Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@02:33:05 GMT

تاثیر مصرف آنتی‌بیوتیک بر کلیه ها

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۶۱۳۳۰

تاثیر مصرف آنتی‌بیوتیک بر کلیه ها

فرهنگ مصرف آنتی بیوتیک از سنین کودکی تا بزرگسالی در کشور ما در بسیاری از خانواده ها نهادینه شده، با این که بارها در زمینه مصرف نکردن خودسرانه این قبیل داروها هشدارها داده شده اما هنوز هم در بسیاری از خانواده ها به راحتی آنتی بیوتیک ها بدون تجویز پزشک مصرف می شوند. شاید اگر کمی اطلاعات خود را درباره تاثیر آن ها بر کلیه ها بالا ببرید، کم کم از این رویه غلط فاصله بگیرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران آنلاین /به گزارش ایسنا، بررسی‌ها حاکیست کودکان و بزرگسالانی که از پنج نوع آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند بیش از افراد دیگر در معرض ابتلا به سنگ کلیه هستند.

در این بررسی محققان آمریکایی به مطالعه سوابق پزشکی ۲۵ هزار و ۹۸۱ بیمار مبتلا به سنگ کلیه و ۲۵۹ هزار و ۷۹۷ فرد سالم در فاصله سال‌های ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۵ پرداختند. همچنین مصرف آنتی بیوتیک‌ها در دو گروه از شرکت کنندگان مورد بررسی قرار گرفت.
محققان مشاهده کردند مصرف آنتی بیوتیک‌های سولفا، سفالوسپورین‌، فلوروکینولون، نیتروفورانتوئین/ متنامین و طیف گسترده‌ای از پنی‌سیلین با افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه مرتبط است.
به گفته محققان افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه ناشی از مصرف آنتی بیوتیک‌ها از تاثیر ۲۷ درصدی مصرف طیف گسترده‌ای از پنی‌سیلین تا افزایش دو برابری ناشی از مصرف سولفا متفاوت است.
محققان آمریکایی اظهار داشتند: بدون شک آنتی بیوتیک‌ها جان میلیون‌ها انسان را حفظ می‌کنند و برای پیشگیری از مرگ و آسیب‌های جدی ناشی از عفونت‌ها ضروری هستند اما در عین حال این دارو ساختار میکروبیوم بدن و تمامی باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌های موجود در بدن را تغییر می‌دهد و تغییر در میکروبیوم روده و مجاری ادرار با خطر تشکیل سنگ کلیه مرتبط است. همچنین این خطر در کودکان و نوجوانان بیشتر است.
به گزارش ژاپن تودی، خطر ابتلا به سنگ کلیه با گذشت زمان کاهش پیدا می‌کند اما همچنان چند سال پس از مصرف آنتی بیوتیک تاثیر خود را دارد.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۶۱۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!

 
به گزارش تابناک به نقل از نوریج، نتایج یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه تورنتو،  مشخص کرد که چگونه علاقه افراد به قهوه، همراه با ترکیب ژنتیکی آنها می‌تواند بر سلامت کلیه‌ها تاثیر داشته باشد.

تاثیر قهوه بر سلامتی همیشه موضوع بحث بوده است. مطالعات قبلی تصاویر متناقضی را ترسیم کرده‌اند، با برخی هشدارها درباره اثرات مضر کافئین بر سلامت کلیه‌ها، در حالی که برخی دیگر مزایای محافظتی آن را پیشنهاد می‌کنند.

با این حال، این تحقیق جدید ملاحظاتی را مطرح کرده که تعامل بین مصرف کافئین و ژنتیک نام گرفته است.

این مطالعه با تمرکز بر افرادی که روزانه سه فنجان یا بیشتر قهوه مصرف می کنند، معادل حدود 300 میلی‌گرم اسپرسو، نقش مهمی را که ژن‌های ما در نتایج سلامت ایفا می‌کنند، شرح می‌دهد.

نکته قابل توجه، در جاهایی مانند کانادا و ایالات متحده، میزان مصرف روزانه کافئین توصیه شده برای بزرگسالان به 400 میلی گرم محدود شده است.

در مطالعه جدید مسئله ژنتیک افراد و میزان متابولیسم کافئین در بدن مطرح شده و ثابت شده که میزان تجزیه و متابولیسم مواد موجود در قهوه در افراد متفاوت است و باید به میزان آن توجه کرد.  

امروزه، با در دسترس بودن آزمایش‌های ژنتیکی برای تغییراتی مانند ژن CYP1A2، افراد می‌توانند توصیه‌های شخصی در مورد مصرف کافئین خود و پیامدهای بالقوه آن برای سلامتی دریافت کنند.

محققان با بررسی شاخص‌های سلامت کلیه‌ها مانند آلبومینوری، هایپرفیلتراسیون و فشار خون دریافتند که متابولیسم‌های کندی که قهوه مصرف می‌کنند با خطر بیشتری برای مشکلات کلیوی روبرو هستند.

این مطالعه با سرپرستی احمد السوهمی استاد دانشگاه تورنتو  در مجله پزشکی JAMA Network  منتشر شد، که نشان می‌دهد که تاثیر انتخاب‌های غذایی ما، مانند مصرف قهوه، میان همه مردم جهان مشترک نیست، بلکه عمیقاً شخصی است و تحت تاثیر ژنتیک است.

درک استعدادهای ژنتیکی ما می‌تواند منجر به انتخاب‌های سبک زندگی سالم‌تر شود که به طور خاص برای نیازهای فردی ما طراحی شده است و راه را برای تصمیم‌گیری‌های آگاهانه‌تر و موثرتر تغذیه هموار می‌کند.

دیگر خبرها

  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • تزریق سفتریاکسون فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • آب به باتری کم مصرف تبدیل شد!
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • خانمی در کلاله درپی تزریق آنتی بیوتیک، کارش به مراقبت‌های ویژه کشید
  • مصرف بیش از حد ویتامین D این عوارض را دارد
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D