Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-03-28@09:58:59 GMT

ویژگی بارز شخصیتی آیت‌الله بهشتی چه بود؟

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۵۸۵۶۹

ویژگی بارز شخصیتی آیت‌الله بهشتی چه بود؟

به گزارش جهان نيوز، در روز 7 تیر 1360 آیت‌الله سیدمحمد حسینی بهشتی، رییس وقت دیوان عالی کشور و بیش از 70 نفر از مقامات و چهره‌های برجسته سیاسی از جمله چهار وزیر، چند معاون وزیر، 27 نماینده مجلس و جمعی از اعضای حزب جمهوری اسلامی در جریان انفجار مقر اصلی این حزب به شهادت رسیدند.

این حادثه شش روز پس از عزل بنی‌صدر از ریاست‌جمهوری صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سه روز قبل از وقوع این حادثه،محمد جواد قدیری، عضو کادر مرکزی سازمان مجاهدین خلق و طراح اصلی انفجار مسجد ابوذر که در آن آیت‌الله خامنه‌ای، امام جمعه وقت تهران مورد سوءقصد قرار گرفت، به دوستان خود با اطمینان خبر داده بود که «روز هفتم تیر» کار یکسره خواهد شد.

به همین دلیل با حسن غفوری فرد عضو شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی در مورد نقش آیت‌الله بهشتی در انقلاب اسلامی و حزب جمهوری اسلامی و کادر سازی انقلاب اسلامی به گفت‌وگو پرداختیم که در ذیل می‌آید:

*ویژگی بارز شخصیتی آیت‌الله بهشتی چه بود؟
آیت‌الله بهشتی تئورسین و موسس اصلی حزب جمهوری اسلامی بود. نقش آیت‌الله بهشتی در حزب جمهوری اسلامی پررنگ‌تر از دیگر اعضا بود و به همین دلیل به طور طبیعی به عنوان دبیرکل حزب جمهوری اسلامی معرفی شد.

البته حزب جمهوری اسلامی قبل از انقلاب شکل گرفت و با توجه به محدودیت‌های قبل از انقلاب، به صورت محدود فعالیت می‌کرد. بر اساس اساس‌نامه‌ای که شهید بهشتی تهیه کرده بود قرار بود بعد از اینکه اعضای حزب به 300 نفر رسیدند شورای مرکزی حزب جمهوری تشکیل شود و شورای مرکزی دبیرکل حزب را انتخاب کند. البته قبل از تشکیل حزب جمهوری اسلامی شهید بهشتی به علت بصیرت بسیار بالا، افرادی که چه در داخل و خارج از کشور می‌توانستند برای انقلاب مؤثر باشند مشخص کردند و آنها را برای عضویت در حزب دعوت کردند.

آن زمان خط و خطوط بسیار پررنگ نبود؛ عامل مؤثر در یارگیری برای حزب باور به رهبری انقلاب و مبارزه با شاه و علاقه به استقرار جمهوری اسلامی بود.
من آن زمان در خارج از کشور حضور داشتم بعد از آنکه به ایران برگشتم به شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی دعوت شده بودم 30 نفر عضو شورای مرکزی حزب بودند.

*نقش شهید بهشتی در تاسیس و ادامه حزب پررنگ بود
نقش شهید بهشتی در تاسیس و ادامه حزب پررنگ بود. بلافاصله بعد از اعلام موجودیت حزب جمهوری اسلامی 100 هزار نفر برای پیوستن به حزب اعلام آمادگی کردند آنقدر استقبال از حزب در استان‌ها زیاد بود که شهید باهنر به عنوان مسئول کمیته استان‌های حزب انتخاب شدند علاقه به پیوستن به حزب جمهوری اسلامی آنقدر در استان‌ها زیاد بود که حزب در استان‌ها به سرعت شکل گرفت و در همان ماه اول بیش از یک میلیون نفر به عضویت حزب در آمدند.

* مجاهدین خلق به این دلیل به جان شهید بهشتی و حزب جمهوری اسلامی سوءقصد کردند که شهید بهشتی را رأس جمهوری اسلامی می‌دانستند و گمان می‌کردند که با ترور فیزیکی شهید بهشتی، جمهوری اسلامی سقوط می‌کند؟
گروهک منافقین در بدو پیدایش با کمک متدینین شکل گرفت و با نام مجاهدین خلق آغاز به کار کرد. قصد تشکیل حکومت اسلامی داشتند. منتها بعد از سال 1354 دچار انحراف شدند و بعدها انشقاق پیدا کردند.

یک گروه رسما اعلام کردند که مارکسیست شدند و بعد از آن مبارزه علیه اسلام را آغاز کردند و آنهایی که اعلام نکردند مارکسیست شدند در ظاهر ادعای اعتقاد به اسلام می‌کردند و فکر کردند اگر چهره‌های شاخص انقلاب را ترور کنند انقلاب سقوط خواهد کرد.

به طور حتم رأس انقلاب اسلامی حضرت امام بود که گروهک منافقین به امام دسترسی نداشتند. بعد از امام نسبت به شهید بهشتی و شهید مطهری حساسیت داشتند. در همان ماه‌های اول انقلاب شهید مطهری توسط گروهک فرقان به شهادت رسیدند. آن زمان مسئله حفاظت از افراد شاخص انقلاب مطرح نبود و این بزرگان خودشان رانندگی می‌کردند و در میان مردم حضور به هم می‌رساندند به همین دلیل گروهک‌ها از این فرصت سواستفاده کردند و بزرگان انقلاب را به شهادت رساندند و فکر می‌کردند با به شهادت رساندن این افراد نظام اسلامی سقوط می‌کند. به همین دلیل تیمسار قرنی، علامه مرتضی مطهری، آیت‌الله محمد حسن بهشتی، محمد علی رجایی و محمد جواد باهنر را به شهادت رساندند.

*انقلاب بعد از ترور‌ها راه خود را به قدرت ادامه داد
خوشبختانه انقلاب بعد از ترورها راه خود را با قدرت ادامه داد رهبری امام به خوبی توانستند تبعات ترور را کنترل کند و گروهک منافقین بعد از ترور شخصیت‌ها در پی رسیدن به اهداف خود که فلج کردن نظام جمهوری اسلامی ناکام دیدند دست به ترور کور زدند و افراد کوچه و بازار را ترور کردند.

اما انقلاب اسلامی از پشتوانه بالایی برخوردار بود به قول شهید بهشتی یکی از ویژگی نهضت‌های حقیقی این است که هر چه به نهضت حمله شود نهضت قوی‌تر می‌شود. انقلاب پشتوانه بسیار بالای داشت و رویش‌های بسیار داشت.

گروهک منافقین فکر می‌کردند انقلاب به شهید بهشتی وابسته است و اگر به شهادت برسند انقلاب سقوط خواهد کرد. خیال می کردند انقلاب در بعد تئوری به شهید مطهری و از نظر اجرایی و عملی به شهید بهشتی است.

زمانی که مردم پی بردند عامل ترور بزرگان انقلاب گروهک ها هستند عمق کینه مردم نسبت به آنان بیشتر شد.

آنان احساس می‌کردند دیگر نمی‌توانند در داخل ایران زندگی کنند و به خارج از کشور رفتند.

منبع:فارس

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۸۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار نوروزی استاندار گیلان با خانواده‌ های شهدای مدافع حرم

اسدالله عباسی در دیدار با خانواده معظم شهید مدافع حرم سید اسماعیل سیرت نیا با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص شهدای مدافع حرم گفت: عظمت شهادت به قدری والاست که برای این پاسداران حضور در جبهه‌های مبارزه با دشمنان اسلام فراتر از همه چیز بود.

وی صبوری والدین و همسران شهدا را پشتوانه‌های انقلاب عنوان کرد و افزود: اگرچه تحمل این رنج و مصیبت مشکل است، اما فرزندان شهدا باید پیام رسان و سند افتخار این انقلاب باشند.

شهید سید اسماعیل سیرت نیا، ۱۶ آبان در سن ۳۷ سالگی در عملیات مستشاری در منطقه حلب سوریه به فیض شهادت نایل آمد.


همچنین استاندار گیلان با خانواده محترم شهید مدافع حرم سعید مسافر در رشت ، دیداری نوروزی داشت.

دکتر اسدالله عباسی در این دیدار گفت: اقدامات خداپسندانه، اخلاق نیکو و روحیه جوانمردانه شهدای گرانقدر از جمله این شهید بزرگوار باید در جامعه بیش از پیش بازگو شود.

وی با بیان اینکه ما مسئولان با دیدار شما خانواده معظم شهداء درس ایثار و استقامت می‌گیریم، افزود: این دیدار‌ها توان مضاعفی برای ادامه کار و خدمت به مسئولان می‌دهد.

استاندار گفت: جوانان برومند کشورمان با روحیه و غیرت دینی و اسلامی در فراسوی مرز‌ها حاضر شدند تا در دفاع از ارزش‌های انسانی و اسلامی، در مقابل گروه‌های تروریستی بایستند.

شهید مدافع حرم سعید مسافر فروردین سال ۹۵، در سن ۳۰ سالگی در عملیات مستشاری در سوریه به شهادت رسید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • شهید هدایت الله طیب شهید شاخص دانشجویی کشور در سال ۱۴۰۳
  • برنامه های ۱۲ فروردین در ورامین تشریح شد
  • نتایج پویش مهر از اردیبهشت ۱۴۰۳ اعلام می‌شود / ثبت‌نام بیش از ۵۰۰ هزار دانش‌آموز
  • تست شخصیت ریش: مدل ریش شما در مورد شما چه می‌گوید
  • رهبر انقلاب: جمهوری اسلامی ایران در حمایت از فلسطین و غزه تردید نخواهد کرد
  • نماینده ایران: اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه نمونه بارز نسل‌کشی است
  • دیدار نوروزی استاندار گیلان با خانواده‌ های شهدای مدافع حرم
  • رضاخواه: اقدامات رژیم صهیونیستی نمونه بارز نسل کشی است
  • دیدار نوروزی استاندار گیلان با خانواده‌های ۲ شهید مدافع حرم
  • بخشش باید فرهنگ گدایی را ریشه‌کن کند