Web Analytics Made Easy - Statcounter

 
دکتر محمد جعفر فره‌وش فوق تخصص گوارش و کبد درباره علت بروز نفخ گفت: نفخ یا اتساع شکم حالتی شایع است که در بیماران گوارشی دیده می‌شود، عموما نفخ بدون خطر است و بروز آن علامت بیماری مشخصی محسوب نمی‌شود، اما در مواردی نفخ می‌تواند نشانه بروز یک بیماری خطرناک یا جدی باشد.

اگر نفخ با علائمی نظیر تهوع، استفراغ و یا درد شکم همراه باشد می‌تواند خطرناک و نشانه بیماری باشد که در این صورت به افراد توصیه می‌شود به محض مشاهده علامت به پزشک مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در برخی موارد نفخ شکم به دنبال انجام اعمال جراحی روده، تنگی اثنی‌عشر، تنگی روده و ... بروز پیدا می‌کند که این نفخ نیز خطرناک است و فرد باید سریعا به پزشک مراجعه کند. افرادی که دچار بیماری‌های فوق می‌شوند طی مدت کوتاهی برای مثال سه الی چهار ساعت پس از جراحی یا بروز بیماری دچار نفخ همراه با علائم گوارشی می‌شوند که این علائم باید در فرد مورد توجه و پیگیری قرار بگیرد.

نفخی که به دنبال مصرف مواد غذایی یا عدم تحرک ایجاد می‌شود، نگران کننده نیست، برخی افراد به دنبال ابتلا به سوء هاضمه یا مصرف مواد غذایی از جمله حبوبات دچار نفخ می‌شوند که این یک علامت گذرا است و جای نگرانی ندارد و عموما این افراد پس از دفع گاز معده بهبود می‌یابند.

به طور کلی عموم افراد به دنبال پرخوری، استرس، خور و پف، هورت کشیدن مایعات، جرعه جرعه نوشیدن مایعات، با عجله غذا خوردن، مصرف مواد غذایی نفاخ و یا استفاده از نی برای نوشیدن مایعات دچار نفخ می‌شوند که درمان این علامت در افراد نیاز به دارو ندارد بلکه افراد می‌توانند با تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی مانع از بروز نفخ شوند.

شکم، نفخ شکم

اگر افراد مواد غذایی یا مایعات را به گونه‌ای مصرف کنند که منجر به وارد شدن حجم بسیاری از هوا به معده شوند دچار نفخ خواهند شد. برای مثال هنگامی که فرد مایعات را با نی می‌نوشد و یا در خواب خور و پف می‌کند حجم زیادی از هوا وارد معده او شده که این امر منجر به بروز نفخ می‌شود به همین دلیل به افراد توصیه می‌شود از پرخوری، با عجله غذا خوردن، صحبت کردن هنگام غذا خوردن، خور و پف و ... به شدت خودداری کنند.

مصرف دخانیات، نوشیدن چای پررنگ و عدم تحرک نیز می‌تواند منجر به بروز نفخ شود.

وی با بیان اینکه عدم تحرک نیز می‌تواند در بروز نفخ تاثیر داشته باشد، گفت: افرادی که پس از مصرف مواد غذایی دچار نفخ می‌شوند نباید بلافاصله پس از صرف غذا به رختخواب بروند یا تحرک نداشته باشند بلکه به این افراد توصیه می‌شود پس از غذا کمی پیاده‌روی کنند و یا با انجام چند حرکت ورزشی ساده در منزل به رختخواب بروند و یا به تماشای تلویزیون بپردازند.

برخی افراد به دنبال استرس دچار نفخ شدید می‌شوند که تنها راه پیشگیری از این علامت حفظ آرامش است.

تنها زمانی که نفخ با علامت دیگری همراه و تداوم داشته باشد نیاز به مراجعه پزشک و بررسی سلامت دستگاه گوارش دارد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: نفخ شکم سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۶۵۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است

ایسنا/خراسان جنوبی ‌مالاریا یک بیماری خطرناک است و اگر دیر تشخیص داده شود خطرآفرین خواهد بود.

محمد ابراهیم عبدالرزاق نژاد، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: مالاریا یک بیماری عفونی خطرناکی است که با علائم لرز، تب، تعریق، بدن درد، بی حالی، سردرد و... در افراد بیمار بروز می‌کند که از خصوصیات  این بیماری دوره‌ای بودن این علائم است و در صورتی که دیر تشخیص داده شود می‌تواند برای فرد خطر آفرین باشد.

وی با بیان اینکه درحال حاضر تمامی مراحل تشخیص و درمان بیماری رایگان در مراکز فوق انجام می‌شود، بیان کرد: این بیماری ازطریق گزش پشه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود و افرادی که دارای علائم فوق است و خصوصا اگر سابقه مسافرت به کانون‌های مالاریای کشور شامل مناطق جنوبی و جنوب شرق کشور را داشتند و یا سابقه مسافرت به کشورهای خارجی را داشتند، می‌بایست برای بررسی از نظر بیماری مالاریا به مراکز بهداشتی، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های بهداشتی مراجعه کند.

عبدالرزاق نژاد گفت: خوشبختانه با اجرای موفق برنامه‌های مراقبت بیماری مالاریا، این بیماری در کشور در مرحله پیش حذف قرار گرفته است، هرچند که در یکی دو سال اخیر به دلایل متعدد افزایش موارد وارده بیماری از کشورهای همسایه شرقی، موارد بروز بیماری در سطح کشور افزایشی بوده است ولی با تشدید برنامه‌های مراقبت توسط مراکز بهداشتی و همکاری سایر ادارات مرتبط، حذف این بیماری در کشور هدف گذاری شده است.

رییس مرکزبهداشت خراسان جنوبی اظهار کرد: درسال گذشته 4 بیمار مثبت مالاریا در افرادی که سابقه مسافرت به استان سیستان و بلوچستان داشتند شناسایی شده که خوشبختانه همه موارد با پیگیری اکتیو مراقبین سلامت بطورکامل درمان و بهبودی کسب کردند.

وی افزود: در حال حاضر مراقبت این بیماری شامل آموزش، بیماریابی، درمان و....به منظور پیشگیری از شیوع و بروز آن در شهرستان، در سطح مراکز خدمات جامع سلامت تشدید یافته است.

عبدالرزاق نژاد بیان کرد: برای مبارزه با این بیماری باید با افزایش آگاهی مردم، بیماریابی فعال خصوصا در بیماران دارای علائم ذکر شده، درمان به موقع و کامل بیماران، خشکاندن آب‌های راکد بلا استفاده، دفن بهداشتی فاضلاب و جلوگیری از رها سازی فاضلاب در معابر و... انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • ۳ فایده بی‌نظیر تخم‌مرغ/ روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • اتصال بیرجند و طبس به طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • شوکه‌کننده: ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک