Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@20:32:10 GMT

مناطق پر گرد و غبار کشور معرفی می شوند

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۵۸۳۹۱

مناطق پر گرد و غبار کشور معرفی می شوند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، «بررسی اقلیم‌شناختی رویدادهای گرد و خاک بر روی ایران» عنوان طرحی است که با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی توسط محققان دانشگاه تهران انجام شد. 

با توجه به اقلیم نیمه خشک تا خشک ایران و نیز موقعیت جغرافیایی آن که در کمر بند گرد و خاک جهان قرار گرفته است وقوع پدیده گرد و خاک در کشور بسیار اتفاق می افتد و انجام این طرح می تواند گامی موثر برای حرکت به سوی کاهش این پدیده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین از آنجایی که این پدیده، رخداد آلودگی شدید هوا و به تبع آن تهدید سلامتی افراد جامعه را در پی دارد، بررسی فراوانی و شدت وقوع آن باعث شناسایی مناطق پر گرد و خاک کشور می شود که نتایج آن می تواند مورد توجه سیاستگذاران کشور قرار گیرد.

بررسی تغییرهای سالانه وقوع این پدیده طی یک دوره بلند مدت، می تواند روند افزایشی یا کاهشی وقوع این پدیده در مناطق مختلف کشور را مشخص می کند. بررسی علل این تغییرهای سالانه می تواند به اتخاذ روش های درست و تاثیر گذار جهت کاهش یا دست کم جلوگیری از افزایش بیشتر این پدیده کمک شایانی کند.

توجه به اقلیم نیمه خشک و خشک اغلب نقاط ایران و نیز در نظر گرفتن مناطق بیابانی گسترده‌ای که در کشورهای همسایه ایران وجود دارد نشان می دهد پدیده گرد و خاک به کرات کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد. شدت و فراوانی وقوع این پدیده در ایران به ویژه در سال‌های اخیر به ‌واسطه خشکسالی‌های متوالی و تغییرات عوارض سطح زمین در عراق ناشی از فعالیت‌های بشر افزایش یافته است.‌

بنابراین برای درک وضعیت اقلیم‌شناختی پدیده گرد و خاک در ایران داده‌های کلیه ایستگاه های هواشناسی موجود در ایران که داده های آماری بلند مدت یک دوره حداقل ۲۰ ساله برای آن ها موجود باشد در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفت.

بدین ترتیب از نظر کمی مناطقی از کشور که فراوانی و شدت وقوع پدیده گرد و خاک در آن‌ها زیاد است شناسایی می‌شود. همچنین فراوانی وقوع پدیده گرد و خاک در کل کشور در ماه‌ها و فصول مختلف برای این دوره بلند مدت مورد مطالعه قرار گرفته است.

بدین ترتیب تغییرات ماهانه و فصلی وقوع این پدیده در مناطق مختلف کشور مشخص شد. به‌علاوه، با توجه به مشاهدات و گزارش‌های اخیر که موید افزایش بسیار زیاد وقوع پدیده گرد و خاک به ویژه در نواحی غرب و جنوب‌غرب ایران است، در این طرح تغییرات سالانه وقوع این پدیده از ۲۰ سال گذشته تاکنون و دلایل آن مورد مطالعه قرار گرفت. همچنین در این مطالعه گزارشی کامل در مورد وضع فعلی آگاهی ها در زمینه منشاء ریزگردهای منطقه ایران ارائه شد.

ارائه گزارشی کامل در مورد وضع فعلی آگاهی ها در زمینه منشاء ریزگردهای منطقه ایران، شناسایی مناطقی از کشور که بیشترین فراوانی (و شدت) وقوع پدیده گرد و خاک را تجربه می‌کنند، بررسی تغییرات ماهانه و فصلی وقوع پدیده گرد و خاک بر روی مناطق پر گرد و خاک ایران (بدین ترتیب مشخص می شودکه بیشترین وقوع این پدیده در ایران در چه ماه و فصلی اتفاق می‌افتد) و بررسی تغییرات سالانه وقوع این پدیده حداقل طی ۲۰ سال گذشته (بدین ترتیب افزایش یا کاهش وقوع پدیده گرد و خاک در مناطق مختلف کشور و علت آن مورد بررسی قرار می‌گیرد) از اهداف این طرح است.

کد خبر 4330272 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: صندوق حمایت از پژوهشگران گرد و خاک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تحقیقات علمی نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هوش مصنوعی ایالات متحده آمریکا محمد جواد آذری جهرمی فناوری فضایی فناوری نانو موبایل گوگل اینترنت امنیت اطلاعات تلفن همراه هکرها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۸۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی وزش باد در خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، اداره پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی اعلام کرد: وزش باد از عصر امروز، جمعه  ۳۱ فروردین در نیمه غربی استان و مناطق مستعد شدت می‌گیرد  و این پدیده در مناطق بادخیز خراسان رضوی همراه با خسارت خواهد بود.

براساس این گزارش افزایش دما نیز از دیگر پدیده‌های جوی است که از دیروز خراسان رضوی آغاز شده است و تا اوایل هفته آینده ادامه خواهد داشت.

هم اکنون آسمان در خراسان رضوی صاف است و به جز برخی بارش‌های پراکنده خفیف در مناطق کوهستانی، پدیده خاص دیگری وجود ندارد.

براساس اعلام اداره پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی در شبانه روز گذشته، قوچان با کمینه دمای ۶ درجه سلسیوس و داورزن با بیشینه دمای ۲۷ درجه به ترتیب سردترین و گرمترین شهرستان‌های استان بوده اند و در همین مدت کلانشهر مشهد نوسانات دمایی ۱۲ تا ۲۴ درجه را به ثبت رسانده است.

دمای کنونی  مشهد ۱۵ درجه سلسیوس است که طبق تحلیل نقشه‌ها و مدل‌های هواشناسی امروز بین ۱۱ تا ۲۶ درجه در نوسان خواهد بود.

دیگر خبرها

  • پیش بینی وزش باد در خراسان رضوی
  • کاهش گردوغبار در خوزستان با پراکنش اراضی کشاورزی
  • وقوع رگبار باران در ارتفاعات/ لزوم زمان‌بندی مناسب برای صعود به ارتفاعات
  • هشدار مهم هواشناسی به کوهنوردان/ رگبار باران در این ارتفاعات
  • وقوع رگبار باران در ارتفاعات
  • هواشناسی: تندباد و بارش‌های رگباری در راه است
  • تندباد و بارش‌های رگباری در راه است
  • تندباد و بارش های رگباری در راه است/ لزوم زمان‌بندی مناسب برای صعود به ارتفاعات
  • ۷۳ تیم عملیاتی آبفا در مناطق سیل‌زده وارد عمل شده‌اند
  • «تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می‌شود