Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیرکل انجمن آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران گفت: هزینه تمام شده تولید در کارخانه های آب معدنی افزایش قابل توجه ای داشته است به نحوی که تنها در قیمت مواد اولیه تولید بطری (PET) نسبت به ماه مشابه در سال 96 شاهد افزایش حدود 300 درصدی بوده ایم .

اقتصادآنلاین - سپیده قاسمی؛ پیمان فروهر در گفت و گو با اقتصادآنلاین با بیان اینکه قیمت پریفرم نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش 300 -250  درصدی رو به رو بوده است، افزود: پریفرم ماده اولیه تولید بطری است و با توجه به اینکه از بالاترین سهم در اثرگذاری بر قیمت تمام شده محصولات برخودار بوده ، افزایش شدید قیمت آن در سال جاری موجبات بروز بحران در صنعت بسته بندی آب را فراهم کرده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این مشکل تنها برای کارخانه های تولید آب معدنی نیست و صنایع لبنی، صنایع روغن نباتی ، صنایع نوشیدنی و بسیاری دیگر از صنایع غذایی دیگر تحت تاثیر آن قرار دارند.

فروهر تفاوت قیمت مواد اولیه تولید بطری( PET ) در بورس و بازار آزاد را غیرمنطقی عنوان کرد و گفت: متاسفانه شرکت های تولید کننده پریفرم که بخش اعظم نیاز خود را از بورس خریداری می کنند هنگام محاسبه قیمت پریفرم از قیمت دلار در بازار آزاد به عنوان مبنای قیمت گذاری استفاده می کنند.

به گفته وی هم اکنون قیمت هر کیلو گرم مواد اولیه تولید بطری در بازار آزاد با تفاوت سه هزار تومانی، یازده هزار تا 10 هزار و 500 تومان است.

فروهر بخشی از افزایش قیمت و التهابات را مربوط به حضور خریداران کاذبی دانست که با مجوز و کدهای غیر واقعی اقدام به خرید مواد اولیه در بورس می‌کنند.

وی یادآور شد: در سه ماه انتهای سال گذشته قیمت مواد اولیه تولید بطری در بازار آزاد به 12 هزار تومان نیز رسیده بود که با پیگیری انجمن آبهای معدنی و آشامیدنی ایران و همراه کردن سایر تشکل ها و مساعدت مدیر کل صنایع غذایی ، دارویی و بهداشتی موفق به حذف تعدادی از خریداران کاذب در بورس و عناصر واسطه و کاهش قابل توجه مقدار تقاضا شدیم.

فروهر درباره افزایش سایر هزینه های مرتبط با تولید گفت : با توجه به افزایش متعارف سالانه در حمل و نقل و مضاعف شدن آن در پی اعتصاب رانندگان؛ هزینه حمل محصولات در سال جاری حدود 30% افزایش یافته است. 

دبیرکل انجمن آب‌های معدنی و آشامیدنی ایران افزود: محموله های آب معدنی سنگین و حجیم هستند به همین دلیل معمولا هزینه بیشتری برای حمل آن ها صرف می شود.

فروهر در پایان تاکید کرد: از آنجا که تمامی مواد اولیه این صنعت از محصولات پتروشیمی و مشتقات نفتی تامین می شود، پس از تغییرات نرخ ارز در کشور در قیمت تمامی مواد اولیه شاهد افزایش قیمت ها بوده ایم که بیشترین افزایش متعلق به مواد اولیه تولید بطری است .

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صنعت صنایع غذایی دلار ایران حمل و نقل پتروشیمی نرخ ارز آب معدنی آب آشامیدنی بطری آب افزایش قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۹۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است

حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره گرانی نرخ حج گفت: قیمت حج وابسته به قیمت ارز است و این یک واقعیت است.

وی اظهار کرد: تا یک الی دو سال گذشته بیشتر پرواز‌ها را سعودی‌ها انجام می‌دادند و ترابری ما ارزی بود همچنین اجاره هتل که یکی از مهمترین سرفصل‌های هزینه‌هاست با ارز انجام می‌شود.

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری کار خیلی خوبی که انجام دادند این بود تا جایی که ممکن بود بقیه امکانات مثل دارو، اقلام خوراکی و مصرفی را از کشور به برای زوار می‌فرستند تا هزینه ارز را پایین بیاورند، اما بالاخره دو الی سه تا از سرفصل‌های اصلی مراسم حج ارز است.

نماینده مردم ملایر در مجلس افزود: با بالا رفتن قیمت ارز چاره‌ای وجود ندارد به‌غیر از اینکه قیمت حج هم بالا برود. 

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه گفت: اینکه یکی از مسئولان بانک مرکزی اشاره کرد که ما ارز ترجیهی و مبادله‌ای داریم و به جز این دو ارز اتفاق دیگری نمی‌افتد و ارز آزاد برای ما معنا ندارد اینجا معنایش مشخص می‌شود، چون امروز اگر یک نفر برای حج تمتع و یا عتبات بخواهد اقدام کند که اخیرا رقم سنگینی به آن اضافه شد مجبور است پس‌لرزه‌ها و تکانه‌های ارز آزاد را تحمل کند و چاره‌ای هم ندارد.

وی اظهار کرد: به مدت دو سال توانستیم با دولت یک رقم جدید برای ارز مورد نیاز حجاج تدبیر کنیم که ممکن است امسال هم این اتفاق بیفتد البته مبلغش هنوز مشخص نیست، اما بین ارز مبادله‌ای و ارز آزاد یک معدل گرفته شده است.

رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس با اشاره به اظهارات وزیر ارشاد مبنی بر اختصاص از مبادله‌ای برای حج گفت: بعید می‌دانم تمام ارز مورد نیاز حجاج بتوانند از ارز مبادله‌ای بگیرند، چون واقعیت جامعه برای ما چهارراه استانبول است و ارز ۶۲ الی ۶۳ هزار تومانی است و بعید است دولت بتواند این کار را انجام دهد، اما خدا کند این اتفاق بیفتد.

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس افزود: عربستان سعودی برای ما یک کشور مقصد است و ما پنجاه درصد کار در تبادلات ترانزیت حج هستیم. یکی از مهمترین هزینه‌های ما هتل‌هاست و در هتل‌ها حرف آنها وحی منزل است و سعودی‌ها هستند که حرف آخر می‌زنند البته ما در کیفیت هتل و انتخاب آنها حق انتخاب داریم، اما قیمت را عربستانی‌ها تعیین می‌کنتد و در این زمینه دست ما بسته است.

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه گفت: رایزنی‌های بسیار زیاد و نفس‌گیری برای برقراری حج عمره انجام شده است و انصافا یکی از شاهکار‌های سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری بود البته سال گذشته تلاش مضاعف برای بازگشایی عمره مفرده انجام شد، اما به دلایلی در سال گذشته ناکام ماند و علی‌رغم ثبت‌نام‌هایی که انجام شد سفری انجام نشد، اما عزم جدی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت وجود داشت که عمره مفرده راه‌اندازی شود.

وی تصریح کرد: کاهش تعداد روحانیون کاروان‌ها یک سیاست برای خدمت‌رسانی به زوار است به همین دلیل عوامل اجرایی هم در بعثه مقام معظم رهبری و هم در خدمات را کاهش دهیم تا بر تعداد زائران بیفزاییم و این یک سرفصلی بود که در دولت آقای رئیسی انجام شد و فراکسیون حج و زیارت مجلس هم کمک کرد تا عوامل را کاهش دهیم و حتی یک زائری که در صف نوبت است بتواند به حج برود. 

این نماینده مجلس تاکید کرد: برای حج تمتع قرار نیست نماینده‌ای از مجلس اعزام شود کمااینکه سال قبل هم نماینده‌ای اعزام نشد. 

رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس گفت: سال قبل که برخی از نمایندگان مجلس به سفر حج رفتند یا روحانی کاروان بودند البته از بستر روحانی کاروان بودن اعزام نشدند بلکه با مرخصی از مجلس به حج مشرف شدند یا اینکه با هزینه شخصی خود به سفر حج رفتند وگرنه اینکه نماینده‌ای از فراکسیون حج و زیارت مجلس بخواهد اعزام شود را نداشتیم.

حجت‌الاسلام آزادی‌خواه تاکید کرد: به‌عنوان رئیس فراکسیون حج و زیارت مجلس عرض می‌کنم دستگاه‌های اجرایی که وظیفه ذاتی و اجرایی دارند طبیعتا به اندازه نیاز و کاری که برعهده دارند افرادشان را اعزام کنند و غیر از این اگر حتی یک نفر هم باشد ما به‌عنوان متولی با آن برخورد می‌کنیم. 

دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس بیان کرد: فراکسیون حج و زیارت یک نهاد نظارتی است و مجلس می‌تواند بعد نظارتی خود را تقویت کند و از نزدیک می‌تواند بر فرآیند حج نظارت کند، اما در سال گذشته کسی را اعزام نکردیم و هیچ مطالبه‌ای هم از سازمان حج نداشتیم.

وی اظهار کرد: امکان قسطی شدن نرخ حج برای زائران وجود ندارد، چون هزینه‌ها مشخص است و در یک برهه زمانی باید پرداخت شوند و سازمان حج باید آن را تسویه کند لذا سازمان حج نمی‌تواند قسطی کار کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق در اشتهارد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • لوازم خانگی گران خواهد شد؟
  • بالاترین میزان تولید مواد معدنی در مجتمع سرب و روی مهدی آباد
  • برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است
  • وزارت صنعت بین تامین مواد اولیه با قیمت مناسب برای خودروساز تعادل برقرار کند
  • فیلم/ بهادری جهرمی: افزایش قیمت بدون مبنا گران فروشی است