Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، همایش افتتاحیه طرح غنی‌سازی اوقات فراغت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان تهران عصر یکشنبه، سوم خردادماه با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیب‌رضا ارزانی، دبیرستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، سیدهاشم خضری، سرپرست دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان تهران و همچنین بیش از 200 نفر از امامان جماعت مساجد و مدیران کانون‌های مساجد استان تهران در سالن همایش‌های دبیرخانه استان تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام ارزانی طی سخنانی در این همایش ضمن خیر مقدم به روحانیون، مدیران مسئول کانون‌های مساجد استان تهران و خانواده معزز شهدای مدافع حرم حاضر در جلسه، گفت: نام و نشان بچه‌های مسجد که همه ما با آن آشنا هستیم به معنای کسی است که از آغاز زندگی خود و زمانی که خود را شناخته است انس و ارتباط را با مسجد پیدا کرده است و این اعتقاد ماست که اگر کسی مرتبط با مسجد شد، و ارتباطش با مسجد نهادینه شد، قطعا خداوند او را کمک می‌کند که در مسیر بماند و او را از خطایا و لرزش‌ها در طول مسیر حفظ خواهد کرد.

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور بیان کرد: فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با قضات که به نوعی برای همه ما بود، همه ما باید در مقابل درگاه حضرت حق پاسخگو باشیم و طبیعتا هرکس بامش بیش برفش نیز بیشتر و هر کس مسئولیتش بیشتر است باید پاسخگوتر باشد. همه ما که اینجا هستیم نیز مسئول هستیم و به‌عنوان مدیران کانون فرهنگی هنری مساجد پاسخگویی بسیار دشواری داریم.

وی با توجه به فرارسیدن سالروز شهادت آیت‌الله بهشتی اظهار کرد: نگاه دکتر بهشتی همواره نگاهی تشکلاتی بود، وی فرزند اهل بیت(ع) بود، هم آینده‌نگری بسیار قوی داشت و هم نگاه عمل‌گرایانه داشت. ایشان در جمله‌ای بیان کرد «18 ماه از انقلاب گذشته است اما هنوز بسیاری از مشکلات حل نشده است، 18 ماه زمان کمی نیست». امسال چهلمین سال پاسداشت انقلاب عزیز است، دغدغه‌های بسیاری در حوزه‌های مختلف داریم، در حوزه‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی، اقتصادی و حوزه‌های خانواده. این پنج حوزه دغدغه ویژه مقام معظم رهبری است.

ارزانی ادامه داد: ما به‌عنوان کانون‌های فرهنگی هنری قرار است چه کارهایی انجام دهیم؟ اگر باشیم و نباشیم چه فرقی می‌کند، اگر 24 هزار کانون از فردا تعطیل شود، آیا ضربه به جایی می‌خورد و اتفاق خاصی می‌افتد؟ اگر احساس می‌کنیم اتفاقی که می‌افتد ضربه مهلکی به دین و فرهنگ و ارتباطات دینی است بدانید که خیلی تأثیرگذار هستیم، اما اگر تمام کانون‌ها حذف و تعطیل شود و اتفاقی رخ ندهد معلوم می‌شود باید خیلی قوی‌تر از اینکه کار می‌کنیم، کار انجام دهیم. چه کار‌هایی باید در حوزه کانون‌های فرهنگی هنری انجام دهیم و واقعا چه چیزی دغدغه امروز جامعه ما است؟

دبیرستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: در برخی از عرصه‌ها رشد‌های بسیار خوبی داشتیم، اما بعضی وقت‌ها عده‌ای در جامعه نگاه بسیار سیاهی دارد و همه چیز را از دست رفته می‌بینند، نگاه‌شان این است که نه دینی مانده، نه فرهنگی و نه اقتصادی. این نگاه واقعا نگاه درستی نیست و اگر از فرمایشات مقام معظم رهبری وام بگیریم آن وقت نگاه جامعی خواهیم داشت، نگاهی که فقط یک بخش را نمی‌بینید و کل فضای جامعه اسلامی را می‌بیند. خیلی از این سیاه‌نمایی‌ها ضربه بر پیکر انقلاب می‌زند، انقلابی که مبنای آن دینی و مکتبی است. بعضی وقت‌ها نیز نگاهی داریم که خیلی ایده‌آلیسم و واقعی نیست، این نگاه نیز ضربه می‌زند، مشکلات را نادیده می‌گیرند، همه چیز خوب است، شهر در امن و امان است و مشکلی نیست، این نگاه نیز نگاه خوبی نیست زیرا این نگاه نیز به نظام ضربه می‌زند. نگاهی که توصیه می‌شود یک نگاه واقع‌گرایانه است.

حجت‌الاسلام ارزانی با بیان اینکه هر محله اقتضائات مختلفی دارد، گفت: راهبر محله مسجد است، زیرا بالاترین مکان در هر محل از نظر شرافت و رتبه مسجد است، مساجد برای خداست، ما باید در مسجد چه کاری انجام دهیم؟ مقام معظم رهبری فرمودند «راهبر در مسجد روحانی مسجد است». روحانی هر مسجد با توجه به ارتباطش با مردم محله، اقتضائات محل را می‌داند، اقتضائات هر منطقه نیز فرق می‌کند، برای مثال منطقه 22 تهران با یک تهران باهم متفاوت هستند، پس نمی‌‌توانیم یک الگو را برای تمام جهان تعریف کنیم یا برای کل تهران یا حتی برای منطقه 22 تهران، این طور نیست، یک مسجد برای محل است، مسجد شهر است، مسجد جامع و یا مصلی است، مدل مسجد محل باید هم سو با اقتضائات محل باشد؛ در مسجد محله کانون‌های فرهنگی هنری «معین» محله هستند و روحانیون و مدیر کانون نیز بازوی فرهنگی هستند و باید با مدل محله فعالیت‌های مسجد را جلو ببرد.

وی ادامه داد: کانون‌های فرهنگی یکی از ظرفیت‌های نظام است که به همت روحانیون و جوانان مسجدی در طول سال‌ها ایجاد شده است و در کل کشور نیز وجود دارد؛ 24 هزار کانون ظرفیت بسیار بالایی است اما ما این ظرفیت را نادیده گرفته‌ایم، اگر هر کانون 500 عضو داشته باشد یعنی 12 میلیون عضو در کشور داریم و این 12 میلیون عضو اگر انس و ارتباط با مسجد پیدا کند می‌شود شهید مدافع حرم، می‌شود کسی که در انقلاب نقش اساسی و کلیدی دارد و دلسوز انقلاب و مبلغ اسلام است.

حجت‌الاسلام ارزانی تصریح کرد: بهترین فضا برای فعالیت فرهنگی مسجد است، باید به سراغ مساجد برویم. اما زمانی در مساجد موفق هستیم که شناخت داشته باشیم، ستاد عالی برای اینکه شناخت دقیق‌تر و درست‌تر از مساجد و کانون‌ها داشته باشد از مدیران مسئول کانون‌ها درخواست کرد تا کانون را در سامانه سجا ثبت کنند، به لطف خدا موج بسیار خوبی نیز در کل کشور ایجاد شد و از تعداد 24 هزار کانونی که به‌طور فیزیکی داشتیم و الکترونیکی نبودند تعداد 20 هزار و 504 کانون رسما در این سامانه ثبت شده‌اند. مرحله دوم نیز از 10 تیرماه آغاز خواهد شد و تا 31 مردادماه سال جاری مهلت ثبت اعضای کانون‌ها را خواهیم داشت.

وی ادامه داد: ستاد عالی وظیفه‌ اجرا ندارد و باید بسترسازی کرده و فضا را آماده کند. نیاز‌سنجی‌ها باید توسط روحانی مسجد انجام شود و مدل‌های عملیاتی را متناسب با نیازهای محله انجام دهند و بعد از آن مدل‌های موفق را در سامانه به اشتراک بگذارند تا دیگر کانون‌ها از آن استفاده کنند. این به اشتراک گذاشتن برنامه در این فضای سایبری می‌تواند کمک کند، تلاش هم می‌شود که این فضا از نظر امنیتی محفوظ بماند و دستخوش حوادث نشود. سامانه سجا یک فضای فراخ است برای ایجاد ارتباط میان بچه‌های مسجد.

دبیرستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور افزود: اکنون که بچه‌ها زمان زیادی را در موبایل و فضای مجازی تلف می‌کنند چه باید کنیم؟ معاونت فضای مجازی ستاد عالی نیز برای این موضوع ایجاد شده است و قرار بر این است تا تلاش کنیم که حداقل بخشی از وقت بچه‌های مسجد را به این فضا بیاوریم تا از آیات قرآن، اشعار، مهارت‌ها و دانش‌های مختلف استفاده کنند. ممکن است گفته شود چه انگیزه‌ای وجود دارد؟ در فضای کشور سایت‌های بسیاری وجود دارد و چرا باید از این سایت استفاده کنند؟ می‌گوییم؛ با بازی‌وار کردن فعالیت‌ها فضا را جذاب می‌کنیم، به این معنا که فرد با حضور در این فضا و خواندن یک جزء قرآن و یا انجام برنامه‌های خاص، امتیازی برای خود ثبت می‌کند که برای او جذاب است، این امتیاز کمک می‌کند تا فرد زمانی بیشتری را در این فضا بماند و این یک کار حرفه‌ای است، ما نباید فقط مشکل را مطرح کنیم که فضای مجازی چه کرده است؟ ما چه کرده‌ایم، وظیفه‌ای ما چیست؟ آسیب‌های اجتماعی وجود دارد وظیفه ما چیست؟

ارزانی با اشاره به شروع طرح غنی‌سازی اوقات فراغت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، بیان کرد: اول تا 15 تیرماه زمانی است که حدود 20 هزار کانون در کل کشور در حوزه اوقات فراغت فعال شده و تلاش می‌کنند تا میان بچه‌های محل و مسجد انس و ارتباط برقرار کنند.

وی همچنین از ایجاد تفاهم‌نامه میان مدارس و ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری خبر داد و گفت: امروز نیز معاون وزیر آموزش و پرورش اعلام کردند که چهار هزار مدرسه را در ایام تابستان در اختیار کانون‌های مساجد برای برنامه‌های فرهنگی هنری قرار خواهد داد، این یک بشارت بسیار خوبی است و می‌توانیم با انجام هماهنگی‌های لازم چند کانون باهم از فضای یک مدرسه استفاده کنند. فضای مدارس فضای خوبی است و می‌توان فعالیت‌های ورزشی را در این فضا انجام داد؛ ضمن اینکه تعامل مدرسه با مسجد موضوع بسیار ارزشمندی است که می‌تواند اتفاق بیفتد.

ارزانی در پایان یادآور شد: 30 هزار نفر از بچه‌های مسجد در طرح 1452، تحت پوشش قرار می‌گیرند و کانون‌هایی که علاقه‌مند هستند می‌توانند پس از ثبت کانون، اعضا را ثبت نام کنند تا تحت پوشش طرحی قرار گیرند که بین شبکه قرآن، ستادعالی، شورای انقلاب فرهنگی و سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می‌شود. دغدغه اساسی که عرض بنده است در قالب هنر و فرهنگ و به طور خاص فرهنگ است، باید قالب فرهنگ و هنر را در خدمت مبانی ارزشی قرار دهیم، کجا می‌توانیم این کار را انجام دهیم، ما معتقد هستیم مساجد و کانون‌ها بهترین فضا برای فعالیت‌‌ها و برنامه‌های فرهنگی و هنری هستند. البته تشخیص نوع فعالیت‌ها با روحانی مسجد است که با مردم محل ارتباط دارد، این موضوع مورد تأکید است و در اساسنامه‌ای هم که توسط شورای انقلاب فرهنگی تصویب شد به‌عنوان یک سند اساسی آمده است، که امام جماعت در مسجد جلودار است و رهبری مسجد با امام جماعت است؛ ترجیح این است که امام جماعت مسجد، مدیر کانون باشد اما ممکن است امام جماعت بگوید فرصت ندارد یا دغدغه‌های دیگری دارد و شخص دیگری را معرفی می‌کند که این امر نیز ایرادی ندارد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۶۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، ماموستا ملاقادر قادری امروز در مراسم افتتاح مسجد روستای «مزیدی» شهرستان پاوه در سخنانی اظهار داشت: خدمت تمامی حاضرین در این مسجد زیبا عرض خیرمقدم دارم و بسیار خوشحالم که امروز خانه‌ای دیگر از بیوت پروردگار را افتتاح نمودیم.
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: امروز ما مهمان خداوند متعال هستیم ولی بانی مراسم مردم عزیز روستای مزیدی هستند. به آنها تبریک می‌گوییم که خانه‌ای به این زیبایی برای قیامت خود ساخته‌اند خداوند از آنان قبول فرماید.
 
وی ادامه داد: آفرین بر مردم باغیرت مزیدی که با جمعیت کم و همت زیاد این بنای محکم را ساخته‌اند و تشکر و سپاس از تمامی خیرینی که با این عزیزان همراهی کرده و این خانۀ مبارک الهی را ساخته‌اند.
 
ماموستا قادری در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: خداوند متعال در آیۀ ۱۶۴ سوره مبارکه آل‌عمران می‌فرماید: «لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَ إِن كَانُواْ مِن قَبْلُ لَفِي ضَلالٍ مُّبِينٍ» من بر شما منت می‌گذارم به خاطر اینکه رسولی دلسوز، پیامبری مدیر و پیام‌رسانی شجاع برایتان فرستاده‌ام تا شمارا تعلیم داده و تزکیه و تربیت نموده و چگونه زیستن را به شما بیاموزد و شمارا از گمراهی و ضلالت برهاند.
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: در یک جمله بعثت رسول‌الله (ص) بهترین نعمتی است که خداوند به ما هدیه کرده است. علت مهم بودن بعثت به این دلیل است چون دنیا قبل از بعثت مملو از جهل و خرافات و تجاوز به حقوق بشر بود. مثلاً در سعودی دختران زنده‌به‌گور می‌شدند و در ایران با محارم ازدواج می‌شد و در روم دولت متمدن آن عصر، به حقوق حیوانات بیشتر از حقوق انسان‌ها توجه می‌کردند و در شبه‌جزیرۀ عربستان قبل از بعثت تنها ۴ نفر باسواد زندگی می‌کردند، بعثت در کلیۀ ابعاد زندگی افراد جامعه تغییر ایجاد کرد لذا باید قدردان این نعمت و شاکر پروردگار باشیم.
 
ماموستا قادری عنوان داشت: عرض کردم بعثت رسول‌الله (ص) در شبه‌جزیرۀ عربستان در همۀ شئون زندگی مردم سبب تغییرات شد و در مدرسۀ رسول‌الله (ص) در مدینۀ منوره کسانی فارغ‌التحصیل شدند که اسلام را به اسپانیا و جنوب چین و روم و استانبول رساندند و در اکثر دنیای معمورۀ آن زمان ندای لا اله الا الله و محمد رسول‌الله و الله‌اکبر طنین‌انداز شد.
 
وی افزود: خداوند متعال در مقابل این جهد و جهاد و ایثار حضرت خاتم به امتش و به اهل لا اله الا الله و محمد رسول‌الله (ص) می‌فرماید: من و فرشتگانم به این شخص والامقام درود می‌فرستیم «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ» پس شما هم از او تجلیل کنید «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا».
 
 امام جمعه شهرستان پاوه گفت: اولین کار پیامبر بزرگوار ما (ص) بعد از هجرت احداث مسجد بود و به ‌محض ورود به مدینۀ منوره اول مسجد قبا را بنا کرد و سپس مسجدی به نام مسجد جمعه و آنگاه مسجدالنبی را ساخت که این مکان مبارک بعد از مسجدالحرام و مسجدالأقصی سومین مسجد مسلمانان شد که از همان روز تأسیس تا امروز که ۱۴۴۵ سال از آن گذشته است، مایۀ خیر و رونق دین و پایگاه معنویت شده است.
 
ماموستا قادری تصریح کرد: پیامبر بزرگوار اسلام (ص) می‌فرمایند: «مَنْ بَنا لله مَسْجِداً بَنی اللهُ له بیتاً في الجَنَّةِ» هر کس در دنیا مسجدی بنا کند، خداوند در قیامت برای او در بهشت منزلی را آماده می‌کند و این مسجد بنا به این توصیۀ رسول‌الله (ص) بعد از ۱۶ قرن به امید این کلمۀ زیبای حضرت خاتم (ص) ساخته شده است.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به جایگاه مسجد در اسلام اشاره کرد و اظهار داشت: سلف ما در تعریف جایگاه مسجد فرموده‌اند: «المسجد دارالسلام، دارالعبادة، دار المشورة، دار المصحف و دارالجهاد» و باز فرموده‌اند: «حصون المؤمن ثلاثة المسجد و ذکر الله و قراءة القرآن» آنچه انسان مؤمن را حفظ می‌کند، سه چیز است، مسجد، ذکر خدا و قرائت قرآن کریم.
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: در آیین ما مساجد سنگرند و تضعیف مساجد تضعیف دین و مسلمین و آرزوی کفر و کافران است. در موضوع خواست دشمن که نیت آن‌ها تضعیف مسجد و صفوف مسلمین است، چند مثال را ذکر کرده‌اند که به خاطر اینکه بحث طولانی نشود نیازی به ذکر آنها ندیدم.
 
وی در ادامه سخنان خود بیان داشت: جمعیت شهرستان پاوه ۶۵ هزار نفر است و ما در شهرستان ۱۰۳ مسجد و ۴ تکیه و خانقاه داریم که کار آنها هم مانند کار مسجد است پس در حقیقت ۱۰۷ مسجد داریم یعنی تقریباً برای هر ۶۰۷ نفر یک مسجد داریم که ۵۰ درصد آنها در عصر جمهوری اسلامی ساخته شده‌اند و تمامی مساجد قبل از انقلاب را منهای یک مسجد در پاوه در زمان جمهوری اسلامی تجدید بنا کرده‌ایم. فالحمدلله رب‌العالمین
 
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: همچنان که حضار محترم می‌دانند، سرباز و پاسدار و نگهبان این مساجد، علما و طلاب هستند و متأسفانه امروز برای حفاظت از این بیوت الرحمان در شهرستان پاوه ۱۰ طلبه خودی نداریم. دلیل این وضع نابسامان ما روحانیون هستیم که وحدت نداریم، مرکزیت و تشکیلاتی نداریم و بزرگی را از بین خود قبول نداریم و به همین دلایل معتمدین محل در اثر اختلاف ما توجهی به طلبه‌ها ندارند.
 
ماموستا قادری ادامه داد: اضافه بر این امروزه صفوف جمعه و جماعت ما کم رونق‌اند و حریم‌ها محترم شمرده نمی‌شوند و جامعۀ ما با هجمه و شبیخون فرهنگی دشمن روبروست. این درد ماست که عرض کردم لذا نیاز به تجدیدنظر داریم و اگر تجدیدنظر نکنیم مغلوب دشمنان می‌شویم. البته خداوند از دین خود دفاع خواهد کرد ولی در قیامت ما باید جوابگو باشیم.
 
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: در خاتمه از تمامی خیرین و زحمت کشان، اهالی محترم مزیدی در روستا و خارج از روستا که زحمت کشیده‌اند، تشکر و قبول زحمات آنها را از خداوند منان خواستاریم و از سرکار خانم طاهرزاده و شوهر محترمش و حاج مدلل و حاج عبدالله عثمانی و 
​​دکتر پیام یوسفی تشکر و برای آنها آرزوی توفیق داریم.
 
انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شرکت زوج‌های عضو کانون‌های مساجد کردستان در دوره علمی آموزشی«شمس»
  • اجرای بیش از هزار برنامه در دهه کرامت اصفهان
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • کارگاه آموزشی کارآفرینی و اشتغال «همت در مسجد» در بندرعباس برگزار شد
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • لزوم راه اندازی مرکز فرهنگی هنری در مسکن مهر رشت
  • کانون‌های مساجد ظرفیت مؤثری برای غنی‌سازی اوقات فراغت هستند
  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری
  • چرا دختران و پسران با مسجد قهر کردند؟/ تاثیر اجرای تئاتر در مساجد