Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ «محمدرضا دیانی» امروز (دوشنبه) در نشست خبری افزود: امروز شرایط کشور به گونه ای است که به عزم و رویکردی متفاوت در اطلاع رسانی واقعیت های اقتصادی به جامعه نیازمندیم.
به گفته وی، باید باور کنیم در یک جنگ تمام عیار بسیار بی رحمانه و سرسختانه اقتصادی قرار گرفته ایم و بیان نکردن واقعیت های تحریم، خدمت به دولت و نظام نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رییس هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران اضافه کرد: در شرایطی که منابع ارزی کشور محدود است، باید به شیوه ای مدیریت شده به مصرف آن بپردازیم. در جنگ اقتصادی امروز باید فراتر از منافع فردی و حزبی بیندیشیم و آحاد جامعه باید پای کار باشند؛ در غیر این صورت شرایط را برای خودمان سخت تر می کنیم.
وی گفت: امروز عده ای در جامعه جز به منافع خود نمی اندیشند اما باید بپذیریم عملکرد نامطلوب ما، فضای سوء استفاده را در اختیار آنان قرار داده است.
«امروز با دشمنانی روبروییم که تحریم ها را هنرمندانه برنامه ریزی کرده اند. به طور مثال در حالی که اجازه مبادلات ارزی به فعالان اقتصادی داده نمی شود اما واردات کالاهای لوکس را آزاد کرده اند».
رییس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی از طرح هر روزه موضوع نقدینگی های سرگردان در رسانه ها انتقاد کرد و گفت: پرداختن به این موضوع یا مطرح کردن مسائل سیاسی دردی از جامعه دوا نمی کند، بلکه مهم است بدانیم چگونه این نقدینگی را به بدنه تولید تزریق کنیم.
وی ادامه داد: 80 درصد حجم نقدینگی کشور در دست سفته بازان و بورس بازان است و در این شرایط باید با ارائه مشوق های تولیدی، مدیریت افکار عمومی و برخورد با سفته بازان، پول های سرگردان در دست مردم را به سمت تولید هدایت کنیم.
به گفته این مقام صنفی، امروز دشمنان ایران به دنبال خسته کردن هرچه بیشتر مردم با دست گذاشتن روی مسائل اقتصادی اند تا جو را ناآرام کرده و اعتراض های مردمی را شکل دهند؛ در این پیوند باید ابزارهای دشمن را از او بگیریم که در غیر این صورت ما را به صحنه بازی خود می کشاند.

** تحریم، مساله درجه دوم تولیدکنندگان است
رییس هیات مدیره مجمع کارآفرینان ایران گفت: امروز تحریم ها برای تولیدکنندگان ایرانی یک مساله ثانویه است. ما قادریم حتی در این شرایط تولید را افزایش بدهیم به شرط اینکه سرمایه در گردش مورد نیاز تامین شود.
دیانی افزود: معتقدم دولت باید سیاست کنترل نرخ ارز را بدرستی اجرا کند و به عنوان نمونه برای واردات از ارز 4200 تومانی استفاده نکند، زیرا در این صورت واردات بسیاری کالاها به کشور توجیه پیدا می کند.
وی تاکید کرد دولت برای تخصیص ارز به کالاها، باید دقیق تر و موشکافانه تر وارد عمل شده و رسانه ها نیز با همراهی کردن با دولت به آن بپردازند.
«تقاضای مازاد ارز در بازار باید کنترل شود و نباید به افراد اجازه بدهیم برای دریافت ارز به بانک مرکزی فشار بیاورند».

** سفته بازان احتکار می کنند
رییس هیات مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی کشور در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت امروز بازار تهران، یادآوری کرد: تولیدکنندگان از آنجا که بدهی داشته و باید هزینه تولید، حقوق و دستمزد بپردازند و به نقدینگی و سرمایه در گردش نیاز دارند، هیچ وقت تولید و فروش محصول را متوقف نمی کنند. این سفته بازان اند که اجناس را احتکار می کنند و باید با آنها مقابله کرد.
این مقام صنفی تصریح کرد: امروز هرگونه تخریب و تضعیف دولت جنایت است و باید همانطور که اروپایی ها و چینی ها به مقابله با تصمیم آمریکا برخاسته و ورود اجناس آمریکایی را تحریم کرده اند، ما نیز با پایین آوردن انتظارات عمومی و تشویق به استفاده از تولیدات داخلی، مانع وارد شدن اجناس غیر ضروری به کشور شویم.
 وزیر صنعت، معدن و تجارت سی ‌ام خرداد ماه در نامه ‌ای به سازمان توسعه تجارت، جدیدترین مصوبه اقتصاد مقاومتی را برای اجرا ابلاغ کرد؛ برپایه این ابلاغیه، ثبت سفارش و واردات 1339ردیف تعرفه‌ای کالا که شامل بیش از هزار و 400 قلم کالا است، ممنوع شد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ارز تولید تحریم ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۶۱۹۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس با بیان اینکه نظام ارزی به گونه‌ای است که صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است، گفت: نظام ارزی نیازمند بازبینی است و این امر در دستور کار کمیسیون قرار دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سیدشمس‌الدین حسینی در نشست هم اندیشی فعالان اقتصادی با اشاره به وضعیت تورمی و رشد اقتصادی از دهه 70 تا 1401 گفت: شرایط اقتصادی شرایط مناسبی نیست و نظام ارزی به گونه‌ای است که صادرکننده را با محدودیت مواجه کرده است. 

وی با اشاره به موضوعات و درخواست‌هایی که از سوی فعالان اقتصادی در این جلسه مطرح شد، گفت: نظام ارزی نیازمند بازبینی است و این امر در دستور کار کمیسیون قرار دارد همچنین درباره سرمایه در گردش؛ تسهیلات بند الف تبصره 18 به 48 هزار میلیارد تومان رسیده که بیشترین سهم نیز برای بخش کشاورزی است. 48 همت بند الف تبصره 18 برای 1402 هست که هنوز جذب نشده هم قانون هست و هم منبع مالی‌اش فراهم است. 

رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات مثبت این کمیسیون برای حمایت از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی افزود: قانون تامین تولید و زیرساخت‌ها آخرین اقدام کمیسیون است که باید این قانون در اختیار تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی قرار گیرد و از این قانون مطلع باشند. 

حسینی با بیان اینکه اطلاع از قانون برای تولیدکنندگان ضرورت دارد، از اتاق بازرگانی استان درخواست کرد که جلساتی برای آشنایی تولیدکنندگان با این قانون و دیگر قوانین مرتبط با تولید تشکیل دهد. 

وی درباره مسئله تعدد بخشنامه‌ها با فعالان اقتصادی موافقت کرد و گفت: به صورت کلی گفتن، مشکل را حل نمی‌کند، اما مواردی که مشکل‌ساز شده به صورت موردی ارائه دهید تا در دوره جدید مجلس بررسی شود. 

رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس درباره مسئله مالیات‌ها افزود: جز با توافق دولت نمی‌توانیم مالیات را کاهش دهیم، باید فعالان اقتصادی از طریق شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی؛ دولت را متقاعد کرد. 

حسینی تفویض اختیار در حوزه صدور مجوز‌های کسب و کار را پیشنهاد خوبی دانست و عنوان کرد: اگر رشد اقتصادی امروز کاهش پیدا کرده به دلیل ضعف در حکمرانی است بنابراین باید حکمرانان خوبی انتخاب کنیم.

تولید اولویت کشور نیست / مشکلات حوزه اقتصاد فراتر از تصور شده است

رئیس اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه جای تاسف است که امروز در کشور اولویتی به اسم تولید وجود ندارد اظهارداشت: اگر به تولید مانند دیگر موضوعات در کشور بها داده می‌شد، امروز وضعیت اقتصاد، اشتغال و تولید کشور به مراتب بهتر بود. 

محمدصادق حمیدیان بیان کرد: امروز بخش اقتصاد و تولید کشور در جدال با مشکلات فراوانی است که هر روز به جای کاهش؛ شاهد شدت این مشکلات هستیم.

وی افزود: فعال اقتصادی ما به جای حل مشکلات فرامرزی برای پیشبرد تجارت و بازرگانی خود درگیر بخشنامه‌ها و مشکلات داخلی بیشماری شده که نفس تولید و تولید کننده را گرفته درحالی که امروز بخش تولید یکی از بخش‌های مهم در کشور است که باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.

حمیدیان با اشاره ماده 62 قانون بهبود و ارتقای تولید اظهارداشت: ستاد رفع موانع تولید در استان‌ها تشکیل می‌شود و هیچ یک از مصوبات این ستاد، فرای قانون نیست، اما دستگاه‌های اجرایی مصوبات ستاد را اجرا نمی‌کنند که باید این مسئله مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس اتاق بازرگانی استان فارس با اشاره به جرم انگاری در خصوص عملکرد بخش خصوصی در مواجه با بانک‌ها نیز اضافه کرد: وقتی در قوانین برای فعالان بخش خصوصی جرم انگاری می‌شود باید متناظر همین امر برای بانک‌ها و دیگر دستگاه‌ها هم باشد. 

وی دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامناسب بودن قانون مالیات و این امر که این قانون مسیر خوبی را پیش نگرفته است، ادامه داد: این قانون منجر به ضعف تولید می‌شود چراکه ما قربانی تورم هستیم نه مسبب آن؛ اینها در مجموع اثرات خوبی روی تولید ندارد و یک همه جانبه‌نگری در این زمینه باید دیده شود. 

حمیدیان با انتقاد از اینکه بر همه امور مالیات بسته شده و مالیات ارزش افزوده نیز بنا بوده که همه عوارض را شامل شود، عنوان داشت: وضع عوارض جدید با وجود مالیات بر ارزش افزوده جایگاه قانونی ندارد و این موضوعی است که فعالان بخش خصوصی به عنوان یک مطالبه مطرح می‌کنند.

در این نشست ابراهیم عزیزی و جعفر قادری نماینده‌های مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی نیز به بیان دیدگاه‌های خود و پاسخ فعالان اقتصادی پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باقری:همکاری تهران و دوشنبه برای مقابله با تروریسم ضروری است
  • هشدار مقام اتحادیه اروپا به چین درباره صنعت زدایی
  • وزیر : تنوع نرخ ارز ام‌الفساد است
  • اعتراف مقام آمریکایی درباره ایران به روایت سردار فدوی
  • بزرگترین هنرستان جوار صنعت کشور در استان مرکزی ایجاد شده است
  • ایران اسلامی امنیت، عزت و افتخار خود را مرهون خون شهدا است
  • حسینی: مجلس نظام ارزی را بازبینی می‌کند
  • دانشجویان آزادی‌خواه حامی غزه را با شرایط ویژه پذیرش می‌کنیم
  • حرکت بر لبه فناوری، راهبرد ارتش برای مقابله با تهدیدات مدرن است
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است