Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@03:41:09 GMT

چگونه سن متابولیک خود را محاسبه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۶۸۹۷۹

گاهی اوقات ممکن است خود را در آینه نگاه کرده و جملاتی مانند از سن واقعی پیرتر به نظر می رسم را با خود تکرار کنید، اما افراد کمی اقدامی در راستای تغییر این شرایط انجام می دهند. آفتاب‌‌نیوز : سن متابولیک بیانگر وضعیت واقعی سلامت بدن انسان است. این سن می تواند متفاوت از سن بیولوژیکی شما باشد. از این رو، آنها لزوما یکسان نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش "استپ تو هلث"، گاهی اوقات ممکن است خود را در آینه نگاه کرده و جملاتی مانند از سن واقعی پیرتر به نظر می رسم را با خود تکرار کنید، اما افراد کمی اقدامی در راستای تغییر این شرایط انجام می دهند. یا ممکن است فکر کنید پیش از این هر آنچه در توان داشته اید را انجام داده اید، اما در حقیقت ممکن است همچنان راهبردهای ساده ای وجود داشته باشند که به شما کمک کنند.
به طور کلی، یک متخصص سلامت می تواند سن متابولیک را طی یک ارزیابی پزشکی محاسبه کند. توصیه می شود برای انجام این کار به پزشک مراجعه کنید، در شرایطی که برخی مربیان شخصی در باشگاه ها نیز ممکن است چنین خدماتی را ارائه دهند.
با این وجود، شما می توانید سن متابولیک خود را با در اختیار داشتن داده های زیر به طور تقریبی محاسبه کنید:
سن
قد
اندازه دور کمر
وزن و شاخص توده بدنی
زمانی که تمام این داده ها را در اختیار داشته باشید می توانید از یک ماشین حساب سن متابولیک که به صورت آنلاین در دسترس هستند برای محاسبه سن متابولیک خود استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که داده های این ماشین حساب ها تقریبی هستند. تنها پزشک می تواند پاسخی دقیق و قطعی به شما ارائه کند.
متابولیسم پایه چیست؟
متابولیسم پایه شاخصی برای ارزیابی مقدار کالری مورد نیاز بدن و عددی نشان دهنده مقدار کالری است که باید روزانه توسط فرد مصرف شود.
احتمالا این شرایط برای شما آشناست که دو نفر یک رژیم غذایی را دنبال کرده، اما یکی از آنها بیشتر وزن اضافه کرده باشد. انسان ها از متابولیسم های پایه متفاوتی برخوردار هستند که دلیل این شرایط محسوب می شود.
برخی افراد غذا را سریع‌تر از دیگران گوارش می کنند و به شکل بهتری انرژی تولید می کنند. آنها از شاخص توده بدنی بالاتر و استفاده بهتر از انرژی سود می برند و این متابولیسم را تقویت می کند.
عوامل تاثیرگذار بر سن متابولیک چه چیزهایی هستند؟
سن
هورمون ها
نظام عضلانی
ژنتیک
رژیم غذایی و متابولیسم
شرایط مرتبط با تیروئید
وضعیت فعالیت جسمانی
همه این عوامل می توانند بر سن متابولیک تاثیرگذار باشند، اما بهانه ای برای توقف شما در مسیر بهبود شرایط نیستند.
آیا می توانید سن متابولیک خود را کاهش دهید؟
پاسخ مثبت است. گام نخست تصمیم گیری است. برای آغاز بهبود سلامت بدن باید ابتدا برخی عادات در زندگی خود را تغییر دهید.
اراده عامل کلیدی در این مسیر است. برنامه جوانسازی بدن شامل سه جنبه کلیدی می شود که بهبود آنها در کوتاه مدت آسان است.
فعالیت جسمانی
دنبال کردن یک برنامه ورزشی روزانه به سود متابولیسم شماست زیرا به رشد عضلات و تولید انرژی بیشتر کمک می کند.
حداقل 30 دقیقه ورزش روزانه به کاهش سن متابولیک و برخورداری از ظاهری سالم‌تر کمک می کند.
افزون بر این، طی ورزش کالری سوزی رخ می دهد. گنجاندن پیاده‌روی، برخی تمرینات ایروبیک و همچنین کار با وزنه در برنامه ورزشی اهمیت دارد.
رژیم غذایی متعادل
غذاهای سرخ شده و غذاهای کم ارزش مانند چیپس و پیتزا نباید در رژیم غذایی شما جایی داشته باشند. شما باید مواد غذایی سالم را در رژیم غذایی خود گنجانده و مصرف سبزیجات، میوه ها، گوشت بدون چربی، غلات و پروتئین را افزایش دهید.
برخورداری از یک برنامه غذایی روزانه و نادیده نگرفتن وعده های غذایی نیز اهمیت دارد. همچنین، نوشیدن آب کافی برای هیدارته باقی ماندن بدن و بهبود متابولیسم توصیه می شود.
خواب کافی
بدن انسان برای ارائه عملکرد درست و بهینه به استراحت کافی نیاز دارد. برای بهبود کیفیت خواب خود می توانید موارد زیر را مد نظر قرار دهید:
دوش یا حمام گرم پیش از خواب
نوشیدن یک چای گرم پیش از خواب
پاکسازی ذهن از طریق مطالعه
انجام برخی حرکات یوگا که به کسب آرامش ذهنی و در نتیجه خواب بهتر کمک می کنند.
ترجمه: عصرایران کد خبر: ۵۳۰۹۸۶ تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۷ - ۰۴:۳۸

منبع: آفتاب

کلیدواژه: متابولیسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۶۸۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟

آفتاب‌‌نیوز :

مؤسسه ملی دیابت و بیماری‌های گوارشی و کلیوی به افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌کند که میوه‌ها را در یک رژیم غذایی متعادل بگنجانند. با این حال، برخی از محصولات میوه مانند آب میوه‌ها و میوه‌های خشک دارای محتوای قند بالایی هستند. اجتناب از این میوه‌ها می‌تواند به کاهش خطر افزایش قندخون کمک کند.

ویتامین‌ها، فیبر، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های ضروری در بسیاری از میوه‌ها می‌توانند به بهبود سلامت کمک کنند و خوردن میوه‌ها و سبزیجات ممکن است فرد را کمتر در معرض خطر کمتر ابتلاء به بیماری قلبی و سرطان قرار دهد.

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که خوردن میوه می‌تواند به پیشگیری از دیابت کمک کند. با این حال، مهم است که از محتوای غذایی کامل میوه‌ها آگاه باشید و رژیم غذایی را بر اساس آن برنامه ریزی کنید.

میزان قند موجود در همه میوه‌ها یکسان نیست و برخی از آن‌ها به طور قابل‌توجهی محتوای قند بیشتری نسبت به بقیه دارند.

میوه‌های پُر قند

هندوانه

موز بیش از حد رسیده

آناناس

خوردن این میوه‌ها برای افراد دیابتی هنوز بی خطر است و نیازی به حذف آن‌ها از رژیم غذایی نیست. با این حال، مهم است که از محتوای قند آن‌ها آگاه باشید و بر اساس آن برنامه‌ریزی کنید.

در حالی که این میوه‌ها سرشار از کربوهیدرات هستند، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی نیز هستند. اولویت دادن به میوه‌ها به عنوان منبع کربوهیدرات می‌تواند به شکل بخشی جدایی ناپذیر از یک رژیم غذایی مناسب دیابت کمک کند.

منبع معتبر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بیان می‌کند که نوشیدن آب میوه در طول وعده غذایی یا به تنهایی به سرعت سطح قند خون فرد را افزایش می‌دهد.

برخلاف خوردن میوه‌های تازه که حاوی فیبر هستند، آب میوه منبع غلیظی از قند است که می‌تواند به سرعت قند خون فرد را افزایش دهد.

یک مطالعه دیگر در سال ۲۰۱۷ نشان داد که مصرف میوه‌های تازه خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را در افراد کاهش می‌دهد. محققان همچنین دریافتند افراد مبتلا به دیابت که به طور منظم میوه‌های تازه می‌خورند کمتر در معرض خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی هستند.

افراد همچنین می‌توانند میوه‌های خشک را در رژیم غذایی خود بگنجانند، البته به شرطی که با شکر اضافه خشک نشده باشند.

ترکیب میوه‌های خشک با آجیل نیز می‌تواند به مدیریت قند خون کمک کند. آجیل سرشار از چربی، فیبر و پروتئین است. این سه ماده مغذی هضم را کند می‌کنند و می‌توانند از افزایش قند خون جلوگیری کنند.

در مطالعه‌ای محققان ارتباط مثبتی بین مصرف آجیل و میوه‌های خشک و پیشگیری از دیابت نوع ۲ پیدا کردند. با توجه به حذف آب در فرآیند خشک کردن، میوه‌های خشک از نظر حجم نسبت به میوه‌های تازه غلظت قند بسیار بالاتری دارند و انجمن دیابت آمریکا (ADA) تأیید می‌کند که خوردن میوه‌های خشک در حد متعادل می‌تواند گزینه خوبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد.

این میوه‌های خشک قند بالایی دارند

زردآلو

آناناس

کشمش

نتایج مطالعات نشان می‌دهد افراد باید به دنبال کاهش سایر کربوهیدرات‌ها از رژیم غذایی خود باشند و میوه‌ها را به عنوان بخشی از برنامه غذایی عادی خود قرار دهند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • آشنایی با نحوه محاسبه هزینه بیمه شخص ثالث
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم
  • امحای هزار و ۵۳۹ کیلوگرم مواد غذایی تاریخ گذشته در هشترود
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • حدیث روز | تشویق به محاسبه نفس