Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@23:32:09 GMT

مصرف مداوم ترمادول وابستگی روانی بدنبال دارد

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۵۷۰۰۴

مصرف مداوم ترمادول وابستگی روانی بدنبال دارد

زنجان - ایرنا - رئیس انجمن داروسازان استان زنجان گفت: مصرف مداوم داروی ترامادول به وابستگی جسمی و روانی یا فقط وابستگی روانی در افراد منجر می شود که متاسفانه این موضوع از سوی مصرف کنندگان کمتر مورد توجه قرار می گیرد.

دکتر مهدی بیگدلی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ترامادول یک داروی ضد درد شبه مخدر است که در درمان دردهای شدید که سایر داروهای مسکن تاثیر گذارنیستند، مانند، جراحات، بیماران سرطانی و دردهای دیگر کاربرد دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: متاسفانه در سال های اخیر سوء مصرف ترامادول در ایران بویژه در میان جوانان و حتی در قشر دانشجو شیوع قابل ملاحظه ای یافته و همچنین در افراد با سابقه سوء مصرف مواد روانگردان و موادمخدر نیز دیده می شود.
بیگدلی خاطرنشان کرد: سابقه مصرف سیگار و تجربه مصرف مواد مخدر از مهمترین عوامل مرتبط با سوء مصرف ترامادول در بین دانشجویان است و موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که بروز وابستگی واعتیاد به این نوع دارو در صورت مصرف منظم درمدت یک ماه رخ می دهد.
وی، عوارض مصرف دارو با دوزهای درمانی را شامل تهوع، سرگیجه، خواب آلودگی ،ضعف ،خشکی دهان و یبوست ،عوارض قلبی ، مشکل تنفسی ،اضطراب و بیقراری ذکر و گفت که شکل و میزان مصرف دارو در شدت عوارض دخیل است.
این دارو ساز ادامه داد: مصرف دوز بالای ترامادول یا مصرف همزمان با الکل یا داروهای اعصاب و روان و مصرف توام با موادمخدر و روانگردان موجب بروز علایمی از قبیل کاهش سطح هوشیاری، تشنج، مشکل در تنفس وافزایش فشارخون می شود.
وی تاکید کرد: این عوامل موجب شده که ترامادول جزو داروهای تحت کنترل در نظام دارویی کشور رده بندی شده وهم اکنون در داروخانه ها تنها درقبال نسخه معتبر پزشک و به میزان کنترل شده عرضه می شود که دانشگاههای علوم پزشکی نیز نظارت دقیقی بر توزیع این دارو دارند.
وی بیان کرد: متاسفانه که ترامادول و همچنین اشکال غیرمجاز و قاچاق دارو که دارای عوارض بسیار زیادی هستند، در فروشگاهها توسط افراد سودجو و با عناوین دروغین داروی ترک اعتیاد یا داروی تقویت قوای جنسی به مصرف‌کنندگان بویژه قشر جوان عرضه می‌شود.
رئیس انجمن داروسازان استان زنجان ادامه داد: مهمترین اصل در ارتباط با مبحث اعتیاد به انواع دارو پیشگیری بوده وارائه راهکارهایی مانند آموزش جامع و صحیح به گروههای سنی در خطر مثل نوجوانان، جوانان، آموزش والدین، مدرسان ، مربیان آموزشی، کنترل مراکز توزیع غیر مجاز دارو جهت عدم دسترسی آسان به دارو ضرورت دارد.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از راههای درمان مناسب و بدون خطر درد شدید در بیماران، استفاده از مشاوره روانشناس یا روانپزشک در درمان مشکلات جنسی بجای مصرف نابجای ترامادول از دیگر مواردی است که باید توجه کرد.
به گفته این دارو ساز، ترامادول دارای عوارض جدی روحی، روانی، جسمی و اجتماعی برای فرد بدنبال داشته و این دارو دارای اشکال مختلف قرص، کپسول و آمپول است.
7320/8068

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي دارو ترامادول مواد مخدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۷۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید

آفتاب‌‌نیوز :

تجربه نشان داده که سردرد‌های شدید بیشتر در سمت راست سر بروز می‌کند؛ این سردرد‌ها با هر منشائی که باشد، علایم مشخص دارد مثل اختلال در بینایی و شنوایی، سردرد و دندان درد و حتی گاهی با تهوع نیز همراه می‌شود.

سردرد یکی از فراگیرترین مشکلات جسمانی در جهان به شمار می‌رود که اختلال در عملکرد عصب‌های مغز از علل عمده بروز سردرد‌های سمت راست سر است.

گاهی هم عوارض جانبی دارو‌ها سرمنشاء این درد می‌شود به طوری که حتی مصرف بیش از حد دارو‌های مسکن نیز می‌تواند عامل آن باشد؛ پزشکان استامینوفن، آسپیرین و ایبوپروفن را مهمترین مسکن‌هایی می‌دانند که عامل بروز سردرد در سمت راست سر می‌شوند. این مسکن‌ها که اغلب برای درمان میگرن کاربرد دارند، اگر بیش از ۱۰ روز در ماه مصرف شوند خود به محرک سردرد تبدیل می‌شوند.

از دیگر دلایل بروز سردرد در سمت راست سر می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

آلرژی‌ها

متورم شدن رگ‌های مغز

خستگی مفرط

ضربه به سر

عفونت، از جمله سینوزیت

نوسانی شدن قند خون به دلیل برنامه غذایی نامتعادل

کشیدگی و یا سفت شدن عضلات گردن

تومور‌های مغزی

انواع سردرد

حدود ۳۰۰ نوع سردرد شناخته شده که عامل ۹۰ درصد آن‌ها هنوز ناشناخته است؛ از مهمترین سردرد‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- میگرن

سردرد‌های میگرنی از نوع سردرد‌های ضربان دار بوده که با علائمی، چون تاری دید، تهوع، حساسیت به نور، حساسیت به صدا، استفراغ همراه هستند.

۲- سردرد‌های خوشه‌ای

این نوع سردرد‌ها شیوع بسیار کمی در جمعیت دارند، اما شدید و آزاردهنده بوده و به صورت دوره‌ای ظاهر می‌شوند. معمولاً درد به‌صورت متمرکز و در اطراف چشم‌ها بروز می‌کند. علاوه بر این ممکن است درد به بخش‌های دیگری از سروصورت و گردن نیز سرایت کند.

سردرد‌های خوشه‌ای بیشتر در مردان بروز می‌کند. محرک‌هایی مثل سیگار کشیدن، مصرف الکل و سابقه خانوادگی سردرد‌های خوشه‌ای از علت‌های اصلی بروز این نوع سردرد‌ها محسوب می‌شوند.

۳- سردرد‌های عصبی یا تنشی

سردرد‌های عصبی بسیار شایع هستند به طوری که ۷۵ درصد مردم آن را در طول زندگی خود تجربه می‌کنند. این سردرد‌ها معمولاً امکان بروز در هر دو طرف سر را دارند، اما در برخی افراد تنها یک‌طرف سر تحت تأثیر قرار می‌گیرد. درد‌های مبهم در دو طرف سر و یا تنها یک طرف، حساس شدن پوست سر، سفت شدن و گرفتگی عضلات شانه و گردن و احساس فشار در دو طرف سر و پیشانی از مهمترین علایم آن است.

عواملی که سردرد سمت راست را تشدید می‌کند

استرس و فشار روانی، خستگی بیش‌ازحد، حذف وعده‌های غذایی، مشکلات عضلانی به‌ویژه در ناحیه گردن، عفونت و آلرژی و مصرف نادرست دارو‌ها و خوددرمانی از مهمترین عواملی هستند که سردرد سمت راست را تشدید می‌کنند.

استفاده نادرست و نابجا از بعضی دارو‌ها برای درمان سردرد، به تشدید سردرد منجر می‌شود. سردرد‌های ناشی از مصرف نادرست دارو‌ها عامل ۵ درصد از سردرد‌های ثانویه است سردرد‌های ناشی از مصرف نابجای دارو‌ها معمولاً پس از بیدار شدن از خواب شدیدتر هستند.

چند راهکار برای کاهش سردرد سمت راست

پرهیز از غذا‌های حاوی هیستامین 

نوشیدن مقدار کافی آب

افزایش منیزیم غذایی

استراحت به مقدار کافی

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • جمع آوری داروهای قاچاق و دست ساز از عطاری های اردبیل
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن
  • توهین دو وزیر به خرد بدنه دارویی نظام‌سلامت
  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم