاهد مقاوم سازی تعداد بیشتر واحدهای روستایی باشیم.

به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران توجه ویژه به روستاها و برنامه‌ریزی برای توسعه روستایی علاوه بر افزایش تولید ناخالص ملی، موجب ماندگاری جمعیت مولد به ویژه جوانان و نوجوانان در این مناطق شده و جامعه را از پیامدهای مهاجرت و حاشیه‌نشینی، مشاغل کاذب، فقر و آسیب‌های اجتماعی می‌رهاند.

راهکارهای جدید دولت و گام بلند استان فارس در این زمینه که جایگاه این استان را به صدر رسانده، پنجره‌ای رو به امید مقابل روستائیانی باز کرده است که ماندن در روستا و تداوم تولید را اگرچه با دشواری، به حاشیه نشینی در شهرها و پرداختن به مشاغل کاذب و تن دادن به آسیب‌های متعدد، ترجیح می‌دهند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام توليد منطقه فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۳۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ حسن بهرام نیا در دیدار با سید مجید هدایت، مشاور وزیر و دستیار ویژه وزیر کشور در امور صنعت و تیم اقتصادی وزارت کشور اظهار کرد: امید است که خروجی این حضور منتج به یک تحول بسیار خوب با هدف جهش تولید و مشارکت مردم در استان شود.
وی تصریح کرد: استان ایلام دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی از جمله: منابع نفت، گاز، کشاورزی، گردشگری و به ویژه گردشگری سلامت با توجه به نزدیکی مرز مهران با کشور عراق است که البته در این حوزه‌ها در استان کار شده است؛ اما باید بیش از گذشته با حمایت مسئولان ارشد کشور مورد توجه قرار گرفته است.

بهرام نیا با بیان این که در حوزه بهره وری، چهار حوزه اصلی گردشگری، آب، نفت و گاز و صنعت مورد توجه بوده است، افزود: ۱۸ کمیته زیرمجموعه ذیل این چهار بخش اصلی به منظور بهره وری و ارتقاء تولید و رشد در استان تشکیل شده است.
استاندار ایلام تشریح کرد: استان ایلام، ظرفیت بسیار خوبی در حوزه نفت و گاز دارد که بالقوه است و باید از این ظرفیت‌ها در حوزه‌های پایین دستی و تأمین خوراک صنایع پتروشیمی و پالایشگاه استان استفاده شود.
وی بیان کرد: یکی از ظرفیت‌های بالقوه استان پتروشیمی ایلام، شرکت ارغوان گستر و پتروشیمی ایلام است که با حضور تیم وزارت کشور در استان انتظار می‌رود هر چه زودتر این ظرفیت‌ها به نتیجه برسد و شاهد ایجاد اشتغال و جهش تولید در استان باشیم.

وی با بیان این که در حوزه مهار آب‌های سطحی در سطح استان اقدامات و گام‌های بزرگی در دولت سیزدهم در مقام مقایسه با سال‌های گذشته برداشته شده است، اضافه کرد: سد میمه از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار است و انتظار می‌رود که به زودی به بهره برداری برسد.
استاندار ایلام تصریح کرد: پارک پلی پروپیلن منطقه آزاد هم در دست اقدام است و فرصت خوبی برای صادرات، اشتغال و توسعه استان به شمار می‌رود که حدود ۲ هزار و ۷۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
بهرام‌نیا با اشاره به این که مرحله اول سامانه گرمسیری تکمیل شده است و پیش بینی می‌شود، مرحله دوم تا پایان سال به بهره برداری برسد، ابراز کرد: پتروشیمی دهلران، پتروشیمی دره شهر، پتروشیمی هلیلان و صبا انرژی دهلران، می‌تواند یک تحول بزرگ در حوزه اشتغال، انرژی و تولید در استان ایجاد کند.

استاندار ایلام با اشاره به این که در دولت سیزدهم ۲۳۲ واحد از تعداد ۴۷۰ واحد نیمه تعطیل در استان احیاء و فعال شده است، تصریح کرد: تمام انرژی ما به منظور چرخیدن چرخ کارخانه‌ها و واحد‌های نیمه فعال و ایجاد اشتغال در استان است.
وی بیان کرد: استان ایلام، استانی غنی است که در ظرف چند سال آینده به یکی از استان‌های برخوردار کشور تبدیل می‌شود و با این همه ظرفیت و پتانسیل که در استان وجود دارد، همت و تلاش دولت برای توسعه استان بسیار جدی است.
بهرام نیا با بیان این که وحیدی یکی از وزرای جهادی کشور است، خاطرنشان کرد: وزیر کشور در ایام اربعین در استان چندین بار حضور داشتند و نگاه ویژه‌ای به استان ایلام دارند که این استان توانمند شود.
هیأت اقتصادی و صنعتی به سرپرستی سید مجید هدایت، مشاور و دستیار ویژه وزیر کشور در امور صنعت، به پیشنهاد وزیر کشور به مدت ۲ روز به منظور بررسی ظرفیت‌ها و مسائل اقتصادی و صنعتی ایلام به این استان سفر کرده است.

دیگر خبرها

  • اشتغال ۲۰۰ نفر در کهگیلویه و بویراحمد با بازگشت ۵۰ واحد راکد به چرخه تولید
  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • نقش مهم تعاونی ها در جهش تولید
  • تحقق ثبات اقتصادی با کم شدن هزینه‌های دولت
  • تشکیل شورا‌های جوان‌سازی در روستا‌های فارس
  • تعاونی خیرین با هدف توسعه اشتغال و تولید ایجاد شود
  • امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس
  • شورای جوان سازی روستا‌ها تشکیل می‌شود
  • افزایش ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب فارس
  • تیم شهید نادری قهرمان جام ۳ جانبه روستایی نهاوند شد