Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-20@00:45:13 GMT

آفت ملخ در 12000هکتار از مزارع طارم مهار شد

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۵۸۰۵۰

آفت ملخ در 12000هکتار از مزارع طارم مهار شد

خبرگزاري آريا - زنجان- ايرنا- مدير جهاد کشاورزي شهرستان طارم گفت: طبق برنامه زمان بندي و هدف گذاري شده، با کمک 47 کارشناس، آفت ملخ در 12000 هکتار از مزارع اين شهرستان مهار و کنترل شد.

مجتبي اسکندري روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: کارشناسان مربوطه در قالب 6 اکيپ در شهرستان طارم در عمليات مبارزه با ملخ، کانون يابي و کانون کوبي اين آفت کشاورزي فعاليت داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با بيان اينکه ملخ از آفات عمومي و خطرناک مزارع و باغها بوده و مبارزه با آن به عهده دولت است، اظهار داشت: کار رديابي، پيش آگاهي و کانون کوبي اين آفت از اواخر اسفند سال گذشته آغاز و به محض ظهور پوره ملخ مبارزه و کانون کوبي انجام شده است.
اسکندري با اشاره به مراحل مبارزه با آفت ملخ تصريح کرد: در مرحله اول، مراتع و مزارع آلوده به اين آفت کانون يابي و با پرچم آبي رنگ و پس از سم پاشي محل مورد نظر با پرچم قرمز رنگ علامت گذاري مي شود تا دامداران و زنبورداران جهت جلوگيري از آثار سم پاشي به اين منطقه وارد نشوند.
مدير جهاد کشاورزي شهرستان طارم اظهار کرد: در سال جاري نيز همانند سال گذشته با کنترل کامل اين آفت 40 هزار هکتار از مزارع و باغ هاي در معرض اين آفت شهرستان، مصون ماندند.
اسکندري در پايان ضمن تقدير از کارشناسان و پرسنل اين مديريت در عمليات مبارزه با آفت ملخ، از موفقيت کامل اين طرح در سال جاري خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به باردهي مزارع شهرستان طارم و بالدار شدن ملخ هاي باقي مانده، سم پاشي به صورت کامل به اتمام رسيده است و هم اکنون جهت از بين بردن ملخ هاي بالغ از طعمه مسموم استفاده مي شود که تا چند روز آينده نيز اين بخش از عمليات به اتمام خواهد رسيد.
به گزارش ايرنا، شهرستان طارم در شمال استان زنجان به دليل داشتن شرايط آب و هوايي خاص، مرکز ملخ هاي شاخک بلند و کوتاه از جمله ملخ مراکشي است و شناسايي کانون هاي تخم ريزي ملخ ها و اجراي به موقع عمليات سمپاشي موجب دفع خطر حمله ملخ ها به مراتع و مزارع مي شود. کاهش بارندگي و خشک شدن علوفه مراتع در منطقه عامل اصلي هجوم ملخ است.
40 هزار هکتار از مراتع شهرستان طارم آلوده به آفت عمومي ملخ بوده که در صورت عدم کانون يابي و کانون کوبي به موقع مي تواند به بحران جدي منجر شده و کليه محصولات زراعي و باغي شهرستان را تهديد کند.
همه ساله از فروردين تا تير 12000 هکتار از اراضي شهرستان طارم عليه اين آفت سمپاشي مي شود.
شهرستان طارم با 47 هزار نفر جمعيت (حدود 5 درصد جمعيت و 10 درصد مساحت استان زنجان) در 90 کيلومتري شمال شرقي زنجان واقع شده و با استانهاي قزوين، اردبيل و گيلان همسايه است.
9886/6085
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۸۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سطح کشت محصول سیر در طارم ۷۰ درصد کاهش یافت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ یارمحمدی گفت: هزینه‌های بالای تولید برای کشاورزان و نبود حمایت‌های لازم جهت تأمین نهاده‌های مورد نیاز و بازار‌های مناسب از دلایل عمده کاهش رغبت کشاورزان طارمی برای تولید این محصول با ارزش است.

وی با بیان اینکه شرایط آب و هوایی طارم برای کشت بسیاری از محصولات از جمله سیر مناسب است، افزود: هم اکنون برداشت این محصول از ۱۰۰ هکتار اراضی تحت کشت آن در طارم آغاز شده و پیش بینی می‌شود امسال ۱۶ هزار تن سیر وارد بازار شود.

مدیر جهاد کشاورزی طارم  با بیان اینکه همه ساله برداشت سیر در طارم از اواخر فروردین آغاز شده و تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه می‌یابد، گفت: هم اکنون ۵۵۰ نفر بهره بردار در شهرستان طارم به کشت و کار این محصول مشغول هستند و از این طریق کسب درآمد می‌کنند.

یارمحمدی ارقام مورد کشت در این شهرستان را شامل سیر صورتی و قرمز بیان کرد و افزود: سیر تولیدی در طارم به دلیل کیفیت بالای آن علاوه بر مصرف داخل شهرستان و استان زنجان به سایر استان‌های کشور از جمله گیلان و مازندران همچنین در صورت وجود شرایط به برخی کشور‌های دیگر نیز صادر می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرستان طارم حدود ۱۵ هزار هکتار زمین کشاورزی حاصلخیز دارد، گفت: سالانه بیش از ۳۵۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این شهرستان تولید و برداشت می‌شود که کرفس، نخود فرنگی، سیر و باقالا از عمده محصولاتی است که در پاییز کشت و در اوایل فصل بهار برداشت و روانه بازار می‌شود.

وی ادامه داد: استان زنجان تولیدکننده ۶۱ نوع محصول کشاورزی است که عمده محصولات باغی تولیدی آن زیتون، سیر و انگور است و شهرستان‌های طارم، ابهر، زنجان و خرمدره بیشترین سهم صادراتی محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده اند.

دیگر خبرها

  • رفع تصرف اراضی ملی در شهرستان طارم
  • مبارزه علیه آفت‌ سن‌ گندم در مهاباد به ۱۵ هزار و ۴۰۰ هکتار رسید
  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از هزار هکتار از مزارع جهرم
  • مبارزه با «سِن گندم» در ۱۲ هزار هکتار از اراضی استان
  • مبارزه با بیماری‌های گندم در مزارع بهشهر
  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ۱۵ هزار هکتار از مزارع مهاباد
  • آغازعملیات مبارزه با آفات و علفهای هرز در گندمزارهای مهاباد 
  • خسارت ۷۰ درصدی به مزارع درصورت بی توجهی به بیماری زنگ زرد گندم
  • سطح کشت محصول سیر در طارم ۷۰ درصد کاهش یافت
  • مبارزه با جوندگان شهری با راهکارهای جدید شهرداری مشهد