Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، برخی منابع برای توت فرنگی بیش از 41 خاصیت دارویی می شمارند که خاصیت ضد افسردگی یکی از آنهاست و احساس تنهایی از دلایل آن؛ سرنوشتی که توت فرنگی کردستان بدلیل زود رنج بودنش برای آینده خود متصور بود.
تنهایی برای زود رنج ها مانند تیغی بران است که اگر به موقع به آن رسیدگی نشود صدمات جبران ناپذیری وارد می کند و توت فرنگی کردستان به عنوان بزرگترین محصول باغی این استان که همه ساله در فصل بهار زینت بخش مهمانی ها و سبد میوه بسیاری از ایرانی هاست این روزها نیازمند توجه بیشتر از جانب دست اندرکاران برای ایفای نقشی بیشتر در توسعه و اقتصاد کشاورزی بهره برداران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این میوه به تنهایی با سه هزار و 200 هکتار سطح زیر کشت و تولید حدود 47 هزار تنی در سال، نان آور بیش از 13 هزار بهره بردار باغی کردستان است که حاصل یکسال دسترنج خود را حدود سه ماه (از اواخر فروردین تا اوایل تیر ماه) برداشت و برای تازه خوری روانه بازار مصرف می کنند.
کشت توت فرنگی در کردستان سابقه ای نزدیک به یک سده دارد، آب و هوا، شرایط اقلیمی، بارش های مناسب و کشاورزان سخت کوش همه دست بدست هم داده تا این استان به قطب تولید توت فرنگی کشور تبدیلی شود.
باغداران و کشاورزان این استان با تامین حدود 75 درصد از این محصول در کشور رتبه اول را در تولید توت فرنگی ایران به خود اختصاص داده اند.
علاوه بر آن سالانه حدود 320 هزار تن انواع میوه در 41 هزار هکتار از باغات کردستان تولید می شود که توت فرنگی با 47 هزار تن تولید سهمی نزدیک به 15 درصدی از انواع تولیدات باغی را به خود اختصاص داده که این ظرفیت بالفعل نیازمند توجهی ویژه برای بالقوه شدن است .
در کنار آن توت‌ فرنگی از محصولات بومی منطقه است که علاوه بر جنبه اقتصادی در بین مردم، دارای محبوبیت و احساس تعلق‌ خاطر خاصی نیز هست.
مسئولان و متولیان استانی در این شرایط بر آن شدند سالانه در قالب برگزاری مراسم شکرگزاری برداشت محصول، همایش‌ها، جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های ملی و محلی این محصول باغی کردستان را معرفی و ظرفیت های خاص آن مورد بررسی و بازبینی قرار دهند.
برند سازی، ایجاد صنایع تبدیلی، ارائه روش های نوین کشاورزی، استفاده از ارقام مناسب کشت و برگزاری جشنواره ها از جمله اقداماتی است که برای نقش آفرینی یک محصول در توسعه و اقتصاد پایدار جوامع کافی است و انجام این اقدامات برای محصولی مانند توت فرنگی در دستور کار بسیاری از دستگاه های اجرایی قرار گرفته است.
در این بین برند سازی پیش زمینه انجام مقدمات نقش آفرینی یک محصول در توسعه پایدار است که برای رسیدن به این هدف می توان با اجرای مناسب جشنواره‌های استانی و معرفی و تبلیغ آنها در نگاهی وسیع تر به جشنواره‌هایی ملی تبدیل کرد تا در کنار جذب گردشگران داخلی و خارجی، سود آوری را برای کشاورزان همراه داشته باشد.
رئیس گروه توسعه گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان درباره برگزاری جشنواره ‌های مربوط به محصولات کشاورزی معتقد است با توجه به اینکه مراحل کشت، داشت و برداشت براساس تقویم خاصی انجام می‌شود و هر یک فصل خاصی دارد، می‌توان از این فرصت‌ها به ‌عنوان یک رویداد بهره برداری کرد.
آوات مکاری افزود: در مجموع از جشنواره‌های کشاورزی می‌توان به ‌عنوان فرصتی درخشان‌ برای توسعه گردشگری داخلی و خارجی بهره برد چرا که با یک برنامه‌ریزی ساده، مشارکت گسترده جوامع محلی و هدایت و حمایت بخش دولتی و همت بخش مردمی قابل اجرا هستند.
وی ادامه داد: در صورتی که مردم محلی بتوانند بخشی از محصول و تولیدات خود را در خلال این جشنواره‌ها به فروش برسانند علاوه بر تحقق اهداف گردشگری بومگردی در رشد اقتصاد منطقه و جامعه محلی تاثیر بسزایی خواهد داشت.
مکاری گفت: در جشنواره‌ها باید تلاش شود تمام فرآورده‌های یک محصول عرضه شوند و در دسترس بازدید کنندگانی که می‌توانند خریدار به حساب آیند، قرار گیرند و علاوه بر آن مردم جوامع محلی نیز در راستای پایداری رویدادها با دستگاه های اجرایی همگام و همراه باشند.
وی یادآور شد: باید شرایطی فراهم شود تا مردم برگزاری این جشنواره ها را برای خود مفید به فایده دانسته و شرکت یا برگزای آن را کمکی برای ارتقای معیشت و درآمد خود بدانند.
قرارگیری روزی بنام «توت فرنگی» کردستان در تقویم محلی این استان خبری تازه و دیدگاهی جدید است که محمد ابراهیم زارعی فرماندار سنندج آن را تایید کرده و گفته است: جشنواره توت ‌فرنگی در تقویم گردشگری این شهرستان ثبت شده و هر سال برگزار می‌شود.
وی معتقد است: برگزاری اولین جشنواره توت فرنگی کردستان در راستای برندسازی این محصول انجام می شود که روستای شیان سنندج از توابع بخش سیروان 6 تیر ماه جاری میزبان اولین جشنواره است.
زارعی هدف از برگزاری این جشنواره را شناساندن توت فرنگی کردستان و به موازات آن معرفی جاذبه های گردشگری منطقه اعلام کرد و اظهار داشت: این جشنواره در تقویم گردشگری شهرستان ثبت و مقرر شده به صورت سالانه برگزار شود.
وی با بیان اینکه توت فرنگی کردستان بسیار متفاوت است و می تواند منبع درآمدی مناسبی برای تولید کنندگان باشد، افزود: ایجاد صنایع تبدیلی از نیازهای این محصول برای ایفای نقش توسعه گری در شهرستان و استان است چون با این اقدام می توان هم به معرفی در سطح کشوری و جهانی کمک کرد و هم باعث توسعه، اشتغال و درآمد منطقه شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز می گوید: میزان تولید توت فرنگی کشور سالانه حدود 65 هزار تن برآورد می شود که استان کردستان سهم 47 هزار تنی در آن دارد و ارقامی چون کویین الیزا، پاروس و دیامونت در این منطقه کشت و تولید می شود.
محمدفرید سپری با اشاره به اینکه حمایت ترویجی از کشاورزان مهمترین گام در راستای ایجاد انگیزه در کشت این محصول است، اظهار داشت: معرفی ارقام جدید با عملکرد بالاتر و ماندگاری زیاد از اقدامات این سازمان برای خانواده هایی است که معیشت آنان ارتباط تنگاتنگی با کشت این محصول دارد.
وی گفت: محصول توت‌ فرنگی ارقام جدید با عملکرد 16 تنی در هر هکتار و ماندگاری 40 روزه است در حالیکه ارقام قبلی عملکردی چهار تنی در هر هکتار و ماندگاری یک هفته ای داشتند.
سپری اضافه کرد: علاوه بر آن می خواهیم طبق سیاست های جهاد کشاورزی کشت انتظاری و پاییزه آن را در مزارع گسترش دهیم که طرح آزمایشی مینی تونل های حفاظت از خسارت های سرمازدگی، بارش تگرگ و بارش بی از حد باران در بهار در حال اجرا است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در خصوص ایجاد صنایع تبدیلی این محصول نیز افزود: هم اکنون مقداری از این محصول در کارخانه ها فرآوری می شود ولی انتظار می رود با سرمایه گذاری های بیشتر از سوی بخش خصوصی این اقدام در سطح بیشتری انجام شود.
سپری یادآور شد: در حال حاضر 111 واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی دارای پروانه بهره برداری از سازمان جهاد کشاورزی با ظرفیت فراوری 740 هزار تن انواع محصولات زراعی، دام، طیور، شیلات، باغ در استان فعال است.
وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی خود برگزار کننده جشنواره ها و همایش های مختلف محصولات کشاورزی در استان است، تاکید کرد: در کنار آن از برگزاری جشنواره ها، نمایشگاه ها و همایش های علمی نیز پشتیبانی می کند.
وی در خصوص برگزاری جشنواره توت فرنگی استان گفت: علاوه بر همکاری با این جشنواره در سال جاری، سازمان جهاد کشاورزی یکی از اعضای اصلی برگزاری نهمین همایش ملی یافته‌های پژوهشی کشاورزی با محوریت توت فرنگی در دانشگاه کردستان بود.
بنا به این گزارش، توت فرنگی کردستان به ترتیب بیشتر در شهرستان‌های سنندج، کامیاران، مریوان و سروآباد تولید می شود.
توت فرنگی به عنوان ملکه میوه ها در آسیا شناخته می شود، میوه ای سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی که خواص و فواید درمانی زیادی دارد و حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، فیبر و ویتامین است.
توت فرنگی گیاهی چند ساله است و در طول زمان باردهی امکان دارد بر اثر حوادثی مانند خشکسالی، سرمازدگی و آتش سوزی قسمت های از مزرعه آسیب ببیند به همین خاطر کشاورزان باید در طول سال از این میوه مراقبت کنند.
راه اندازی صنایع تبدیلی و بسته بندی وابسته به این محصول و اختصاص غرفه ویژه توت فرنگی کاران در میدان میوه و تره بار تهران به عنوان مرکزی برای پخش این میوه در سایر بازارها می تواند گام بسیار مهمی برای رونق این محصول در داخل کشور باشد.
استان کردستان به دلیل قابلیت ها و ظرفیت های مناسبی از جمله مرزی بودن 2 شهرستان بانه و مریوان به عنوان فرصتی دیگر و گذرگاهی برای خروج محصولات استان به کشورهای همسایه بویژه کشور عراق، می تواند بازار خارجی بسیار خوبی برای توت فرنگی این استان باشد.
درآمد ناخالص بخش کشاورزی استان در سال 96 بیش از 41 هزار و 54 میلیارد ریال برآورد شده که شامل 16 هزار و 9 میلیارد ریال آن در زمینه زراعت ، هشت هزار و 855 میلیارد ریال آن درزمینه باغبانی و 16 هزار و 190 میلیارد ریال آن در زمینه دام و طیور و آبزیان بوده است.
بر اساس آخرین سرشماری کشاورزی (سال 1393 ) تعداد 113 هزار و 630 بهره بردار بخش کشاورزی در سطح 163 هزار 873 واحد بهره برداری در استان مشغول فعالیت هستند.
از این تعداد بهره بردار 88 هزار و 292 مورد مربوط به زیر بخش زراعت، 46 هزار و 41 مورد مربوط به زیربخش باغبانی و مابقی آن مربوط به زیر بخش امور دام و طیور و صنایع کشاورزی است.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افسردگی توت فرنگی ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۵۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل افزایش وزن که از آن بی خبر هستید

آفتاب‌‌نیوز :

خستگی و افزایش وزن از مشکلات رایجی هستند که بسیاری از افراد تجربه می‌کنند.

این علائم اغلب پیامد طبیعی استرس و کمبود خواب هستند، اما گاهی اوقات ممکن است از ابتلا به یک بیماری زمینه‌ای ناشی شوند. در مقاله‌ی امروز دیجی‌کالا مگ به معرفی شایع‌ترین دلایل خستگی و افزایش وزن ناخواسته می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

۱. کم‌کاری تیروئید

هیپوتیروئیدیسم یا کم‌کاری تیروئید زمانی رخ می‌دهد که غده‌ی تیروئید نتواند به‌اندازه‌ی کافی هورمون تولید کند. درنتیجه، کاهش متابولیسم بدن به افزایش وزن و خستگی منجر می‌شود. سایر علائم کم‌کاری تیروئید عبارتند از:

بی‌حسی و گزگز دست‌ها

یبوست

درد بدن و عضلات

افزایش کلسترول خون

عدم تحمل سرما

پوست و موی خشک و زبر

کاهش میل جنسی

پریود‌های مکرر و سنگین

پف‌کردگی یا افتادگی پلک

صدای ضعیف و خشن

فراموشی

معمولاً برای درمان کم‌کاری تیروئید دارو تجویز می‌شود تا جایگزین هورمون‌های غده‌ی تیروئید شود. مصرف بیش از حد دارو سطح هورمون‌های تیروئید را بالا می‌برد که این امر باعث خستگی، افزایش اشتها و افزایش وزن می‌شود. بنابراین، پیروی از دستورالعمل‌های پزشک در حین درمان ضروری است.

۲. سندرم تخمدان پلی‌کیستیک

سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) زمانی اتفاق می‌افتد که تعادل هورمون‌های تولید مثل در زنان از بین برود. افزایش وزن و ناتوانی در لاغر شدن در افراد مبتلا به PCOS رایج است. غالباً در این بیماران افزایش وزن از مقاومت به انسولین ناشی می‌شود.

سلول‌های بدن با جذب گلوکز خون (قند خون) از آن به‌عنوان منبع انرژی استفاده می‌کنند. در مبتلایان به مقاومت به انسولین، سلول‌ها نمی‌توانند به کمک این هورمون گلوکز را جذب کنند که این امر باعث افزایش قند خون می‌شود. درنتیجه، بدن برای کنترل قند خون انسولین بیشتری تولید می‌کند که همین امر به افزایش وزن و دیابت نوع ۲ منجر می‌شود.

علاوه بر چاقی، زنان مبتلا به PCOS ممکن است خستگی را هم تجربه کنند. سایر علائم این سندرم عبارتند از:

قاعدگی نامنظم یا قطع قاعدگی

ناباروری

افزایش کلسترول خون

علائم افزایش هورمون‌های مردانه (مانند رشد بیش از حد مو در صورت، بازوها، سینه و شکم)

افسردگی

هیچ درمانی برای PCOS وجود ندارد، اما بیماران می‌توانند با دارو علائم خود را کنترل کنند. درمان‌های PCOS شامل موارد زیر هستند:

داروی متفورمین که کاهنده‌ی قند خون است.

قرص‌های ضدبارداری

هورمون‌درمانی با پروژسترون

درمان‌های ناباروری مانند لقاح آزمایشگاهی (IVF)

علاوه بر این، پیروی از رژیم غذایی سالم و خوردن غذا‌های طبیعی و فرآوری‌نشده مانند ماهی، سبزیجات برگ سبز تیره و غذا‌های غنی از فیبر می‌تواند به کنترل بعضی از علائم PCOS کمک کند.

۳. افسردگی

افسردگی یا اختلال افسردگی عمده (اساسی) یک اختلال خلقی است که در آن غم و اندوه بر عملکرد فرد تأثیر می‌گذارد. افراد مبتلا به افسردگی اغلب با خستگی مزمن دست و پنجه نرم می‌کنند. متأسفانه، خستگی یکی از عوارض جانبی دارو‌های ضدافسردگی رایج، به‌ویژه مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) است.

از سوی دیگر، ممکن است اشتهای فرد افسرده تغییر کند که این امر با توجه به رفتار غذایی او می‌تواند کاهش وزن یا افزایش وزن را به دنبال داشته باشد. آمار‌ها نشان می‌دهد که تقریباً ۴۳ درصد افراد افسرده چاق هستند. احتمال چاق شدن بیماران مبتلا به افسردگی بسیار بیشتر از افرادی است که افسرده نیستند.

علاوه بر خستگی و افزایش وزن، افسردگی علائم دیگری هم دارد که عبارتند از:

از دست دادن علاقه به فعالیت‌هایی که قبلاً از آن‌ها لذت می‌بردید.

مشکل در خوابیدن یا خواب زیاد

کُندی حرکات یا گفتار

احساس بی‌ارزشی یا گناه

مشکل در تفکر، تمرکز یا تصمیم‌گیری

فکر کردن به مرگ یا خودکشی

درمان افسردگی شامل روان‌درمانی، دارودرمانی و تغییر سبک زندگی است.

۴. بی‌خوابی

بی‌خوابی یک نوع اختلال خواب است که به خواب رفتن را دشوار می‌کند یا در طول شب باعث بیدار شدن فرد می‌شود. وقتی شخص به‌دلیل بی‌خوابی به‌اندازه‌ی کافی نمی‌خوابد، طبیعتاً خسته شده و احساس خستگی می‌کند. اختلال خواب با افزایش وزن و چاقی هم مرتبط است، چون:

اشتها را افزایش می‌دهد

در یک مطالعه، محققان متوجه شدند که اثرات کمبود خواب در بدن مشابه‌ی فعال شدن سیستم اندوکانابینوئید (ECS) است. ECS نقش مهمی در تنظیم اشتها و سطوح انرژی دارد. این مطالعه نشان داد که بعد از ظهر‌ها سطح ECS در شرکت‌کنندگان کم‌خواب بیشتر می‌شد. افزایش ECS تقریباً در همان زمانی اتفاق می‌افتاد که این افراد گرسنگی و افزایش اشتها را گزارش می‌کردند و به مصرف میان وعده‌های بیشتر و ناسالم‌تر روی می‌آوردند.

با افسردگی در ارتباط است

بی‌خوابی با سایر مشکلات مانند افسردگی مرتبط است که این امر می‌تواند باعث خستگی و افزایش وزن ناخواسته شود. بی‌خوابی یکی از معیار‌های تشخیص اختلال افسردگی اساسی است، چراکه حدود ۹۰ درصد افراد افسرده بی‌خوابی یا خواب‌آلودگی در طول روز را تجربه می‌کنند.

۵. یائسگی

یائسگی زمانی اتفاق می‌افتد که دوره‌های قاعدگی برای ۱۲ ماه‌ی متوالی متوقف شوند. معمولاً یائسگی بعد از ۴۵ سالگی رخ می‌دهد و در این مدت، تولید دو هورمون استروژن و پروژسترون به میزان قابل توجهی کمتر می‌شود.

افزایش وزن

در دوران پیش‌یائسگی، سطح استروژن شروع به کاهش می‌کند که این تغییر هورمونی باعث کاهش متابولیسم بدن می‌شود؛ بنابراین حتی اگر فرد به پیروی از رژیم غذایی سالم ادامه دهد، احتمال افزایش وزن او بسیار بالا است.

خستگی

خستگی در افرادی که در حال یائسه شدن هستند، شایع است. چون استروژن و پروژسترون هر دو نقش مهمی در خواب دارند. استروژن سروتونین و سایر نوروترنسمیتر‌ها (پیام‌رسان‌های شیمیایی) را که بر چرخه‌ی خواب و بیداری تأثیر می‌گذارند، متابولیزه می‌کند. استروژن به پایین نگه داشتن دمای بدن در شب کمک می‌کند، از این‌رو برای خواب مفید است.

علاوه بر این، گرگرفتگی یا تعریق شبانه که هنگام خواب رخ می‌دهد، باعث ایجاد احساسات ناخوشایندی می‌شود که خواب را مختل کرده و منجر به بی‌خوابی می‌شوند.

سایر علائم

سایر علائم مرتبط با یائسگی عبارتند از:

تغییر در دوره‌های قاعدگی (کوتاه‌تر یا طولانی‌تر شدن دوره‌های پریود، افزایش یا کاهش حجم خونریزی، بیشتر یا کمتر شدن فاصله‌ی بین دو پریود)

گرگرفتگی و تعریق شبانه

خشکی واژن

نوسانات خلقی

کاهش مو‌های سر و افزایش مو‌های صورت

گاهی اوقات، پزشکان درمان با استروژن یا استروژن و پروژسترون را برای کمک به تسکین گرگرفتگی، تعریق شبانه و تغییرات خلقی توصیه می‌کنند. دارو‌های غیرهورمونی می‌توانند افسردگی و اضطراب را کاهش دهند و خشکی واژن را برطرف کنند.

۶. بیماری کوشینگ

بیماری کوشینگ یک اختلال غدد درون‌ریز است که در مبتلایان به آن سطح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) افزایش می‌یابد. ترشح هورمون آدرنوکورتیکوتروپین (ACTH) از غده‌ی هیپوفیز باعث تولید کورتیزول می‌شود. گاهی اوقات، وجود تومور در غده‌ی هیپوفیز علت افزایش تولید کورتیزول است.

در بیشتر موارد، بالا رفتن وزن اولین علامت بیماری کوشینگ است. چون افزایش کورتیزول می‌تواند میزان چربی بدن و نحوه‌ی توزیع آن را تغییر دهد. در مبتلایان به این بیماری، چربی در صورت، قسمت میانی و بالایی پشت و بین شانه‌ها انباشته می‌شود.

علاوه بر چاقی، بیماران مبتلا به کوشینگ دچار خستگی شدید می‌شوند. سایر علائم این بیماری عبارتند از:

ضعف عضلانی

استخوان‌های نازک و شکننده که به‌تدریج به پوکی استخوان منجر می‌شوند

سیستم ایمنی ضعیف

اختلالات خلقی

مشکل در تمرکز و حافظه

افزایش فشار خون

نازک شدن پوست که باعث ترک‌های پوستی و کبودی می‌شود

اختلال در تنظیم قند خون که به دیابت منجر می‌شود

رشد بیش از حد مو در صورت

اگر تومور غده‌ی هیپوفیز در بروز کوشینگ نقش داشته باشد، علاوه بر پرتودرمانی و شیمی‌درمانی جراحی برای برداشتن آن ضروری است. همچنین ممکن است پزشک دارو‌های مهارکننده‌ی هورمون را برای کاهش سطح کورتیزول تجویز کند.

۷. استفاده از دارو

بعضی از دارو‌ها می‌توانند باعث افزایش وزن شوند، از جمله:

دارو‌های دیابت

دارو‌های ضدروان‌پریشی مانند لیتیوم

دارو‌های ضدافسردگی

دارو‌های صرع

استروئید‌ها (کورتون‌ها)

دارو‌های پیشگیری از بارداری

دارو‌های کاهنده‌ی فشار خون

دارو‌های ضدافسردگی، دارو‌های کاهنده‌ی فشار خون، بعضی از دارو‌های تشنج و آنتی هیستامین‌ها باعث خستگی می‌شوند.

۸. نارسایی احتقانی قلب

در مبتلایان به نارسایی احتقانی قلب (CHF)، قلب نمی‌تواند خون کافی به سایر قسمت‌های بدن پمپاژ کند. درنتیجه، آب و مایعات در بدن بعضی از این بیماران انباشته می‌شوند. افزایش وزن ناگهانی (۱ تا ۱/۳ کیلوگرم طی ۲۴ ساعت یا ۲/۲ کیلوگرم طی چند هفته) از علائم احتباس مایعات است و احتمال دارد نشانه‌ی نارسایی احتقانی قلب باشد.

نارسایی احتقانی قلب ممکن است باعث خستگی شود، چون وقتی قلب خون کافی به سراسر بدن پمپاژ نمی‌کند، اکسیژن و خون زیادی به مغز نمی‌رسد. سایر علائم CHF عبارتند از:

تنگی نفس

ضعف پا

سرگیجه، گیجی یا مشکل در تمرکز

ضربان قلب نامنظم یا سریع

درمان CHF بر کاهش علائم و پیشگیری از آسیب‌دیدگی بیشتر قلب متمرکز است و معمولاً شامل تغییر سبک زندگی و مصرف دارو برای کاهش احتباس مایعات و بهبود عملکرد قلب می‌شود.

کلام پایانی

عوامل زیادی می‌توانند باعث خستگی و افزایش وزن ناخواسته شوند، از جمله مشکلات هورمونی، بی‌خوابی، افسردگی و یائسگی. با توجه به اینکه خستگی و افزایش وزن از علائم رایج بسیاری از بیماری‌ها محسوب می‌شوند، تشخیص علت بروز آن‌ها حیاتی است. تنها در این صورت است که می‌توانید علائم خود را درمان کنید.

اگر خستگی و افزایش وزن ناخواسته را تجربه کردید، در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا بیماری زمینه‌ای شما تشخیص داده شده و درمان شود. تشخیص به‌موقع بیماری به درمان سریع‌تر آن کمک می‌کند و کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • نفرات برتر رقابت‌های بین‌المللی کشتی فرنگی مشخص شدند
  • برگزاری اولین جشنواره گل و گلاب بردسکن
  • معرفی نفرات برتر رقابت‌های بین‌المللی کشتی فرنگی در مریوان
  • دلایل افزایش وزن که از آن بی خبر هستید
  • توت فرنگی جویبار در سبد میوه مناطق مختلف کشور
  • جزئیات رقابت‌های بین‌المللی کشتی فرنگی در مریوان
  • اظهارنامه پیش فرض؛گامی تازه در جهت هوشمندسازی نظام مالیاتی
  • (تصاویر) همه چیز درباره مراسم «هزار دف» کردستان در ۱۴۰۳
  • پژوهشگاه هوافضا؛ گامی در جهت تحقق اهداف فضایی کشور
  • تهیه اظهارنامه پیش فرض، گامی مهم در جهت هوشمندسازی نظام مالیاتی