Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنگامی که کودک شروع به راه رفتن می‌کند، خودش به تنهایی برای اکتشاف محیط اطراف خود به راه می‌افتد. او مایل است که اشیا اطراف خود را کشف و شناسایی کند. اشیایی را در دست می‌گیرد و از اتاقی به اتاق دیگر می‌برد. در کمد‌ها و کابینت‌ها را باز کرده و می‌بندد و هر آنچه داخل آنهاست را بیرون می‌ریزد. چنان مشغول فعالیت و جستجوی راه‌های جدید است که غذا را فراموش می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دوره فعالیت کودک خیلی زیاد و کنجکاوی اش به مراتب بیش‌تر از پیش است.       آیا تصور می‌کنید وقتی برای غذاخوردن دارد؟ او می‌خواهد تجربه به دست آورد و کار‌های مختلفی را انجام دهد و ... در این دوره است که نباید از کودک غافل شد. بیشتر اوقات کودک اهمیتی به خوردن غذا نمی‌دهد. تمام محدوده فکری او متوجه اکتشاف و انجام کار‌های جدیدی است که با به کارگیری ماهیچه‌های خود برای ایجاد نوعی هماهنگی تلاش می‌کند. در این شرایط، اهمیت غذا، فقط به رفع گرسنگی محدود می‌شود. او کار‌های مهم‌تری از غذا خوردن دارد!

برنامه تغذیه کودک یک ساله
هنگامی که برنامه غذایی فرزندنتان را تنظیم می‌کنید، به خاطر داشته باشید که کلسترول و دیگر چربی‌ها برای رشد او ضروری‌اند. چربی‌ها را از برنامه غذایی کودک خود حذف نکنید. اگر میزان کالری ورودی، را در حدود ۱۰۰۰ کالری در روز تنظیم کنید، دیگر نگرانی بابت اضافه وزن و چاقی کودک خود نخواهید داشت.
نمونه‌ای از برنامه غذایی برای کودک یکساله در زیر آمده است. توجه داشته باشید که این برنامه غذایی برای کودک یک ساله با حدود ۹.۵ کیلوگرم وزن نوشته شده است.

راهنمای معادل‌های وزنی
۱ قاشق غذاخوری = ۱۵ سی سی
۱ فنجان = ۲۴۰ سی سی


صبحانه کودک یک ساله

نصف فنجان غلات صبحانه (Cereal) غنی شده با آهن یا یک تخم مرغ آبپز
نصف فنجان شیر (با غلات صبحانه یا بدون آن)
نصف موز، خرد شده
۲-۳ تکه توت فرنگی


میان وعده

یک برش از کیک یا نان گندم کامل با ۱-۲ قاشق غذاخوری پنیر خامه‌ای، کره بادام زمینی یا ماست، به همراه تکه‌های میوه
نصف فنجان شیر



نهار کودک یک ساله

نصف ساندویچ گوشت بوقلمون، جوجه، ماهی یا تخم مرغ
نصف فنجان شیر

میان وعده دوم

۲۵-۵۰ گرم پنیر یا ۲-۳ قاشق غذاخوری میوه خورد شده
یک فنجان شیر


شام کودک یک ساله

۵۰-۷۰ گرم گوشت پخته، چرخ شده یا خرد شده
نصف فنجان سبزیجات رنگی پخته شده
نصف فنجان ماکارونی، برنج یا سیب زمینی
نصف فنجان شیر

نکات تغذیه‌ای برنامه غذایی کودک یک ساله

از ترکیب میوه‌های مختلف استفاده کنید تا کودک از مواد مغذی متنوعی بهره‌مند شود.
شیر را با فنجان به کودک بدهید. شیشه را کنار بگذارید.
گاهی اوقات، ماست و شیر کفیر به کودک بدهید. باکتری‌های موجود در کفیر به تقویت سیستم ایمنی کودک، کمک می‌کند.
نوشیدنی‌ها و شربت‌های شیرین را تا جایی که می‌توانید از برنامه غذایی کودک حذف کنید. خطر دیابت در کودکان را جدی بگیرید.
نمک را بسیار کم در غذای کودک استفاده کنید تا در بزرگسالی در برابر فشار خون مقاومت بیشتری داشته باشد.
تا آنجا که می‌توانید از مصرف مواد غذایی کنسروی و بسته بندی شده اجتناب کنید و به جای آن مواد تازه مصرف کنید.


مواد غذایی ممنوعه در تغذیه کودک یک ساله

اگرچه در تغذیه کودک دقت و توجه خاصی اعمال می‌شود، اما بهتر است همواره در خاطر داشته باشیم که مصرف برخی مواد غذایی برای کودکان در این سن ممنوع است.

الکل به هر شکلی
گوشت شکار
انواع خرچنگ دریایی به استثنای میگو آن هم به شرطی که تازه باشد
ماهی دودی یا کنسرو ماهی تن و ساردین بدون پوست
سیب زمینی سرخ کرده و چیپس
روغن باقی مانده از سرخ کردن غذا‌ها (عادت کنید این روغن‌ها را دور بریزید و مصرف نکنید)
نوشابه‌های گازدار، آب گازدار، سودا و مشابه آن‌ها
سرکه و ترشی، خردل تند، خیار شور وسس‌های تند
ادویه‌های تند (فلفل قرمز، فلفل سیاه و غیره)
بادام زمینی و امثال آن‌ها (در صورت بروز آلرژی)
آب نبات، خروس قندی و دیگر انواع آن

شام خانوادگی

نکات راهبردی در تغذیه کودکان یک ساله

کودکان در این سن، نسبت به احساس گرسنگی یا سیری خود، آگاهی کامل دارند. اجازه دهید کودک هرقدر که تمایل دارد، غذا بخورد و او را مجبور به خوردن نکنید.
هرگز او را مجبور نکنید که مدت طولانی روی صندلی غذا بنشیند و تکان نخورد، تمام این اعمال اجباری در خاطره او باقی می‌ماند.
اگر کودک نمی‌خواهد غذایی را که برای او درنظر گرفته‌اید، تمام کند. دلیلی ندارد که در خارج از ساعات صرف غذا و زمانی که میز غذا جمع شده، به او غذا بدهید. در این مواقع او باید تا وعده بعدی غذا منتظر بماند.
هرگز پیش از غذای اصلی به او مایعات (شیر، آب میوه) ندهید. اگر کودک هنوز شیر مادر می‌خورد، نیازی نیست که بطور مداوم به او شیر دهید. به کودک در این سن بیش از ۷۰۰ سی سی شیر در روز ندهید، تا تمایل کودک به خوردن غذای جامد بیشتر شود. شیر بیشتر به معنای غذای کمتر است که منجر به کاهش ذخیره آهن بدن کودک و احتمال ابتلا به آنمی می‌شود.
کودکان معمولا نسبت به غذای جدید واکنش مثبت نشان نمی‌دهند. ممکن است، مجبور شوید غذای جدید را چندبار جلوی کودک بگذارید تا او به خوردن آن تمایل نشان دهد.
حس کنجکاوی کودک را برانگیزید. غذا‌های جدید با رنگ‌های متنوع و بشقاب‌های زیبا برای او آماده کنید. خواهید دید که چگونه مجذوب غذا خوردن می‌شود.
عادات غذایی خوب را از ابتدا در کودک ایجاد کنید تا در بزرگسالی نیز از یک رژیم غذایی سالم پیروی کند.


نشستن بر سر میز شام خانوادگی، تجربه‌ای شیرین و سرگرم کننده برای کودک است. غذای خود را با او به اشتراک بگذارید و با او درباره اتفاقات روزمره صحبت کنید. بدین ترتیب فرصتی عالی جهت رشد اجتماعی را در اختیار فرزندتان گذاشته اید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه آشپزی تغذیه کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۶۵۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حج، سفری برای پاک شدن و رسیدن به اخلاص است

ایسنا/اصفهان نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: حج، سفری برای پاک کردن خود است. سعی کنید که در این سفر، از این صفات منفی خود را جدا کنید و از خدا بخواهید که به شما کمک کند که بهترین رفتار را داشته باشید. اگر از سفر برگردید و تغییر مثبتی نداشته باشید، ضرر کرده‌اید و مکه که پاک کننده‌ است، نیز بر شما اثری نداشته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در کنگرۀ عظیم حج تمتع که امروز جمعه، ۱۴ اردیبهشت‌ماه در ورزشگاه نقش جهان اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از نکاتی که باید در سفر حج به آن توجه داشته باشید، مفهوم اخلاص است. در قرآن و روایات آمده‌ که شیطان با تمام قوا از تمام جوانب تلاش می‌کند که اخلاص شما را مورد هدف قرار دهد.

وی افزود: انسان باید کار را صرفاً برای خدا انجام دهد و برای کسب قدرت و عنوان خاص اعمال را انجام ندهد. انسان باید به خدای خود بگوید که خداوندا چون تو فرمودی که من حج انجام دهم، پس من فقط برای تو انجام می‌دهم. ما باید برای انجام واجبات خود هزینه کنیم و هیچ واجبی از واجب دیگر برتر نیست.

نماینده ولی‌فقیه در سازمان حج و زیارت ادامه داد: بنابراین در وهلۀ اول اخلاص مهم است. در روایات آمده که اگر انسانی ۴۰ شبانه روز با اخلاص کار انحام دهد، خداوند حکمت را بر زبان او جاری می‌کند.

حجت‌الاسلام نواب با اشاره به اینکه نکتهٔ دوم دارای اهمیت برای سفر حج، داشتن برنامه‌ریزی است، تصریح کرد: از کسانی که در گذشته به حج مشرف شده‌اند، مشورت بگیرید و برای ایام سفر خود در محضر پیامبر(ص) برنامه‌ریزی کنید. از قبل به خوبی فکر کنید. فرصتی در اختیار شماست که در مسجدالحرام و مسجدالنبی با خدا راز و نیاز کنید. این فرصت‌ها برای افراد بسیار کم اتفاق می‌افتد. برای تک‌تک مقاطع روز به‌گونه‌ای برنامه داشته باشید که گویا آخرین سفر شماست.

وی با بیان اینکه در این سفر، دانش و علم کافی داشته باشید، اظهار کرد: در کلاس‌ها و جلسات مربوط به حج شرکت کرده و کتاب‌های مربوط به حج را از نظر بگذرانید. در مورد این سفر، دانش‌افزایی کنید تا به خوبی از سفر خود بهره ببرید. افرادی بودند که در حج شرکت کرده و برخی اعمال را نیز به جا آوردند، ولی بعد از بازگشت به ایران متوجه شدند که اعمال احرام به جای نیاورده و در برنامه‌ریزی‌ها اشتباه کرده بودند. می‌توانید از روحانیون همراه کاروان هم برای دانش‌افزایی کمک بخواهید.

او اصلاح رفتار را یکی از مهمترین نکاتی دانست که باید در سفر حج، آن را در مرکز توجه قرار داد و گفت: همهٔ ما اشکالات اخلاقی داریم و هیچ کس مبری از این ایرادات نیست، اما این سفر، سفری برای پاک کردن خود است. سعی کنید که در این سفر، خود را از این صفات منفی جدا کنید و از خدا بخواهید که به شما کمک کند که بهترین رفتار را داشته باشید. تلاش کنید که رفتارتان پس از این سفر با همسایه‌ها و دوستان و فرزندان تغییر کند و بهتر شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • حج، سفری برای پاک شدن و رسیدن به اخلاص است
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • گرم کردن غذا در مایکروویو ممنوع/ ۵ دلیل برای استفاده نکردن از مایکروویو
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • نوشیدن این چای فشارتان را تنظیم می‌کند