Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-27@18:05:10 GMT

عوارض استفاده از ژل برای دندان نوزاد

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۶۹۰۳۶

اکثر متخصصان پیشنهاد می‌کنند تا جایی که امکان دارد از ژل‌ دندان برای نوزادان استفاده نشود و به جای آن از دندان گیر‌ها استفاده شود. ناطقان: ژل دندان نوزاد، به دلیل دارا بودن ماده‌ی مسکن، در کاهش درد دندان نوزادان بسیار موثر هستند. یکی از پزشکان متخصص کودکان بیان می‌کند: هنگامی که نوزاد شروع به درآوردن دندان می‌کند، لثه‌های نوزاد درد می‌گیرد و این درد همراه با تب و آبریزش دهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علت درد و تب دندان درآوردن چیست؟

متخصصان بیان می‌کنند، هنگامی که نوزاد دندان درمی‌آورد و تب می‌کند، تب دندان درآوردن نوزاد، به دلیل این نیست که نوزاد می‌خواهد دندان درآورد بلکه هنگامی که دندان می‌خواهد از لثه بیرون بزند، لثه شکافته می‌شود و نوزاد هنگامی که دست خود را در دهان خود می‌برد آلودگی و میکروب‌ها را وارد دهان خود می‌کند و در نتیجه‌ی آن، نوزاد به بیماری‌های ویروسی و در ادامه‌ی آن به تب دچار می‌شود.
ژل دندان نوزاد چه کاربردی دارد؟

برخی از محققین استفاده از ژل دندان را که به دلیل تسکین درد دندان نوزاد به کار می‌رود، بدون ضرر می‌دانند. ژل دندان کودک به دلیل اینکه از ترکیبات مسکن‌دار تهیه شده است برای تسکین درد بر روی لثه‌های نوزاد مالیده می‌شود.

ژل تسکین دهنده درد دندان نوزاد
ژل دندان کودک، برای تسکین درد بر روی لثه‌های نوزاد مالیده می‌شود

میزان مصرف ژل دندان نوزاد چقدر باید باشد؟
مقدار مصرف ژل دندان باید بسیار کم باشد. مقدار مصرف این ژل را به اندازه‌ی یک نخود عنوان می‌کنند و در روز ۲ تا ۳ بار بر روی محل رویش دندان پیشنهاد می‌کنند. توجه کنید قبل از اینکه ژل دندان کودک را استفاده کنید، دهان نوزاد را کاملاً خشک کنید.

متخصص کودکان استفاده از ژل‌های دندان نوزادان را برای تسکین درد دندان موثر می‌دانند و بیان می‌کنند، بهتر است هنگامی که نوزاد دندان در می‌آورد و مبتلا به تب می‌شود از شربت استامینوفن به میزان یک قاشق مربا خوری هر ۶ ساعت استفاده کنید که مشکلی برای نوزاد ایجاد نخواهد کرد.

عوارض ژل دندان نوزاد چیست؟
بهتر است از این ژل‌ها برای کاهش درد و خارش لثه نوزادان استفاده نکنید، زیرا مصرف این نوع از ژل‌ها، هنگام در آوردن دندان نوزاد به دلیل استفاده از ترکیبات بی حس کننده نظیر گیزیلوکائین قابلیت جذب بالایی در لثه دارد. ژل دندان، ممکن است باعث ایجاد اثرات منفی بر روی لثه نوزادان شود. در برخی موارد نیز موجب تشنج کودک خواهد شد.

والدین نباید در مورددرد دندان نوزاد خود نگران باشند. نوزادان در سن‌های پنج ماهگی تا یک سالگی شروع به در آوردن دندان می‌کنند. در آوردن دندان با خارش، درد و کمی آب ریزش دهان همراه است. بهتر است که از ژل‌های کاهش درد دندان برای نوزادان استفاده نکنید. این ژل‌ها اصلاً به کودکان زیر دو سال توصیه نمی‌شود.بیشتر بدانید: آیا آبریزش بینی نوزاد می تواند از علائم دندان درآوردن باشد؟

به غیر از ژل دندان نوزاد چه چیزی برای تسکین درد نوزاد می‌توان استفاده کرد؟
بهتر است به جای استفاده از ژل دندان کودک، از دندانی‌های پلاستیکی استفاده کنید. در قدیم برای کاهش درد و خارش دندان در نوزادان قند بر روی لثه نوزاد می‌ساییدند که یک راه بسیار غلط بود که موجب عفونت، زخم شدن و متورم شدن لثه می‌شد. برخی از افراد هم گوشت را نیم پز می‌کردند و به دست نوزاد می‌دادند که به عنوان یک دندانی پلاستیکی عمل کند که این مورد نیز حاوی آلودگی‌های بسیاری بود. دادن هویج نیز در برخی از خانواده‌ها مرسوم بود، که نوزاد را در خطر خفگی قرار می‌داد.

ژل دندان، ممکن است باعث ایجاد اثرات منفی بر روی لثه نوزادان شود

ژل دندان نوزاد چه کاربردی دارد؟
اما با پیشرفت علم این موارد کنار گذاشته شد و جای خود را به دندانی‌های پلاستیکی داد. این نوع دندانی‌ها استاندار بوده و از داروخانه‌ها به راحتی تهیه می‌شوند. بهتر است که دندانی‌ها را با یک بند به دور گردن نوزاد ببندید تا از افتادن دندانی به زمین و آلوده شدن آن جلوگیری کنید. نوعی از دندانی‌ها وجود دارد که در یخچال قرار داده می‌شوند تا اثر بی حس کنندگی خفیفی داشته باشند.

همانطور که پزشکان متخصص بیان می‌کنند، سعی کنید از ژل دندان کودک استفاده نکنید. بهتر است از دندانی‌های موجود در داروخانه‌ها استفاده شود. از طرف دیگر بی حسی‌هایی که درون این ژل‌ها وجود دارد باعث می‌شود که دهان نوزاد کاملاً بی حس شود و در برخی موارد زبان خود را گاز بگیرد.

برای تهیه جسم‌های پلاستیکی (دندان گیر) که به منظور کاهش خارش لثه نوزادان به کار می‌رود، حتماً به داروخانه‌ها و کسانی که لوازم بهداشتی می‌فروشند، مراجعه کنید، زیرا اگر این اجسام غیر بهداشتی باشد باعث عفونت لثه نوزاد می‌گردد.

سخن آخر ...
در هنگام دندان درآوردن نوزاد، نیازی به تغییر در رژیم غذایی نوزاد وجود ندارد. اما اگر نوزاد بسیار بی قراری می‌کند و گریه‌های طولانی دارد، به پزشک متخصص اطفال مراجعه نمایید تا از مشکلات دندان در آینده جلوگیری شود، زیرا ممکن است لثه نوزاد عفونت کرده باشد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: ژل ، دندان نوزاد ، دندان درد

منبع: ناطقان

کلیدواژه: ژل دندان نوزاد دندان درد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۶۹۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش30 درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ مسئول بانک خون رویان هرمزگان گفت: در این مدت 32 نمونه موفق در بانک خون بند ناف نوزاد استان ذخیره شده است.
ابراهیم کوهکن افزود: پارسال500 نمونه موفق بند ناف نوزاد در بانک خون استان ذخیره سازی شد که نسبت به سال پیش از آن 56 درصد افزایش یافت.
وی با بیان اینکه بانک خون بند ناف رویان هرمزگان از سال ۸۸ در استان راه‌اندازی شد، گفت: هزینه نگهداری خون بند ناف نوزادان در هنگام قرارداد 10 میلیون تومان در دو قسط با فاصله زمانی ۳ ماه است و هزینه سالانه ذخیره آن560 هزار تومان است.

بیشتر بخوانید؛ امضای ۷۵ قرار داد ذخیره خون‌بند ناف نوزاد در هرمزگان
مسئول بانک خون رویان هرمزگان با اشاره به اینکه زمان نگهداری خون بند ناف نوزاد۲۰ سال است، افزود: از خون بند ناف نوزاد برای درمان بیماری‌های مانند تالاسمی، سرطان های خونی، اوتیسم، بهبود فلج مغزی، دیابت و آلزایمر استفاده می‌شود.
کوهکن گفت: مراکز بانک خون بند ناف نوزاد در همه ی بیمارستان های هرمزگان مستقر هستند.
وی افزود: مادران باردار می توانند از ابتدای ماه نهم بارداری در این مراکز نام نویسی کنند.
مسئول بانک خون رویان هرمزگان گفت: خون باقیمانده در بند ناف و جفت نوزاد سرشار از سلول‌های بنیادی بسیار پرتوان و زنده است که بر اثر تکثیر‌های پی‌درپی دچار پیری نمی‌شوند و با تزریق و یا جایگزینی این سلول‌ها می‌توان به بهبودی سلول‌های آسیب‌دیده کمک کرد.
کوهکن افزود: نمونه گیری از دندان های شیری و مایع های آمنیوتیک جفت از برنامه های امسال بانک خون رویان هرمزگان است.
وی گفت: از پرده آمنیوتیک برای درمان زخم های سوختگی و زخم های عمیق استفاده می شود. 

دیگر خبرها

  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • امیریه دامغان میزبان پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان می شود
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • افزایش30 درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • لحظات حساس از نجات نوزاد ٣ روزه توسط اپراتور هلال احمر قم + فیلم
  • نجات جان نوزاد توسط اپراتور هلال‌ احمر + فیلم | نوزاد دو روزه نفس نمی‌کشید!
  • نارضایتی از بیمارستان کودکان در قم
  • تولد اولین نوزاد طرح نفس در کوهدشت