Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا ازفارس، کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز درباره مصرف صحیح داروها ،گفت: در اشکال دارویی مایع، مانند شربت‌ها، الگزیرها، قطره‌ها و سوسپانسیون‌ها، رساندن دوز صحیح دارو به بدن بیمار بسیار اهمیت دارد. دکتر «فاطمه دستغیب» با اشاره به اینکه این نکته به‌ویژه در کودکان و نوزادان از اهمیت بیشتری برخوردار است، افزود: مصرف مقادیر بیشتر از توصیه پزشک، سبب ایجاد عوارض جدی و مصرف کمتر نیز سبب کاهش اثربخشی آن می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: قبل از دادن دارو به کودک، لازم است دستور داخل جعبه را به دقت مطالعه کنیم و دارو را به همان اندازه که پزشک تجویز کرده به کودک بدهیم. دکتر دستغیب با بیان اینکه هر سی‌سی برابر یک میلی‌لیتر و هر میلی‌لیتر نزدیک به ۲۰ قطره است، توضیح داد: در صورت استفاده از قاشق برای دادن دارو توجه کنیم که اغلب حجم قاشق چایخوری دو و نیم سی سی، مرباخوری پنج سی سی،و غذاخوری پانزده سی سی است. وی با تاکید بر اینکه از قاشق‌های آشپزخانه برای دادن دارو به کودکان استفاده نکنیم، توضیح داد: اندازه قاشق‌ها بسیار متفاوت بوده و حتی اگر استاندارد باشد، شیوه پرکردن دارو برای هر فرد، متفاوت است. این کارشناس مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم با توضیح این مطلب که بعضی افراد دارو را در قاشق سر پر و بعضی نیز سر خالی مصرف می کنند و این موضوع سبب، مصرف دوز اشتباه می شود، هشدار داد: همیشه از وسیله‌های توصیه شده و موجود در بسته‌بندی دارو مانند پیمانه یا قطره چکان استفاده کنید و در مورد مقادیری که با این وسیله‌ها قابل اندازه گیری نیستند، از سرنگ استفاده کنید. دکتر دستغیب با اشاره به اینکه همواره مطمئن شویم که از وسیله مناسب برای دادن دوز صحیح استفاده می کنیم، یادآور شد: اگر در مورد شیوه دادن دارو به کودک خود مطمئن نیستیم، از داروساز، در مورد شیوه اندازه‌گیری و روش صحیح مصرف داروها راهنمایی بخواهیم. وی افزود: مردم استان فارس در صورت داشتن هر گونه پرسش در این زمینه، می توانند با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم دانشگاه علوم پزشکی شیراز با شماره تماس های ۱۹۰ ویا ۱۴۹۰ و یا ۳۲۳۳۱۰۱۷ (۰۷۱) تماس بگیرید

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان فارس پزشک دارو دانشگاه علوم پزشکی کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۳۸۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت گفت: تزریق آنتی‌بیوتیک "سفتریاکسون" فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان انجام شود.

به گزارش مشرق، زهرا جهانگرد با تاکید بر اینکه تزریق آنتی‌بیوتیک "سفتریاکسون" فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان (در مکان مجهز به تجهیزات احیاء و تیم متبحر برای انجام عملیات احیاء) انجام شود، اظهار کرد: در صورت مصرف دارو در مراکز فاقد تجهیزات، منجر به عوارض دارویی شده، جان بیمار در خطر خواهد بود.

وی افزود: به‌منظور پایش علائم بالینی و تحت‌نظر به‌منظور پایش وقوع عوارض ناخواسته احتمالی، بیماران باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از تزریق تحت نظر باشند و در صورت بروز هرگونه علائم و نشانه‌های ازدیاد حساسیت، تزریق دارو قطع و اقدامات حمایتی و درمانی لازم بر اساس علائم بالینی انجام گیرد.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت توصیه کرد: از تجویز و مصرف داروی سفتریاکسون در موارد مصرف تایید نشده و فاقد اندیکاسیون‌های تایید شده و همچنین مصرف خودسرانه و غیرمنطقی داروهای آنتی‌بیوتیک از جمله داروی سفتریاکسون اجتناب شود.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • این غذاها و داروها را با هم مصرف نکنید؛ از وارفارین و زغال اخته تا الکل و آنتی هیستامین
  • آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران
  • توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است
  • واکنش سازمان غذا و دارو به توصیه به مصرف آب چاه
  • آب معدنی استفاده کنیم یا نه؟
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • اشتباه قند خونی درباره دیابت