Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر > شهری - سید محمد فخار | خبر‌نگار:
حمل ونقل نه در تهران که در همه شهرهای بزرگ و پرتردد دنیا، مسئله اصلی است.

اینکه چند‌ده میلیون سفر شهری در بزرگراه‌ها و خیابان‌های یک شهر بدون مشکل صورت گیرد، خود کاری بزرگ است که نیازمند برنامه‌ریزی‌های دقیق و بهره‌گیری از الگوهای جهانی است.

تهران به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین کلانشهرهای جهان با تکیه بر الگوهای جهانی تلاش می‌کند زمان ترددهای شهری را به کمترین حد ممکن کاهش دهد و در این مسیر به‌کارگیری مدل‌های همه‌گیر مهم‌ترین مسئله است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مترو و بی‌آرتی به‌ترتیب 20و 11سال در تهران عمر دارند و باید در شبکه حمل ونقل شهری، ‌مکمل همدیگر در بخش‌های تقاطعی باشند. این تقاطع‌ها لزوما باید در میدان‌ها و نقاط پرتردد شهری شکل گیرند تا جمعیت بیشتری را به حمل ونقل عمومی ترغیب کنند اما آیا تهران برای ضلع سوم مثلث حمل‌ونقل یعنی تراموا نیز ظرفیت دارد؟

تراموا در خیابان انقلاب؟

طی سال‌های اخیر گزینه‌های متعددی برای ساخت تراموای پایتخت مطرح شده که خیابان‌های ولیعصر، جمهوری و انقلاب از آن جمله است. یکی از مهم‌ترین گزینه‌ها، خیابان انقلاب است که تاکنون بارها خبر ساخت تراموا در آن مطرح شده اما مشکلی بزرگ بر سر راه این طرح در این مسیر وجود دارد. خط 4متروی تهران از ایستگاه دروازه دولت در مسیر غربی خود وارد محور خیابان انقلاب و خیابان آزادی می‌شود و تا حوالی میدان آزادی ترددها در این مسیر را پوشش می‌دهد.

در عین حال در همین خیابان یک‌سوم مسیر به خطوط بی‌آر تی اختصاص دارد تا ترددهای این مسیر به‌طور کامل با حمل ونقل عمومی انجام شود. بدین‌ترتیب طرح تراموا برای خیابان انقلاب و آزادی بی‌معناست.

محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران طی مصاحبه‌ای اعلام کرد که برقی کردن سیستمBRT گزینه کم‌هزینه‌تری نسبت به ترامواست. این گفته هاشمی درشرایطی است که با توجه به شرایط وخیم اقتصادی کشور و رفتن همه طرح‌ها به سمت اقتصاد مقاومتی، بزرگ‌ترین توجیه بر سر هر طرحی باید هزینه اندک آن باشد.

آنگونه که رئیس شورای شهر تهران به ایسنا گفته، پیشنهاد ایجاد خطوط تراموا در مسیرهای میدان تجریش تا راه‌آهن و پایانه‌های شرق تا غرب تهران از سوی رئیس اتحادیه قطار شهری مطرح شده است. البته تراموا یکی از سیستم‌های حمل ونقل عمومی نسبتا سبک است که در دنیا استفاده می‌شود، اینکه ما این سیستم را کجا استفاده کنیم باید در طرح جامع حمل‌ونقل شهر تهران، پیش‌بینی شود.

هاشمی گفت: به شورای شهر و شهردار وقت گفتم که طرح خطوط بی‌آرتی با توجه به اجرای خط 4 مترو زیر همین مسیر به‌صرفه نیست اما این طرح اجرا شد. حال که هزینه اجرای بی‌آرتی انجام شده، منطقی نیست که بیاییم تراموا را نیز در همین کریدور که هم مترو و هم بی‌آرتی دارد اجرایی کنیم. رئیس شورای شهر تهران ادامه داد:

اگر مسئله اصلی بحث آلایندگی اتوبوس‌های شرکت واحد است، می‌توانیم ناوگان اتوبوسرانی را برقی کنیم اما بهتر است منابع محدود را صرف اولویت‌ها کنیم که مهم‌ترین اولویت در حوزه حمل ونقل، تکمیل و تجهیز خطوط ساخته‌شده مترو و بهره‌برداری کامل از ظرفیت آن است که متأسفانه هنوز به نتیجه نرسیده و درصورت اختصاص منابع امکان افزایش ظرفیت متروی تهران از 2میلیون نفر فعلی به 7میلیون نفر ظرف3 سال وجود دارد. او گفت: برقی کردن سیستم بی‌آرتی، گزینه کم‌هزینه‌تری نسبت به ترامواست.

هزینه‌های تراموا برای شهر

فضای عبور و مرور در تهران بسیار محدود است. در چنین شرایطی باید یک خط تردد عمومی، کمترین فضا را از مسیر تردد حیاتی اشغال کند یا مزاحمت کمتری برای تردد در شهر داشته باشد. هزینه کمتر نیز عامل اساسی برای یک انتخاب است. فریدون پاک‌سرشت استاد دانشگاه علم و صنعت و کارشناس حمل ونقل در این‌باره به همشهری می‌گوید: هزینه ساخت و بهره‌برداری سیستم‌های سبک شهری به نسبت سامانه‌های سنگین به نحو چشمگیری کاهش می‌یابد.

براساس اصلی معروف در صنعت حمل ونقل جهانی شما اگر 5دلار برای ساخت تراموا هزینه کنید، در همان شرایط، باید 20دلار برای ساخت مترو در این مسیر هزینه کنید و بدین سبب، نگاه همه برنامه‌ریزان شهری در شرایط بد اقتصادی، به سمت توسعه سامانه‌های سبک در برابر مترو گرایش می‌یابد.

به گفته این استاد دانشگاه، از طرفی در مسیرهایی که سامانه‌های دیگر حمل‌ونقل انبوه‌بر جریان دارد و سال‌هاست برای مردم شناسایی شده و به آن اقبال عمومی دارند، ساخت یک مد حمل ونقلی جدید نه توجیه اقتصادی دارد و نه توجیه عقلی. خیابان انقلاب هم از آن دست معابر است که در طراحی شهری آن به این مهم دقت نشد تا هم مترو داشته باشند و هم اتوبوس‌های تندرو. حالا اگر سخن از مد سومی برای این مسیر هم به میان آید، باید مرثیه‌ای برای حمل‌ونقل چنین شهری سرود.

در همین زمینه: لزوم برخورد تاکسیرانی با رانندگان متخلف اختیارات شرکت اتوبوسرانی به شهرداری تهران تفویض شود راه‌اندازی دفاتر هماهنگی امور اداری تاکسیرانان واگذاری ۵ هزار تاکسی به فرزندان ایثارگران

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۶۵۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است

به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد مخلص الائمه پیش از ظهر یکشنبه در همایش شوراهای اسلامی استان مرکزی و بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی اظهار کرد: سال گذشته بالغ بر ۱,۰۰۰ میلیارد تومان در روستاها توسط شوراهای روستاها و دهیاری‌ها هزینه شده است.

وی افزود: این استان یک و هشت دهم جمعیت و مساحت کشور را دارد، همچنین ۲ درصد تولیدات کشاورزی کشور مربوط به این استان است.

استاندار مرکزی تصریح کرد: استان مرکزی رتبه دوم اجرای پروژه‌ها در سطح روستاها در کشور را به خود اختصاص داده و در تعریف پروژه‌های جدید و برنامه‌های راهبردی نیز رتبه نخست را دارد.

مخلص‌الائمه ادامه داد: در سطح شهرها بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری هزینه شده که تنها طرح‌های عمرانی نبوده و در حوزه‌های مختلف این طرح‌ها صورت گرفته است.

امسال ۷ هزار میلیارد تومان در شهرهای مرکزی هزینه می‌شود

وی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ به میزان ۵ هزار و ۲۴ میلیارد تومان توسط دولت در بخش عمرانی هزینه شده است، گفت: امسال ۷ هزار میلیارد تومان در شهرها هزینه خواهد شد که البته بخشی مرهون حرکت اقتصادی است که در استان شکل گرفته است.

استاندار مرکزی بیان کرد: در سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ در بازه زمانی ۶ ساله، ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی در استان هزینه شده اما در سال ۱۴۰۱ به تنهایی ۶۰ درصد بیش از مجموع ۶ سال قبل و سال گذشته در حوزه مدیریت شهری و روستایی ۲۰ درصد بیشتر از مجموع بودجه عمرانی سال ماقبل آن بوده است.

وی گفت: مدیران استان ملزم به تکریم شوراها هستند و پیشنهاد می‌شود برگزاری نشست‌ها به صورت موضوعی باشد و مدیران مربوطه در جلسه حاضر شوند تا در مورد موضوع خاص بحث و گفتگو و تبادل تجربه و حل مسائل شود.

شبانه روزی شدن شماری از پروژه‌های مرکزی

استاندار مرکزی تصریح کرد: برای نخستین بار در تاریخ این استان تعدادی از پروژه‌ها شبانه روزی شدند که این اتفاق بی نظیر بود و نگاه مساله محور و نتیجه گرا باید همواره مورد توجه قرار گیرد.

مخلص الائمه در ادامه افزود: موفقیت شوراها همچنین دولت موفقیت نظام جمهوری اسلامی است و هیچ تفاوتی نیست وجود ندارد و همه زیر مجموعه جمهوری اسلامی هستند و باید اذعان کرد که فرمانداران باید به شوراها به عنوان در دسترس ترین نمایندگان مردم توجه ویژه داشته باشند.

وی با اشاره به ضرورت توجه به هزینه کرد اعتبارات شهرداری و دهیاری‌ها تاکید کرد: بیش از یکسال تا پایان فعالیت شوراها باقی مانده و البته بخش کمتری این زمان برای کار مهیا است و زمان به سرعت می‌گذرد باید در این زمان با یک اولویت بندی در این هزینه کرد دقت داشت.

استاندار مرکزی تصریح کرد: شوراها در بیان عملکرد و اقداماتی که انجام می‌دهند نیز باید برنامه ریزی داشته باشند.

وی در خصوص نهضت ملی مسکن گفت: در برخی موارد در تأمین زمین؛ تأمین زیرساخت مشکلاتی وجود دارد که می‌طلبد شتاب بخشی برای رفع موانع جز اولویت‌ها قرار گیرد هر چند در مجموع استان مرکزی جز کم مشکل ترین استان‌ها در این حوزه است‌.

استاندار مرکزی اظهار کرد: در شهرهای استان مرکزی به جز یک یا دو شهر همراهی خویی در زمینه نهضت ملی مسکن وجود داشته که جای تشکر دارد.

مخلص‌الائمه تاکید کرد: با توجه به مدت زمان باقی مانده تا پایان دوره فعالیت باید تلاش شود از حاشیه‌ها پرهیز شود و مردم و مسئولین خود را سرگرم امور فرعی و حاشیه‌ای نکنند.

وی گفت: همه شوراها به ویژه در روستاها به شکایت و خسارات وارده از سوی معادن توجه داشته باشند تا معادنی که خسارت وارد می‌کنند و تاکنون شکایتی از آنها نشده را به مراجع ذیربط اطلاع دهند تا پیگیری‌های لازم صورت گیرد.

مناطق حاشیه شهرها مورد توجه ویژه باشد

استاندار مرکزی با بیان اینکه در حوزه بنیاد مسکن نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است، افزود: توجه به مناطق حاشیه‌ای حاشیه نشین شهرها نیز باید مورد توجه باشدو این مهم جز سیاست‌های مهم نظام است. هیچ مدیری در استان نباید در این خصوص بی تفاوت باشد همچنین شهرداران و شوراها نیز از این موضوع مستثنی نیستند.

کد خبر 6091083

دیگر خبرها

  • چرا مافیا جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • چرا مافیای خودرو جلوی واردات خودوی برقی را گرفته است؟+فیلم
  • نوسازی ۷ برابری اتوبوس های پایتخت نسبت به دوره قبل مدیریت شهری
  • جزئیات جدید از ماجرای دستگیری زنجیر کش بی آرتی
  • برگزاری ره‌آورد فناورانه حمل‌ونقل شهری در دانشگاه صنعتی اصفهان
  • اعلام مشخصات تاکسی‌های برقی/ سقف تعداد تاکسی‌های برقی متناسب با زیرساخت شهر‌ها
  • ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در حوزه مدیریت شهری مرکزی هزینه شده است
  • احداث مخزن ۱۶۰ هزار مترمکعبی سیل‌بند پارک کوهستان در یزد + فیلم
  • مافیای خودرو تلاش می‌کند مانع ورود خودرو‌های برقی به کشور شود
  • حضور معاون وزیر حمل‌ونقل و زیرساخت ترکیه در غرفه همراه اول